beka Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Tara to młoda sunia, choc młodo nie wygląda. Zęby zniszczone, sierść połamana, łupież. Kosteczki mozna przez skorę liczyć, do tego okropny rozstrój zołądka. Tara przyjechałą do mnie na dt z zamojskiego schronu. Dobrze że przyjechała, bo w takim stanie (odwodniona, z biegunka, wychudzona) długo by nie pociągnęła. Kilka zdjec, na ktrych wyszła duzo lepiej niż wyglada " class="ipsImage" alt=""> Quote
beka Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 Z brzuszkiem już lepiej. Od niedzieli dostaje metronidazol i sa efekty. Juz się z niej nie leje ale nie jest jeszcze ok. Na razie dostaje gotowane jedzenie, jeszcze troszkę nich ten brzuszek się uspokoi. Apetyt ma taki że mogłaby zjeść 3 razy tyle, ale boje się dawc dużo. Stopniowo zwiększam porcje. Troche wywietrzała i juz nie czuc że idzie na spacer. Za to słychać jak nie idzie ona, tylko jej kolega z boksu obok. Awanturuje sie wtedy okrutnie, a Bobika próbuje dziebnac przez ogrodzenie. Typowa jedynaczka :), zazdrosnica. Na smyczy różnie, po wyjściu ciągnie strasznie ( no ale kojec, wiec jej wybaczam, po wypróżnieniu w miarę ok, i w drodze powrotnej to juz huragan. Biegiem do kojca bo jeść dają... Quote
IVV Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Piekna jest!!!! i strasznie smutna...zmeczona zyciem...musimy to zmienic koniecznie!!!!!!!! trzeba zapraszac cioteczki!!! Quote
Ewanka Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 IVV, miałaś racje, że mnie zawolałaś - rzeczywiście przepiękna (!!!!) i gdyby nie info o wychudzeniu itp. zuełnie po niej tego nie widać ... mimo wszystko, ma sunia klasę :) Ciotki przybywajcie ;) ... to cudo potrzebuje naszego wsparcia! Quote
agada Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Jestem... Rzeczywiście na tych zdjęciach dużo lepiej, ale wiadomo, po zamojskim schronie....:shake: Quote
agusiazet Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Już jest piękna, a co dopiero się z niej wykluje jak Beka o nią zadba!!! Quote
MarcinPe Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Co za piękna psina!! O Boże.. niech jak najprędzej znajdzie dom, dobry dom, na który zasługuje.. Quote
fochu Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Śliczna dziewczynka! Szybciutko powinna znaleźć kochający domek ! Quote
beka Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Troche to potrwa bo odkarmic trzeba i wyciachać. Ale charakterek to ona ma ;) Quote
kamilawa Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Piękna laleczka! IVV mnie zaprosiła :) Beka proszę powiedz mi ile niunia ma lat, czy wiadomo jak zachowuje się względem dzieci i kotów? Quote
IVV Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 dziekuje zaproszonym , za przybycie i ze choc bedziecie zagladac :) Tara na pierwsza!!!!! Quote
beka Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Koty absolutnie, małe dzieci ostroznie. na małe psy tez poluje Quote
kamilawa Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 No kurcze, to odpada, a chciałam ją polecić domkowi :) A masz jakiegoś ONka, który mógłby mieszkać z dziećmi i kotami? :) Quote
beka Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Cieżko na koty sprawdzic bo przy takiej ilosci psów kotów nie ma mam jeszcze takie sunie http://www.dogomania.pl/threads/187971-Kiara-i-Tina-kieleckie-onki-z-Dymin-szukają-domów Quote
kamilawa Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Piękne wszystkie dziewczyny, w lipcu będę szukać domku dla znajomej. Mam nadzieję, że jedna z nich chociaż znajdzie... Quote
Tola Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Jestem i ja. Tara jest sliczna:loveu: Na zdjeciach wygląda bardzo dobrze, w rzeczywistosci to chudzielec z sierscią w fatalnym stanie. Tara u zadry goniła koty; rzuciła się tez na 4 - miesięcznego collie. Mam nadzieję, ze jej charakterek złagodnieje:cool3: Sunia dokonale trafiła:loveu: Quote
zadra Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Kiedy pojechałysmy z Tola do schronu po sunię nie było jej w boksie w którym była poprzednio.Pracownicy twierdzili,że została wyadoptowana.Zdziwił nas fakt,że ktoś zabrał suke w takim złym stanie.Zaczełam rozglądać się po pozostałych boksach.Na szczęście wyszła z boksu obok.Poszczęściło się małej.Była u mnie zaledwie kilkanaście godzin a po jej wyjeżdzie miałam zakwasy po prowadzeniu jej na smyczy. Quote
anawa Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Jestem i ja........... IVV kazała, to przyszłam ;) Nie rozumiem, jak takie piękne ON-ki mogą trafić na ulicę i do schronu.........:shake: Quote
beka Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 [quote name='anawa']Jestem i ja........... IVV kazała, to przyszłam ;) Nie rozumiem, jak takie piękne ON-ki mogą trafić na ulicę i do schronu.........:shake: ja tez tego nie rozumiem :( jestem załamana :( kolejne 3 onki, długowłose - w Klembowie http://www.dogomania.pl/threads/185232-Wątek-aktualnie-przebywających-psów-z-Klembowa-(zdjęcia)?p=14922181&viewfull=1#post14922181 Quote
anawa Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='beka']ja tez tego nie rozumiem :( jestem załamana :( kolejne 3 onki, długowłose - w Klembowie http://www.dogomania.pl/threads/185232-Wątek-aktualnie-przebywających-psów-z-Klembowa-(zdjęcia)?p=14922181&viewfull=1#post14922181 Widziałam i już nie mam siły............. Cholera, same ON-ki ostatnio........... :shake: Quote
IVV Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Anawa dziekuje ,ze jestes kochana!!!!!!!!!!!!!! ja mawet juz boje sie zagladac :( taki wysyp tych nieszczesc ... Beka to co z ta karma ? prosze daj znac. Quote
Agmarek Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Jestem i ja na wezwanie IVV Śliczna sunia. Niestety zaczyna się okres urlopowy i jak co roku wiele zwierzaków straci swoje domy :-( Quote
Recommended Posts