elinka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='Bonsai']Jeszcze tylko wizyta przedadopcyjna (Kraków - znacie kogoś?) i sprawdzenie małego na koty. W tej kwestii umówiłam się z sąsiadką na weekend. [/QUOTE] Bonsai, zajrzyj tutaj: [url]http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15®ion=6[/url] Quote
nina_q Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='Bonsai'] Transport do Krakowa w razie czego załatwiony - koło 8-10 lipca.[/QUOTE] Tylko dajcie wczesniej znac, bo z dnia na dzień to nie wiem czy się uda tak organizacyjnie zgrac ;) Domek jest bardzo dobry, tyle tylko ze to bedzie pierwszy piesek. Na pewno błędy się pojawią, ale najważniejsza jest cierpliwość i troskliwość. a to na pewno Pixelek będzie miał (oczywiście pełną miske tez :lol: ) Ja pomoge i Oskarek z Rysią też :) Quote
bico Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='Piromanka']bico - wpłacaj do mnie. Z z Bonsai ja się rozliczam. Dziękuję.[/QUOTE] Wpłaciłam 10 zł na odrobaczenie i 26 zł na szczepienie przeciw wściekliźnie. Razem 36 zł. Quote
Zdrapka Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Z tym domkiem w Krakowie to naprawdę super wiadomość :) Jakiś dobry ten weekend dla psiaków. Quote
Bonsai Posted July 4, 2010 Author Posted July 4, 2010 I nie mogę znaleźć nikogo z Krakowa na wizytę przedadopcyjną. :shake: Nina - masz PW. bico - jeszcze raz dziękuję za sfinansowanie Pixelowi odrobaczenia i szczepienia p/w wściekliźnie. :) U Pixela wszystko doskonale. Jest tylko wiecznie głodny, co ma swoje plusy i minusy - plusy, szybko się uczy i ładnie przychodzi na zawołanie, minusy - trzeba pilnować, by nie ukradł czegoś ze stołu. :mad: Ale za to ostatniej nocy dał nam pospać 12 h. :razz: W piątek był sam (no z moim Piegiem) w mieszkaniu przez 4h i był bardzo grzeczny, nadgryziony był jedynie gryzaczek, który mu zostawiłam. Ach, i reaguje już na swoje imię, siad umie doskonale, wie też co znaczy e-e, przychodzi na zawołanie, aportuje piłeczkę/patyka i bardzo ładnie komunikuje się z psami. Tylko nad lękiem przed wejściem do autobusu nie miałam czasu popracować. Jutro do weta na szczepienia - zrobię też od razu szczepienia na choroby zakaźne, pójdzie z ogólnej skarpety Pixela. Wezmę najtańsze, bo kaska się już kończy, ale mam nadzieję, że niedługo będzie już w nowym, dobrym domu. Quote
Bonsai Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 Na PW do laverte, jagienka42, Jagienka i na dwóch wątkach ogólnych Krakowa. Quote
bico Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='Bonsai']I nie mogę znaleźć nikogo z Krakowa na wizytę przedadopcyjną. :shake: [/QUOTE] Znany problem:razz::shake: [B]Napisałam do kanna, Soema i Evelka, fizia, Topi, wojtuś, leni365 i Dogo07...[/B] edit - leni365 już mi odpisała, teraz jest w Warszawie, wyjeżdża na urlop i nie może. Oby się ktoś jeszcze odezwał kto może:roll: Quote
wojtuś Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='bico']Znany problem:razz::shake: [B]Napisałam do kanna, Soema i Evelka, fizia, Topi, wojtuś, leni365 i Dogo07...[/B] edit - leni365 już mi odpisała, teraz jest w Warszawie, wyjeżdża na urlop i nie może. Oby się ktoś jeszcze odezwał kto może:roll:[/QUOTE] [B]bico[/B] jestem :loveu: Nie ma kłopotu z wizytą przedadopcyjną, jeśli to jednak ul. Centralna i skład materiałów stalowych (Pan przez telefon jest miły, konkretny, mówi że to firma) to byłem tam już z wizytą dla Psiaka Pilota, odnajdę swój wpis i tu wkleję. Miejsce oceniłem [B]negatywnie.[/B] Quote
Evelka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Dopiero odczytałam Waszą wiadomość. Gdyby Wojtuś jednak nie dał rady, to ja również jestem do dyspozycji:) Quote
wojtuś Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 To Kochani moje wpisy na wątku Pilota: Kochani[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/180941-Pies-wyrzucony-z-furgonetki-Pilot-juz-w-Hotelu-prosimy-o-wsparcie-na-karmę-!!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] byłem w tej firmie przed południem, Pan jest strasznie zajęty pracą, dlatego też oddzwonił że przełożył jakieś spotkanie i jeśli do pół godziny przyjadę to będzie super. W trakcie rozmowy ze mną Pan jednocześnie podpisywał przynoszone dokumenty (przed biurem na terenie firmy) Opisuję szczegółowo bo jednocześnie Pan bardzo konktetnie rozmawiał - mimo tych bieżących obowiązków związanych z pracą. Teren firmy to ogrodzony ubity ziemią plac z suwnicą i regałami (stojakami) na materiały stalowe, zauważyłem głownie pręty stalowe, takie grube gdzieś 1-1,5 cm, w środku z boku barak biurowy i w rogu kojec z budą, siatka kojca wysoka gdzieś na 1 m, buda taka średnia, raczej na średniego psiaka. Pan ogólnie miło mnie zaskoczył, szuka Psiaka spokojnego ale i wzbudzającego respekt swoim wyglądem. Spokojnego - bo pracownicy firmy będą zajmować się Psiakiem łącznie z karmieniem - pewno po przyjściu rano o 8.00 - zamykanie do kojca i wypuszczanie po zamknieciu fimy o 16.00 W sobotę i niedzielę firma nie pracuje - Psiak byłby sam i miał dowożone jedzenie. Cały skład i kojec jest pod chmurką bez zadaszenia. Pan zorientowany w opiece weterynaryjnej, niedaleko jest weterynarz, Pan już miał psa (wilczura) w firmie na tych samych zasadach co chce Pilota, Psiak podobno skoczył za ptakiem i niefortunnie uszkodził kręgosłup. Pan mówi że tutaj nie ma co ukraść - Psiak ma wzbudzać respekt - wisi tabliczka "Groźny Pies" na bramie. Jakie zalety tego miejsca dla Pilota - będzie miał tylko "swoje miejsce" przy pilnowaniu składu stali, bez zadaszenia, schroni się do budy (teraz jak jeszcze raz popatrzyłem na zdjęcie Pilota- to duży Psiak - wydaje mi się że buda za mała) Jakie wady tego miejsca - ubita ziemia, bez trawy, wszędzie ostre krawędzie - jak Psiak po ciemku w nocy nie nadzieje się na jakiś wystający pręt. Straszny mam dylemat - jednocześnie żal by mi było każdego Psiaka w takim miejscu. Myślałem że może jeszce z kimś z Krakowa tak na spokojnie jeszcze raz obejrzymy ten skład i posłucham opinii innej osoby. [B]i drugi:[/B] Cały dzień myślałem jeszcze nad tym miejscem dla Pilota. Ale jednak nie, nie umiałem sam siebie przekonać, to nie miejsce dla Pilota. Pilot potrzebuje normalnego, kochającego domku[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/180941-Pies-wyrzucony-z-furgonetki-Pilot-juz-w-Hotelu-prosimy-o-wsparcie-na-karmę-!!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/180941-Pies-wyrzucony-z-furgonetki-Pilot-juz-w-Hotelu-prosimy-o-wsparcie-na-karmę-!!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Pan planuje przenieść kiedyś skład stali na duzo większy teren na Rybitwy w Krakowie - to takie miejsce gdzie tylko prawie składy, hurtownie. Będzie wtedy zatrudniony po godzinach pracy i weekendy stróż. Ale po co w takim składzie Psiak....... Chciałbym razem z Wami takiego dobrego domku dla Pilota - i one są[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/180941-Pies-wyrzucony-z-furgonetki-Pilot-juz-w-Hotelu-prosimy-o-wsparcie-na-karmę-!!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Niedawno super domek znalazł Gapcio - duży misiek z wątku Wuni, Frodo z Radomska piękny psiak z wątku Temidy, i ... jak z tego widać ...to i Pilot domek znajdzie[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/180941-Pies-wyrzucony-z-furgonetki-Pilot-juz-w-Hotelu-prosimy-o-wsparcie-na-karmę-!!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Gdyby to jednak był inny domek to oczywiście sprawdzę, wkleję też moje wpisy na wątku krakowskim, bo widze że Pan dalej szuka - a wg mnie mnie szkoda każdego tam Psiaka. Quote
wojtuś Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='Evelka']Dopiero odczytałam Waszą wiadomość. Gdyby Wojtuś jednak nie dał rady, to ja również jestem do dyspozycji:)[/QUOTE] Dzięki Evelka :loveu: A ja gdybym miał jakiś dylemat przy sprawdzaniu domków to pięknie Cię poprosze o pomoc:) Z pozdrowieniami;);) Quote
Bonsai Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 Kochani, Pixel nie idzie do żadnej firmy, mieszkałby w mieszkaniu - dokładny adres mogę podać na PW. Do firmy nawet bym się nie zastanawiała - nie oddałabym, więc nawet nie prosiłabym o wizytę przedadopcyjną. :) Ale dziękuję za czujność. Czy w takim razie wojtuś podejmiesz się wizyty? Dziękuję wszystkim za pomoc. :loveu: Quote
Piromanka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='bico']Wpłaciłam 10 zł na odrobaczenie i 26 zł na szczepienie przeciw wściekliźnie. Razem 36 zł.[/QUOTE] Potwierdzam wpłynięcie na konto 36 zł od bico!! Bardzo dziękuję! Quote
kamilawa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Dopiero teraz mam siły wejść na dogo. Super, że tak szybko wszystko działa! Oby Pixel koty lubił i oby Pani Wojtusiowi się spodobała ;) Ola, dzięki. Pozdr. Quote
Atomowka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 I ja trzymam kciuki za pomyślność wizyty :) ale by było fajnie, jakby Pixelek już swój domek znalazł Quote
wojtuś Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Dzięki, dzięki za trzymanie kciuków:) Umówiłem się dzisiaj po pracy o 16.30. Z rozmowy tel. Pani bardzo miła, zawsze chciała mieć Psiaka, teraz mają staruszka Kociaka i trochę obaw jak to będzie, ale gdyby domek był super, to myślę że warto spróbować:) Dam od razu znac po wizycie - zadzwonię i napisze, z wątku wyczaiłem tel. Bonsai a do Kamili mam:) Quote
kamilawa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='wojtuś']Dzięki, dzięki za trzymanie kciuków:) Umówiłem się dzisiaj po pracy o 16.30. Z rozmowy tel. Pani bardzo miła, zawsze chciała mieć Psiaka, teraz mają staruszka Kociaka i trochę obaw jak to będzie, ale gdyby domek był super, to myślę że warto spróbować:) Dam od razu znac po wizycie - zadzwonię i napisze, z wątku wyczaiłem tel. Bonsai a do Kamili mam:)[/QUOTE] Tak, jeśli chodzi o rozmowę to Pani bardzo fajna! Długo rozmawiałam dlatego stwierdziłam, że warto spróbować :) Trzymam kciuki, oby wszystko wyszło ok... Pixelek zasługuje na super domek! W takim razie czekam na info ;) Quote
bico Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 dziękuję wszystkim za odzew i chęć pomocy i trzymam kciuki za potencjalny domek dla Pixelka:happy1: Quote
Bonsai Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 wojtuś, napisałam Ci jeszcze na PW. Też odniosłam dobre wrażenie, a przez tel. pytałam o interesujące mnie sprawy - tylko kwestia kota trochę martwi, trzymajcie kciuki, by młody miał dobre z nimi kontakty. Dzisiaj postaram umówić się z sąsiadką "na kota". :p Piromanko, do mnie też przelew doszedł, dziękuję - za jego tytuł w szczególności. :) A Pixel właśnie zrobił sobie poduszkę z dooopki mojego Piega. :p Quote
Recommended Posts