abero Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Oto Jurii, 3-latek. Nie rozumiem, dlaczego jeszcze tkwi w azylu, bo jest naprawdę piękny (zdjęcia nie oddają jego urody) i bardzo miły choć nieułożony. Bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, na psy niespecjalnie reaguje, nawet jak go obszczekują zza kraty. Na smyczy chodzi zadziwiająco dobrze, zważywszy jego przeszłość. Quote
paoiii Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 On siedzi Aniu obok czarnego Nortona, czy obok niewidomego Jokera???? Przepraszam że nie czekałam po przerwie, musiałam jechac o 14 bo miałam kiędza po kolędzie w domu... Quote
abero Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 On siedzi w boksie nr 2, obok Jokera. Quote
paoiii Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 AAAA no własnie bo obok Nortona to jest taki dzikus ON który za wszelką cene chce mnie wciągnąc do swojej klatki.. eh Quote
abero Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Jurii też ciągnie za ubranie jak się do niego wejdzie, ale to chyba z miłości i niecierpliwości :-) Na zewnątrz się uspokaja trochę, a jak wskakuje człowekowi na plecy z radości, to raczej wystarczy powiedzić "nie" i pokazać ręką w dół. Quote
paoiii Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 ten o ktorym ja myslałam to chyba Lucek i on raczej robi to z agresjii... Quote
abero Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 Jurii był dziś ze mną na spacerku. To naprawdę rewelacyjny pies. Wywalił brzucho do głaskania, dał sobie ze stoickim spokojem powyrywać część kołtunów. Na psy kompletnie nie zwraca uwagi, a jeśli już to bez agresji. Spotkał się przez siatkę z Amokiem i obwąchał go z lekkim zainteresowaniem, ale bez większych emocji. Nie wiem, jakby się zachował, gdyby z bliska jakis psiur mu napyskował, pewnie nie byłby już taki spokojny. Maila, większa sznupka, ma jutro jechać do domu. Jadą po nią kawał drogi, więc miejmy nadzieję, że wszystko będzie O.K. Laila, największa sznupka i najbardziej nieufna, została przeniesiona z C4 z powrotem do swoich towarzyszek na B. Agamika twierdzi, że ma szansę się trochę ucywilizować. Powolutku więc sprawy psiaków z Modlniczki idą do przodu. Quote
abero Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Miałam dizś telefon z allegro Jurija. Pan brzmiał sensownie, postara się jutro przyjechać poznać psiura. Oby coś sensownego z tego wynikło, bo Jurii skradł mi kawałek serca :-) Quote
abero Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Znowu sama z sobą gadam, ale mam nadzieję, że chciaż czytacie :-) Jurii pojechał do domu! Pan ok. 30-tki, bardzo sympatyczny, spokojny, zrównoważony. Jurii chyba podbił jego serce. Psiak będzie miał 20 arów do biegania, spacery po lesie. Jutro pan bierze sobie wolne, żeby pomóc psiurowi zaaklimatyzować się. Mam obiecane wieści i zdjęcia. Ach... cieżko się było rozstać z przystojniakiem (mam Jurija na myśli, oczywiście) :-) Quote
Julian Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 No rewelacja! Gratuluję! Powoli ,powoli i pójda do domu. Quote
abero Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Dzięki, Julian. Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc takiemu fajnemu psiakowi jak Jurii znaleźć bratnią ludzką duszę. A tu Agawa na dzisiejszym spacerze. Szalała, biegała, cieszyła się jak młody psiak. Ona też jest niesamowita! Quote
abero Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Aaa.., agamika dziś "doniosła," że Kamelia, mniejsza sznupka, trafiła do DT. To jej pewnie ułatwi drogę do własnego, kochajacego domku. Jak widać, agamika siedzi cichutko (na tym wątku), ale robi dużo :-) Powstał też plan cywilizowania suniek ON z B1. Trzeba do nich zachodzić, siedzieć z nimi, przyzwyczajać do obecności człowieka. Przynieść może jakieś smakołyki. Jeśli ktoś tam zechce wpaść, proszę uważać na początku; one sie tak boją, że mogą kłapnąć. Quote
paoiii Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 abero CUUUDNIE, Cedrze się należało! :) a jakie ma imię??? Zostało czy jakieś nowe? Quote
Rumi. Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 ale ma fajnie :multi: super psina, niech jej dni do końca życia wyglądają tak jak na zdjęciu :cool3: Quote
abero Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Cedra (imię zostało) ma się świetnie, bardzo się polubiła z młodszą koleżanką, zaanektowały widoczną na zdjęciach sofkę, razem bronią dzielnie ogródka, aż do wyjścia gościa, kiedy to staje się on najlepszym przyjacielem. Quote
paoiii Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 i ja dodaje jeszcze kilka zdjęc Agawy autorstwa dogomaniaczki Avaloth :) z Azą koleżanką z boksu :) Quote
abero Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Ooo.. To ja sobie te śliczne zdjęcia pożyczę do allegro. Tak z ciekawości: jakim aparatem Avaloth dosponuje? Quote
paoiii Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 abero napisał(a):Ooo.. To ja sobie te śliczne zdjęcia pożyczę do allegro. Tak z ciekawości: jakim aparatem Avaloth dosponuje? szcxzere mówiąc jesli chodzi o model to nie wiem, ale raczej napewno jest to lustrzanka cyfrowa :) Quote
Rumi. Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 ..... nie w tym temacie miałam napisać, zmyliłaś mnie paoiii :evil_lol: Quote
paoiii Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 greatmadwomen napisał(a):..... nie w tym temacie miałam napisać, zmyliłaś mnie paoiii :evil_lol: haha wybacz :) Quote
abero Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 paoiii napisał(a):szcxzere mówiąc jesli chodzi o model to nie wiem, ale raczej napewno jest to lustrzanka cyfrowa :) No, właśnie. Coś za dobre zdjęcia na tzw. idiot proof :-) Quote
Avaloth Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 trafiłam przypadkiem, ale jak już mnie obgadujecie to mogę odpowiedziec :D canon eos 450d + 3 obiektywy ^^ nawet nie wiedziałam że Agawa jest z Modlniczki, w ogóle nie wiedziałam jak ma na imię xd ale jest przekochana, tak się tuli.. :loveu: Quote
paoiii Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 No była dziś z resztą boksu na wybiegu! Cudna psinka!!! :) Ma teraz nową kolezankę w boksie oprócz długonogiej Azy, tez miłą troszke wystraszoną nakrapianą suczkę :) Quote
Recommended Posts