Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ola, ja też :( ja tu normalnie wysiadam w tej robocie, każdy mnie pyta czy jestem chora czy co
no nie moge, nie spodziewałabym sie, nie on!

jak ja go zobaczyłam u cioci Twojej to mi serce pękło, juz go chciałam brać
snił mi się w ogóle po nocach a w sumie nie u mnie mieszkał... i to tylko 4 dni mieszkał :(

chcieliśmy mu zrobić hamsterville... hamak już kupiony, Paweł mu wczoraj całą wyprawkę kupił...! rurki ogladał. wiecie, jakby chciał niemowlakowi kupić rower czy coś.

Posted

dopiero tu trafiłam :( Biedne maleństwo :(
Nie czytałam całego wątku, ale tak z opisu na pierwszej to bym powiedziała, że to mała nornica... No ale nornicę to by wet chyba rozpoznał. Poza tym nikt chyba nie hoduje nornic...

Posted

No zajmuję. Świnki morskie głównie. ale koszatniczki by się też znalazły . Szynszyle. Króliki - wiem ze to nie gryzoń. Szczurki. Myszy. Chomika poszukać :cool1:

Posted

znalazłam (znaczy koleżanka od szczurów mi podpowiedziała) niestety aż w Toruniu, ale dziewczyna ma 20 chomików z interwencji. pogadam z nią :)

Posted

Tzn - w tej chwili nikogo nie mam na tymczasie w domu. Ale jak potrzeba to mogę pośredniczyć. A co? Szukasz gryzonia czy znasz jakiegoś co jest w potrzebie?

Posted

hamak jest boski i na zdjęciu jest w nim taki szczęśliwy Alfred!

szukam chomika, ew dwóch - ale dobrze dobranych, żeby się nie pozabijały. ktoś ogarnięty musiałby je dobrać lub już mieć jakieś dwa, które by ze sobą żyły dobrze.

no i jednej płci, bo to nie będzie hodo-ville tylko hamsterdam.

dzungar nachetniej, ale w sumie nie jest to tak istotne

z tym Toruniem to tylko strach z transportem w upały.

Posted

pucka69 napisał(a):
Tzn - w tej chwili nikogo nie mam na tymczasie w domu. Ale jak potrzeba to mogę pośredniczyć. A co? Szukasz gryzonia czy znasz jakiegoś co jest w potrzebie?

Nie no myśleliśmy jakiś czas temu z TZem o przygarnięciu jeszcze kogoś do kompletu do jedzenia sałaty :) bo na resztki mięsne mamy już trzy śmietniczki, a do warzyw by się ktoś jeszcze przydał ;) Wiesz, ja nie lubię jak się jedzonko marnuje :D ;) Poza tym na większe od królika stworzonko nie mamy już miejsca w domu, ale coś mniejszego jeszcze by się upchnęło, więc czemu nie :D W grę wchodziłby oczywiście tylko gryzoń (najlepiej dwa, które się lubią i nie będą rozmnażać) w potrzebie. Na razie niestety nie mamy jednak zasobów na zakup potrzebnego dla gryzonia oprogramowania (klatka, poidełka itd. itp.) dlatego to na razie tylko taki zamysł do realizacji na kiedyś. Dobrze jednak wiedzieć do kogo w razie potrzeby uderzać :) Dlatego zapytałam :)

Posted

Gryzoń warzywożerny to tylko świń morski :). Chomik odżywia się podobnie jak myszka, czyli ziarenka, jakiś orzeszek, czasem trochę pokarmu mięsnego. Świnki natomiast są w stanie zjeść nieprzebrane ilości trawy i ziół, zagryźć to marchewką, buraczkiem, ogórkiem i pomidorami z natką pietruszki. A potem jeszcze wejdą z głową do paśnika pełnego siana. No i tak słodko kwiczą :).