Jump to content
Dogomania

!!! SKUBI- SPANIEL TYBETAŃSKI była "workiem do bicia"- i jej dzieci- MAJĄ DOMY :) !!!

Recommended Posts

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evelin napisał(a):
witaj Pati :)
I co Ania się zgadza??? Napisz nam coś o sobie

Mam nadzieję, że się zgodzi :)
A co mogę powiedzieć o sobie. Jakieś 2 miesiące temu wynajęliśmy z TŻ-em mieszkanie ale niestety nie możemy wziąć psa ani z mojego domu ani z jego. Pies z mojego domu to straszny szczekacz, szczeka dosłownie na wszystko więc w bloku by nas chyba powiesili zresztą Miśka od małego jest przyzwyczajona, że zawsze ktoś jest w domu i że wychodzi na dwór kiedy chce i ma cały ogród do dyspozycji. A Skoti również od małego nie zostaje sam a poza tym tata TŻ-a jest do niego bardzo przywiązany (chociaż sie głośno nie przyznaje :P). A że ja nie potrafie tak bez psa, bo jest mi tak jakoś "pusto" to postanowiliśmy jakiegoś przygarnąć :)
A co do warunków dla psiny to mogę wrzucić jakąś ankietę wypełnioną albo pytajcie o to co was interesuje na pewno odpowiem na wszystko :)

Posted

Pati,a czy właściciel mieszkania zgadza się na psa w jego mieszkaniu i co zrobisz,jak bedziesz musiała sie wyprowadzić,a w kolejnym mieszkaniu nie będziesz mogła trzymać psa?
Jeszcze to,że Skubi sama również nigdy nie była zostawiana..U pierwszej włascicielki mieszkała w domku z ogrodem i wychodziła kiedy chciała.U p.Stasi mieszkała w mieszkaniu,ale było podwórko.W prawdzie nikt nią się nie zajmował i biegała sobie,nie raz spała na dworze,bo kobieta jest sparaliżowana i jak nie było komu jej wpuścić,to siedziała biedna na schodkach,do rana,aż np.pielęgniarka ją zabierała do mieszkania.Zawsze jednak była z człowiekiem.
Proszę się nie gniewać,ale musiałam o tym napisać.Ostateczna decyzja należy do Ani,lecz jeśli chodzi o mnie,to raczej Skubi nie nadaje się do siedzenia w mieszkaniu sama.

Posted

Właściciel się oczywiście zgadza, a co do sytuacji kiedy musiałabym się wyprowadzić to wtedy i tak będę szukać takiego mieszkania gdzie właściciel będzie się zgadzał na psa bo nie wyobrażam sobie nie mieć psa.
Co do zostawania małej w domu to zanim się zdecydowałam pytałam tez o to czy może sama zostawać i Ania napisała mi że teraz nie przebywa non stop z człowiekiem i jest nauczona zostawać sama. Nie wzięłabym psa który nie może zostawać sam bo nie chce żeby pies cierpiał, dlatego tez nie możemy wziąć swojego psa od rodziców.

Posted

Skubi jest uczona zostawania samemu- nie szczeka wtedy, nie niszczy. Oczywiscie zawsze może być różnie, ale nie jest to jak dla mnie typ bezsensownego szczekacza- mam takiego jednego i widzę różnicę:)

Pati podaj prosze adres do siebie i numer telefonu na pw-musze poszukac kogoś na wizytę.

Posted

Jestem na apel Jenny z wątku sosnowieckiego schroniska. Mogę przeprowadzić wizytę tylko u mnie różnie bywa z czasem. Najlepiej jak dostane nr. telefonu do przyszłego domku i po prostu się umówię :)

Posted

Skubi czuje się dobrze- rano zrobiła siku i zjadła śniadanie. Jest teraz u mnie w domu, abym miała na nią oko po zabiegu.
Oprócz sterylki u Skubi trzeba było wykonać jeszcze jeden zabieg- a mianowicie usunięcie kaszaka na szyi. Zrobione to zostało za jednym zamachem, ale biedulka ma wiecej bólu do zniesienia. Mam dla niej antybiotyk na 10 dni.
Podczas narkozy obcięte zostały paznokcie i uszka wyczyszczone, do uszek na razie mam podawać kropelki i na przyszłość trzeba pamiętać o częstym ich czyszczeniu.

Koszty tego wszystkiego wyszły spore- 320zł.
Wszelkie wpłaty więc mile widziane.

Posted

To może napisze jakie wieści na froncie:)
U Pati2802 odbyła sie wizyta przedadopcyjna i jest wszystko ok:)
Skubi pojedzie do Sosnowca!!
Nowy domek może po nią przyjechac pociągiem do Warszawy, tak więc do Wawy szukam transportu-ale mam coś na oku:)
Skubi pojedzie i tak dopiero po zdjęciu szwów , czyli po 24 wrzesnia.

Posted

Skubi jedzie dziś do nowego domku.
Nowy domek dojeżdza do Warszawy, gdzie 1 qaz z dogo przekaże sunię:)
W nowym domu na Skubi czeka legowisko, zabawki, smakołyki-wszystko przygotowane.
Mam nadzieję,że przypadną sobie do gustu i wszystko bedzie ok:)

Posted

Jeśli z jakichś względów się nie sprawdzi,to przecież wróci. . . .tfu,tfu,tfu. Mam prośbę jeśli mogę.Chciałabym baaaardzo prosić o ostrozność na początku,żeby nie uciekła.Tyle oststnio uciekinierów na dogo. . . . .U mnie też nieszczęście,bo Gucio zwiał.
patii2802,wszystkiego dobrego,dziękuję,że ją wzięłaś.Wszystko będzie dobrze.Skubi,to mądra kochana suczka.W sumie przez pięć domów przeszła.Oby to był ostatni.Powodzenia.
Aniu bardzo dziękuję.