Rumi. Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 do Agawy dzisiaj widziałam że doszedł boksio śliczny :loveu: i dość towarzyski Quote
abero Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 No to fajnie! Ważne, żeby towarzystwo miała miłe, spacerowe. Quote
Avaloth Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Byłyśmy dzisiaj z Natalek i Olą164 z boksem Agawy na spacerku, towarzystwo jest bardzo miłe :evil_lol: Poza nią jest wspomniana boksia, haszczka i większy kundelek z imieniem na M xd I boksia i haszczka są dosyc nowe i na wybiegu miałyśmy spory problem z rozdzieleniem ich, najpierw boks atakowała haszczore, wzięłyśmy ją na smycz to haszcza zaczynała. W końcu boksik oberwał, na szczęście lekko. Ale w boksie było już spokojnie, więc miejmy nadzieję że to przejściowe. Ale i tak najlepsza jest Agawa :loveu: Quote
Noelle Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 jak na razie lepiej nie puszczać bokserki (Szeri) z haszczką na wybieg, jeśli jesteśmy przeciwnikami walk psów. :/ strasznie się gryzły... ale oba to przemiłe psiaki jak chodzi o ludzi. np. Szeri, która zaczynała atakować, uparła się tylko na haszczkę(ale ona też ma charakterek), a np. Agawę zupełnie ignorowały. AGAWA JEST CUDNA, do schrupania :D tamten starszy, duży kundelek też miły, tylko żyje w swoim świecie, nawet bawi się sam. nie podchodzi do głaskania, ale jak się do niego podejdzie, to macha ogonem, więc jest dobrze :) Quote
Rumi. Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 haszczka to dominika, przemiła sunia :) abero ile razy ten boks wychodzi, bo nie wiem czy się za niego zabierać czy nie? (ze względu na dominikę :)) Quote
abero Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Powiem szczerze, że ja często nie mam czasu z B2 wyjść, robię zdjęcia różnym psiakom do nowej strony schroniska, więc często staram się wychodzić z psami, krórych jeszcze nie fociłam. A więc - brać się :-) Quote
Rumi. Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Ok to będę brała :) Jak chcesz to mogę podrzucić zdjęcia kilku psików jak potrzebujesz :) Albo inaczej... wejdź tu są zdjęcia prawie wszystkie które mam: https://picasaweb.google.com/Paula.rumianek Quote
Noelle Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='greatmadwomen']Ok to będę brała :) Jak chcesz to mogę podrzucić zdjęcia kilku psików jak potrzebujesz :) Albo inaczej... wejdź tu są zdjęcia prawie wszystkie które mam: https://picasaweb.google.com/Paula.rumianek wyprzedziłaś mnie. :evil_lol: ten kundelek starszy i Agawa są tak urocze, że chciałam sobie czasem wyjść z tym boksem. ale tyle psów w schronie, że pewnie coś znajdę. :) Quote
Rumi. Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Avaloth napisał(a):a Agamika mówiła na nią Alaska.. Alaska? :hmmmm: no właśnie albo dominika albo alaska były dwie... jedna inną maskę miała druga inną i mi się myliły... jedna poszła do adopcji w niedzielę :) natalek napisał(a):wyprzedziłaś mnie. :evil_lol: ten kundelek starszy i Agawa są tak urocze, że chciałam sobie czasem wyjść z tym boksem. ale tyle psów w schronie, że pewnie coś znajdę. :) jak chcesz chętnie skorzystam z pomocy :) Quote
Noelle Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 ok, jak tylko będę, zawsze możemy brać je razem. :D teraz na a2 mam tylko dwa psy, a było 6 swego czasu. a na h5 mam trzy. czasem biorę d6 (tam jest 5 psow), ale to nie regularnie. i jeden z pola, wiec zostaje mi czas. :) na tą na pewno wołali Alaska. :D wiesz, ile ona ma lat może? Quote
Rumi. Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 ok dwóch, może 1,5. Przyszła ze szczeniakiem do schronu lecz szczeniak już został adoptowany Quote
Rumi. Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Zapraszam na wątek Karpeta z Krakowskiego schronu: http://www.dogomania.pl/threads/206524-Kochany-mix-sznaucerka-szuka-domu! Quote
Avaloth Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Kurde, ale mi Agawa siadła na psychice. Od pierwszego spaceru dawno temu ją polubiłam, a ostatnio jeszcze bardziej mi wpadła. Co z nią, nadal siedzi ? nic się nie rusza z jej adopcją ? Jakie jeszcze psy są z Modlniczki ? Jakieś dwa onki już poszły do domów tak ? coś jeszcze zostało ? Quote
Noelle Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 no, biedna Agawa, tyle lat była maszyną do rodzenia, by wreszcie znaleźć się w schronie... takie ma wynagrodzenie za swój cudowny charakter. :( zostało jeszcze trochę, niektóre takie dzikawe, np. matka Colombo. Quote
Avaloth Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 natalek napisał(a):no, biedna Agawa, tyle lat była maszyną do rodzenia, by wreszcie znaleźć się w schronie... takie ma wynagrodzenie za swój cudowny charakter. :( zostało jeszcze trochę, niektóre takie dzikawe, np. matka Colombo. Nie wiedziałam że mama Colombo też stamtąd. Nad nią też się zastanawiałam ostatnio, jej boks można wyprowadzać ? z nią da się wychodzić, ktoś wychodzi ? Jak nie przepadam za ONami to widząc je w schronie najbardziej mi leżą na sercu, jednak jakiś sentyment przez moją Krowę mam.. Quote
Noelle Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 słyszałam, że jest dzikawa i nienauczona chodzenia na smyczy, aczkolwiek łagodna. nie wiem jak reszta bosku. ale najlepiej się zapytać o wszystkie psy stamtąd p. Izy- dyżurnej, jeśli by się ją zaczęło socjalizować, to by przy odrobinie ogłoszeń szybko poszła, przynajmniej wg mnie, bo jest śliczna, tylko właśnie dzikawa... też strasznie mi żal jej, bo jak na razie ma małe szanse na adopcję... :( Quote
Rumi. Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 zgadzam się z natalek, sunia kochana i nadal w schronie :( mam kilka jej zdjęć z wtorku bodajże, nie są najlepszej jakości... Quote
abero Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 W boksie z matką Kolombo (zawsze zapominam, jak ma na imię) jest m.in. sznupkowata Laila, bodajże, najdziksza z modlniczkowych sznupków, potrafi złapać. Jak na moje skromne rozeznanie, bardzo ciężka sprawa. Jest tam też owczarkowata szaro-wilczasta Eleonora( nie z M.), przemiła sunia i chyba coś jeszcze, nie pamiętam. W B1, Migotka (podpalana, 1,5 roku) i Tiara (3 lata, ponoć matka Migotki), obie łagodne, choć młodsza lubi poszczekać i kłapnąć w powietrzu. Wychodzą czasem na spacery z dyżurną. Nieźle już sobie radzą na smyczy. Na wybiegu B jest sunia ON, ta co zawsze z miską w zębach chodzi, ponoć też łagodna, wypłosz. No i chyba w B10 siedzi ciągle kilka "modlniczek," dzikie, szczekają i unikają człowieka, nie wykazują potrzeby kontaktu z ludźmi. Quote
Ank@ Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Wczoraj patrzyłam na psy na B10 i B9 lub B8 - to jest dzika dzicz. :shake: Quote
abero Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 B8 nie jest złe, tylko jedna czarna wściekle szczeka przez kratę, a w środku jest już miła. Tam jest Mścisława, Jaga, Zozolka i kilka innych miłych psiaków. B9 dobrze nie kojarzę, ale chyba właśnie dlatego, że odstraszają od blizszych kontaktów. Quote
Ank@ Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Chyba na B9 jest taka ruda suka która, gdyby nie kraty, chyba by mnie pogryzła. Nie wiem, może tylko ja się jej nie spodobałam ale to była czysta agresja. Quote
abero Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 No i Agawa znów ma luzy w boksie, została z Mormonem, bo Alaska adoptowana. A matka Kolombo ma na imię Koma. Quote
Avaloth Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Fajnie że się haszcze udało, ale w sumie to było do przewidzenia ;) teraz czas na tą z A6 :D I zostały dwa najfajniejsze psy.. Agawa rozdaje innym szczeście, co pies do niej przyjdzie do boksu to szybko dom znajduje. Za to sama biedula siedzi i siedzi.. Pewnie im tam kogoś dorzucą.. Quote
Noelle Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='abero']No i Agawa znów ma luzy w boksie, została z Mormonem, bo Alaska adoptowana. A matka Kolombo ma na imię Koma.[/QUOTE] a w którym Koma jest boksie? bo bym się dopytała, czy można tam wejść, czy raczej niezbyt... Quote
Recommended Posts