Saeta Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='Ada-jeje']Robmy swoje dalej nie zwazajac na komplecik.[/QUOTE] Swoje, czyli co? Co zrobiłaś w ramach robienia swoje w związku z tematem tego wątku? Ja na przykład w ramach robienia "swoje" zrobiłam to, co mi w miarę dobrze wychodzi, czyli czytanie. Otóż przeczytałam projekt ustawy i uzasadnienie, do których Karmi wskazała nam drogę. I już chyba się domyślam, dlaczego w wykazie projektów ustaw zgłoszonych do Marszałka tego projektu nadal nie ma. Pewnie Marszałek też zrobił swoje i przeczytał projekt oraz uzasadnienie. A przeczytawszy, ulitował się nad nieszczęsnym posłem-autorem i uznał, że nie oficjalna strona sejmowa, ale własna strona posła jest słusznym miejscem dla tego gniota. Przynajmniej do czasu, gdy to, co jest w projekcie ustawy nie zacznie się zgadzać z tym, o czym napisano w uzasadnieniu do tegoż projektu :diabloti: Quote
Ada-jeje Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='Saeta']Swoje, czyli co? Co zrobiłaś w ramach robienia swoje w związku z tematem tego wątku? [/QUOTE] Co to [B]konfesjonal?[/B] to pod zly adres trafilas, bo ja spowiedzi nie uznaje. Quote
Odi Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='Ada-jeje']Co to [B]konfesjonal?[/B] to pod zly adres trafilas, bo ja spowiedzi nie uznaje.[/QUOTE] Ada - podzielam Twoje zdanie. Komplecik :roflt: Quote
Syllepsis Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='Ada-jeje']Robmy swoje dalej nie zwazajac na komplecik.[/QUOTE] Cały czas robicie swoje. Zgoda. Jednak przed zrobieniem czegokolwiek warto pomyśleć. [FONT=Verdana]Zestawmy suche fakty.[/FONT] [B][FONT=Verdana]Rok 2003. [/FONT][/B][FONT=Verdana]Przez schroniska przewinęło się[B] 58.000 psów.[/B][/FONT] [B][FONT=Verdana]Rok 2007. [/FONT][/B][FONT=Verdana]Przez schroniska przewinęło się[B] 83.000 psów.[/B][/FONT] [B][FONT=Verdana]Rok 2009. [/FONT][/B][FONT=Verdana]Przez schroniska przewinęło się grubo ponad[B] 90.000 psów.[/B][/FONT] [FONT=Verdana]Wniosek niezależny.[/FONT] [B][FONT=Verdana]Przez 7 lat liczba bezdomnych psów wzrosła o 50 procent. [/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]Takie są efekty waszego robienia...[/FONT][/B] [FONT=Verdana]Mój wniosek.[/FONT] [B][FONT=Verdana]Przed zrobieniem czegokolwiek należy pomyśleć.[/FONT][/B] Quote
epe Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Syllepsis! Piszesz,że najpierw trzeba pomysleć - dotyczy to również Ciebie,nieprawdaż?:diabloti: Trzeba sprawdzić co,kto robi,a potem krytykować!:cool3: Quote
xxxx52 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Mam wrazenie ,ze "jak dwoch sie bije to trzeci skorzysta" Quote
Ada-jeje Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='Syllepsis']Cały czas robicie swoje. Zgoda. Jednak przed zrobieniem czegokolwiek warto pomyśleć. [FONT=Verdana]Zestawmy suche fakty.[/FONT] [B][FONT=Verdana]Rok 2003. [/FONT][/B][FONT=Verdana]Przez schroniska przewinęło się[B] 58.000 psów.[/B][/FONT] [B][FONT=Verdana]Rok 2007. [/FONT][/B][FONT=Verdana]Przez schroniska przewinęło się[B] 83.000 psów.[/B][/FONT] [B][FONT=Verdana]Rok 2009. [/FONT][/B][FONT=Verdana]Przez schroniska przewinęło się grubo ponad[B] 90.000 psów.[/B][/FONT] [FONT=Verdana]Wniosek niezależny.[/FONT] [B][FONT=Verdana]Przez 7 lat liczba bezdomnych psów wzrosła o 50 procent. [/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]Takie są efekty waszego robienia...[/FONT][/B] [/QUOTE] [B]Kazal Pan musial sam.[/B] Quote
Syllepsis Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='epe']Syllepsis! Piszesz,że najpierw trzeba pomysleć - dotyczy to również Ciebie,nieprawdaż?:diabloti: Trzeba sprawdzić co,kto robi,a potem krytykować!:cool3:[/QUOTE] [FONT=Verdana]Prawdaż i dlatego w konkluzji napiszę tak. [/FONT] [FONT=Verdana]Z punktu widzenia osiagania celu, ktokolwiek robi cokolwiek, działania podejmowane na tę skalę, przez wierzę w to mocno ludzi o szczerym sercu, okazują się całkowicie niieskuteczne i mają chrakter ulepszenia życia pojedyńczych zwierząt, a więc typowego kwiatka do kożucha, podczas kiedy holokaust dziesiątek tysiecy nowych zwierząt rozwija się niczym niezakłócony. [/FONT] [FONT=Verdana]Myślenie zawsze jest w cenie. Takie są liczby i fakty.[/FONT] [FONT=Verdana]Rynek bezdomnych zwierząt wart jest przynajmniej 150 mln zł rocznie. Nikt dobrowolnie nie odda takiej kasy za bezdurno. [/FONT] [FONT=Verdana]Dlatego zapytam, czy ktokolwiek spojrzał w lustro i może już wie co ma do ramion przyczepione, skrzydła czy sznurki? To może być zaskakujące doświadczenie. :evil_lol: [/FONT] Quote
Ada-jeje Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='Syllepsis'][FONT=Verdana]Prawdaż i dlatego w konkluzji napiszę tak. [/FONT] [FONT=Verdana]Z punktu widzenia osiagania celu, ktokolwiek robi cokolwiek, działania podejmowane na tę skalę, przez wierzę w to mocno ludzi o szczerym sercu, okazują się całkowicie niieskuteczne i mają chrakter ulepszenia życia pojedyńczych zwierząt, a więc typowego kwiatka do kożucha, podczas kiedy holokaust dziesiątek tysiecy nowych zwierząt rozwija się niczym niezakłócony. [/FONT] [FONT=Verdana]Myślenie zawsze jest w cenie. Takie są liczby i fakty.[/FONT] [FONT=Verdana]Rynek bezdomnych zwierząt wart jest przynajmniej 150 mln zł rocznie. Nikt dobrowolnie nie odda takiej kasy za bezdurno. [/FONT] [FONT=Verdana]Dlatego zapytam, czy ktokolwiek spojrzał w lustro i może już wie co ma do ramion przyczepione, skrzydła czy sznurki? To może być zaskakujące doświadczenie. :evil_lol: [/FONT][/QUOTE] Pod tym postem sie podpisuje i zgadzam calkowice. Quote
ata Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Sorki, ale nie wiedziałam gdzie wkleić .... czy coś takiego może bezkarnie wisieć na internecie (2 psy zagryzają wyżła) [URL]http://www.youtube.com/watch?v=6oyCNx7doko&feature=feedrec_grec_index[/URL] Quote
dosia.wil Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Projekt nowelizacji u marszałka. Tak twierdzi Autor Dzieła i musimy mu wierzyć na słowo, bo jak na razie na stronie projektów ustaw VI kadencji nie ma oficjalnego potwierdzenia, że Autor coś faktycznie wniósł do tzw. laski marszałkowskiej. Ale na szczęście Poseł-Autor ma własna stronę jako poseł właśnie i może sobie sam wywieszać co chce, gdy kancelaria sejmu robi mu obstrukcję. No i wywiesił. A z tego, co wywiesił, dowiadujemy się, że od lutego w projekcie zaszły zmiany: - schronisko to będzie miejsce trzymania nie powyżej 20 zwierząt, a 30. No i wolno będzie trzymać dowolną ilość ryb, gryzoni, ptaków i gadów, choć to kręgowce przecież, a ustawa dotyczy ochrony kręgowców. A zatem warunki utrzymywania tych wyłączonych gatunków nie będą podlegały rygorom, czyli inspekcji weterynaryjnej, a właściciel nie będzie musiał się zarejestrować jako OPP, żeby wstawić do salonu akwarium. Słusznie. - zrezygnowano z zapisu, że znęcaniem się jest niezapewnienie zwierzęciu odpowiedniego leczenia. Ten pomysł upadł w całości. Ponoć rolnicy protestowali, że wolą krowę odstawić do rzeźni niż ją leczyć. A wiadomo - chłop potęgą jest i basta! - zrezygnowano też z rozszerzenia wykazu psów tzw. ras niebezpiecznych o mieszańce tychże ras. Godne pochwały - dzięki temu ustawodawca uniknie ośmieszania prawa, a Poseł-Autor zarzutów o zapewnianie korzyści pewnej organizacji społecznej, której jest członkiem. Szkoda, że przy okazji nie zaproponowano usunięcia zapisu o rasach niebezpiecznych w ogóle - toć wszyscy wybitni znawcy tematu twierdzą, że agresja nie jest z definicji przypisana do rasy, a pobieżny nawet przegląd przypadków agresji psa wobec człowieka wskazuje, że nie rasowość psa jest czynnikiem decydującym o zaatakowaniu człowieka. O uzasadnieniu do nowelizacji nie chce mi się nawet pisać. Szkoda słów. Jak wcześniej zauważyła Saeta, w paru miejscach uzasadnienie uzasadnia nie to, co jest w projekcie. Ogólnie poziom uzasadnienia przypomina poziom wypracowania gimnazjalnego pt. "Co poeta chciał powiedzieć i dlaczego?" Quote
Pies Wolny Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='ata']Sorki, ale nie wiedziałam gdzie wkleić .... czy coś takiego może bezkarnie wisieć na internecie (2 psy zagryzają wyżła) [URL]http://www.youtube.com/watch?v=6oyCNx7doko&feature=feedrec_grec_index[/URL][/QUOTE] Nie powinno, zgłosiłaś na Policję ? w takich przypadkach zawsze zgłaszaj na Policję. To bez znaczenia, że nie wiesz gdzie to się wydarzyło - od ustaleń są inni. Quote
lika1771 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='Pies Wolny']Nie powinno, zgłosiłaś na Policję ? w takich przypadkach zawsze zgłaszaj na Policję. To bez znaczenia, że nie wiesz gdzie to się wydarzyło - od ustaleń są inni.[/QUOTE] A jak wszyscy olewaja [url]http://www.dogomania.pl/threads/205330-Zarżnięta-klacz-i-jej-syn-źrebnej-i-psu-zostały-ostatnie-dni-życia[/url]!!!! Quote
Pies Wolny Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='Syllepsis'][FONT=Verdana]Prawdaż i dlatego w konkluzji napiszę tak. [/FONT] [FONT=Verdana]Z punktu widzenia osiagania celu, ktokolwiek robi cokolwiek, działania podejmowane na tę skalę, przez wierzę w to mocno ludzi o szczerym sercu, okazują się całkowicie niieskuteczne i mają chrakter ulepszenia życia pojedyńczych zwierząt, a więc typowego kwiatka do kożucha, podczas kiedy holokaust dziesiątek tysiecy nowych zwierząt rozwija się niczym niezakłócony. [/FONT] [FONT=Verdana]Myślenie zawsze jest w cenie. Takie są liczby i fakty.[/FONT] [FONT=Verdana]Rynek bezdomnych zwierząt wart jest przynajmniej 150 mln zł rocznie. Nikt dobrowolnie nie odda takiej kasy za bezdurno. [/FONT] [FONT=Verdana]Dlatego zapytam, czy ktokolwiek spojrzał w lustro i może już wie co ma do ramion przyczepione, skrzydła czy sznurki? To może być zaskakujące doświadczenie. :evil_lol: [/FONT][/QUOTE] Pomimo tego, że już było to cytowane - zapytam jaki sens, Twoim zdaniem, ma ta konstatacja ? to są przemyślenia efektów Twoich działań czy komentarz pod konkretnym adresem. A może to uzasadnienie dla niepodejmowania jakichkolwiek działań ? Quote
Pies Wolny Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='lika1771']A jak wszyscy olewaja [url]http://www.dogomania.pl/threads/205330-Zarżnięta-klacz-i-jej-syn-źrebnej-i-psu-zostały-ostatnie-dni-życia[/url]!!!![/QUOTE] Pytanie ma sens, a nawet kilka. Jeśli chodzi o Policję - jeśli tylko są dowody na dokonane zgłoszenie i brak reakcji to należy skarżyć się na bezczynność Policji do Prokuratury i Komendy Głównej Policji - musi być podjęte postępowanie wyjaśniające. Raz i drugi raz, i spokojny sen posterunkowego zniknie we mgle razem z kwartalnikiem. Tylko nacisk i presja publiki wpływa dobrze na zdrowotność służb. W sprawie organizacji posiadających wiedzę o tym przypadku nie będę się wypowiadał. To nie ten wątek. Quote
Zofia.Sasza Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='dosia.wil']Projekt nowelizacji u marszałka. Tak twierdzi Autor Dzieła i musimy mu wierzyć na słowo, bo jak na razie na stronie projektów ustaw VI kadencji nie ma oficjalnego potwierdzenia, że Autor coś faktycznie wniósł do tzw. laski marszałkowskiej. Ale na szczęście Poseł-Autor ma własna stronę jako poseł właśnie i może sobie sam wywieszać co chce, gdy kancelaria sejmu robi mu obstrukcję. No i wywiesił. A z tego, co wywiesił, dowiadujemy się, że od lutego w projekcie zaszły zmiany: - [B]schronisko to będzie miejsce trzymania nie powyżej 20 zwierząt, a 30.[/B] No i wolno będzie trzymać dowolną ilość ryb, gryzoni, ptaków i gadów, choć to kręgowce przecież, a ustawa dotyczy ochrony kręgowców. A zatem warunki utrzymywania tych wyłączonych gatunków nie będą podlegały rygorom, czyli inspekcji weterynaryjnej, a właściciel nie będzie musiał się zarejestrować jako OPP, żeby wstawić do salonu akwarium. Słusznie. - zrezygnowano z zapisu, że znęcaniem się jest niezapewnienie zwierzęciu odpowiedniego leczenia. Ten pomysł upadł w całości. Ponoć rolnicy protestowali, że wolą krowę odstawić do rzeźni niż ją leczyć. A wiadomo - chłop potęgą jest i basta! - zrezygnowano też z rozszerzenia wykazu psów tzw. ras niebezpiecznych o mieszańce tychże ras. Godne pochwały - dzięki temu ustawodawca uniknie ośmieszania prawa, a Poseł-Autor zarzutów o zapewnianie korzyści pewnej organizacji społecznej, której jest członkiem. Szkoda, że przy okazji nie zaproponowano usunięcia zapisu o rasach niebezpiecznych w ogóle - toć wszyscy wybitni znawcy tematu twierdzą, że agresja nie jest z definicji przypisana do rasy, a pobieżny nawet przegląd przypadków agresji psa wobec człowieka wskazuje, że nie rasowość psa jest czynnikiem decydującym o zaatakowaniu człowieka. O uzasadnieniu do nowelizacji nie chce mi się nawet pisać. Szkoda słów. Jak wcześniej zauważyła Saeta, w paru miejscach uzasadnienie uzasadnia nie to, co jest w projekcie. Ogólnie poziom uzasadnienia przypomina poziom wypracowania gimnazjalnego pt. "Co poeta chciał powiedzieć i dlaczego?"[/QUOTE] Q... mać! A już była jakaś nadzieja... Quote
Pies Wolny Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']Q... mać! A już była jakaś nadzieja...[/QUOTE] Zgadzam się, ta .... mać dzieci nie wychowa. Tyle, że ja nadziei nie miałem od początku. To nie ci ludzie, i chyba jeszcze nie ten czas. Niestety. Zobaczymy co z projektem Koalicji, choć już widać, że też ...... nie kracz, nie kracz, nie kracz - tak se gadam, ale nie pomaga. Quote
Karmi Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='ata']Sorki, ale nie wiedziałam gdzie wkleić .... czy coś takiego może bezkarnie wisieć na internecie (2 psy zagryzają wyżła) [URL]http://www.youtube.com/watch?v=6oyCNx7doko&feature=feedrec_grec_index[/URL][/QUOTE] To kawałek większej całości. Wystarczy uruchomic opcję ,,pokaż więcej". Film został zamieszczony przez Głos Pomorza; [URL]http://www.youtube.com/user/onlinegp24[/URL] i stanowi ilustrację do artykułu: [URL]http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091216/POWIATSLUPSKI/426947455[/URL] Nie ma się czego czepic. No chyba, że przyjmiemy teorię SejmowoPoselskoAsystenckiego spisku: [I]Ten artykuł to jest skandal! Szkodliwy społecznie! Takich "dziennikarzy" należy eliminować ze społeczności dziennikarskiej, gdyż najwyraźniej pozbawieni są odpowiedzialności zawodowej i poczucia opiniotwórczej roli mediów w życiu społecznym. [B]A może właśnie o to chodzi? Może chodzi o wywołanie negatywnego nastawienia społeczeństwa wobec psów? Jakiejś ogólnonarodowej histerii, na fali której władze będą mogły wydawać dekrety umożliwiające zabijanie psów, w ten prosty i nie wymagający wiele myślenia sposób pozbywając się problemu bezdomności zwierząt?[/B] [/I][URL]http://www.boksery.pun.pl/viewtopic.php?id=595&p=1[/URL] Mgła? Dym? A może.... zwykła ciemnośc? [URL]http://www.youtube.com/watch?v=zbfYkiHY_A8[/URL] Quote
dosia.wil Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Karmi, rozumiem, że musisz gdzieś popisać się swą umiejętnością surfowania po youtubie, ale tym razem jakoś tak bez polotu Ci wyszło. Kulą w płot. Cytowany przez Ciebie fragment mojego wpisu na forum bokserów dotyczył zupełnie innego artykułu. Oto ten popis grafomanii i społecznej histerii, który komentowałam: [URL]http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/pokona-bestie-goymi-rekami_183883.html[/URL] Skoro chcesz mnie cytować, to proszę rób to dokładnie. Mój wpis na forum boksery.pun.pl, w temacie dotyczącym nakręcania przez media ogólnonarodowej histerii wokół agresji psów ([URL]http://animalpedia.pl/gatunki-rasy-aktualnosci/gatunki-zwierzat-tresc-artykulu/artykulu/nie-wieszaj-psow-na-psie//1293/[/URL]) był odpowiedzią na wcześniejszy post, pomstujący na właściciela "bestii". Napisałam tak i nadal podtrzymuję: [I][SIZE=2]" Ten artykuł to popis grafomanii jakiegoś prowincjonalnego dziennikarzyny, który "dorwał" temat. Byłby naprawdę śmieszny, gdyby nie ogromne szkody społeczne, jakie taki bezmyślny gryzipiórek przynosi swoimi nieprzemyślanymi, nacechowanymi złymi emocjami tekstami. Twoim zdaniem, jakie nastawienie społeczeństwa wobec psów wywołują takie określenia jak: "bestia", "chciał zagryźć dzieci", "z pianą na pysku", "krwawa jatka", "zastrzelić dziką bestię"? To jest żerowanie na niskich instynktach ludzkich. Szukanie sensacji tam, gdzie żadnej sensacji nie ma. Najniższych lotów brukowiec! I jeszcze zamieszczenie w połowie tekstu wyróżnionego na czerwono linka: Pies chciał ODGRYŹĆ GŁOWĘ Martynce! Ten artykuł to jest skandal! Szkodliwy społecznie! Takich "dziennikarzy" należy eliminować ze społeczności dziennikarskiej, gdyż najwyraźniej pozbawieni są odpowiedzialności zawodowej i poczucia opiniotwórczej roli mediów w życiu społecznym. [B][FONT="][B]A może właśnie o to chodzi? Może chodzi o wywołanie negatywnego nastawienia społeczeństwa wobec psów? Jakiejś ogólnonarodowej histerii, na fali której władze będą mogły wydawać dekrety umożliwiające zabijanie psów, w ten prosty i nie wymagający wiele myślenia sposób pozbywając się problemu bezdomności zwierząt?"[/B][/FONT][/B] [/SIZE][/I] A oto jak zdarzenie wyglądało naprawdę (wg. komentarza czytelniczki, zamieszczonego pod artykułem): [SIZE=3][I][FONT="]"Większych bzdur chyba jeszcze nie czytałam. Artykuł opisany, jakby dotyczył zupełnie innego zdarzenia ! Mieszkam obok, a w całe zajście najbardziej zaangażowana była moja znajoma ! Ten groźny, rozwścieczony, bezpański Amstaff, to zachipowana suka, mająca właściciela, a całe zdarzenie wyglądało tak: Znajoma, która ma wilka i małą córkę, którą codziennie odprowadza do w/w przedszkola, przywiązała swojego psa ( wilka) przed przedszkolem i poszła odprowadzić małą. Po chwili usłyszała gryzienie się psów i wybiegła przed przedszkole. Psy się gryzły- wspomniany amstaff i jej wilczur. Nie myśląc długo zaczęła rozdzielać psy....( dziś ma poranioną rękę). Pomógł jej pan, udało się zatrzymać psa, przyjechała policja i...dalej działo się to, co widać na zdjęciach. PIES NIE ATAKOWAŁ ŻADNYCH DZIECI !!! GRYZŁY SIĘ DWA PSY !!!!!!!!!!!!!!!!...Nie ma tu nawet wzmianki...o prawdziwym zdarzeniu......Dlaczego z ludzi robi się wariatów i kto wymyśla takie brednie ??????? !!! CHYBA PRZESTANĘ KUPOWAĆ I CZYTAĆ PRASĘ :( MASAKRA !!!!!!!![/FONT]"[/I][/SIZE] "A miało być tak pięknie..." ;) Quote
xxxx52 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Jezeli dziennikarze sa tak zacofani ,niedouczeni to tylko spleczenstwu wspolczuc.Jezeli tacy dziennikarze maja oswiecic tych nieoswieconych to dziekuje . Media maja ogromny wplaw na spoleczenstwo ,na ich przekonania ,moga ludzmi manipulowac,ale jezeli manipuluja ze szkoda ,wsiskaja ciemnote,zabobony to staje sie nie smieszne ,ale niebezpieczne! Quote
Syllepsis Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='Pies Wolny']Pomimo tego, że już było to cytowane - zapytam jaki sens, Twoim zdaniem, ma ta konstatacja ? to są przemyślenia efektów Twoich działań czy komentarz pod konkretnym adresem. A może to uzasadnienie dla niepodejmowania jakichkolwiek działań ?[/QUOTE] [FONT=Verdana]Czas mija, a Ty swoje sadze sadzisz niezmiennie, arbitralnie, jednostronnie, ocennie, tendencyjnie, prowokacyjnie, niby odkrywczo, a jednak.... Nie mam nadziei na to, że cokolwiek z mojego pisania skumasz, to i wybierz sobie cokolwiek z przytoczonego katalogu możliwości. [/FONT] [FONT=Verdana]Mnie to wszystko rybka. :lol:[/FONT] Quote
Agata Balu Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='Syllepsis'][FONT=Verdana]Zestawmy suche fakty.[/FONT] [B][FONT=Verdana]Rok 2003. [/FONT][/B][FONT=Verdana]Przez schroniska przewinęło się[B] 58.000 psów.[/B][/FONT] [B][FONT=Verdana]Rok 2007. [/FONT][/B][FONT=Verdana]Przez schroniska przewinęło się[B] 83.000 psów.[/B][/FONT] [B][FONT=Verdana]Rok 2009. [/FONT][/B][FONT=Verdana]Przez schroniska przewinęło się grubo ponad[B] 90.000 psów.[/B][/FONT] [FONT=Verdana]Wniosek niezależny.[/FONT] [B][FONT=Verdana]Przez 7 lat liczba bezdomnych psów wzrosła o 50 procent. [/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]Takie są efekty waszego robienia...[/FONT][/B][/QUOTE] Ja zbieram dane o ilości psów odławianych i oddawanych do schronisk od 1988, wpierw z publikacji na stronie Głównego Inspektoratu Weterynarii (1988 do 2003), a od 2004 roku z publikacji na stronie Biura Ochrony zwierząt ARGOS. Nie wiem skad brała swoje dane Syllepsis, bo mi sie nie zgadzają (za wyjatkiem 2003 r.). O głupie 20% i o proporcje narastania bezdomności. Wg danych Argos: (z dokładnością do 2%) 2003 - 58,1 tys. 2007 - 65,8 tys. 2008 - 73,0 tys. 2009 - narazie tylko 68,4 tys. - dane nadal spływają Więc Syllepsis masz niewiarygodne dane, a do tego jesteś obdarzona prekognicją :-) Uważam trzeba brać odpowiedzialność za wypowiedzi publiczne. To o ja czym piszę na forum publicznym potrafię zawsze udowodnić. Oczywiście idzie o schroniska zarejestrowane i pod nadzorem GIW. Dowolnie można szacować ile ponadto psów trafiło do przytulisk, których nikt nie kontroluje, ile ukatrupili hycle i ile ratowali dogomaniacy. Ale to juz wróżenie. Quote
PACZEK Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='xxxx52']To niestety musisz przyjechac do ojczyzny,to na kazdym kroku lataja psy bezpanskie ,wolne.:hmmmm:[/QUOTE] Zenobiusz jest w POLSCE podobno u córki na Pradze podobno do 1czerwca ale to człowiek często mijający się z prawdą więc nie wiem. Miałem wątpliwą przyjemność ją poznać osobiście kilka dni temu. Nie polecam nikomu. Quote
Saeta Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='xxxx52']Jezeli dziennikarze sa tak zacofani ,niedouczeni to tylko spleczenstwu wspolczuc.Jezeli tacy dziennikarze maja oswiecic tych nieoswieconych to dziekuje . Media maja ogromny wplaw na spoleczenstwo ,na ich przekonania ,moga ludzmi manipulowac,ale jezeli manipuluja ze szkoda ,wsiskaja ciemnote,zabobony to staje sie nie smieszne ,ale niebezpieczne![/QUOTE] Media manipulują politykami, politycy mediami. Jedni i drudzy społeczeństwem. Masz rację - jeśli to manipulujący maja oświecać manipulowanych, to biada nam... I zwierzętom też! Quote
Recommended Posts