Paulina87 Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Holi jest już bardziej odważna, sama podchodzi się przywitać. Nadal mieszka sobie w pomieszczeniu gospodarczym, chodzi sobie po terenie schroniska. Jest bardzo wychudzona, miała okropne ropomacicze wszystko w środku zgnite. Są na nią chętni więc na razie domku nie szukamy, chyba że się odmyślą. Finek nadal nie przeszedł testu na koty. Kotów w schronisku brak. Za to już bardzo ładnie chodzi na spacery. Quote
missy87 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Holi została adoptowana przez jakąś Panią, która jest znajomą babek z Ostrowskiego Stowarzyszenia Miłośników Zwierząt. Wiem tylko tyle, że miała już parę psów ze schroniska Quote
Onaa Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Czyli pozostaje życzyć Holly szczęścia i miłości w nowym domu. Quote
missy87 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Złe wiadomości... Holi znów w schronisku :( Zaczęło się jej "coś" dziać. Jej nowa właścicielka zamiast od razu do weta, to wpierw zadzwoniła do babki ze stowarzyszenia, ta zadzwoniła do kierowniczki, a kierowniczka pojechała ją zabrać. Holi była już u weta i prawdopobdnie zatruła się jakimiś związkami chemicznymi. Jej właścicielka mówi, że ona nie wie jak to możliwe itd. Holi jest w trakcie leczenia, jeździ na zastrzyki. Jej nowa właścicielka nawet nie zadzwoniła zapytać jak ma się Holi :[ Mała widać, że niebardzo się czuje. Leży cały czas osowiała w kuchni. Quote
Paulina87 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Właśnie wróciłam z wizyty poadopcyjnej od Finka. Finek ma się świetnie, tylko strasznie mu gorąco (nie tylko jemu). Jest bardzo grzeczny, nie niszczy w domu, potrafi zostawać sam, daje znać, że chce wyjść na dwór, jest spuszczany ze smyczy i wraca na zawołanie, dogaduje się z innymi psami i oczywiście kotem, kocha cały świat. Jedyne co to nie potrafi bawić się zabawkami, ale i na to pewnie przyjdzie czas. Niebawem czeka go wizyta u fryzjera więc będzie mu wygodniej w ciepłe dni a jesienią kastracja. Quote
Malwi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 byłam dzisiaj w schronisku, mam zdjecia Holi, za chwilę wrzuce Quote
Malwi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 sunia jest super grzeczna, nadal dostaje tabletki ... myślę że przydałby jej się DT bo to kości obciągnięte lichą skórką :( Quote
Paulina87 Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Allegro dla Holi http://allegro.pl/show_item.php?item=1170068491 Quote
Malwi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 aha ... pytałam się dzisiaj pracowników o ten nimy martwy miot ... oni o niczym takim nie wiedzą więc nie wiem skąd ta informacja ... Quote
Paulina87 Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Info właśnie ze schronu. Ale to usunę tą kwestię z aukcji. Quote
Malwi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 od kogo dokładnie ? bo ani Łukasz ani Magda nic o tym nie wiedzą .... Quote
Paulina87 Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 A tego to nie pamiętam dawno to było, ale na pewno była mowa o martwym miocie. Quote
missy87 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Pracownicy schroniska uważają, że Holi ma jakieś zaburzenia osobowości...ponieważ " rano jest taka wesoła, skacze na nas, cieszy się, a później staje sie jakaś taka mało ruchliwa, przygnębiona ". Poza tym zauważyli, że czasem na coś wpada, tak jakby miała problemy ze wzrokiem, a czasem wszystko widzi idealnie... Quote
klira0 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 A jakie są powikłania po połknięciu tych detergentów i jak przechodzi kudłaczka leczenie? Jakaś poprawa? Quote
missy87 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Powiedzieli, że jest już dobrze. A Holi dostała spore przywileje, nie siedzi w kojcu, spaceruje sobie wolno po całym terenie schroniska Quote
Paulina87 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Dzwoniła do mnie Missy bo nie ma dostępu do internetu. Holi była u weta i okazało się, że ze wzrokiem u niej wszystko OK, natomiast ma ogromną depresję z powodu przebywania wśród innych psów. Gdy ktoś zajmuje się innym psem a nie nią to smutnieje i zamyka się w sobie. Potrzebny DT lub DS gdzie ktoś poświęci jej dużo uwagi. Quote
klira0 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Co u naszej pięknej/ Holy...jest jakieś zainteresowanie ze strony nowego DS? Może jakieś zdjęcia? Quote
Sankja Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Holy poszukuje transportu do Warszawy! prawdopodobnie będzie trzeba ją dostarczyć do Wrocławia w środę, bo szykuje się BEZPŁATNY TRANSPORT! POMOŻECIE? Quote
Paulina87 Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Okazało się, że jutro mam wolne, ale jestem w Poznaniu. Gdybym mogła się jednak jakoś przydać to dajcie znać. Quote
Recommended Posts