Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Equus']Ja sytuacji powyższych psów nie znam, nie byłam też w hotelu ani nie miałam okazji poznać Tattoi osobiście ale moja znajoma miała u Tattoi psa komercyjnie - szukała czegoś gdy wyjeżdżała na wakacje (dodam, że suka stara z dużmi problemami ze zdrowiem i poruszaniem się, wymagająca specjalnego traktowania, podawania leków) i była zachwycona, sunie odebrała w super kondycji (jak na jej stan), dodatkowo w klinice porobiono psu badania, wszystko w uzgodnieniu z właścicielką, codzienny kontakt telefoniczny - słowem wszędzie poleca i będzie załamana, że na te wakacje nie ma gdzie oddać psa.
Wiem też że Tattoi niejednokrotnie pomagała w tańszych sterylkach/kastracjach, zgadzała się też po zabiegach przetrzymywać zupełnie za darmo psy do czasu ich powrotu do zdrowia. Te dwie opinie które cytujesz to pierwsze złe słowa jakie czytam na temat działalności Tattoi, wiem, że służyła pomocą w wielu przypadkach.[/QUOTE]

na potwierdzenie - oto jeden z takich "przypadków" - link jest do strony wątku, gdzie DS odebrał psa i dziękując wyraził opinię o jego stanie - pies pojechał na BEZPŁATNY tymczas do Tattoi prosto z pola złapany, półdziki, przerażony - a wrócił - wspaniały, kontaktowy Azorek

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/201840-M%C5%82ody-ma%C5%82y-Azor-z-ok.Pu%C5%82tuska-ju%C5%BC-w-DS/page16[/URL]

także na tym wątku niektóre osoby próbowały zdyskredytować Tattoi nie znam jej, ale historia Azora świadczy o niej naprawdę dobrze!
PACZEK osobiście był po psa - bez zapowiedzi!
tym, co zastał był zachwycony ( a nie jest to "pierwszy naiwny" jak ja ;))

Posted

[SIZE=3]Jestem w takim szoku, że aż postanowiłam, NIE, powiem więcej poczułam się w obowiązku zarejestrować na forum, aby właśnie na tym wątku móc dorzucić swoje trzy grosze. Przeczytałam też cały wątek Nordi i Szafranka (mam urlop) i poraża mnie jak łatwo można kogoś opluć, wdeptać w glebę, zniesławić i to w imię ratowania zwierzaków. Jestem w stanie też zrumieć, że jak "pojawia się jest jakaś afera", to można zebrać więcej kasy na psa lub zaistnieć na forum. Nie chcę nikomu nic zarzucać, ale po przeczytaniu niektórych postów mało mnie szlag jasny nie trafił. [/SIZE]
[SIZE=3]Obecnie dzięki Tattoi mam 2 moje ukochane kundle: sunię w typie amstafa i coś co przypomina mastiffa. Sunia trafiła do mnie dzięki adopcja zaaranżowanej przez Tattoi, drugi pies został zabrany przeze mnie po półrocznym pobycie w hoteliku (właściciel wyjechał i zapomniał o psie). I pewnie nie zdobędę tu popularnoiści, ale powiem, że nie znam drugiej osoby, która ma w sercu więcej miłości dla psów niż Tattoi. [/SIZE]
[SIZE=3]Reasumując: szkoda, że Tattoi nie prowadzi hoteliku i nie może już pomagać innym psom :placz:.[/SIZE]

Posted

Zupełnie też nie rozumiem dlaczego na stronie fundacji EMIR są tak wybiórcze i tendencyjne informacje. Dlaczego nie przedstawiono dalszych losów szczęśliwego Azorka i Szafranka.To się nazywa manipulacja. No tak, zapomniałam: kasa, kasa i kasa...

[URL]http://emir.eev.pl/viewtopic.php?t=1111&sid=99e2a74ca792beeec9f4fb25f04d29a1[/URL]

Posted

Myślę sobie ze zbyt często ludzie próbują wykorzystać takie wątki jak TEN do osobistych rozgrywek

Każdy głos na NIE powinien być poparty dowodami , czyli relacje osób które w danym miejscu były i fotorelacja jeśli dotyczy to warunków , wygladu psa itp

Posted

[quote name='Alicja']Myślę sobie ze zbyt często ludzie próbują wykorzystać takie wątki jak TEN do osobistych rozgrywek

Każdy głos na NIE powinien być poparty dowodami , czyli relacje osób które w danym miejscu były i fotorelacja jeśli dotyczy to warunków , wygladu psa itp[/QUOTE]
Nie uczestniczę w tzw. "dyskusjach" na dogo ale cieszę się, że jeszcze ktoś myśli tak jak Alicja.

Posted

[quote name='Alicja']Myślę sobie ze zbyt często ludzie próbują wykorzystać takie wątki jak TEN do osobistych rozgrywek

Każdy głos na NIE powinien być poparty dowodami , czyli relacje osób które w danym miejscu były i fotorelacja jeśli dotyczy to warunków , wygladu psa itp[/QUOTE]

Zgadzam się z Tobą Alicjo. Założyłam ten watek, aby uniknąć takich strasznych historii jaka przytrafiła się Aldo. Wielokrotnie prosiłam, aby opinie były obiektywne. Funkcja umieszczania złych hotelików na liście w pierwszym poście spoczywa na mnie, bo ja jestem założycielką wątku. Jest to bardzo trudne, bo ja w tych hotelikach ( poza jednym) nie byłam i opinię wyrabiam tylko na podstawie tego co napiszą inni. Często ludzie wklejają wątek z sugestią- przeczytaj sobie, a na tych wątkach jest wiele niedomówień. Ja bym chciała, żeby wypowiadać swoją opinię jasno, żeby była poparta faktami i żeby ta opinia była obiektywna.

Posted

...Wielokrotnie prosiłam, aby opinie były obiektywne... Jest to bardzo trudne, bo ja w tych hotelikach (poza jednym) nie byłam i opinię wyrabiam tylko na podstawie tego co napiszą inni. Często ludzie wklejają wątek z sugestią- przeczytaj sobie, a na tych wątkach jest wiele niedomówień. Ja bym chciała, żeby wypowiadać swoją opinię jasno, żeby była poparta faktami i żeby ta opinia była obiektywna.

Maju, wiesz przecież, że czasem trudno "trzymać emocje na wodzy", w szczególności gdy czyta się o bestialstwie, zwyrodnieniu, okrucieństwie czy głupocie NAS ludzi.
Dlatego często posty pisane są po wpływem silnego wzburzenia, a wtedy trudno o obiektywizm. Pomijam fakt, że czasami posty są mało jasne, nie przejrzyste, a czasami wręcz nie zrozumiałe, ale to też kładę na karb emocji (ale też czasami kłania się nie umjejętność jasnego wyrażania myśli). I w ten sposób nakręcamy się na wzajem. Szkoda...
Zgadzam się również z Alicją, która napisałą "myślę sobie ze zbyt często ludzie próbują wykorzystać takie wątki jak TEN do osobistych rozgrywek".

Dlatego cieszę się, że pojawiają się głosy rozsądku, bo tak łatwo "wylać psa z kąpielą".

Posted

[quote name='fuksowa5']Pytam jeszcze raz, czy w Krakowie jest dobry pewny hotelik??[/QUOTE]

Szczerze powiem, że nie jestem z Krakowa i nie znam w tych okolicach hoteli dla zwierząt.
Hej!!! Czy jest tu ktoś z Krakowa lub okolic i może coś podpowiedzieć.

Posted

[quote name='fuksowa5']Pytam jeszcze raz, czy w Krakowie jest dobry pewny hotelik??[/QUOTE]

Zapytaj alaine. Ona jest z Krakowa. Jest na 23 str tego wątku

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/123433-Baza-zwierząt-zaginionych/page23[/URL]

Posted

W Krakowie jest hotel Amok [url]http://www.hotelamok.pl/galeria.html[/url]
Chyba cenowo tez idie sie dogadac, polecany na dogo.

Posted

[quote name='lika1771']W Krakowie jest hotel Amok [url]http://www.hotelamok.pl/galeria.html[/url]
Chyba cenowo tez idie sie dogadac, polecany na dogo.[/QUOTE]

Jeśli dobrze pamietam, miejscowość nazywa się Iwanowice Włościańskie, jest tam "nasza" Lenka chora na ataxię
wspaniała opieka! polecam !!!

Posted

[quote name='maja602']No właśnie. Skrajnie różne opinie. Z opłatami, jak wywnioskowałam z dyskusji na wątku Nordi też nie wiadomo do końca jak było. Nie umieszczę zatem Tattoi na liście, bo jak to ktoś, kiedyś powiedział, " są plusy ujemne i plusy dodatnie". Poza tym, z tego co ktoś napisyał wynika, Tattoi już nie prowadzi hotelu.

Dodam tylko, że będąc na wątku Szafranka zirytowała mnie informacja, że po bardzo krótkim pobycie psa w hotelu powiedziano o jego eutanazji z powodu agresji. Odebrałam to jako nietrafiony żart. Do nieznanego psa, jakim był Szafranek należy podchodzić z ograniczonym zaufaniem. Nie wiadomo jakie on miał doświadczenia w kontaktach z ludźmi. Warto było zastosować zabezpieczenia np. kaganiec. Staram się także zrozumieć Tattoi, ponieważ z powodu dotkliwych ran po pogryzieniu cierpiała.[/QUOTE]

Jaja sobie robisz maja?
Kto napisał na watku Szafrana o uśpieniu? Możesz zacytować?
Wiem, że długo po terminie tego postu piszę, ale jeszcze się do końca nie pozbierałam po tej masakrze, która mi urządził emir i rzadko tu wchodzę.

Posted

Nie Tattoi nie robię sobie żadnych jaj. Poniżej wątek Szafranka.
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/206667-Piesek-z-cmentarza-już-w-DT-potrzebujemy-pilnie-wsparcia-finansowego.-Pomóżcie!!!!/page30[/URL]
Post nr 726. Z początku odebrałam jak "czarny humor", taki specyficzny żart,bo wkleiłaś uśmiechniętą buźkę, ale ktoś mnie zaraz naprostował, że to nie jest żart. Wóczas nie wypowiedziałaś się w tej kwestii, że istotnie masz takie specyficzne poczucie humoru i że popracujesz na Szafrankiem.
Ja się na Twój temat już wypowiedziałam. Nie znam osobiście ani Ciebie ani twojego hoteliku. Swoją opinie opieram na podstawie wypowiedzi osób, które miały okazję poznać Twój hotelik i tych, które Cię zgłosiły na ten wątek. Nie umieściłam Cię na liście, bo są osoby, które znają Twoją działalność i bardzo pozytywnie ją oceniają.
Ja nie mam zamiaru na tym wątku załatwiać wzajemnych porachunków ani ochoty kogokolwiek skrzywdzić.

• 2 weeks later...