Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tara to młoda sunia, choc młodo nie wygląda.
Zęby zniszczone, sierść połamana, łupież.
Kosteczki mozna przez skorę liczyć, do tego okropny rozstrój zołądka.

Tara przyjechałą do mnie na dt z zamojskiego schronu. Dobrze że przyjechała, bo w takim stanie (odwodniona, z biegunka, wychudzona) długo by nie pociągnęła.

Kilka zdjec, na ktrych wyszła duzo lepiej niż wyglada

" class="ipsImage" alt="">

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Z brzuszkiem już lepiej. Od niedzieli dostaje metronidazol i sa efekty. Juz się z niej nie leje ale nie jest jeszcze ok.
Na razie dostaje gotowane jedzenie, jeszcze troszkę nich ten brzuszek się uspokoi.
Apetyt ma taki że mogłaby zjeść 3 razy tyle, ale boje się dawc dużo. Stopniowo zwiększam porcje.

Troche wywietrzała i juz nie czuc że idzie na spacer. Za to słychać jak nie idzie ona, tylko jej kolega z boksu obok. Awanturuje sie wtedy okrutnie, a Bobika próbuje dziebnac przez ogrodzenie.
Typowa jedynaczka :), zazdrosnica.

Na smyczy różnie, po wyjściu ciągnie strasznie ( no ale kojec, wiec jej wybaczam, po wypróżnieniu w miarę ok, i w drodze powrotnej to juz huragan. Biegiem do kojca bo jeść dają...

Posted

IVV, miałaś racje, że mnie zawolałaś - rzeczywiście przepiękna (!!!!) i gdyby nie info o wychudzeniu itp. zuełnie po niej tego nie widać ... mimo wszystko, ma sunia klasę :)

Ciotki przybywajcie ;) ... to cudo potrzebuje naszego wsparcia!

Posted

Jestem i ja.
Tara jest sliczna:loveu:
Na zdjeciach wygląda bardzo dobrze, w rzeczywistosci to chudzielec z sierscią w fatalnym stanie.
Tara u zadry goniła koty; rzuciła się tez na 4 - miesięcznego collie.
Mam nadzieję, ze jej charakterek złagodnieje:cool3:
Sunia dokonale trafiła:loveu:

Posted

Kiedy pojechałysmy z Tola do schronu po sunię nie było jej w boksie w którym była poprzednio.Pracownicy twierdzili,że została wyadoptowana.Zdziwił nas fakt,że ktoś zabrał suke w takim złym stanie.Zaczełam rozglądać się po pozostałych boksach.Na szczęście wyszła z boksu obok.Poszczęściło się małej.Była u mnie zaledwie kilkanaście godzin a po jej wyjeżdzie miałam zakwasy po prowadzeniu jej na smyczy.

Posted

Anawa dziekuje ,ze jestes kochana!!!!!!!!!!!!!!
ja mawet juz boje sie zagladac :( taki wysyp tych nieszczesc ...
Beka to co z ta karma ? prosze daj znac.