Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po to, że apelowano na wątku, że psiak potrzebuje pomocy, że ma depresję, że ponownie wróciła z adopcji! Po to właśnie zgłosił się DT. Zawsze możesz zapytać.

Zła jestem, ze pies siedzi w schroni bo od dawno wiadomo było, że potrzebuje pomocy. Brak było jednego zdania powtarzanego na innych wątkach PILNIE DT. Same musiałyśmy się wręcz prosić o cokolwiek w sprawie Holy, bo wątek umarł...

Paulina, bedziemy wdzięczne za jak najszybsze sprawdzenie DT w Poznaniu i niech Holy jak najszybciej tam jedzie!

ps. a Neri? nie ma agresji, tylko prośba o nie wydawanie psiaka bez wizyty...

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jestem w schronisku raz lub dwa razy w miesiącu bo pracuję w Poznaniu często i po 12 godzin. Fizycznie nie jestem w stanie na bieżąco odwiedzać schroniska i informować co się dzieje u psów.

Posted

Rozumiem.

skontaktuj się proszę z Dt poznańskim i jak możesz umów się dzisiaj na wizytę, tak żeby Holy mogła przyjechać już w pn. Da radę? Jak nie to kiedy mogłabyś najszybciej zrobić wizytę?

Posted

dziewczyny - uważam ze Holi powinna jechać do warszawy - dlaczego ? bo są tam lepsze kliniki ... ta depresja to tak do końca pena nie jest ... najpierw było podejrzenie że to nerki winne, później ze wątroba .. HOLI TRZEBA GRUNTOWNIE PRZEBADAĆ ... bo tak naprawdę nadal nie wiadomo co jej jest ... Ostrowskim weterynarzom nie ufam i ufać nie będę ... dlatego TRZEBA sprawdzić co jej tak naprawdę jest , musi mieć zrobione badania ...

Paulina - we wrocławu STUDIOWAŁAM - już nie studiuję , w ostrowie owszem , jestem niby cały czas , ale pracuję ... Sankja wie jak pracuję i ile mam wolnego czasu ...

Posted

DT w Poznaniu zrezygnował bo przecież nic na siłę! Przecież nie będziemy się kłócić które DT jest lepsze, i które ma lepsze kliniki bo to sensu nie ma, bo tu najważniejsza jest miłość i cierpliwość skierowana do Holi a w Poznaniu też dobrych wetów nie brakuje.

Poznański DT to była tylko propozycja a wywiązała się niewiadomo jaka dyskusja, która jest już zbędna bo decyzja już została podjęta, że Holi jedzie do Warszawy.

Posted

Paulina87 napisał(a):
DT w Poznaniu zrezygnował bo przecież nic na siłę! Przecież nie będziemy się kłócić które DT jest lepsze, i które ma lepsze kliniki bo to sensu nie ma, bo tu najważniejsza jest miłość i cierpliwość skierowana do Holi a w Poznaniu też dobrych wetów nie brakuje.

Poznański DT to była tylko propozycja a wywiązała się niewiadomo jaka dyskusja, która jest już zbędna bo decyzja już została podjęta, że Holi jedzie do Warszawy.

Ja już nic nie rozumiem .... idę na film.

Posted

Sunia ma bezpłatny DT, ale potrzebne będą pieniądze na zdiagnozowanie jej (wizyta u weta, krew, mocz, może dalsze badania), środki przeciwkleszczowe, karmę i fryzjera.

Ponownie proszę o pomoc w zbieraniu na nią funduszy.

jeżeli do soboty skarpeta Holy się nie zapełni, niestety, mała nie będzie mogła przyjechać.

Po bardzo niemiłych doświadczeniach na dogomanii, DT nie weźmie po raz kolejny suni na swoją wyłączną odpowiedzialność.

Posted

dodzwoniłam się ...koszty badań mogą być pokryte, ale wszystko zależy od tego jakie te koszty będą ...

z tego co wiem Holi była na obserwacji u dr.Kempy - miała robione badania krwi , z których wyszło ze ma uszkodzoną trzustkę musi być na diecie.

Sankja - mogłabyś w przybliżeniu napisać jakie będą koszty badań ? no i Stowarzyszenie jeszcze chce wiedzieć u kogo Holi będzie leczona i badana ....

Posted

Na jakiej diecie??
Dlaczego nikt wcześniej nie wspomniał o tym na wątku?

I co to znaczy, że ma chorą trzustkę? Jak to się u niej objawia?

Nie wiem jeszcze u kogo będzie leczona. Jeżeli jest to problem trzustkowy, pewnie u trzustkowego lekarza, którego trzeba poszukać.

Posted

ja dopiero dzisiaj o tym się dowiedziałam .... w schronisku słyszałam 3 diagnozy dr. Kempy - najpierw że to wątroba, później trzustka , a na samym końcu że tro po prostu depresja ... więc ja sama nie wiem :|

Posted

Żeby postawić diagnozę o chorej trzustce czy wątrobie - trzeba zrobić badania, enzymy zbadać trzustkowe i wątrobowe. Miała takie badania robione ?

Posted

No to wiesz ... na podstawie objawów obserwowanych w warunkach schroniskowych mozna postawić diagnozę dosłownie o wszystkim. O raku, trzustce, wątrobie, depresji, alergii pokarmowej, no do wyboru do koloru.

Posted

Dziewczyny, trzeba ją zbadać możliwie jak najszybciej. Jeżeli nie miała robionych prób wątrobowo trzustkowych trzeba je zrobić.

W Dt do którego ma jechać Holy nie ma możliwości podawania osobnej karmy! Tam jest niewidomy pies, który musi mieć stały dostęp do misek. No i jeszcze jeden bydlak łagodny.

Jeżeli Holy miałaby jeść specjalistyczną karmę, muszą ją jeść wszystkie psiaki. A to oznacza bankructwo!

Na przyszłość. jak cokolwiek słyszycie, że któryś pies ma jakieś problemy proszę o badania. I miejcie nad tym kontrolę bo tak być nie może.

Posted

W związku z tym, że niczego nie można dowiedzieć się o suni, konkretnie o jej stanie zdrowia i cisza na temnat zebrania pieniędzy na karmę, niezorganizowanie przejazdu - darmowe DT od jutra bierze inną sunię na tymczas.

Propozycja DT dla Holi, o ile nie musi mieć diety i nie trzeba z nią jeździć do weterynarza regularnie (DT nie ma auta, jest w Warszawie i przebicie się gdziekolwiek z chorym psem i 2 dzieci jest problemem w tym momencie) - jest aktualna, o ile sunia zostanie wreszcie zdiagnozowana i zostaną zebrane pieniędze na jej karmę oraz zorganizowany transport - oczywiście po wyadoptowaniu z DT suni, która jutro przyjeżdża.

Posted

Holi nie jedzie ... razem z nią miała jechać KITA ... miała jechać w sobotę ... niestety transport jest przesunięty na jutro - ja nie mam szans żeby się wyrobić i dowieźć ją na jutro do Wrocławia ...zatem pilnie poszukiwany transport z Ostrowa do Wrocławia/Oleśnicy/WIERUSZOWA(najbliżej)

Posted

[quote name='Malwi']Holi nie jedzie ... razem z nią miała jechać KITA ... miała jechać w sobotę ... niestety transport jest przesunięty na jutro - ja nie mam szans żeby się wyrobić i dowieźć ją na jutro do Wrocławia ...zatem pilnie poszukiwany transport z Ostrowa do Wrocławia/Oleśnicy/WIERUSZOWA(najbliżej)

Tak se czytam i czekam na jakąś reakcję i wiecie co?
To nie jest pierwszy problem z przetransportowaniem psiaka ze schroniska na trasę czy nawet na główna drogę przy schronisku ...
Tylko że tak - dla Waszych psów, ewidentnie potrzebujących domu, ogarnięcia, leczenia, ludzi - organizujemy z drugiego końca Polski transporty, darmowe, odpłatne, częściowo odpłatne - na nasz koszt (np. Madalleny, mój, coronaaj).
Ustalamy całą logistykę przejazdu z psem na odcinkach sięgających prawie 600 km czasami (np. Bugi).
I ... rzecz rozbija się o durne 40 km od schroniska do Oleśnicy !!! Bo te 40 km to jest dla Was tak kolosalny problem, że nasze 600 km może się schować.
To niepoważne. Po raz kolejny Holi i Kita tracą swoją szansę na dom !
Ale to my - ja i Madallena robimy z gęby cholewy bo angażujemy obcych ludzi w transport psów, wydzwaniamy po całej Polsce w poszukiwaniu kogoś, kto będzie jechał i zgodzi się zabrać 2 obce, śmierdzące schroniskiem suczki, które mogą mu narzygać, nasikać w aucie i Bóg wie co jeszcze, po czym cała para idzie w gwizdek bo facetowi nie ma kto psów na trasę podrzucić ... 40 km raptem ...
To nie jest współpraca. Waszym psom Wy same nie pozwalacie pomóc. To nie ma sensu. Strasznie mi szkoda Holi. Widać Wam jej tak nie szkoda jak nam.

Nie macie znajomych, chłopaków, ciotek, wujków, nikogo kto dysponuje autem i przejedzie się z psami 40 kilosów po swojej i dobrze znanej okolicy. Współczuję serdecznie.