Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Georgia]I MAMY KLOPSA!!!!!!!!!!!!!!
kolejny dowód na to,że zaczynamy być odbierani JAKO POMOC PSOM W POTRZEBIE z terenu Szydłowca...

TAK to MY dogopozytywni, którzy ZAWSZE PRZYJDA Z POMOCA!!!
http://www.dogomania.pl/threads/182189-PSY-z-szyd%C5%82owieckiej-ULICY-szkielet-kt-wo%C5%82a-JESC-i-cmentarny-duszek-CASPER-AJUTO!

to sarkazm, mi już przestało się to podobac...A CO ROBI MIASTO - NIC

Zwróciła sie do nas młoda, wrazliwa dziewczyna z Szydłowca.
Znalazła w lesie suke owczarka - suka przysposobiła się do dziewczyny, widać, że jest "ludzka" ma kontakt z człowiekiem, miała obroże na szyi i sznurek - NAPEWNO BYŁA PRZYWIĄZANA DO DRZEWA i uwolniła sie!!!

Dziewczyna z lasu poszła do domu, a suka za nią i tak spała pod ogrodzeniem. Dziewczyna wyniosła jej jedzenie, wode, az suka weszła na posesje - nie musiała sie trudzić - bo ogrodzenie to ser szwajcarski. Przyjechał mąż na weekend z pracy wyjazdowej i WOJNA DOMOWA o psa!!!nie zgadza się, kazał sie pozbyć psa - dziewczyna pytała ludzi i ktos jej powiedział o NAS!!!!!i KLOPS

[SIZE=4]Suka w ciąży na łańcuchu z nakazem eksmisji natychmiastowej!!!

DT - hotel - cokolwiek
i przede wszystkim sterylka / JESLI MOZNA JESZCZE!

żeby tego wszystkiego było mało:
sunia szczeka jak kazdy inny pies, a to przeszkadza sąsiadom tej dziewczyny o mężu nie wspomnę!!!SĄSIEDZI zagrozili, że jak dziewczyna nie zrobi COŚ z tym "kundlem" to sami "coś" zrobią!!!

[/FONT]
kontakt Kamila /Kama210/ 604 322 515

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to fakt - ludzie się o nas dowiadują i proszą o pomoc - i jak przejść obojetnie ... tylko skąd brac na to wszystko ... szlag trafia....

sunia jest bardzo młoda - tak około 2 lata max ...

sunia jest łagodna , mnie widziała pierwszy raz ale przez dobrych kilka minut skakała z radości na tym łańcuchu i nie mogłam jej nawet zdjęcia zrobić,
żywiona też nie jest rewelacyjnie - odpadki z obiadu i jakaś kasza.. na sucha karmę rzuciła się i połykała łapczywie...
dziewczynie się nie przelewa... tylko mąż pracuje ... dwoje dzieci ... o możliwości dania nawet zastrzyku przeciw cieczce dowiedziała się ode mnie, o sterylce nawet nie wiedziała że istneje takie coś . a warunki suni się fatalne - łańcuch , buda to cegły i dachówka....

... a najbardziej przeraża wizja następnych szczeniaków .. które skończą niewiadomo jak ...\

to takie zdjęcie dla porównania wielkości suńki ... dziewczyna jest wysoka ...

Posted

no jestem i ja:(znowu tu jestem............nie mozemy za nic na swiecie jej opuscic,co za gnoje zasmolone,takie nieszczesne cztery lapy...........znow maja tylko Was:((
ide zmontowac sobie drina,normalnie padlam.............:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='kama210']
... a najbardziej przeraża wizja następnych szczeniaków .. które skończą niewiadomo jak ...[/QUOTE]

KAMA - jakby nie udało sie pomoc za wczasu TO TRZEBA DZIEWCZYNE USWIADOMIC o uspieniu ślepego miotu i dac jej telefon do WETA..wiesz jaka jest sprawa z usypianiem...

dziewczyna zadzwoni wtedy do weta ipowie, ze w stodole oszczenila sie jej suka z lasu i sa szczeniaki, kt trzeba uspic
to PLAN AWARYJNY :(

Posted

dziewczyny poniewaz generalnie ja zaszylam i zamknelam sie grupie kilkaunastu tematow,wystarcza mi one,nie zaglebiam sie w dogo ze wzgledu na swoje zdrowie psychiczne;)to tak sobie pomyslalam,ze pewnie jest jakas grupa zajmujaca sie onkowatymi i moze trzeba tam uderzyc,musimy wyjsc poza "nasza grupe"bo nie damy rady,co sadzicie??jest cos takiego w ogole czy bredze????

Posted

[quote name='anita_happy']KAMA - jakby nie udało sie pomoc za wczasu TO TRZEBA DZIEWCZYNE USWIADOMIC o uspieniu ślepego miotu i dac jej telefon do WETA..wiesz jaka jest sprawa z usypianiem...

dziewczyna zadzwoni wtedy do weta ipowie, ze w stodole oszczenila sie jej suka z lasu i sa szczeniaki, kt trzeba uspic
to PLAN AWARYJNY :([/QUOTE]

mówiłam jej o tej opcji , ale to już ja musiałabym dopilnować ... i weta tam zawieść bo to dokładnie poza Szydłowcem na wsi ... jakoś nie ufam naszym wetom.... a im może się okazać zal szczeniaków i takie tam ... bo może ktoś weźmie ...

tyle że to rozwiązanie na krótką metę .. następna cieczka .. następny miot ...
... sytuacja patowa ... jak wiele na wsi zresztą ...

Posted

swojego czasu w sumie nie tak dawno ktoś z Łodzi chciał owczarka niemieckiego może tu kryje się rozwiązanie problemu zaraz znajde kto o tym wspominal ale wydaje mi sie ze ten ktos co chcial huskiego

edit: wspominala o chetnych na onka WiolaRude ale to chyba nieaktualne

Posted

tiaaa...ale ta suka kolo owczarka nie lezała...

PRIMO - ta suka nie moze siedziec u tej dziewczyny bo niedlugo bedziemy ogłaszac ja na tym DOGO ..ja z dziećmi...jak sie maz wkurzy!!!
proponuje zakupic worek karmy marki Lidl i podrzucic dziewczynie - niech maz sie zapcha na chwile...

Posted

[quote name='pudzian321']swojego czasu w sumie nie tak dawno ktoś z Łodzi chciał owczarka niemieckiego może tu kryje się rozwiązanie problemu zaraz znajde kto o tym wspominal ale wydaje mi sie ze ten ktos co chcial huskiego

edit: wspominala o chetnych na onka WiolaRude ale to chyba nieaktualne

no i w związku z postem Wioli że jej znajoma ma chętną na owczarka tam pojechałam zobaczyć suńkę - bo ta dziewczyna co prosiła o pomoc mówiła że to owczarek a ja suńki wcześniej na oczy nie widziałam - no i okazało się że owczarkiem typowym to ona na pewnoo nie jest ...

wioli wysłałam zdjęcia i o decyzji tej Pani co chce owczarka Wiola do tej pory nie napisała , a minęło już dużo czasu więc raczej spalone ...

... napiszę zaraz Pw do Wioli ...

Posted

[quote name='Aimez_moi']o Matko Boska co sie dzieje.........[/QUOTE]
Jestem na zaproszenie IVV.
To samo się dzieje co wszędzie, ręce opadają. Dziewczyny jeśli możecie ją do weta zawieźć żeby ocenił czy sterylka jest jeszcze możliwa to byłoby najlepiej. Ale jeśli możliwa to po sterylce i tak by trzeba ją zabrać na tymczas, bo jaką ona tam opiekę będzie miała.
Jak się okaże że to możliwe to trzeba kasę zebrać na zabieg i tymczas.

Posted

Czesc sunieczko bezimienna:(bidulka:(Napisze wiec Isia;)choc wiem ,ze jest Wam strasznie ciezko,to.......dobrze,ze pies trafil na Was,bo co by z nia bylo:(bedzie ciezko jak zwykle,ale ciotki na pewno pomoga............ja nie wiem co jest nie tak z tymi ludzmi,czy oni w lepiankach ze swieczka zyja??nie wiedziec o sterylce,o zastrzykach,o cieczce-czym to grozi,o dupie maryni,nic nie wiedziec........psa na lancuchu trzymac w nieludzkich warunkach-to wiedza!!!!Zagnalabym do plota,przede wszystkim meza,sprala te puste glowy i jedzenia i picia przez 2 tygodnie nie dala i jeszcze moglby byc mroz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jestem nabuzowana od samego rana!!!!!!!!!!!!!

Posted

no i kolejna szydłowska bida... o masakra...
jest taki hotelik i tam chyba jeszcze miejsca są, ale to niestety koszt ok 360 zł miesięcznie...
http://www.dogomania.pl/threads/187647-Polecam-hotelik-dla-ps%C3%B3w-w-potrzebie-w-Teresinie/page2, bo jest napisane że 12 zł za dobę.
może Ewanka, donka5, Owieczka... może one pomogą... Ania z Brodnicy ma zajęte wszystkie miejsca, Przebieczany też... u funi w Zamościu też pozajmowane...

rozumiem, że z tym panem nie można porozmawiać, żeby choć się zgodził na dt dla tej suni? choć na jakiś czas aż nic innego nie znajdziemy?

Posted

kama, a moze pogadac z tym MEZEM i posterylkową suke zostawic u nich...skombinowac bude /nie masz tam jakiejs??/:P i dawac karme - szukac domu...
kama napisz mi na PW jakie to okolice...poprosze znajomego moze by bude zbił???taka z płyty...i siedzial by suka gdzie siedzi /po sterylce/ my dawalibysmy karme i szukali domu!!!

Posted

zaglądam do suni. Moim zdaniem powinno się ją już teraz sterylizować, nie wygląda mi na dalece zaawansowaną w ciąży.
Zresztą różne fundacje sterylizują także suczki nawet bliskie rozwiązania.

Dobrze byłoby szybko załatwić sterylkę aborcyjną. Maluchy i tak macie zamiar usypiać, więc dla nich wyjście bez różnicy a dla suni na pewno lepiej jak nie donosi ciąży, bo .. podkreślę plusy: od razu będzie wysterlyzowana i szybciej gotowa do adopcji. Po porodzie jak wiadomo trzeba uspokoić hormony, gruczoły itp wszystko rozciągnie się w czasie niesamowicie. A gdzie ona miałaby się przez tyle czasu podziewać?

Tu mozna mam nadzieję uprosić, żeby mogła spokojnie dojść do siebie po sterylce i w tym samym czasie juz ja ogłaszać ..

taka jest moja sugestia .. do sterylki aborcyjnej coś podrzucę ..

Posted

taż tak sobie myślę, że może udało by się namówić tego męża tej dobrej Pani, co sunie przygarnęła, żeby jej dali dt, chociaż porządną budę i miskę jedzenia i tak doczekałaby adopcji... może akurat się uda, pogadajcie tam z nimi. prosimy :)

Posted

[quote name='Akrum']taż tak sobie myślę, że może udało by się namówić tego męża tej dobrej Pani, co sunie przygarnęła, żeby jej dali dt, chociaż porządną budę i miskę jedzenia i tak doczekałaby adopcji... może akurat się uda, pogadajcie tam z nimi. prosimy :)[/QUOTE]

Kama pogadasz???albo powiedz tej dziewczynie niech pogada, ze jest taka propozycja...
wysterlizowana suke na Dt do nich..a jak sie zgodzi wilmozny maz to sie bude suce skombinuje

Posted

[quote name='anita_happy']Kama pogadasz???albo powiedz tej dziewczynie niech pogada, ze jest taka propozycja...
wysterlizowana suke na Dt do nich..a jak sie zgodzi wilmozny maz to sie bude suce skombinuje[/QUOTE]
I na jedzenie się złożymy bo to pewnie też dla mężulka byłby problem. Gdyby DT był jednak potrzebny to Renata5 miała chyba miejsca. To jest Sochaczew.