Rumi. Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Avaloth']Mniejszych się nie dało? :D Przez kraty sznupy wyglądają strasznie, dobrze że nie jest z nimi tak źle :) Coś jeszcze całkiem dzikiego lub nieznanego zostało z Modlniczki? Poza B1, boksem Komy i Laili i tymi sznupsami?[/QUOTE] Nie pyskuj! Sama spróbuj robić zdjęcia, gdy beznadziejna pogoda jest, psy na odległość się trzymają i bateria w aparacie się wyładowuje... No proszę Cię bardzo :D A co do modlniczek to wątpię, choć nie wiem Quote
Noelle Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Jest jeszcze Berta, ale ona w niedzielę mam nadzieję do domu pójdzie! :D Quote
abero Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Na wybiegu B jest ta onka, co miskę nosi, nigdy nie pamiętam jej imienia. Jest dość wystraszona, ale ponoć nieagresywna. Jak była w boksie, to się interesowała człowiekiem, próbowała podchodzić do kraty, ale jak wchodziłam do boksu, to uciekała w kąt. Quote
Avaloth Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Trochę Eustachego i Nuki z dzisiaj: Eusik: razem: Quote
abero Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Super, że psiaki wychodzą z Wami! Cywilizują się powoli? Quote
Noelle Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 jakby miały spacery tak 2 razy w tygodniu, to byłoby super, a tak to wszystko stoi w miejscu. a akurat B10 bierzemy tak raz na 2 tygodnie, bo nikt z nimi nie wychodzi (z resztą jest napisane na tablicy, że nie wolno ich wyprowadzać). również Tiara z Migotką niestety nie robią postępów, jest lepiej niż na początku, ale teraz wszystko stanęło... Quote
abero Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Ale co? Stanęło, bo po wakacjach macie mniej czasu, tak? Quote
Avaloth Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Staramy się brać B10 na zmianę albo razem ale po prostu nie zawsze starcza czasu jak mamy do wyprowadzenia wszystkie nasze boksy. Nikt inny z nimi nie wychodzi, i jak widać te spacery raz na tydzień/dwa to dla sznupów za mało. Abero, założyłam Agawie gumtree, bo chyba nie miała prawda? Quote
Noelle Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 B1 wychodzi teraz z nami raz w tygodniu, w wakacje wychodziło co drugi dzień... wszystko stanęło i nie wiem czym to jest spowodowane... one chyba nie dadzą rady otworzyć się w schroniskowych warunkach. :( to samo B10, wręcz wydaje mi się, że ze sznupami było lepiej niż jest teraz... nie zapeszam, ale Eustaś ma szansę na dom. trzymać kciuki. nie robię sobie jakichś nadziei, ale może akurat.. Quote
abero Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Avaloth, dzięki za gumtree. Poprosiłam Jolę o ogłoszenia dla Agawy parę dni temu, ale na razie mi nie odpowiedziała. Dzięki, dziewczyny, za pamięć o "Modlniczce," choćby raz w tygodniu, zawsze coś. Niestety ja też mam wrażenie, że z Migotką nie jest lepiej. Dawniej nie rzucała się tak na rękę wyciagniętą do kraty, jakby w niej agresja narastała. Trzymam kciuki za Eustachego! Quote
Avaloth Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Nie ma za co. http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Cudowna-Agawa-w-typie-DONa-czeka-na-szanse-W0QQAdIdZ318360949 Na OwP też ją wrzucę, jak w końcu napiszę tekst dla Maksa mojego.. Wrzucić w ogłoszenie jakiś kontakt do Ciebie? Bo jak na razie jest tylko na mnie, w formularzu kontaktowym, wiec jak chcesz. Quote
Noelle Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 do mnie możesz podać, bo z nią wychodzę, a z kolei Abero zna ją dłużej. Quote
abero Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Naprawdę obojętne na kogo kontakt. Każda z nas zna Agawę i może ją w razie czego pokazać. Ważne, żeby ktoś zadzwonił.. Quote
Avaloth Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 http://owczarki.eu/psiak/1101 Natalia jak mi podeślesz info i zdjęcia Tiarę i Migotkę też tam mogę wrzucić jak już mam konto ;) Quote
Noelle Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 nie mam dobrych zdjęć, prosiłam już kiedyś, żebyś je obfociła... poza tym, muszę zapytać się dyżurnej, czy wyda je do domu osobno. byłoby miło, bo kto weźmie 2 duże psy.... Quote
Ank@ Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Jakaś miła pani pytała wczoraj o Eustachego. Mówiła że dzwoniła do którejś z wolontariuszek. Pokazałam i jego i tądrugąsukę, ale oboje zaprezentowali się raczej nieciekawie. Pani mówiła, że jest gotowa pracować z wycofanym psem, ale ostatecznie stwierdziła że chyba te dwa przypadki ją przerosną. Ostatecznie wzięła przestraszoną sunię z b8. Wczoraj poszła też ruda suka z a7. Quote
Noelle Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 ehh, trzeba było wyciągnąć je z boksu, to całkiem inne psy poza boksem są.... z b8? którą? a dla Eustachego szykuje się fajny dom z ogłoszenia. ;) Quote
Ank@ Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Wziełam jedno i drugie na spacer. Zamieniły się w trzęsące się galarety które ledwo dało się oderwać od ziemi. Pokazały się fatalnie.... Pauliny nie mogłam znaleźć w tej chwili w schronisku, a nie wiedziałam co powiedzieć o nich ( bo ich nie znam) po za tym co pokazały.... Taka sunia krótkowłosa, niska. Mona tu przyjdzie to dokładniej ją opisze, bo potem ona przejęła tą panią a ja zajmowałam się psami, które się pogryzły... Quote
Avaloth Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Na tablicy korkowej przy wejściu są całkiem w porządku zdjęcia Migoty i Tiarci, nie masz do nich dostępu? Zawsze na razie można ogłaszać razem, aczkolwiek ja myślę że dla nich osobne domy nawet wskazane- sama mówiłaś że Tiara bez Migotki jest odważniejsza, a Migotka bez Tiary nie szczeka etc. U sznupów to chyba zależy od dnia, czasem idą całkiem ok na smyczach, a czasem panika i koniec.. Szkoda że akurat padło na gorszy dzień. Trzymam kciuki za Eustasia. Quote
Noelle Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 dziwne, bo Nuka przy mnie wcale się nie trzęsie, jest trochę wycofana, ale bez przesady... ehh.. no ja w sobotę też pomagałam kąpać pogryzionego psa, cay był we krwi i ślinie, masakra... nie mam do tych zdjęć niestety dostępu i czekam, aż Ty zrobisz jakieś ładne.. Quote
abero Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Ta suczka z B8, która poszła do domu to chyba Lili. Quote
abero Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Mam dosć sensowne zdjęcia Tiary. Komu wysłać? Quote
Noelle Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 jeśli możesz to na adres [email protected] :) Quote
Ank@ Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Nuka zachowywała się ciutkę lepiej ale i tak nie wyglądało to zachęcająco. Może dlatego że nie znały mnie i tej pani? Widziałam ich zdjęcia z wybiegu i tam wyglądały całkiem fajnie, więc szczerze powiedziawszy zdziwiło mnie ich zachowanie na smyczach. No ale trudno, dom przepadł. Trzeba czekać na inny. Quote
Recommended Posts