siekowa Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Tą babcinkę znaleziono wczoraj w lesie w Miedzeszynie. Strasznie mnie bidulka chwyciła za serducho, nie mogłam jej zostawić w schronie. Nie wiem ile będzie mogła u mnie być, więc szukamy dla niej domu tymczasowego. W poniedziałek zabiorę ją do weta, sprawdzimy czy ma czipa, pewnie dobrze by było porobić jej jakieś badania ale niestety krucho u mnie teraz z kasą. Sunia jest bardzo zmęczona, więc nie oglądałam jej jeszcze zbyt dokładnie, nie wygląda na chorą, ma apetyt. Pewnie ma kilkanaście lat, brakuje jej kawałka żuchwy, zębów ma tylko kilka. Czy to możliwe, że ona mogła się komuś zgubić? Bardzo w to wątpię, ale powiesimy ogłoszenia. Quote
Bonsai Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 O kurcze, ale bidulka. Ale pamiętasz tego ratlerka, któremu robiłam zdjęcia - też wydawało się niemożliwe, że ma właścicieli, a jednak. Trzymam kciuki za małą... Quote
Syla Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Prześliczna, urocza, bezbronna babcinka.Oprócz Majeczki mam ślepego, głuchego Lejeczka i z braku ząbków też tak fajnie mu język zwisa.Bonsai, ratlerków to już tu było dużo, może mówisz o Gizmo, znaleziony w Falenicy? Bo jeden był też taki bez części żuchwy, ale to z innych okolic. Quote
siekowa Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Babcinka jest cudowna, gdybym mogła to bym ją sama zatrzymała. :loveu: Dziś pojedziemy do weta, a później porobię jej zdjęcia. Chyba będę miała już dla niej tymczas. Quote
danka4u1 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Ja też miałabym ochotę na babuleńkę, ale mój niezsocjalizowany pies jest odmiennego zdania. Quote
Asior Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 bosz... ale stworek.. brzydula straszna :loveu:, ale jest taka brzydka, ze aż ładna :D Quote
Leni Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Przesadzacie :)) na stare lata mało kto grzeszy urodą :lol: Quote
danka4u1 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Też babulinka z języczkiem. Jedna babulinka mówi dobranoc drugiej... Urodziwy -nie urodziwy?, urodziwy inaczej ? nieważne...kochany babulec maleńki. Co u Was? Quote
siekowa Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Wreszcie udało mi się dostać do komputera. Babulinka dostała imię Fiona, jest też drugie zapasowe Gryzelda. :evil_lol: Byłyśmy wczoraj z małą w Elwecie, stan jej zębów jest tragiczny, ma ogromną ilość kamienia nazębnego na kłach, zrobiło jej się zapalenie dziąseł. :( Pobrano jej też krew na profil podstawowy i zbadano serducho z którym również nie jest za dobrze. Teraz głównym problemem są te zęby, dziś wybieramy się do stomatologa. Zdjęcia Fionki powstawiam jak wrócimy. Jednak już coś wstawię :) to maleństwo waży 2,3 kg! :loveu: Quote
Tymonka Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Cudna jest ,a ten języczek wypadający , no poprostu cudo . Jak ja kocham takie staruszki nieporadne :) Quote
Nadalle Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Jaka cudowna! Jak ktoś mógł się tak po prostu jej pozbyć... :shake: Quote
danka4u1 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Babuleńka jest prześliczna. Ten języczek jak płat szyneczki..Cudo. Ile może mieć lat? Myślę, że zgubiła się komuś- ale w jaki sposób, takie nieporadne maleństwo?- nie chcę myśleć, że jakiś ludzki potwór " pozbył się" babuleńki z domu...Najważniejsze, że nie jest teraz sama. Quote
pumcia02 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 noo slodka to slodka, ale trzeba teraz domu szukac :P Quote
Syla Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='danka4u1']Babuleńka jest prześliczna. Ten języczek jak płat szyneczki..Cudo. Ile może mieć lat? Myślę, że zgubiła się komuś- ale w jaki sposób, takie nieporadne maleństwo?- nie chcę myśleć, że jakiś ludzki potwór " pozbył się" babuleńki z domu...Najważniejsze, że nie jest teraz sama.[/QUOTE] Danusiu, myślę, że tak jak z moim Lejkiem.Wy...ali i tyle.Co by dużo mówić...Przepiękna Fiona i podobna do mojego śleputka.Już się zakochałam.Moja Majunia podobna jeżeli chodzi o wielkość i uszka !Lejek jeżeli o umaszczenie.Cudna Fioneczka, szuka domeczku. Quote
danka4u1 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Syla kochanie :lol::lol: a nie wydaje Ci sie, że ona już znalazła domek...:multi: :evil_lol: :multi: Quote
Syla Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Witaj Danusiu.Chyba pisała siekowa, że ma jakiś DT dla Fioneczki i to super.Wczoraj siadła mi klawiatura i komp.Dzisiaj Ci napiszę elaborat na PW.W odpowiedzi na twoje pytania.Napisałam rano, ale nie mogłam wysłać. Quote
danka4u1 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Napisz, napisz. Lubię Twoje spojrzenie na świat i ludzi. Ja tez dopiero teraz zasiadłam do kompa.Bez szczegolnego entuzjazmu zresztą, ale mam parę spraw do załatwienia. Quote
Asior Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 hmmm Fiona, pasuje, teraz w takim razie czekamy na wstanie świtu, żeby Fionka z Ogra zmieniła się w piękną Fioneczke :D Quote
ihabe Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Ja chyba mogłabym wziąć na DT maleństwo ale do tychów. Mówię chyba, bo mam już 3 swoje, jedną tymczasowiczkę i jeszcze nie pytałam męża i dzieci:-), jak by co to kochana pisz na maila do mnie:-) Ja za staruszki to bym wszystko oddała... Quote
Recommended Posts