protzlav Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Jestem, jestem... choć może się wydawać, że mnie nie ma :) (D.) Quote
protzlav Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 I jak tam, Loluś? Co słychać ??? Drapie za uszkiem !!! **************************************************************************************************************************** Kochani, proszę WAS o pomoc, Szanowne Cioteczki i Wujaszkowie !!! http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz/Homer38210OpiekunkaKarina# - szukamy domku dla tego malutkiego kudłaczka :) Przypominam Wam, moi drodzy, o moim Tymczasowiczu - Homerku !!! Prosimy też o odwiedzanie wątku Homera: http://www.dogomania.pl/threads/187285-Pilnie-przygarnę-kochającego-ludzia-!!!-Homer-(wątek-Homera) I również mam prośbę o rozwieszanie jego ogłoszeń !!! No i o podrzucanie psiaka !!! Kto pomoże ??? Chętnym firmówkę prześlę mailem do druku !!! Z góry dzięki za pomoc !!! (D.) Quote
Aneczka&Sułtan Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 u Lolaska chyba wszystko dobrze sądząc po zdjęciach na forum collie, tylko domu brak. Wieczorem postaram się przekleić tu kilka zdjęć, bo w pracy mam poblokowane wyświetlanie galerii.:shake: Quote
dycha Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Witam wszystkich, założyłam temat na forum "dam dt każdemu małemu psiakowi bądź szczeniakowi" i dwa razy w odpowiedzi polecono mi Lolę, ponieważ jest młodziutka i gdyby ją dobrze ułożyć w mieszkaniu miałaby większą szansę na adopcję. Więc tak jak pisałam, mogę zaoferować: "Zarejestrowałam się na tym forum, ponieważ chcę dawać DT pieskom szukającym rodziny. Dlaczego tylko małe i szczeniaki?? Ponieważ mam mastisie, która nie toleruje większych a maluchami się opiekuje. Wpadłam na ten pomysł, 2 tyg temu; kiedy znalazłam szczeniaka kundelkowatego, podobnego do nie wiadomo czego i się nim zaopiekowałam ale tymczasowo. W poniedziałek zabiera ją ode mnie koleżanka, i o ile uda nam się rozstać, chcę zaproponować innemu psiakowi schronienie. Psiulek może być schorowany, niewychowany itp; mam anielską cierpliwość . mieszkanie mam niestety w bloku, ale gdy nie pada psiny są conajmniej 5 godzin ze mną w stajni, no mastifka na upały ostatnie woli zostawać w domu, bo ciężko je znosi. DT oczywiście darmowy, jeśli chodzi o jedzenie ew. leczenie. Mieszkam w warszawie na żoliborzu. Quote
Marta67 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 blok myślę nie przeszkadza bo na pewno gdzieś jest miejsce gdzie psiaki mogą pobiegać? ;) byłoby super gdybyś chciała wziąć Lolę :) Quote
Kociabanda2 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 O rany! Byłoby wspaniale. Lola potrzebuje nauki załatwiania się na dworze oraz "leczenia" lęków separacyjnych. Musi przechodzić trening zostawania samej (bez człowieków i innych piesków). Umiałabyś ją przystosować do życia w bloku??? Quote
Bonsai Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Nie jestem pewna czy takie wieczne zmiany domków tymczasowych będą dobre dla Loli. Ale to dziewczyny muszą postanowić, w każdym razie jesteś cennym domem tymczasowym i z pewnością znajdzie się dla Ciebie jakaś bida. Spójrz na tego mikruska z Palucha, z pewnością DT byłby dla niego wybawieniem: http://www.dogomania.pl/threads/189761-roderyk-zabytkowy-ratlerek-w-schroniskowym-geriatrium/?p=15085088#post15085088 Albo Azylowy Fago, już tak długo czeka na DT, nasz staruszek kochanieńki: http://www.dogomania.pl/threads/188865-15-letni-Fago-chory-na-nowotwór-wątroby-(-SZUKA-DOŻYWOTNIEGO-DOMU-TYMCZASOWEGO! Quote
Aneczka&Sułtan Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 zgadzam się, że dla Lolasa nie jest dobra ciągła zmiana otoczenia ale ważniejsze jest nauczenie suka dobrych manier a w hoteliku będzie o to trudni. Zgadzam się w tej materii z Kociąbandą Quote
dycha Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 jestem chętna, tylko nie wiem do kogo odezwać się w tej sprawie; do tej pory ze wszystkimi zwierzakami się dogadywałam i prędzej czy później pokazywały jakie są mądre i zdolne. oprócz psów pracuje z końmi więc mam w tym jakąś wprawę. Zresztą moja mastifka też na początku sikała w domu. Quote
dycha Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Loli chcę zapewnić DT póki nie znajdzie DS, nie na chwilę Quote
dycha Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Fago jest śliczny, już go oglądałam ale dożywotni DT to nie dla mnie przy takim staruszku, boję się kiedy zwierzę przy mnie umiera, może z czasem do tego dojrzeję; choć mój mąż już stwierdził ostatnio że prędzej czy później i tak będziemy mieli przytulisko dla psów.. :) Quote
Aneczka&Sułtan Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 http://collie.info.pl/viewtopic.php?p=290830#290830 tu jest wątek Loli na collakach. Opiekę nad nią sprawuje fundacja. Jeśli nie uda Ci się zalogować na forum napisz do mnie na prv. Od kiedy Lolas mógłby zamieszkać u Ciebie? Quote
Kociabanda2 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 dycha napisał(a):Loli chcę zapewnić DT póki nie znajdzie DS, nie na chwilę Super! :multi: To jak Ciotki? W sumie nie wiem kto tu teraz ma decydujący głos w sprawie Loli? Quote
Aneczka&Sułtan Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Lola jest pod opieką fundacji od collie. Dycha - Lolasa problem z sikaniem nie jest typowy. Przeczytaj proszę temat żebyś wiedziała na co się piszesz:) Quote
dycha Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 czytałam na razie do połowy, ale i tak siedzę z dzieckiem w domu albo w stajni i nie mam co robić więc nie widzę przeciwwskazań a na pewno się nie rozmyślę. Może u mnie zamieszkać od zaraz (dosłownie) Quote
Kociabanda2 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 no i co? Lola idzie na DT do Dychy?? Wiadomo już coś? Jakieś ustalenia? Quote
Aneczka&Sułtan Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Kociabanda2 napisał(a):no i co? Lola idzie na DT do Dychy?? Wiadomo już coś? Jakieś ustalenia? jak już będę wszystko wiedziała to napiszę. Już napisałam na collakach bo Dycha miała problem z zalogowaniem. Dziewczyny bardzo chętne na dt dla Loli czekam tylko na dalsze ustalenia. Quote
Kociabanda2 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 och, super Aniu, że trzymasz rękę na pulsie! :) No to czekam cierpliwie :) Quote
protzlav Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Super ta nasza Lola !!! Loluś, hopaj do domku, hop hooop !!! (D.) Quote
Kociabanda2 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 śliczna jest :loveu: A kolega jaki fajny :) Quote
dycha Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 widać że rozrabiara, z córcią moją się dogada na pewno :D Quote
Aneczka&Sułtan Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 dycha napisał(a):widać że rozrabiara, z córcią moją się dogada na pewno :D ta suka kocha wszystkich i wszystko, z córcią na pewno się dogada, tylko czy dom przeżyje? :D Quote
Recommended Posts