Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam jeszcze z Jamorem, był zaskoczony telefonem tej kobiety, tym bardziej, że posługiwała się imieniem Nero, a tego w adresatce nie było. Ucieszył się z wiadomości, mam nadzieję, że to prawda. Może doczekam się jakiejś fotki.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lucyna']Rozmawiałam jeszcze z Jamorem, był zaskoczony telefonem tej kobiety, tym bardziej, że posługiwała się imieniem Nero, a tego w adresatce nie było.(...)

To każe domniemywać, że jest to osoba bywająca w domu Nero lub np. pracująca z jego panią, ew. ktoś, ktoś słyszał kiedy go nawoływali. Coraz bardziej więc skłaniam się ku mojej ostatniej hipotezie o kimś z bliskiego otoczenia.
Jeśli zaś chodzi o całkowity brak ucieczek, to może jest to nieco wyidealizowane, ale widocznie zdarza się to już sporadycznie, a może od kilku dni nie miało już miejsca i są dobrej myśli.
Nie ukrywam, że ten nagły zwrot sytuacji jest wszystkim wyjątkowo na rękę, od domowników począwszy, poprzez nas dogomaniaków i na samym Nero skończywszy ;-).

Posted (edited)

dużo nam pomogłeś gallegro, bardzo, bardzo dziękuję :loveu:
i czekam na fotki już nieco spokojniejsza :lol:
... gdyby ludzie byli nieuczciwi to próbowaliby wyciągnąć kasę na ten kojec, gdyby mieli masę problemów z psiakiem to chcieliby go oddać ... a tak nie jest.
Ja skłaniam się do podejrzeń jakąś dobrą duszyczkę z dogo :oops:

Edited by Lucyna
Posted

Czytam to wszystko i mnie rowniez sie wydaje ze ktos chce robic jakis zamieszanie. Odetchnelam z ulga ze Panstwo odpisali i jest wszystko ok. Wydaje mi sie ze jak ktos dzwoni z numeru ,ktorego nie widac i nie chce sie przedstawic to juz jest podejrzane.

Posted

Nie wiedzialam Lucynko,ze sie z DS skontaktowalas,wiec zadzwonilam dzisiaj,na ten drugi numer,do ziecia.
Powiedzial to o czym wczesniej pisalas,ze wszsytko ok. Nero juz nie ucieka,zrobili zadaszenie kojca i sa z Nero zadowoleni.
Powiedzial,ze jak ktoregos dnia wypuscili Nero z kojca,to tak pedzil przywitac sie z Panem,ze przewrocil go razem z krzeslem....Nero to przeciez taki silny psiak,a przy tym pieszczoch....
no i mowil tez o zdjeciach,ze niedlugo wysle zdjecia Nero z DS.

Posted

Ale super ... cieszę się ogromnie, a wczoraj miałam wielkiego doła.
Nadal jednak nie rozumiem tej sytuacji z kobietą, po co to było?
Powiedziała dokładnie, że pies ucieka, dwa tygodnie uwiązany jest na lince, a teraz przytwierdzony do budy na dwumetrowym łańcuchu ... co za małpiszon...

Posted

[quote name='DORA1020']Nie wiedzialam Lucynko,ze sie z DS skontaktowalas,wiec zadzwonilam dzisiaj,na ten drugi numer,do ziecia.(...)[/QUOTE]

UPS !!! Sugeruję daleko idącą powściągliwość w kontaktach z DS. To właśnie przez brak koordynacji można zrazić do siebie nowych opiekunów. Może to nie moja sprawa, bo na wątku pojawiłem się niedawno, ale powinna być jedna konkretna osoba w charakterze "rzecznika prasowego" z ramienia dogo, upoważniona do kontaktu z domem Nero. Jeśli ona nie może, prosi wtedy kogoś w zastępstwie.

Posted

[quote name='Lucyna']Ale super ... cieszę się ogromnie, a wczoraj miałam wielkiego doła.
Nadal jednak nie rozumiem tej sytuacji z kobietą, po co to było?
Powiedziała dokładnie, że pies ucieka, dwa tygodnie uwiązany jest na lince, a teraz przytwierdzony do budy na dwumetrowym łańcuchu ... co za małpiszon...[/QUOTE]
Ale tak do konca nie wiemy kto mowi prawde......
a codo tel do ziecia,to on do mnie zadzwonil w spr. adopcji Nero,wiec nie jestem kims z dogo,kto dzwoni i robi zamieszanie....
nie mam zamiaru nikogo zrazac,ale tez nie chce,zeby Nero uwiazany byl na dwu metrowym lancuchu.....

Posted

Dostałam wieczorem odpowiedź na maila o możliwości dofinansowania od Pani Marty

Witam,
wszystko jest w porządku, Nero nie ucieka a kojec jest już przebudowany. Nic złego sie nie dzieje.
pozdrawiam.

Chyba jest ok?

Posted

[quote name='Lucyna']Dostałam wieczorem odpowiedź na maila o możliwości dofinansowania od Pani Marty

Witam,
wszystko jest w porządku, Nero nie ucieka a kojec jest już przebudowany. Nic złego sie nie dzieje.
pozdrawiam.

Chyba jest ok?

raczej tak .

Posted

Bez względu na zapewnienia, w przypływie wolnego czasu postaram się tam zajrzeć. Zastanawiam się tylko, czy nie lepiej byłoby pojechać bez uprzedzenia (niby po trasie), a wcześniej poobserwować posesję z zewnątrz. Zapowiedziana wizyta, zważywszy na całe to zamieszanie, może być niemiarodajna. Mam tylko nadzieję, że nikt z zainteresowanych nie wejdzie na wątek, a jeśli tak się zdarzy to zrozumie, że wszystkie nasze działania podyktowane są dobrem psa :roll:.

Posted

Przeczytałam dokładnie. Odnoszę wrażenie ,że to jednak ktoś z dogo dzwonił. BEz względu na to co piszą nowi właściciele - ostatnie propozycje Gallegro są bardzo rozsądne. Należy obserwować psa w sposób nie zapowiedziany. Wydaje się ,że osoba która była informatorem nie działała w złej wierze. Trzeba dmuchać na zimne

Posted

[quote name='DZIR']Przeczytałam dokładnie. Odnoszę wrażenie ,że to jednak ktoś z dogo dzwonił. BEz względu na to co piszą nowi właściciele - ostatnie propozycje Gallegro są bardzo rozsądne. Należy obserwować psa w sposób nie zapowiedziany. Wydaje się ,że osoba która była informatorem nie działała w złej wierze. Trzeba dmuchać na zimne[/QUOTE]

racja.. nie raz byly rozne wpadki a nic nie zapowiadalo

Posted

[quote name='gallegro']Bez względu na zapewnienia, w przypływie wolnego czasu postaram się tam zajrzeć. Zastanawiam się tylko, czy nie lepiej byłoby pojechać bez uprzedzenia (niby po trasie), a wcześniej poobserwować posesję z zewnątrz. Zapowiedziana wizyta, zważywszy na całe to zamieszanie, może być niemiarodajna. Mam tylko nadzieję, że nikt z zainteresowanych nie wejdzie na wątek, a jeśli tak się zdarzy to zrozumie, że wszystkie nasze działania podyktowane są dobrem psa :roll:.[/QUOTE]

To jest bardzo dobry pomysl,bardzo.....
Tylko trzeba odczekac troszeczke i wszystko bedzie wiadomo.