Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto Jurii, 3-latek. Nie rozumiem, dlaczego jeszcze tkwi w azylu, bo jest naprawdę piękny (zdjęcia nie oddają jego urody) i bardzo miły choć nieułożony. Bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, na psy niespecjalnie reaguje, nawet jak go obszczekują zza kraty. Na smyczy chodzi zadziwiająco dobrze, zważywszy jego przeszłość.

• Replies 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On siedzi Aniu obok czarnego Nortona, czy obok niewidomego Jokera????
Przepraszam że nie czekałam po przerwie, musiałam jechac o 14 bo miałam kiędza po kolędzie w domu...

Posted

Jurii też ciągnie za ubranie jak się do niego wejdzie, ale to chyba z miłości i niecierpliwości :-) Na zewnątrz się uspokaja trochę, a jak wskakuje człowekowi na plecy z radości, to raczej wystarczy powiedzić "nie" i pokazać ręką w dół.

Posted

Jurii był dziś ze mną na spacerku. To naprawdę rewelacyjny pies. Wywalił brzucho do głaskania, dał sobie ze stoickim spokojem powyrywać część kołtunów. Na psy kompletnie nie zwraca uwagi, a jeśli już to bez agresji. Spotkał się przez siatkę z Amokiem i obwąchał go z lekkim zainteresowaniem, ale bez większych emocji. Nie wiem, jakby się zachował, gdyby z bliska jakis psiur mu napyskował, pewnie nie byłby już taki spokojny.
Maila, większa sznupka, ma jutro jechać do domu. Jadą po nią kawał drogi, więc miejmy nadzieję, że wszystko będzie O.K.
Laila, największa sznupka i najbardziej nieufna, została przeniesiona z C4 z powrotem do swoich towarzyszek na B. Agamika twierdzi, że ma szansę się trochę ucywilizować. Powolutku więc sprawy psiaków z Modlniczki idą do przodu.

Posted

Miałam dizś telefon z allegro Jurija. Pan brzmiał sensownie, postara się jutro przyjechać poznać psiura. Oby coś sensownego z tego wynikło, bo Jurii skradł mi kawałek serca :-)

Posted

Znowu sama z sobą gadam, ale mam nadzieję, że chciaż czytacie :-) Jurii pojechał do domu! Pan ok. 30-tki, bardzo sympatyczny, spokojny, zrównoważony. Jurii chyba podbił jego serce. Psiak będzie miał 20 arów do biegania, spacery po lesie. Jutro pan bierze sobie wolne, żeby pomóc psiurowi zaaklimatyzować się. Mam obiecane wieści i zdjęcia. Ach... cieżko się było rozstać z przystojniakiem (mam Jurija na myśli, oczywiście) :-)

Posted

Dzięki, Julian. Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc takiemu fajnemu psiakowi jak Jurii znaleźć bratnią ludzką duszę.
A tu Agawa na dzisiejszym spacerze. Szalała, biegała, cieszyła się jak młody psiak. Ona też jest niesamowita!

Posted

Aaa.., agamika dziś "doniosła," że Kamelia, mniejsza sznupka, trafiła do DT. To jej pewnie ułatwi drogę do własnego, kochajacego domku. Jak widać, agamika siedzi cichutko (na tym wątku), ale robi dużo :-)
Powstał też plan cywilizowania suniek ON z B1. Trzeba do nich zachodzić, siedzieć z nimi, przyzwyczajać do obecności człowieka. Przynieść może jakieś smakołyki. Jeśli ktoś tam zechce wpaść, proszę uważać na początku; one sie tak boją, że mogą kłapnąć.

Posted

Cedra (imię zostało) ma się świetnie, bardzo się polubiła z młodszą koleżanką, zaanektowały widoczną na zdjęciach sofkę, razem bronią dzielnie ogródka, aż do wyjścia gościa, kiedy to staje się on najlepszym przyjacielem.

Posted

abero napisał(a):
Ooo.. To ja sobie te śliczne zdjęcia pożyczę do allegro. Tak z ciekawości: jakim aparatem Avaloth dosponuje?

szcxzere mówiąc jesli chodzi o model to nie wiem, ale raczej napewno jest to lustrzanka cyfrowa :)

Posted

paoiii napisał(a):
szcxzere mówiąc jesli chodzi o model to nie wiem, ale raczej napewno jest to lustrzanka cyfrowa :)

No, właśnie. Coś za dobre zdjęcia na tzw. idiot proof :-)

Posted

trafiłam przypadkiem, ale jak już mnie obgadujecie to mogę odpowiedziec :D
canon eos 450d + 3 obiektywy ^^

nawet nie wiedziałam że Agawa jest z Modlniczki, w ogóle nie wiedziałam jak ma na imię xd
ale jest przekochana, tak się tuli..

:loveu:

Posted

No była dziś z resztą boksu na wybiegu! Cudna psinka!!! :)
Ma teraz nową kolezankę w boksie oprócz długonogiej Azy, tez miłą troszke wystraszoną nakrapianą suczkę :)