zuzlikowa Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Kana napisał(a):Nie wiem czy to dobry pomysł... Teraz psy się akceptują ale za kilka dni mogą go nawet zagryźć, wystarczy drobna sprzeczka. W końcu to 4 dorodne samce... Wszystkie psy mieszkają w kojcu ? Razem ?? Czy dobry pomysł... nie bedę się wypowiadać, zwrócę tylko uwage, że tańszy (może porównywalne warunki jak w hotelu, ale znacznie mniej psiaków i łatwiej ogarnąć opieką)... Co do jednego to zdecydowanie muszę przyznać Kanie rację- jest stadko, więc wcześniej czy później (raczej to pierwsze) dojść musi do ustalenia hierarchii...ale jak to bedzie wyglądąć zależy od pozycji jaka wśród psów ma opiekun...zdecydowany "przywódca" ustawi sobie szybko porzadek, nawet nie koniecznie uciekając się do zamykania psów w kojcach, ale jak bedzie potrzebne- nie ma bata, trzeba i już! Hihihi...ale jak potwierdza sie powiedzenie,ze wszystko zależy od miejsca patrzenia...ja popatrzyłam i się uśmiałam- takie maluchy...a tu czytam "dorodne" i musiałam raz jeszcze fotke obejrzeć... Fakt, faktem- dorodne psiaki...hihihi- maluchy...:lol: Quote
Kana Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Myślę że teraz potrzebna jest karma bardzo kaloryczna, a nie żadna specjalna i dobre leki na to coś. Nie obwiniajcie yumy, to co chcieliście to zrobila. Quote
zuzlikowa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 I ja byłabym bliska podobnym sugestiom... dla energicznych psiaków o zwiekszonym zapotrzebowaniu na kalorie. Jednak ostateczną decyzję powinien podjąc wet...jeśli on nie bedzie widział powodu, by sie wypowiadać, wtedy sugerowałabym jak Kana- bardzo kaloryczną. Czy Ramzes w nowych warunkach jest równie ruchliwy?...na fotce, to taka spokojna figurka...ale to zwodnicze być może bardzo. Quote
Guest malva Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 cieszę się że zmiany na lepsze u Ramzesa, przykre że ptzez tyle czasu wet nie wykrył pasozytow, szkoda chudego psa baardzo sievciesze z nowego miejsca pobytu a co do gryzienia sie miedzy soba stada psow itp ja mam psa i sukę ,ale ze mam duzo znajomych z psami i rozne sytuacje to psy przebywaja w bardzo mieszanym towarzystwie ;): suka plus 2 psy-moje adoptowane sharpeje plus owczarek niemiecki albo 2 sp plus dwa setery (pies i suka) oraz np moje dwa plus 2 dogi :),ogolnie-mieszanki dosc wybuchowe- i nigdy nie wybuchło :) chociaz pokazywanie zębów, za kark i na ziemię i inne takie= było nie raz :) Quote
koosiek Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Czyli wszystko sprowadza się do jednego... porządna diagnostyka. Cieszę się, że wiadomo już, co Ramzesowi jest i można go wreszcie leczyć. Zresztą szczęściarz z niego, udało mu się z tym tymczasem :) Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej, zasłużył sobie chłopak :) Quote
anita_happy Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ramzes sie pokazuje - bo warto się pokazać! Quote
zuzlikowa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 koosiek napisał(a):Czyli wszystko sprowadza się do jednego... porządna diagnostyka. Cieszę się, że wiadomo już, co Ramzesowi jest i można go wreszcie leczyć. Zresztą szczęściarz z niego, udało mu się z tym tymczasem :) Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej, zasłużył sobie chłopak :) Oj, udało...i Ramzesowi i nam...i nie tylko ja wiem jak bardzo udało- sama szukam i niestety najczęściej bezskutecznie:oops:... A co do stanu Ramzesa... mysle,że jeszcze do takiego pełnego optymizmu troszkę mamy czasu- teraz trzeba robić co zalecił wet, karmić i obserwować bardzo uważnie Ramzesa... jak będzie widoczna poprawa, to możemy odetchnąć i już powiedzieć,że mamy za sobą problemy...ale jeśli nadal będzie tak jak teraz- trzeba dokładnej diagnozy. Wim,że ciągle pieniądze są problemem, ale tak po cichu marzy mi sie wykonanie jeszcze powtórnego badania moczu,kału, usg i rtg- tak by wykluczyć wszystkie podejrzenia...ale może teraz potrzeba poczekać na ew. efekty dotychczasowego leczenia- nie będę tu bardziej papieska niż ...wet pod którego opieką jest Ramzes. Bardzo cieszę się ze zmiany warunków Ramzesa... zawsze, to mniej psów i bliżej ludzie... zawsze to dom...a o cichych, ukrytych marzeniach nie będę już wspominać. Quote
zuzlikowa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Lolalola napisał(a)::cool1:Ramzes teraz jest gosc:cool3: ...a czekaj, jak ciałka i masy trochę dostanie... będzie gościsko. Quote
Lolalola Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 zuzlikowa napisał(a):...a czekaj, jak ciałka i masy trochę dostanie... będzie gościsko. wtedy bedzie przekoles:eviltong::p Quote
Aimez_moi Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Ramziątko nasze... :) Potrafi się pięknie bawic, jak szczeniaczek... Pięknota jest noszona na rękach :):):) W tle Scoobi pędzi... Pewnie do michy :):):) Quote
Aimez_moi Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Najnowsze wiadomości o Ramzesie napiszę jak wrócę z pracy... Quote
zuzlikowa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Hahaha...przekoleś...na rękach!:evil_lol: Dobrze,ze potrafi sie bawic i dobrze,ze tak szybko przystosowuje się do nowych warunków...cóż- smarkacz z niego, nawet jeśli z zachowania jedynie...i tak trzymaj! Hahaha...przekoleś! Quote
Lolalola Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Przekoles hahahahahhaaa;);)taki malutki,w sam raz na raczki:):) Quote
Aimez_moi Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Ramzes adaptuje sie...... Lekarz zalecil podawanie karmy, ktora jadl ostatnio czyli Bosch i powolne wprowadzanie innych smakow...po skonczeniu Boscha przejscie na karme wysokokaloryczna z ciagla obserwacja kalu...na razie jest ok. Lubi sie bawic to widac.....jest bardzo ruchliwy i chwilami zachowuje sie jak szczeniak. Quote
Lolalola Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Aimez_moi napisał(a):Ramzes adaptuje sie...... Lekarz zalecil podawanie karmy, ktora jadl ostatnio czyli Bosch i powolne wprowadzanie innych smakow...po skonczeniu Boscha przejscie na karme wysokokaloryczna z ciagla obserwacja kalu...na razie jest ok. Lubi sie bawic to widac.....jest bardzo ruchliwy i chwilami zachowuje sie jak szczeniak. to znaczy,ze bardzo dobrze sie zachowuje;) Quote
anita_happy Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 a PAn Robert to ma krzepe..heh..u Cywila jest foto jak go nosi tez chybva..co hihihih kiedyś Ramzes sie uśmiechnie Quote
azalia Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ramzesiku tyj i zdrowiej nam chłopaku szybciutko. Quote
AresekSE Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 a ja mam znowu 75zl od mojej znajomej p.Grazyny S, ona sie w Ramziu zakochala ... prosila zeby Was wszystkie pozdrowic i pomizac Ramzia od niej ... moja prosba jest ze jak pieniazki dotra to napiszcie ze to od Grazyny i Artura S ... (wyslalem dzisiaj) Quote
Aimez_moi Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 AresekSE napisał(a):a ja mam znowu 75zl od mojej znajomej p.Grazyny S, ona sie w Ramziu zakochala ... prosila zeby Was wszystkie pozdrowic i pomizac Ramzia od niej ... moja prosba jest ze jak pieniazki dotra to napiszcie ze to od Grazyny i Artura S ... (wyslalem dzisiaj) Grazyna......:) z nieba spadla jak aniolek.....:) Razem z JEJ pieniazkami jestesmy na razie z Ramziem na czysto z rachunkami....... Artur.....podziekuj i ucaluj Aniolka......:) Quote
Recommended Posts