szosti999 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [video=youtube;1fNEBsqgNWQ]http://www.youtube.com/watch?v=1fNEBsqgNWQ[/video] Quote
abero Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Kochani! Już drugi domek sprawiający super wrażenie jest poważnie zainteresowany Cedrą. Dostałam dziś taki mail: "Chciałam zapytać czy sprawa adopcji Cedry jest wciąż aktualna? Jeśli nie znalazła jeszcze domu chętnie się nią zaopiekujemy. Mamy już jedną małą psinę (która wręcz uwielbia towarzystwo innych psów) i z radością przyjmiemy Cedrę, której zapewnimy opiekę i miłość na którą zasługuje po wszystkim co przeszła. Mieszkamy z rodziną w domu z ogródkiem w Krakowie więc oprócz spacerów piesek może przebywać na zewnątrz do woli jeśli wyrazi na to chęć. Jeżeli Cedra nie znalazła jeszcze "swoich ludzi" u nas będzie na nią czekał ciepły kąt i pełna miska, widząc ją na zdjęciach wszyscy się w niej zakochaliśmy i chcielibyśmy żeby w tych smutnych oczach zagościła radość." Napisałam pani, że Cedra jest i czeka oraz godziny otwarcia i powtórzyłam swój tel. Pani która dzwoniła wcześniej, powiedziała , że być może przyjdzie obejrzeć Cedrę, a wyjdzie z innym psem, bardziej potrzebującym (kto wie, może szansa dla Mamci), więc jeśli się domki nie rozmyślą, to się chyba jakoś psami podzielą :-) Quote
Rumi. Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 nie chcę krakać ale tak po cichu: "super, super, super" strasznie się cieszę z tych wieści :multi: Quote
abero Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 No i Cedra pojechała do nowego domu! Pani od wczorajszego maila przyjechała ok. południa z mamą i Krówka znalazła nową rodzinę. Mam obiecane zdjęcia. :-) Quote
Rumi. Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 :multi::multi::multi: ale się cieszę, niech jej się dobrze żyje! ;) Quote
Julian Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Aksen-młody,śliczny i jaki fajny.Urocze psisko ,które w schronisku uczyło sie życia i człowieka.Nie można o nim zapomnieć .On jak wszystkie te psy,potrzebuje domu. [IMG]http://img577.imageshack.us/img577/1599/portret6.jpg[/IMG] [IMG]http://img52.imageshack.us/img52/8391/portret4.jpg[/IMG] [IMG]http://img691.imageshack.us/img691/4258/portret3.jpg[/IMG] Quote
abero Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Ależ on jest cudny!! Robiłaś mu ogłoszenia, prawda? Takie szorściaki mają powodzenie, a on do tego jest młody i kochany. Nie powinien długo czekać. Może będzie taki ekspres jak z Cedrą? :-) Quote
Julian Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Bardzo bym chciała.On jest bardzo młody i już za długo czeka .http://allegro.pl/show_item.php?item=1364157689 Alegro i ogłoszenia poszły w świat. Teraz tylko trochę szczęścia potrzebne! Quote
abero Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Lula, towarzyszka sznupek, znalazła 3 dni temu domek! W sumie to było do przewidzenia, bo młoda, ładna i kochana. Ale i tak trochę czekała. Druga pani, która była zainteresowana Cedrą będzie w ten weekend w azylu i prawdopodobnie adoptuje jakąś bidę. edit: Pani wspomniana wyżej rozważa adopcję psa z DT, więc zobaczymy. Zapomniałam napisac, że Agawa wróciła po zabiegu do boksu, chyba dobrze go zniosła, bo energiczna i przymilna jak zwykle. Ależ ten pies ma wolę życia! Aż serce się ściska, kiedy się pomysli, że może nie wyjść już z azylu :-( Quote
paoiii Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Dostałam info ze 9letnia sunia ON BRYZA pojechała dziś do domu. :) Quote
abero Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 paoiii napisał(a):Dostałam info ze 9letnia sunia ON BRYZA pojechała dziś do domu. :) Super, super! A można by pomyśleć, że nie będzie jej łatwo ze względu na wiek. Ale ona nie wygladała na tyle i była świetnym, energicznym i bardzo proludzkim psiakiem. Może i do Agawy-staruszki uśmiechnie się szczęście? Quote
paoiii Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 miejmy taką nadzieje! Agawa zasługuje na wspaniały dom!!! Quote
Julian Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Dostałam informację ,że Aksen poszedł do domu. Trzymam moooocno aby wszystko było dobrze. Quote
paoiii Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 ooooo! Niech ta fala dobrych adopcji idzie non stop do przodu!!! trzymam kciuki!!! Quote
abero Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 No to udało się, ekspres prawie jak u Cedry :-) Trzeba by jeszcze zając się 3-letnim Jurijem, ONkiem, dotychczasowym sąsiadem Aksena. Psiak jest proludzki, ale zupełnie nieokrzesany. Próbuje człowieka wciagnąć za ubranie do boksu, piszczy, szczeka. Quote
Rumi. Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 cioteczki poszukuję kogoś z Krakowa, kto mógłby adoptować z krk schroniska pekińczyka i przetrzymać go u siebie do końca tygodnia, ponieważ nie ma rezerwacji a mam chętnego na niego, a żeby nie było tak że przyjadą po niego a psa nie ma :/ oczywiście później papiery będą przepisane, z tym nie ma problemu. jeżeli byłby ktoś chętny to proszę o kontakt ze mną na pw. Quote
abero Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Dowiedz się, czy pekin już wykastrowany. Jak nie, to niech na cito biorą do szpitalika, przy okazji zadekuje się tam :-) Zadzwoń do azylu jak najszybciej. Bo chodzi o tego kremowego, nie? Jakby go nie było, to im zapodasz Jazgota i po sprawie:lol: Quote
Rumi. Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 za 3min dzwonię, tak chodzi o tego kremowego, dzisiaj o 14 jeszcze był więc myślę że tak szybko nie poszedł Quote
Rumi. Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 zadzwoniłam i dowiedziałam się że nie jest wykastrowany, a baba(tylko tak mogę ją nazwać bo z wielką łaską mi odpowiadała) mi powiedziała że jutro mogę się dowiedzieć :/ trudno, muszę jutro jechać do schronu... Quote
abero Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Tak to jest, zawsze najlepiej sprawy osobiście załatwiać. Powiedz jutro, że ludzie po niego przyjeżdżają. No chyba że już jutro zastaniesz go u wetów, w typie rasy zwykle szybko idą pod nóż. Ciekawa jestem, czy ta baba to popołudniowa zmiana czy któraś z wetek. Quote
Recommended Posts