paoiii Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 matko co za straszne wieści... pamiętam go od początku kiedy psy z modlniczki trafiły do schroniska, on tak bardzo chciał zyc, jeszcze dosłownie kilka dni temu byłam u niego ale nie chciał wyjsc poza boks... szkoda psiaka :( co do Migotki to dobra wiadomosc, trzeba cieszyc sie ze jej się udało! Quote
paoiii Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Tak Ank@ zgadza się to własnie on... :( miejmy nadzieje ze tam mu lepiej, bez cierpienia i bólu Quote
Ank@ Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 abero napisał(a):Kolombo został wczoraj uśpiony :-( Już bardzo cierpiał i weci z rozdartym sercem podjęli tę decyzję. Trudno się w tej sytuacji w pełni cieszyć faktem, że Migotka, ciemniejsza z wystraszonych onek w B1 pojechała do domu. Czy Kolombo to był taki szczeniak ciężko chory? Szkoda psiaka, może jest szczęśliwszy za TM. Quote
Noelle Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 taki kochany psiak, ale lepsze to niż powolna śmierć. ehh :( Quote
abero Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Tiara była dziś na spacerze. Aż trudno uwierzyć, że ten dziki pies sprzed pół roku pięknie chodzi na smyczy, cieszy się na widok człowieka w boksie, ciekawie obwąchuje ręce i daje się głaskać. Widać jeszcze duży strach, szczególnie poza boksem, ale zero agresji; będą z niej ludzie :-) Ma zaledwie 3 lata. Quote
Magiaa Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Dopiero dzisiaj trafiłam na wątek. Od razu zwróciłam uwagę na Colombo, szybko przeleciałam wszystkie strony, żeby sprawdzić, czy są jakieś nowe informacje o nim, chciałam podpytać, jak trzeba się nim zajmować... i znalazłam na poprzedniej stronie...naprawdę bardzo mi przykro :( Quote
abero Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Niestety, Magiaa, Kolombo nie miał szans :placz: Mimo cierpienia był niezwykle pogodnym, wdzięcznym psiakiem, jakby nie widział zła tego świata :-( Quote
abero Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Migotka wróciła do schroniska! Została odebrana przez TOZ, bo była zamknięta w ogrodowej altanie, uwiązana na sznurku, pozbawiona kontaktu z człowiekiem! Ta sunia, podobnie jak Tiara, potrzebuje wiele miłości i cierpliwości, zeby się otworzyć i pokazać, jak cudownym jest psiakiem. Zrobiła już wielkie postępy od dzikiego, kłapiącego psa i nie wolno tego zmarnować. Ależ ludzie potrafia być beznadziejni.. Quote
abero Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale najwyżej sobie sama do siebie pogadam :-) Oto Agawa wczoraj: Została już dwa razy wyczesana, ale jak widać, trzeci raz nie zawadzi :-) Sunia została wirtualnie adoptowana, więc będzie miała więcej spacerów i pomoc w szukaniu domu. Ma u mnie wyróżnione allegro, zobaczymy. Quote
abero Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Wczoraj dzwonił pan od Borysa, a dziś, jakby się umówili, napisał pan od Jurija. Jurij okazał się psem bezproblemowym, ułożonym, grzecznym. Jak widać na zdjęciach, odnajduje się nieźle przy kominku :-), w przeciwieństwie do Borysa, który woli rezydować w ogrodzie; w domu czuje się jeszcze nieswojo, choć w nocy sypia w przedsionku, który od początku sobie wybrał na swój azyl. Zaczął też pilnować terytorium i obszczekiwać ludzi i psy za ogrodzeniem. A poprzednim adoptującym zabrakło cierpliwości! No i dobrze, bo teraz Borys ma naprawdę dobry dom. Ponoć wybrał sobie panią na przewodniczkę stada :-) Oba psiaki więc znalazły chyba w końcu swoje miejsce na ziemi. A oto Jurij: Zdjęcia Borysa mam obiecane. Quote
Noelle Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 jak cudnie się wyłożył na tym dywaniku. :D uwielbiam patrzeć na psiaki w nowych, dobrych domkach... :) Quote
Avaloth Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Agawa jest jeszcze w schronisku ? ostatnio jej nie widziałam w boksie, chyba że znów była na wybiegach- Quote
Noelle Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 a mnie się wydaje, że była gdzieś na boksach B, przynajmniej we wtorek. chyba, że coś pomieszałam. :) Quote
Rumi. Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Agawa jest na B2, myślę że Abero napisała by tu szybko gdyby Agawa poszła do domu Quote
Noelle Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 greatmadwomen napisał(a):Agawa jest na B2, myślę że Abero napisała by tu szybko gdyby Agawa poszła do domu ona jest z tą Sonią biało-brązową? takie oryginalne umaszczenie ma ta Sonia. :D swoją drogą one obie mają nieprzeciętną urodę. :) Quote
Avaloth Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 pewnie przeoczyłam, może była na zewnątrz jak przechodziłam :) bo Sonie widziałam. a ktoś jeszcze z nimi jest teraz w boksie ? Sonia jest śliczna, za to Agawa nadrabia charakterem ;) Quote
Noelle Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 niee, wydaje mi się, że są tylko dwie... bo po wyprowadzeniu z abero i innymi, nowymi wolontariuszkami jakiegoś boksu z b, patrzyłam na boks Berty, który, jak obiecałam Ank@, będę wyprowadzać i na początku myślałam, że Berta jest z Sonią, ale nie. ale równie urocza pannica jest z Bertą w boksie. :D taka biała w czarne plamki, z wyglądu cudo, z charakteru jeszcze nie wiem. :) Quote
abero Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 W czwartek Agawa była (mieszka w B2). Ma u mnie cały czas wyróżnione allegro; dużo wejść, nawet czasem ktoś obserwuje, ale zero telefonów. Ta sunia z Bertą jest po obserwacji, trochę niepewna, nie wzbudza moje zaufania, szczerze mówiąc. Quote
Ank@ Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 abero napisał(a):W czwartek Agawa była (mieszka w B2). Tak sunia z Bertą jest po obserwacji, trochę niepewna, nie wzbudza moje zaufania, szczerze mówiąc. Ta łaciata jest po obserwacji? O kurczę. Ona rzeczywiście nam na wybiegu warczała kiedy miała w pysku kamień/patyk i nie pozwalała do siebie podchodzić. Przytulakiem specjalnym też nie jest. Quote
Noelle Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 w takim razie nie wiem już, czy z nią wychodzić, czy nie... bo trochę się obawiam. choć nie lubię brać tylko jednego psa z boksu... :( ale z kolei ręki nie chciałabym stracić... Quote
abero Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Agawie wczoraj ubyła towarzyszka z boksu: dropiata Sonia została adoptowana. Na pewno coś jej dołożą, oby miłe. Quote
Noelle Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 no właśnie szukałam Soni dziś. no to super, że Sonia poszła! :D one były tylko we dwie w boksie? bo dziś widziałam w boksie Agawy jakiegoś psa, ale się nie przyjżałam. Quote
abero Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Hmm.. może coś już jej dołożyli. A Sonia ponoć poszła do rewelacyjnego domu, nie znam szczegółów. Quote
Noelle Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 no chyba tak, bo sie zatrzymalam, zeby poglaskac Agawe i widzialam, ze ma kolezanke w boksie. :) no to sie tylko cieszyc, ze Soni sie udalo, bo to super psina! :D Quote
Avaloth Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Super że Soni się udało :) w sumie nic dziwnego, zjawiskowa jest. Aza też już poszła, tylko Agawa dalej siedzi z tej trójki.. A jak dla mnie ona właśnie jest najkochańsza Quote
Recommended Posts