Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ramzes mial dzis robione badania,morfologia z biochemia,wuniki wysylam do Kamy,prosze wrzuc,jesli mozesz .Wszystko jest ok.Do zaplacenia jest 70 zl plus 20 zl za paliwo.W czwartek moze miec zrobione badania trzustkowe,koszt ok 100 zl.Weterynarz nie widzi wskazan,prosze o informacje,czy robic.Wg Niego dobrze byloby zrobic psu rentgen.

Posted

Kana dzięki za allegro i ogłoszenia ... dobrze że zmieniłaś coś w tekście bo tamten to sie chyba przejadł już trochę ... cos nowego zawsze lepiej ...

obecnie Ramzes ma dwa allegra ... poproszę Isadorę aby się wstrzymała ze swoim ... wystawi jak się skończy Kany ...

WYNIKI badań Ramzesa

Posted

To Ramzio ma teraz allegro na duzy zapas......
Ja takze wplacilam do Isadory ....to bedzie na pozniej.....
Badania krwi.... ja sie w ogole na tym nie znam......ale wszystko jest w normie.....

Posted

yumanji napisał(a):
Ramzes mial dzis robione badania,morfologia z biochemia,wuniki wysylam do Kamy,prosze wrzuc,jesli mozesz .Wszystko jest ok.Do zaplacenia jest 70 zl plus 20 zl za paliwo.W czwartek moze miec zrobione badania trzustkowe,koszt ok 100 zl.Weterynarz nie widzi wskazan,prosze o informacje,czy robic.Wg Niego dobrze byloby zrobic psu rentgen.

jaki koszt jest rentgena wiesz może? mówil co JEgo zdaniem psu dolega? po co ten rentgen?

Posted

Z tego mowila Juma....:) pies jest w dobrej kondycji i jezeli juz to moze miec guza gdzies w okolicach nadnerczy ale to mozna sprawdzic jedynie poprzez przeswietlenie......

Posted

ja uważam ze trzeba Ramzesa dokładnie zbadać .. nawet jezeli okaże się że nic nie wykryto to będziemy chociaż to wiedzieć ,
... bo tak to ciągle jesteśmy w "zawieszeniu " ... chudy, ale dlaczego ????????
... pełna diagnostyka pomoże nam to stwierdzić , łatwiej szukać przyczyn tej chudości ...

... to już za długo trwa ...
aimez chyba już wsio srebro z rodziny wyprzedała na karmę ...
z wpłat od innych ludzi i z bazarków naszych poszła już kupa pieniędzy karmę oraz hotel ...

ja uważam ze trzeba dokończyć wszystkie badania ..

myślę, że musimy zrobic wszystko co możliwe żeby stwierdzic w koncu czy ta chudość to "naturalna" czy ma przyczynę której nie widać gołym okiem ...

to moje zdanie ...
zresztą mam ją od dawna ... ale zawsze było że Ramzes jest radosny itp ....
ale mogę się mylić ... weterynarzem nie jestem ... zdaję się na rady innych ...

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
jaki koszt jest rentgena wiesz może? mówil co JEgo zdaniem psu dolega? po co ten rentgen?

O koszt rentgena sie dowiem.Weterynarz nie snuje zadnych przypuszczen oprocz diagnozy,ktora juz postawil pol roku temu.
Rentgen zrobimy ,zeby dalej,wg Waszych zyczen ,diagnozowac psa.

Posted

[quote name='kama210']ja uważam ze trzeba Ramzesa dokładnie zbadać .. nawet jezeli okaże się że nic nie wykryto to będziemy chociaż to wiedzieć ,
... bo tak to ciągle jesteśmy w "zawieszeniu " ... chudy, ale dlaczego ????????
... pełna diagnostyka pomoże nam to stwierdzić , łatwiej szukać przyczyn tej chudości ...

... to już za długo trwa ...
aimez chyba już wsio srebro z rodziny wyprzedała na karmę ...
z wpłat od innych ludzi i z bazarków naszych poszła już kupa pieniędzy karmę oraz hotel ...

ja uważam ze trzeba dokończyć wszystkie badania ..

myślę, że musimy zrobic wszystko co możliwe żeby stwierdzic w koncu czy ta chudość to "naturalna" czy ma przyczynę której nie widać gołym okiem ...

to moje zdanie ...
zresztą mam ją od dawna ... ale zawsze było że Ramzes jest radosny itp ....
ale mogę się mylić ... weterynarzem nie jestem ... zdaję się na rady innych ...
jestem tego samego zdania....
niedawno pisała winter7 że byłaby w stanie podjąć się pokrycia kosztów diagnostyki Ramzia...czy ktoś z nią rozmawiał?? może warto poruszyć ten temat....ile jest w stanie pokryć a ile trzeba dozbierać...

Posted

Jeżeli pies ma iść do domu, to trzeba go przebadać od a do z.
Żeby nie bylo sytuacji że osoba chcąca adoptować psa, z zapytaniem co mu dolega my mu odpowiemy... " nie wiem..."
Tutaj trzeba wykryć tą przyczynę, nawet jeżeli ma się tylko okazać że pies ma taką a nie inną strukturę.
Wtedy trzeba pomyśleć nad podawaniem psu jakiejś dobrej wartości karmy która zawiera dużo mięsa i składników ułatwiających przybieranie na wadzę, by pies nie wyglądał jak chart.

Posted

danavas napisał(a):
jestem tego samego zdania....
niedawno pisała winter7 że byłaby w stanie podjąć się pokrycia kosztów diagnostyki Ramzia...czy ktoś z nią rozmawiał?? może warto poruszyć ten temat....ile jest w stanie pokryć a ile trzeba dozbierać...

Ok, tak jak pisałam chcę pomóc Ramzeskowi. Powiem tylko, że lepiej juz zrobić USG jamy brzusznej niż RTG. Koszt podobny, a przynajmniej konkretniejsze badanie.

Posted

winter7 napisał(a):
Ok, tak jak pisałam chcę pomóc Ramzeskowi. Powiem tylko, że lepiej juz zrobić USG jamy brzusznej niż RTG. Koszt podobny, a przynajmniej konkretniejsze badanie.

Takie jest zdanie weterynarza,najpierw rentgen,a potem ewentualnie usg.

Posted

Kochani.....
Pamietacie Panstwa, ktorzy adoptowali Cywila i Miodka w pakiecie? P. Robert dowiedzial sie o finansowych klopotach Ramzesa i postanowil wspolnie z rodzina.....:) dac psiakowi darmowy tymczas. Duzo watpliwosci bo ma juz trzy psiaki i strach przed dogadaniem sie miedzy soba..... ale z drugiej strony darmowy tymczas....taka propozycja zdarza sie raz na tysiac......
Wczoraj wieczorem przy placzu przed rozstaniem z przyjacielem w postaci malego synka Jumanji, Ramzes pojechal na tymczas......DARMOWY TYMCZAS. Psiaki nie rzucily sie na siebie....Miodek juz sie zaprzyjaznil...:) szczeniak Scoobi wylizywali sie z Ramzesem wspolnie a Cywil spokojnie wszystko obserwowal. Rano p. Robert powedrowal z Ramziem do lekarza.....badanie... mierzenie temperatury...wazenie..waga 34kg.. i podstawowe badania kalu. Badania wykazaly, ze Ramzes ma glistnice i kokcydioze. To choroba wywolana przez pierwotniakiprzewodu pokarmowego jelita cienkiego i watroby. Dostal juz leki i za 10 dni nastepna dawka. Badania kalu i leki 55zl. zaraz wstawie rachunek i zdjecie Ramzia w piewrszych godzianch na tymczasie.