Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bonsai']Jeszcze tylko wizyta przedadopcyjna (Kraków - znacie kogoś?) i sprawdzenie małego na koty. W tej kwestii umówiłam się z sąsiadką na weekend. [/QUOTE]

Bonsai, zajrzyj tutaj:

[url]http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15&region=6[/url]

• Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bonsai'] Transport do Krakowa w razie czego załatwiony - koło 8-10 lipca.[/QUOTE]
Tylko dajcie wczesniej znac, bo z dnia na dzień to nie wiem czy się uda tak organizacyjnie zgrac ;) Domek jest bardzo dobry, tyle tylko ze to bedzie pierwszy piesek. Na pewno błędy się pojawią, ale najważniejsza jest cierpliwość i troskliwość. a to na pewno Pixelek będzie miał (oczywiście pełną miske tez :lol: )
Ja pomoge i Oskarek z Rysią też :)

Posted

[quote name='Piromanka']bico - wpłacaj do mnie. Z z Bonsai ja się rozliczam. Dziękuję.[/QUOTE]

Wpłaciłam 10 zł na odrobaczenie i 26 zł na szczepienie przeciw wściekliźnie. Razem 36 zł.

Posted

I nie mogę znaleźć nikogo z Krakowa na wizytę przedadopcyjną. :shake:

Nina - masz PW.

bico - jeszcze raz dziękuję za sfinansowanie Pixelowi odrobaczenia i szczepienia p/w wściekliźnie. :)

U Pixela wszystko doskonale. Jest tylko wiecznie głodny, co ma swoje plusy i minusy - plusy, szybko się uczy i ładnie przychodzi na zawołanie, minusy - trzeba pilnować, by nie ukradł czegoś ze stołu. :mad: Ale za to ostatniej nocy dał nam pospać 12 h. :razz: W piątek był sam (no z moim Piegiem) w mieszkaniu przez 4h i był bardzo grzeczny, nadgryziony był jedynie gryzaczek, który mu zostawiłam. Ach, i reaguje już na swoje imię, siad umie doskonale, wie też co znaczy e-e, przychodzi na zawołanie, aportuje piłeczkę/patyka i bardzo ładnie komunikuje się z psami. Tylko nad lękiem przed wejściem do autobusu nie miałam czasu popracować. Jutro do weta na szczepienia - zrobię też od razu szczepienia na choroby zakaźne, pójdzie z ogólnej skarpety Pixela. Wezmę najtańsze, bo kaska się już kończy, ale mam nadzieję, że niedługo będzie już w nowym, dobrym domu.

Posted

[quote name='Bonsai']I nie mogę znaleźć nikogo z Krakowa na wizytę przedadopcyjną. :shake:

[/QUOTE]

Znany problem:razz::shake:

[B]Napisałam do kanna, Soema i Evelka, fizia, Topi, wojtuś, leni365 i Dogo07...[/B]

edit - leni365 już mi odpisała, teraz jest w Warszawie, wyjeżdża na urlop i nie może.

Oby się ktoś jeszcze odezwał kto może:roll:

Posted

[quote name='bico']Znany problem:razz::shake:

[B]Napisałam do kanna, Soema i Evelka, fizia, Topi, wojtuś, leni365 i Dogo07...[/B]

edit - leni365 już mi odpisała, teraz jest w Warszawie, wyjeżdża na urlop i nie może.

Oby się ktoś jeszcze odezwał kto może:roll:[/QUOTE]

[B]bico[/B] jestem :loveu:
Nie ma kłopotu z wizytą przedadopcyjną, jeśli to jednak ul. Centralna i skład materiałów stalowych (Pan przez telefon jest miły, konkretny, mówi że to firma) to byłem tam już z wizytą dla Psiaka Pilota, odnajdę swój wpis i tu wkleję.
Miejsce oceniłem [B]negatywnie.[/B]

Posted

To Kochani moje wpisy na wątku Pilota:
Kochani[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/180941-Pies-wyrzucony-z-furgonetki-Pilot-juz-w-Hotelu-prosimy-o-wsparcie-na-karmę-!!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]
byłem w tej firmie przed południem, Pan jest strasznie zajęty pracą, dlatego też oddzwonił że przełożył jakieś spotkanie i jeśli do pół godziny przyjadę to będzie super.
W trakcie rozmowy ze mną Pan jednocześnie podpisywał przynoszone dokumenty (przed biurem na terenie firmy)
Opisuję szczegółowo bo jednocześnie Pan bardzo konktetnie rozmawiał - mimo tych bieżących obowiązków związanych z pracą.

Teren firmy to ogrodzony ubity ziemią plac z suwnicą i regałami (stojakami) na materiały stalowe, zauważyłem głownie pręty stalowe, takie grube gdzieś 1-1,5 cm,
w środku z boku barak biurowy i w rogu kojec z budą, siatka kojca wysoka gdzieś na 1 m, buda taka średnia, raczej na średniego psiaka.

Pan ogólnie miło mnie zaskoczył, szuka Psiaka spokojnego ale i wzbudzającego respekt swoim wyglądem.
Spokojnego - bo pracownicy firmy będą zajmować się Psiakiem łącznie z karmieniem - pewno po przyjściu rano o 8.00 - zamykanie do kojca i wypuszczanie po zamknieciu fimy o 16.00
W sobotę i niedzielę firma nie pracuje - Psiak byłby sam i miał dowożone jedzenie.

Cały skład i kojec jest pod chmurką bez zadaszenia.

Pan zorientowany w opiece weterynaryjnej, niedaleko jest weterynarz, Pan już miał psa (wilczura) w firmie na tych samych zasadach co chce Pilota,
Psiak podobno skoczył za ptakiem i niefortunnie uszkodził kręgosłup.

Pan mówi że tutaj nie ma co ukraść - Psiak ma wzbudzać respekt - wisi tabliczka "Groźny Pies" na bramie.

Jakie zalety tego miejsca dla Pilota - będzie miał tylko "swoje miejsce" przy pilnowaniu składu stali, bez zadaszenia, schroni się do budy (teraz jak jeszcze raz popatrzyłem na zdjęcie Pilota- to duży Psiak - wydaje mi się że buda za mała)

Jakie wady tego miejsca - ubita ziemia, bez trawy, wszędzie ostre krawędzie - jak Psiak po ciemku w nocy nie nadzieje się na jakiś wystający pręt.

Straszny mam dylemat - jednocześnie żal by mi było każdego Psiaka w takim miejscu.

Myślałem że może jeszce z kimś z Krakowa tak na spokojnie jeszcze raz obejrzymy ten skład i posłucham opinii innej osoby.

[B]i drugi:[/B]

Cały dzień myślałem jeszcze nad tym miejscem dla Pilota.
Ale jednak nie, nie umiałem sam siebie przekonać, to nie miejsce dla Pilota.

Pilot potrzebuje normalnego, kochającego domku[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/180941-Pies-wyrzucony-z-furgonetki-Pilot-juz-w-Hotelu-prosimy-o-wsparcie-na-karmę-!!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/180941-Pies-wyrzucony-z-furgonetki-Pilot-juz-w-Hotelu-prosimy-o-wsparcie-na-karmę-!!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]

Pan planuje przenieść kiedyś skład stali na duzo większy teren na Rybitwy w Krakowie - to takie miejsce gdzie tylko prawie składy, hurtownie.
Będzie wtedy zatrudniony po godzinach pracy i weekendy stróż.
Ale po co w takim składzie Psiak.......

Chciałbym razem z Wami takiego dobrego domku dla Pilota - i one są[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/180941-Pies-wyrzucony-z-furgonetki-Pilot-juz-w-Hotelu-prosimy-o-wsparcie-na-karmę-!!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]
Niedawno super domek znalazł Gapcio - duży misiek z wątku Wuni, Frodo z Radomska piękny psiak z wątku Temidy,
i ... jak z tego widać ...to i Pilot domek znajdzie[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/180941-Pies-wyrzucony-z-furgonetki-Pilot-juz-w-Hotelu-prosimy-o-wsparcie-na-karmę-!!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]

Gdyby to jednak był inny domek to oczywiście sprawdzę, wkleję też moje wpisy na wątku krakowskim, bo widze że Pan dalej szuka - a wg mnie mnie szkoda każdego tam Psiaka.

Posted

[quote name='Evelka']Dopiero odczytałam Waszą wiadomość. Gdyby Wojtuś jednak nie dał rady, to ja również jestem do dyspozycji:)[/QUOTE]
Dzięki Evelka :loveu:
A ja gdybym miał jakiś dylemat przy sprawdzaniu domków to pięknie Cię poprosze o pomoc:)
Z pozdrowieniami;);)

Posted

Kochani, Pixel nie idzie do żadnej firmy, mieszkałby w mieszkaniu - dokładny adres mogę podać na PW. Do firmy nawet bym się nie zastanawiała - nie oddałabym, więc nawet nie prosiłabym o wizytę przedadopcyjną. :) Ale dziękuję za czujność. Czy w takim razie wojtuś podejmiesz się wizyty?

Dziękuję wszystkim za pomoc. :loveu:

Posted

[quote name='bico']Wpłaciłam 10 zł na odrobaczenie i 26 zł na szczepienie przeciw wściekliźnie. Razem 36 zł.[/QUOTE]

Potwierdzam wpłynięcie na konto 36 zł od bico!!
Bardzo dziękuję!

Posted

Dopiero teraz mam siły wejść na dogo.
Super, że tak szybko wszystko działa! Oby Pixel koty lubił i oby Pani Wojtusiowi się spodobała ;)

Ola, dzięki.
Pozdr.

Posted

Dzięki, dzięki za trzymanie kciuków:)
Umówiłem się dzisiaj po pracy o 16.30.
Z rozmowy tel. Pani bardzo miła, zawsze chciała mieć Psiaka,
teraz mają staruszka Kociaka i trochę obaw jak to będzie,
ale gdyby domek był super, to myślę że warto spróbować:)
Dam od razu znac po wizycie - zadzwonię i napisze, z wątku wyczaiłem tel. Bonsai a do Kamili mam:)

Posted

[quote name='wojtuś']Dzięki, dzięki za trzymanie kciuków:)
Umówiłem się dzisiaj po pracy o 16.30.
Z rozmowy tel. Pani bardzo miła, zawsze chciała mieć Psiaka,
teraz mają staruszka Kociaka i trochę obaw jak to będzie,
ale gdyby domek był super, to myślę że warto spróbować:)
Dam od razu znac po wizycie - zadzwonię i napisze, z wątku wyczaiłem tel. Bonsai a do Kamili mam:)[/QUOTE]

Tak, jeśli chodzi o rozmowę to Pani bardzo fajna! Długo rozmawiałam dlatego stwierdziłam, że warto spróbować :) Trzymam kciuki, oby wszystko wyszło ok... Pixelek zasługuje na super domek!
W takim razie czekam na info ;)

Posted

wojtuś, napisałam Ci jeszcze na PW. Też odniosłam dobre wrażenie, a przez tel. pytałam o interesujące mnie sprawy - tylko kwestia kota trochę martwi, trzymajcie kciuki, by młody miał dobre z nimi kontakty. Dzisiaj postaram umówić się z sąsiadką "na kota". :p

Piromanko, do mnie też przelew doszedł, dziękuję - za jego tytuł w szczególności. :)

A Pixel właśnie zrobił sobie poduszkę z dooopki mojego Piega. :p