Aneczka&Sułtan Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Uwaga,, uwaga!!!! Są i wieści :D tak jak podejrzewałam Lolutek vel. MIMI poszła do domku do wielbiciela rasy :sweetCyb::bigcool: a teraz wieści: "bozena54" napisał(a):Jestem.Lola-Mimi od wczoraj jest w Skierniewicach.W sobotę przeczytałam o Loli i już czułam że sunia czeka na nas.W poniedziałek Donka napisała że Lola jeszcze jest .wczoraj mimo paskudnej pogody pojechaliśmy z wnusią do hoteliku Donki,sunia nas oczarowała od początku,w podróży była bardzo grzeczna,nieśmiało weszła do domu ale ze wszystkimi witała bardzo wylewnie oblizując kogo się dało.Kapsel[8lat]jest trochę zazdrosny i usiłuje ją zdominować,4koty wzbudziły zainteresowanie umiarkowane,największy Filemon nawet pewien respekt,Kuba trochę nafukał a maluchy Pinki i Hepiś zwiewały że hej,dobrze że dom ma dużo zakamarków.Noc spędziła spokojnie na legowisku Kapsla.Swoje potrzeby załatwia w ogrodzie.Chętnie biega ,bawi się,jest bardzo grzeczna,szybko się uczy .Jest mądrą sunią,.Dziękujemy Wszystkim ,którzy dali szansę Loli.Wielki szacunek dla dotychczasowych opiekunów,dzięki Wam i wrodzonej inteligencji suni jest cudną Lolą-Mimi :642: :635: :635 Mimi mieszka w Skierniewicach i ma taki dom o jakim ja dla niej marzyłam. Dzieci, psy, koty i mądry właściciel, który doceni potencjał szkoleniowy, który ma Lolutek! Zdjęcia później bo mnie w pracy zablokowali na takie przyjemności :angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Kociabanda2 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 WSPANIALE!!!!! :multi::multi::multi: Dużo szczęścia w nowym domku Lolutku kochana :loveu: Quote
Bonsai Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Super wieści, szczęściara z Loli. Czekamy na zdjęcia. :) :) :) Quote
aganela Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 świetne wieści,p.s.myślę ż możecie już zmienić tytuł....? Quote
Kociabanda2 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Też tak sądzę :) Poprosimy o zmianę tytułu wątku :) Quote
Aneczka&Sułtan Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 zdjęcia, zdjęcia:) : dwa ostatnie niestety były takie mini Quote
kizimizi Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Bardzo prosze o kontakt na pm wolontariuszki ze schronisk w Józefowie, Żyradowie. Quote
Aneczka&Sułtan Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 kolejne wieści od Lolasa: "anialola" napisał(a):Nawet Pani nie wie jak ja się cieszę, że Mimi trafiła do kogoś kto wykorzysta jej potencjał :D to sama radość pracować z takim psem. Nie ma za co dziękować - Lolutkowi nie umiałam nie pomóc :) ona kradnie serce w sekundę :) A proszę mi powiedzieć jak z siusianiem? próbowała Pani Mimi separować? nad tym trzeba pracować póki wcześnie :) Lepiej dmuchać na zimne.. "bozena54" napisał(a):Mała siusia i robi kupę w ogrodzie,wychodzimy z nią rano koło 6 .póżniej różnie co kilka godzin [2,3] Jest dzielna ani razu nie nabrudziła w domu. Jak wszyscy muszą wyjść zostaje sama ,zamknięta w przedpokoju a właściwie dużym widnym ganku gdzie ma legowisko,trochę protestuje ale po powrocie zastajemy ją spokojną,śpiącą.Tak naprawdę to sama bywa krótko,najwyżej godzinkę.Kapsel wtedy pilnuje podwórka a w domu buszują kocie maluchy. Quote
kakadu Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 milo czytac takie wiesci; aneczko - mozesz juz wreszcie spac spokojnie :) Quote
Aneczka&Sułtan Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 tak :) Lolutek znalazł swoje miejsce na ziemi. Dom, dzieci, psy i koty... od razu się gnojek ogarnął z sikaniem;) Quote
Kociabanda2 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 tak. Teraz pora by Wtorek znalazł taki fajny domek jak Lola... Quote
protzlav Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Zapraszam na wątek mojej nowej podopiecznej Maggie !!! http://www.dogomania.pl/threads/190220-Gdzie-jesteś-Mój-Ukochany-Ludziu-(wątek-Maggie)?p=15123283#post15123283 Pozdrawiam !!! (D.) Quote
paula82 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 No to się do Lalki szczęście uśmiechnęło, oby więcej takich zakończeń. Quote
dycha Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 widocznie Lola potrzebowała rodzinki i miłości, aby nabrać manier :D powodzenia lolutek Quote
Aneczka&Sułtan Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 nowe wieści od lolaska [quote name='bozena54'] Oczywiście Mimi wygłaskana od cioci anialoli,wogóle to bardzo lubi głaskanie i kontakt z człowiekim,zawsze kładzie się spać tam gdzie są ludzie,najtrudniej w ciasnej kuchni ale dajemy radę.Jest bardzo pojętna i szybko załapuje co wolno a co jest zakazane np wchodzenie na łóżko.Staramy się oduczyć skakania na ludzi i szczypania mordką głównie w trosce o Martusię,już są pewne efekty.Dziękujemy że udało się uchronić Lolę-Mimi przed schroniskiem wszystkim wspaniałym Dużym i zdjęcie (jest chyba więcej ale tylko jedno mi wyświetla w pracy, spróbuję wkleić więcej jak będę w domu) Quote
paula82 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 ale Lolutek wyrósł! Kicia śliczna i widać, że do psów przyzwyczajona, taki spokój na jej twarzy ;) a i wolę zapytać (lepiej późno niż wcale) czy mogę kopiować wieści ew. fotki z tematu Loli? Na forum świnkowym jest kilka osób które do niej zaglądają :lol: Quote
Aneczka&Sułtan Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 myślę, że to żaden problem - wieści kopiuj, a o zdjęcia zapytam na collakach. jeszcze jedno zdjęcie oto - Lola na kocim legowisku:D Quote
paula82 Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 :grin: Lolka na kocim, od razu mi się mój Therion przypomniał jak władował mi się do klatki moich świnek morskich. Niezapomniany widok. :lol: Quote
kakadu Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 rany, ledwo to poslanie widac spod niej :evil_lol: w pierwszej chwili myslalam, ze koty spia na tym dywaniku i to takie ich "poslanie" :cool3:;) Quote
kakadu Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 [quote name='Kociabanda2']tak. Teraz pora by Wtorek znalazł taki fajny domek jak Lola... oj tak...... biedulek ciagle czeka :( Quote
Kociabanda2 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 kakadu napisał(a):rany, ledwo to poslanie widac spod niej :evil_lol: w pierwszej chwili myslalam, ze koty spia na tym dywaniku i to takie ich "poslanie" :cool3:;) faktycznie! Tam coś jeszcze jest poza dywanikiem :-o Ale się ciotka przyjrzałaś :D Ja myślałam, że o ten dywanik chodzi :D Quote
Recommended Posts