Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani! Już drugi domek sprawiający super wrażenie jest poważnie zainteresowany Cedrą. Dostałam dziś taki mail: "Chciałam zapytać czy sprawa adopcji Cedry jest wciąż aktualna? Jeśli nie znalazła jeszcze domu chętnie się nią zaopiekujemy. Mamy już jedną małą psinę (która wręcz uwielbia towarzystwo innych psów) i z radością przyjmiemy Cedrę, której zapewnimy opiekę i miłość na którą zasługuje po wszystkim co przeszła. Mieszkamy z rodziną w domu z ogródkiem w Krakowie więc oprócz spacerów piesek może przebywać na zewnątrz do woli jeśli wyrazi na to chęć. Jeżeli Cedra nie znalazła jeszcze "swoich ludzi" u nas będzie na nią czekał ciepły kąt i pełna miska, widząc ją na zdjęciach wszyscy się w niej zakochaliśmy i chcielibyśmy żeby w tych smutnych oczach zagościła radość."
Napisałam pani, że Cedra jest i czeka oraz godziny otwarcia i powtórzyłam swój tel. Pani która dzwoniła wcześniej, powiedziała , że być może przyjdzie obejrzeć Cedrę, a wyjdzie z innym psem, bardziej potrzebującym (kto wie, może szansa dla Mamci), więc jeśli się domki nie rozmyślą, to się chyba jakoś psami podzielą :-)

Posted

No i Cedra pojechała do nowego domu! Pani od wczorajszego maila przyjechała ok. południa z mamą i Krówka znalazła nową rodzinę. Mam obiecane zdjęcia. :-)

Posted

Aksen-młody,śliczny i jaki fajny.Urocze psisko ,które w schronisku uczyło sie życia i człowieka.Nie można o nim zapomnieć .On jak wszystkie te psy,potrzebuje domu.

[IMG]http://img577.imageshack.us/img577/1599/portret6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img52.imageshack.us/img52/8391/portret4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img691.imageshack.us/img691/4258/portret3.jpg[/IMG]

Posted

Ależ on jest cudny!! Robiłaś mu ogłoszenia, prawda? Takie szorściaki mają powodzenie, a on do tego jest młody i kochany. Nie powinien długo czekać. Może będzie taki ekspres jak z Cedrą? :-)

Posted

Lula, towarzyszka sznupek, znalazła 3 dni temu domek! W sumie to było do przewidzenia, bo młoda, ładna i kochana. Ale i tak trochę czekała. Druga pani, która była zainteresowana Cedrą będzie w ten weekend w azylu i prawdopodobnie adoptuje jakąś bidę.
edit: Pani wspomniana wyżej rozważa adopcję psa z DT, więc zobaczymy.
Zapomniałam napisac, że Agawa wróciła po zabiegu do boksu, chyba dobrze go zniosła, bo energiczna i przymilna jak zwykle. Ależ ten pies ma wolę życia! Aż serce się ściska, kiedy się pomysli, że może nie wyjść już z azylu :-(

Posted

paoiii napisał(a):
Dostałam info ze 9letnia sunia ON BRYZA pojechała dziś do domu. :)

Super, super! A można by pomyśleć, że nie będzie jej łatwo ze względu na wiek. Ale ona nie wygladała na tyle i była świetnym, energicznym i bardzo proludzkim psiakiem. Może i do Agawy-staruszki uśmiechnie się szczęście?

Posted

No to udało się, ekspres prawie jak u Cedry :-) Trzeba by jeszcze zając się 3-letnim Jurijem, ONkiem, dotychczasowym sąsiadem Aksena. Psiak jest proludzki, ale zupełnie nieokrzesany. Próbuje człowieka wciagnąć za ubranie do boksu, piszczy, szczeka.

Posted

cioteczki poszukuję kogoś z Krakowa, kto mógłby adoptować z krk schroniska pekińczyka i przetrzymać go u siebie do końca tygodnia, ponieważ nie ma rezerwacji a mam chętnego na niego, a żeby nie było tak że przyjadą po niego a psa nie ma :/ oczywiście później papiery będą przepisane, z tym nie ma problemu. jeżeli byłby ktoś chętny to proszę o kontakt ze mną na pw.

Posted

Dowiedz się, czy pekin już wykastrowany. Jak nie, to niech na cito biorą do szpitalika, przy okazji zadekuje się tam :-) Zadzwoń do azylu jak najszybciej.
Bo chodzi o tego kremowego, nie? Jakby go nie było, to im zapodasz Jazgota i po sprawie:lol:

Posted

zadzwoniłam i dowiedziałam się że nie jest wykastrowany, a baba(tylko tak mogę ją nazwać bo z wielką łaską mi odpowiadała) mi powiedziała że jutro mogę się dowiedzieć :/ trudno, muszę jutro jechać do schronu...

Posted

Tak to jest, zawsze najlepiej sprawy osobiście załatwiać. Powiedz jutro, że ludzie po niego przyjeżdżają. No chyba że już jutro zastaniesz go u wetów, w typie rasy zwykle szybko idą pod nóż. Ciekawa jestem, czy ta baba to popołudniowa zmiana czy któraś z wetek.