Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Graf jest na Acanie już od bardzo dawna.. Teraz zmieniliśmy tylko wersję ze względu na zły stan sierści ale gazy występowały zawsze niestety.. :(
Póki co wersję LB podaję od około 3 tygodni chyba..

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[b]Ika,[/b] a jak z ta mączką? Czemu na polskiej stronie Acany jest "mączka z miesa kurcząt", podczas gdy na stronie producenta jest "mączka z kurczaka"?

No i co z tym Premium, o które pytała Sawa? Acana jest sklasyfikowana oficjalnie, przez te organizację od klasyfikowania karm (nie pomnę nazwy, ale na pewno wiesz, o co mi chodzi :wink: ), czy nie? Ja na worku nie mogłam znaleźc napisu "Premium", ale na stronie www jest określenie w stylu "Canadian premium food", czy cos w tym rodzaju...

Posted

Tinie własnie kończy się próbny 4 kilogramowy worek Acany Premium Adult. Widzę, że je ją bardzo chętnie chociaż o efektach karmienia tą karmą niewiele jeszcze mogę powiedzieć. Na razie wydaje mi się, że sierść jest bardziej błyszcząca, (pojęcia nie mam czy to po Acanie :)) ale wypada na potęgę (co mnie nie dziwi bo to okres linienia, zawsze tak mamy o tej porze roku).
Natomiast troszkę mnie smuci że u lokalnego dystrybutora (tak tak, lokalnego bo chcialam zgodnie z Waszymi sugestiami zamówić karmę u kogoś z Wawy) nie mogę kupić Acany Premium. Obiecano mi informację o dostawie więc póki co, kończymy mały worek i czekamy do czwartku. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe kłopoty...

Posted

[quote name='ika07']MOI DRODZY!
Tu szczególnie zwracam się do właściciela czarnego labka,ja nie wymyślam żadnych cudów w postaci klubu-tylko wyraźnie zaznaczyłam że to są zapowiedzi i więcej nie mam informacji na ten temat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]
Czy to o czarnym labku było do mnie?? Bo jak tak to chciałam wyjaśnic ,że Veida nigdy nie była, nie jest i nie będzie labradorem :lol: (zapraszam do Veidowej galerii :D) . Droga Iko czytaj uwaznie moje posty :lol: bo ja napisałm ze jeszzce nie znasz szczegułów i moze cos z tym klubem jeszcze zmienią. Pozdrawiam ja i Veida-nielabrador

Posted

Witajcie Kochani!
Zacznę może od ASHER-karma jak sama przeczytałaś na kanadyjskiej stronie jest PREMIUM, natomiast nie umiem w chwili obecnej autorytatywnie odpowiedzieć czy i dlaczego na jednej stronie jest napisane maczka z kurcząt, a na drugiej maczka z mięsa kurcząt.Postaram sie to wyjaśnic i jutro coś napiszę więcej .
AGUSHA(sorki jeśli źle napisałam)Premium jest dostępne- ja kiedyś pisałam,że dystrybutorów jest dwóch , natomiast ja nie chce popełnić niezręczności.
MARTA i GRAF może Twoje psiątko ma źle dobraną karmę ile ma lat i czy jest zupełnie zdrowe?Może karma nie jest z jakiejś przyczyny trawiona do końca i stąd te gazy?Może dajesz mu cos jeszcze do jedzenia?
Na koniec zostawiłam sobie"NIBYLABKA"-bardzo przepraszam jeśli uraziłam psiątko :oops: -i tak cudne w wyglądzie, ale nie przyglądałam sie zbytnio rasie natomiast czerwoną antyurokową chusteczkę zakodowałam w pamięci.Zajeżyłam się troszeczkę, że ktoś mnie posądza o wymyślanie cudów-jestem daleka od tego ,dlatego napisałam ze to [b]zapowiedzi[/b] przyszłości.Pozdrawiam :)

Posted

Graf ma ponad 2 i pół roku.. Jest zdrowy.
Acanę je od grubo ponad roku .. Cały czas byl na wersji Delux a teraz przeszliśmy na Large Breed żeby sprawdzić czy moze akurat w Deluxie proporcje jakieś mu nie odpowiadały i dlatego tak "pierdział" ;) no i gubił włos..
Choć zmiana karmy miałą miejsce niedawno to wydaje mi się że już widzę efekty związane z włosem (mniej wypada - i to nie przez to,ze skończył linieć bo kłaczy mi w dużych ilościach cały rok niestety) aczkolwiek błyszczeć nadal się nie chce.. :( No i te gazy.. Chyba są jeszcze bardziej dokuczliwe.. No i kupek po zmianie trochę więcej ale to pewnie dlatego że się organizm przestawia..
W każdym razie podjęłam decyzję zeby spróbować z Pro a jak ona się nie sprawdzi to wróce do Acany bo jak narazie nic lepszego nie znalazłam..

Posted

Ika dzwoniłam pod oba numery podane na stronie Acany i obie panie powiedziały, że na dzień obecny (czyli wczoraj) Premium niestety nie ma. Ale poczekam cierpliwie do jutra :) Jestem w stanie zrozumieć, że czasem trzeba na coś poczekać bo akurat nie ma tego w magazynie. Zawsze mogę kupić Premium Delux bo ta ponoć jest :)

Posted

hmmm...tak sobie pomyślałam,że jakby się ktoś zdecydował na tę nową karmę z rybką to bardzo chętnie poczytałabym jak spodobała się Waszym pieskom, tzn. chodzi mi głownie oto czy zachwycił je smak... Bo moja suńka to tylko gotowanym się zachwyca... :(

Posted

JUST_TEA!co to za cudne nosisko na Twoim zdjęciu? :D :D :D
AGUSHKA-ja nie przypominam sobie takiej rozmowy ,chyba że chodziło Ci o 15kg,tak?Mój telefon jest na mojej stronie .Pozdrawiam.
MARTA-jeśli zakupiłaś już coś to spróbuj,myślę że Delux był dla niego za kaloryczny,jeśli to bokser to może Large by wystarczył albo poprostu Premium.Pozostawiam to Twojej decyzji,powodzenia. :D

• 5 weeks later...
Posted

Witajcie kochani!
Bardzo dawno tu nie byłam ale spieszę donieść że rybka jest doskonała-zarówno moje psy jak i tych co sie odważyli spróbować bardzo chętnie ją jedzą.Więcej na ten temat wkrótce, postaram się zrobić tłumaczenie opisu i zainteresowane osoby będą mogły zerknąć.:multi: Pozdrawiam IKA

Posted

[quote name='"ika07"']Jeśli chodzi o dowóz 4kg.to nie dziwcie się że specjalnie nikt się do tego nie rwie bo benzyna jest droga [/QUOTE]
W każdym razie dystrybutor ze Szczecina nie robil zadnych problemów z dowozem 4 kg karmy , wczoraj po poludniu zamowiłam a dziś o 11 karma była dostarczona. Bafi juz wsunął jedną miseczke- ciesze sie że mu smakuje :). Kupiliśmy Acane po raz pierwszy, mam nadzieje że juz nie będziemy musieli jej zamieniać i szukac innej karmy :shake: .

Posted

Czwórki płyną............a opis faktycznie pojawił się, co mnie bardzo cieszy:multi: terminu nie znam kiedy będą dostępne ale myślę że popróbować będzie można jakoś;) Pozdrawiam IKA.Aha jakiś mały śliczny golduś się pojawił-całusek dla malucha!

Posted

Z Acany jesteśmy nadal zadowoleni :) , ale zauwazyłam że Bafi nigdy nie popija zjedzonej karmy :shake: , czy to może jakos niegatywnie wpłynąć na trawienie i przyswajanie?

Posted

Witaj!
Myślę, że nie ma powodów do niepokoju psy jak ludzie indywidualnie dobieraja ilość wody w zależności od potrzeb i pory roku.Jeśli je, bawi się ,wypróżnia, to jest O.K.nie ma powodów do zmartwień.
Pozdrawiam Was cieplutko IKA

Posted

Dzisiaj odkryłam acanę w osiedlowym zoologu, odkrycie nielada, bo tam nic ciekawego nie ma :diabloti: 1,5 kg paczka za 17 zł, to chyba trochę drogo?? :hmmmm:

Posted

Nie wiem jakie są ceny tej karmy w sklepach, o ile jest w sklepie :lol: Ogólnie za 1,5 kg w Krakvecie trzeba więcej zapłacić. Za 1,5 kg ceny od 18 do 21 w zależności od rodzaju karmy. A nie ma w tym sklepie opakowań 4 kg? Wyjdzie taniej ;)

Posted

[quote name='coztego']Dzisiaj odkryłam acanę w osiedlowym zoologu, odkrycie nielada, bo tam nic ciekawego nie ma :diabloti: 1,5 kg paczka za 17 zł, to chyba trochę drogo?? :hmmmm:[/QUOTE]
To zależy jaki rodzaj acany.

W jednym sklepie zoologicznym można kupić karmę na kg i najpierw aby wypróbować, tak kupowałam to płaciłam 9,60 zł za Acane Premium Delux.

Posted

[quote name='BORA']Nie wiem jakie są ceny tej karmy w sklepach, o ile jest w sklepie :lol: Ogólnie za 1,5 kg w Krakvecie trzeba więcej zapłacić. Za 1,5 kg ceny od 18 do 21 w zależności od rodzaju karmy. A nie ma w tym sklepie opakowań 4 kg? Wyjdzie taniej ;)[/QUOTE]
Ja się specjalnie nie przyglądałam, bo moja sucz nie jada suszu ;) Tylko rzuciło mi się w oczy, że stoi Acana, a pod nią cena 17 zł. Taka biała czy srebrna paczka... :cool1:
Dobrze wiedzieć, że to niedrogo, jak będzie potrzeba to zakupię ;)

Posted

Jak biała lub srebrna to może być Adult Light 19 za kg lub Adult Small Breed 21 za kg :lol: Takie są ceny w Krakvecie i takie same ceny są na stronie Acany, czyli wychodzi na to, że w tym sklepie u Ciebie jest taniej :lol:

Posted

Witam!
Ceny opakowań wahają sie od18.00 do 21.00 zł za opakowanie 1,5kg w zależności od rodzaju karmy , natomiast ta cena jest niezgodna z ustaleniami importera w związku z tym jest to nieuczciwe podejście do handlu-jest to sprzedaz po tzw.kosztach i mimo że dla kupującego wydaje sie to atrakcyjne, to może warto zastanowić sie nad uczciwością sprzedającego- nie myślę tu konkretnie o tej karmie ale ogólnie:shake: Pozdrawiam IKA

Posted

Widziałam już wiele innych karm w zoologach, które są tańsze niż u dystrybutora. W czym widzisz problem??? Co takiego złego może być w tym jedzonku????

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...