Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może i nie zostawią ale i z jedną (tak zrozumiałam) z owczarek trzeba popracować nad zaufaniem i z Lailą, uważam iż nie będzie to łatwe zadanie napewno, bo jak pisałyście przez rok nie nabrała zaufania, a Klaudia tak naprawdę jest bardzo krótko i nie wie jeszcze dużo(nie twierdzę iż ja bardzo dużo wiem). A owczarków jest trochę w schronisku więc myślę iż ma jeszcze co wybrać.

Posted

chyba tak łatwo nie oddadzą boksu bo im zależy, trudno.... nie będę się kłócić, jeszcze jutro pogadam a jak nie to cóż, inne psy zyskają.

Posted

Damy, jakoś się dogadamy ;)
Paulina jeśli jutro będą dziewczyny to powiedz że jesteś chętna na pracę z Leilą, ja z Komą i niech się wypowiedzą na ten temat :D jesli będą w piątek to ja z nimi pogadam

Posted

B10 to dzicz, z wyjątkiem 4-letniej, nieco terierowatej Krystyny, która jest miłym pieskiem (choć potrafi być dożarta do innych psów).
B8, jeśli nie mylę boksów, to zgraja generalnie miłych, małych suczek. Jest tam 5-letnia czarno-biała Jaga, beżowa 1,5 roczna Perełka, 1,5 roczna kolorowa, wyłysiała z alergii Mścisława, wszystkie trzy bardzo miłe. Czarna szczupła - dzikawa, robi awanturę przez kratę, ale w środku była grzeczna, chyba że ewoluowała. Jest tam jeszcze cuś szorstkiego, chyba bardzo miłe. Wieki całe nie byłam w tym boskie, bo tyle tam psów, że w pojedynkę nie daję rady. Mogę kiedyś z kimś wspólnie tam pójść.

Posted

nagle wszyscy się zainteresowali tymi psami, jak dziewczyny zaczęły z nimi wychodzić? a wcześniej nikt? co się tak uparłyście na ten akurat boksu, jest wiele psów, które nie wychodzią i nie rozumiem sensu odbierania im tego boksu. rozmawiałam już z Anką i one nie chcą oddać tego boksu, bo im zależy. i całkowicie je rozumiem. zwlaszcza, że bardzo dobrze sobie radzą, przy 3 spacerze psy robią już duże postępy, podchodzą na głaskanie - wszystkie 3. zrobicie jak chcecie, ale uważam takie zachowanie za nie fair i ja bym się wkurzyła na miejscu dziewczyn. mogłyście wcześniej wychodzić z tymi psami.

Posted

Przyznam, że trochę się pogubiłam w tej rywalizacji o boks, coś mi umknęło, ale mniejsza z tym; ważne, żeby ktoś z tymi suczkami wychodził. A jak ktoś lubi owczarki i wyzwania, to mamy jeszcze B1, czyli modlniczkowe Tiarę i Migotkę, wymagające sporo pracy. Jest tam też nasza kochana Agawa, relegowana karnie z B2 i jakiś rudy pies, na oko mało przyjemny. Nawet gdyby był miły, to cztery duże psy, w tym dwa problemowe to wyzwanie dla co najmniej dwóch osób.

Posted

dziś mnie te psy z b1 nieźle obszczekały, jak szłam pokazać Gracjanę... tylko Agawa taka smutna stała przy kracie i chciała się miziać... :(

Posted

Ja myślałam że dziewczyny wyprowadzały ten boks tylko raz, wtedy z Wami, więc nie wiedziałam że się już zdążyły z nimi zapoznać etc. Jeśli już go wyprowadzają regularnie to oczywiście ja nikomu nie chcę nic podkradać. Myślałam ze wtedy wyszliście raz, a że Koma mnie interesowała to napisałam ze chętnie ją wyprowadzę. Ale w takiej sytuacji znajdziemy sobie coś innego, nie ma sprawy.

Właśnie ostatnio szukałam Agawy i w końcu znalazłam, ale te jej koleżanki nie wyglądają zbyt miło przez kraty. Ale jeśli można tam wchodzić to ja mogę czasem z kimś je wyprowadzic, Agawę uwielbiam. O ile się da, nie zeżreją mnie ani siebie nawzajem ^^

Posted

ja z tym boksem nie byłam, tylko Klaudia, Weronika i Ania. a Abero poszła cyknąć foty, bo byłyśmy z innymi psiakami na wybiegu obok. :) one je już łącznie z dzisiaj, 4 razy miały na spacerze. Laila przegryzła grubą, skórzaną smycz, więc postanowiły kupić taką łańcuszkową, bo to aż szkoda smyczy. ale już wszystkie podchodzą na głaskanie, nie gryzą w boksie :)

mogę Ci pomóc Dominika z boksem Agawy. :D znaczy ja poczekam przed boksem a Ty wejdziesz. :evil_lol: gdyby Cię zagryzały, to pobiegnę szukać opiekunki ok? xd :evil_lol::diabloti:

Posted

czemu rywalizacja o boks? nikt nie rywalizuje. Ja się tylko chciałam spytać czy zależy im i czy długo wychodzą. Lecz one mnie zlewają jak się zaczynam pytać... Na początku myślałam że nikt nie wychodzi z nimi. No właśnie na B1 jest dużo dużych psów a ten jeden tak zajadle szczeka, zastanowię się :) Ale myślę iż możemy się wziąć za niego.

EDIT: też tak zrozumiałam iż ten jeden raz były z nimi

Posted

Jutro możemy spróbować jak nam zostanie czasu, a jak nie to też jestem w poniedziałek z Olą ;)

Spoko Natalia, zanim wrócisz może coś jeszcze ze mnie zostanie.. :D

Posted

tylko, że jutro nie ma Pauliny... ale jak chcesz, to możemy. :)
noo, może jakaś czerwona maź na podłodze :) kurcze, w takim razie będę musiała się pospieszyć, żeby przynajmniej jakieś kawałki zostały, które będzie się dało skremować... DOBRA DOŚĆ, bo wyjdzie, ze jestem juz calkiem dziwna :evil_lol:

Posted

Dziewczyny, w sprawie B1 porozmawiajcie koniecznie z opiekunką, panią Ewą, może nawet pod jej okiem wejdźcie tam pierwszy raz, bo ten rudy pies naprawdę nie wygląda fajnie. Co do pozostałych, to nie ma się czego obawiać, Agawę znacie, Tiara (zdjęcia w poście #155) jest spokojna, zupełnie bez agresji, a Migotka, ta bardziej onkowata tylko szczeka i czasem kłapie, ale nie gryzie.

Z innej beczki, dziś się dowiedziałam, że Berta weteranka też jest z Modliniczki, zabrana temu samemu facetowi 8 lat temu! Produkował z jej pomocą "kaukazy."
A pan pseudohodowca ponoć znów ma jakieś psy :-(

Posted

Aha! Ank@, pytałaś o końcówkę sektora B. W B9 siedzi zdaje się w większości kilka z kilkunastu psów zabranych z mieszkania zbieraczki kilka miesiecy temu, niektóre bardzo miłe, myślę, że można tam spokojnie wchodzić.
W B8 nie ma już tej czarnej wystraszonej. Oprócz Jagi, Puszki i Mścisławy, o których już wspominałam, są tam: czarna, drobna Zozolka, ok. 10 lat, czarna podpalana Lili (2 lata) i szorstkowłosa Nati (1 rok). Zozolka przemiła, dwie ostatnie też wydają się o.k.