Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uwaga,, uwaga!!!! Są i wieści :D tak jak podejrzewałam Lolutek vel. MIMI poszła do domku do wielbiciela rasy :sweetCyb::bigcool:
a teraz wieści:

"bozena54" napisał(a):
Jestem.Lola-Mimi od wczoraj jest w Skierniewicach.W sobotę przeczytałam o Loli i już czułam że sunia czeka na nas.W poniedziałek Donka napisała że Lola jeszcze jest .wczoraj mimo paskudnej pogody pojechaliśmy z wnusią do hoteliku Donki,sunia nas oczarowała od początku,w podróży była bardzo grzeczna,nieśmiało weszła do domu ale ze wszystkimi witała bardzo wylewnie oblizując kogo się dało.Kapsel[8lat]jest trochę zazdrosny i usiłuje ją zdominować,4koty wzbudziły zainteresowanie umiarkowane,największy Filemon nawet pewien respekt,Kuba trochę nafukał a maluchy Pinki i Hepiś zwiewały że hej,dobrze że dom ma dużo zakamarków.Noc spędziła spokojnie na legowisku Kapsla.Swoje potrzeby załatwia w ogrodzie.Chętnie biega ,bawi się,jest bardzo grzeczna,szybko się uczy .Jest mądrą sunią,.Dziękujemy Wszystkim ,którzy dali szansę Loli.Wielki szacunek dla dotychczasowych opiekunów,dzięki Wam i wrodzonej inteligencji suni jest cudną Lolą-Mimi :642: :635: :635

Mimi mieszka w Skierniewicach i ma taki dom o jakim ja dla niej marzyłam. Dzieci, psy, koty i mądry właściciel, który doceni potencjał szkoleniowy, który ma Lolutek!

Zdjęcia później bo mnie w pracy zablokowali na takie przyjemności :angryy::angryy::angryy::angryy:

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kolejne wieści od Lolasa:

"anialola" napisał(a):
Nawet Pani nie wie jak ja się cieszę, że Mimi trafiła do kogoś kto wykorzysta jej potencjał :D to sama radość pracować z takim psem. Nie ma za co dziękować - Lolutkowi nie umiałam nie pomóc :) ona kradnie serce w sekundę :)
A proszę mi powiedzieć jak z siusianiem? próbowała Pani Mimi separować? nad tym trzeba pracować póki wcześnie :) Lepiej dmuchać na zimne..

"bozena54" napisał(a):
Mała siusia i robi kupę w ogrodzie,wychodzimy z nią rano koło 6 .póżniej różnie co kilka godzin [2,3]
Jest dzielna ani razu nie nabrudziła w domu.
Jak wszyscy muszą wyjść zostaje sama ,zamknięta w przedpokoju a właściwie dużym widnym ganku gdzie ma legowisko,trochę protestuje ale po powrocie zastajemy ją spokojną,śpiącą.Tak naprawdę to sama bywa krótko,najwyżej godzinkę.Kapsel wtedy pilnuje podwórka a w domu buszują kocie maluchy.

Posted

nowe wieści od lolaska

[quote name='bozena54']
Oczywiście Mimi wygłaskana od cioci anialoli,wogóle to bardzo lubi głaskanie i kontakt z człowiekim,zawsze kładzie się spać tam gdzie są ludzie,najtrudniej w ciasnej kuchni ale dajemy radę.Jest bardzo pojętna i szybko załapuje co wolno a co jest zakazane np wchodzenie na łóżko.Staramy się oduczyć skakania na ludzi i szczypania mordką głównie w trosce o Martusię,już są pewne efekty.Dziękujemy że udało się uchronić Lolę-Mimi przed schroniskiem wszystkim wspaniałym Dużym

i zdjęcie (jest chyba więcej ale tylko jedno mi wyświetla w pracy, spróbuję wkleić więcej jak będę w domu)

Posted

ale Lolutek wyrósł! Kicia śliczna i widać, że do psów przyzwyczajona, taki spokój na jej twarzy ;)
a i wolę zapytać (lepiej późno niż wcale) czy mogę kopiować wieści ew. fotki z tematu Loli? Na forum świnkowym jest kilka osób które do niej zaglądają :lol:

Posted

kakadu napisał(a):
rany, ledwo to poslanie widac spod niej :evil_lol:
w pierwszej chwili myslalam, ze koty spia na tym dywaniku i to takie ich "poslanie" :cool3:;)

faktycznie! Tam coś jeszcze jest poza dywanikiem :-o Ale się ciotka przyjrzałaś :D Ja myślałam, że o ten dywanik chodzi :D