Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ewanka']Biedna suczynka, wzięłabym ją do siebie do DT, na miejscu jest wet ... ale niestety za free nie mogę ... na koncie zero :(

Tylko pod żadnym pozorem nie oddawajcie jej do schronu .. tam zginie marnie :([/QUOTE]

Ewanka, a na chwilę za karmę? i będziemy myśleć dalej?

jak oddawać na Paluch to najlepiej w sobotę lub niedzielę, koło 12 stej wtedy jest najwięcej ludzi do adopcji i może komuś z marszu się spodoba....

Ewanka - pomyślisz?

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tripti']Ewanka, a na chwilę za karmę? i będziemy myśleć dalej?

jak oddawać na Paluch to najlepiej w sobotę lub niedzielę, koło 12 stej wtedy jest najwięcej ludzi do adopcji i może komuś z marszu się spodoba....

Ewanka - pomyślisz?[/QUOTE]

Myslę, myślę ;) .. jaki czas masz na myśli???

... karma to nie wszystko ... to szczeniak, więc szczepienia konieczne, wirusówki i wścieklizna (!!!), odrobaczenie, zabezpieczenie p/kleszczom ... witaminy ... skąd na to wziąć?

porozmawiam z TZ-tem ...

Posted

Rozmawiałam z TZem, najpierw zgodził się na tydzień ... a potem gdy dowiedział się , że to szczeniaczek, więc gryzie rzeczy i sika w domu ...

hmmm, niestety nie moge pomóc :( ... jeszcze sprobuję ... czas jest do jutra ... dobrze by bylo napisać to w tytule !!!

Chociaż porozsyłam wątek, może ktoś uratuje szczeniorka, bo w schronie zginie, chyba że ktoś go od razu adoptuje.

Posted

Ewanka.... już jakieś konkrety są....:) z opisu i ze zdjęć wygląda na bardzo adopcyjną....taka piękniutka jest, jakie ma jeszcze jasnoróżowiutkie podkówki:)

Posted

[quote name='tripti']Ewanka.... już jakieś konkrety są....:) z opisu i ze zdjęć wygląda na bardzo adopcyjną....taka piękniutka jest, jakie ma jeszcze jasnoróżowiutkie podkówki:)[/QUOTE]

Ty kusicielko :evil_lol:

... ja bym ją wzięła bez najmniejszego problemu, ale mam w domu TZta i muszę się liczyć z jego zdaniem ... :mad:

może pamiętasz, jak przyszła do nas Lenusia i zaczęła , chyba ze stresu, robić po 3 kupy i masę siuśków, to ja nie dość , że wszystko sprzątałam, to jeszcze nasłuchałam się jak rzadko ;) jakie to mam genialne pomysły :eviltong:

No i niestety z kasą wyjątkowy kryzys, w ciągu roku dawałam lekcje, ale teraz wakacje i bida :roll:

Posted

na czystość u szczeniaków w domu nie ma co liczyć, to fakt... raz miałam taką uparciuchę, która jak nie domknęło się łazienki to regularnie zostawiła kupkę w brodziku od prysznica, niewiadomo nawet kiedy:) pomijając fakt, że przez cały pobyt u nas nie zrobiła ani razu siku i kupki na podwórku, wszystko niosła do domu:) ale to zależy do szczeniaka, ta żyła na wolności przez jakiś czas i nie boi się podwórka.

Posted

Wiem Tripti, ale myślę, że ta dziewczyna oddaje sunię z jakiegoś powodu, może właśnie nie potrafi nauczyć jej czystości ...

jakoś wątpię, że taka maleńka suczynka maszerowała sobie ulicą i nagle weszła do tej osoby do domu.

Może do jutra coś się jeszcze wykluje ;)

Posted

ona ją ma chyba na podwórku, a oddaje bo jej poprostu nie chce...podobno nie ma dla niej czasu, wczoraj w pierwszych postach była wzmianka o tym...

Posted

ja myślę, że tak....Ewanka jak ktoś chce się pozbyć małej istotki w taki sposób to napewno nie dba o to, czy ona może zachorować itd...więc na 100% jest na podwórku...oby jeść jej dawała...

Posted

to pies tej kobiety jest?
ja zrozumiałam, że sunię znalazła i może co najwyżej do piątku przetrzymać :roll:
kurcze to już jutro... i co teraz?:shake:

Posted

Szkoda, że nie ma z nami załozycielki wątku Pauli82 ... czekamy na dalesz informacje ... może jednak jest jakaś możliwość przetrzymania suczynki zanim znajdzie się dla niej DS, wiem, że proponowała jakąś obcą działkę bez ludzi, bez stałego zamknięcia, gdzie każdy może wejść ...

hmmm, a przecież akcja ogłoszeniowa jednak trochę trwa.

Na kilka dni może bym ją jakoś przemyciła ...

ale co potem ????????????????????

...miałaby zostać u mnie na płatnym DT ??????????

... zbieranie deklaracji, bazarki, fundacje itp., czy ktoś ją zabierze do siebie, bo przecież nie oddam jej do schronu :(

Gdyby była rzeczywiście podobna do collie (konieczne nowe fotki) to mam konto na forum collie fundacji dr Lucy i może oni by pomogli ... zapytam.

Posted

Paula co jeśli nikt do jutra nie zaoferuje malej dt?
Dziewczyna przywiezie ją do Ciebie i co potem? Gdyby byly zdjęcia psinki i wiecej wiadomości to zrobilabym jej ogłoszenia. Gdyby byly pieniążki to można by jej znaleźć platny dt albo chociaz taki za pieniądze na karme i weta.
Dziewczyny, a może zrobimy tak jak na któryms innym watku?
Kazda da malej dt na dwa trzy dni? Ja wiem , że to dla niej stres ale na pewno mniejszy niz schronisko. Łatwiej namówić współmieszkańcow na przetrzymanie psiaka przez krótki okres czasu i latwiej ulożyc swoje prywatne sprawy.

Posted

Jak na dwa-trzy dni to może bym urobiła TZa, ale na dłuższą metę nie dam rady :shake:. I dopiero od środy najwcześniej... Zostawiając młodą na stałe dostałam warunek - żadnych więcej psów :roll:. Maskotki do zabawy mogę podarować, więcej niestety nie będę w stanie pomóc :-(

Posted

Pomysł byłby świetny, gdybyśmy mieszkały wszystkie w jednymmieście ...

ja mam 75km do Warszawy :( bite 1.5h drogi w jedną stronę ...

chyba, że udział w tym wezmą wyłącznie cioteczki ze stolicy.

Posted

Ja moglabym przetrzymac psiaka od wtorku do piatku popołudniu w przyszlym tygodniu. Sytuacja prywatna niestety nie pozwala mi zaoferowac więcej póki co. Ew znów Dt na kilka dni p 09.07
Tylko, że sunia musi byc odrobaczona i odpchlona ze względu na moje dzieciaki.
No i karma by się przydała...
Sunia jest młodziutka, ładna. Myślę, że dość szybko znajdzie dom.

Posted

oj, chwilę mnie nie ma, a tu tyle się dzieje... sunia chyba nie jest nauczona czystości, wiem, że w tej chwili jest tzw. psem podwórkowym, śpi na dworze w budzie. Właśnie się dowiedziałam, że tych szczeniąt była trójka dwa psy i suka. Psy wydała, a suki nikt nie chce. Prawdopodobnie jest pomieszana z owczarkiem collie. Ta działka o której "mówiłam" jest przez płot z moim podwórkiem, jest na nim buda, stara, ale zawsze jakiś dach. Kombinuję, wiem, że i mój TZ też mi pośle kilka słów niekoniecznie miłych nawet jak ją obok zostawię.

Posted

[quote name='karolina_g_k']Ewanka a czy Ty byłabyś w stanie dac temu psiemu dzieciakowi płatny DT?[/QUOTE]

Na płatny to może TZ by się zgodził ... aż boję się pytać ;)

... no ale skąd wziąć teraz nagle tyle stałych deklaracji???????

... no i dodatkowo koszty weta, u nas wet jest na miejscu, ale niczego nie daje "na krechę" ... a na moim koncie hula wiatr ;)