Paty艣_ Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 3,2,1 start! Przygotowywa艂y艣my si臋 kilka chwil i decyzja zapad艂a :) Rozkr臋camy Fotobloga :) W moim domu zawsze by艂o jakie艣 zwierz臋, nawet kilka naraz. Psy by艂y z nami od zawsze i tak ju偶 nam raczej zostanie ;) Kiedy w 2006 roku musieli艣my po偶egna膰 naszego Grypsa, nie mogli艣my si臋 odnale藕膰 w domu. Jednak zawsze by艂o stanowcze nie. Czemu? Nikt do ko艅ca nie wiedzia艂. Wi臋c na w艂asn膮 r臋k臋, przy pomocy wujka, wyci膮gne艂am z Elbl膮skiego schroniska ma艂e co艣... Wed艂ug pracownika, by艂o doros艂e, g艂upie i wredne. Ko艣ci obite sk贸r膮, po kt贸rej biega艂a masa pche艂. Z膮bki jeszcze nie by艂y sta艂膮, a podobno by艂a doros艂a. Zabra艂am do domu umy艂am odkry艂am rany w sk贸rze, i mn贸stwo otar膰. Opatrzyli艣my odkarmili艣my i oto Gaja :) By艂a s艂odka i malutka. Podbi艂a serca wszystkich, sta艂a si臋 oczkiem w g艂owie. Gaja podros艂a i okaza艂o si臋, 偶e mamy wa偶膮c膮 ponad 25 kg suk臋! Tak zwanego sukowca ;) Potem, zrodzi艂o si臋 marzenie. JE呕! Ale nie taki z lasu. Afryka艅ski je偶 pigmejski bia艂obrzuchy. Szuka艂am, dwa lata szuka艂am, odnalaz艂am hodowl臋! I miot z super je偶yk贸w. Szybkie zbieranie kasy, rozmowa z hodowc膮 i marzenie sta艂o si臋 rzeczywisto艣ci膮. Oto Finnie! :) W grudniu razem z rodzicami podjeli艣my decyzj臋. Pomagamy schronisku. Uzbierali艣my kas臋 na balu, kupili艣my karm臋, za艂膮twili艣my du偶o ubra艅 i kocy i dowiedzili艣my si臋 o DT. W grudniu wzieli艣my umieraj膮c膮 sunie. Diun臋. Jak tylko znajd臋 jej fotki to powrzucam i opisz臋 jej histori臋 :( Zacz臋艂am prac臋 wolontariusza w schronisku! Co艣 wspania艂ego. I z dnia na dzie艅, powoli decyzja zapad艂a - b臋dziemy mie膰 drugiego psa. Oto Volta! :) I tak oto rozkr臋camy Galeryjk臋 :) P贸藕niej uzupe艂nimy zdj臋cia - podkradniemy Vitce, kilka sapcerkowych, zjad臋 Gaji - szczeniaka fotki i podrzucimy troch臋 Finnie :) Na razie pozdrawiamy wszystkich serdecznie! :) Quote
wasabi81 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Jest galeria!!!! Baaaardzo dobra decyzja!!!;-) Ja napewno bede odwiedzala! Fajne te twoje dziewczyny!:loveu::loveu: Quote
evel Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wpisuj臋 si臋 zatem, jako z艂a i niedobra poszukiwaczka dziury w ca艂ym :cool3: A tak serio - je偶ynka jest cudowna :loveu: Teraz mi g艂upio, 偶e tak wyskoczy艂am na pocz膮tku :oops: Czekam na ci膮g dalszy :) Quote
Paty艣_ Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 evl - spoko loko :D Ja tam lubi臋 jak si臋 co艣 dzieje :) Mo偶esz szuka膰 dziur ile wlezie ^^ Dzi艣 dorzucimy fotek :D I poodwiedzamy galerie :D Od razu dorzucimy zesz艂oroczn膮 Gaj臋 :) Ju偶 wcale nie taka malutka a wielka suczyca :D Teraz wracam do farbowania k艂ak贸w :evil_lol: a tak z innej beczki - znacie kogo艣 kto robi fajne banerki ? :D Quote
wasabi81 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 A komu klaki farbujesz??? Chyba nie Gaji?! ;-) Quote
Paty艣_ Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Teraz akurat sobie:evil_lol: Psy fryzjer tylko nawiedza strzy偶eniem :D Farbowania im oszcz臋dzam :D Quote
QQk Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Witam! 艢liczne psiaki. http://lh4.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TAF3SF-2b5I/AAAAAAAAeSo/i-ankW4UfUw/DSC09239.JPG - ten jegomo艣膰 dogaduje si臋 z psami? http://img188.imageshack.us/img188/6917/dsc08270bc.jpg - cudo u艣miech Quote
Vitka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Suuuuper galeria! :D B臋dziemy zagl膮da膰, a naet penie dostarcza膰 fot ;p Quote
Paty艣_ Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 QQk - Owszem dogaduje :) Nawet gania je po domu :) Jest takim... Liderem 偶e tak powiem ;) Vitka - No ja my艣l臋, 偶e b臋dziecie zagl膮da膰 :D A spacerki zgramy i b臋dzie pieknie :loveu: Quote
Paty艣_ Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Od razu wrzucimy zdj臋cia z soboty :) Wyjecha艂y艣my sobie z dziewczynkami i Jackiem nad jeziorko! :) Laseczki polata艂y, poszala艂y i kilka fotek zrobili艣my ;) Dzie艅 dobry jestem Gaja :) Volta biegiem do pa艅ci! - Biegne, biegn臋!! :) Gaja doby艂a patyka! A mo偶e si臋 podzieli ? ;> Quote
Paty艣_ Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 A mo偶e jednak niekoniecznie :evil_lol: Ale co z tego :D Volta podw臋dzi z ogniska patyka ;) i jeszcze si臋 z nim dobrze ukryje :) Co z tego, jak Jacek i tak nam zabierze badyla! I jeszcze znajoma Sonia przybiegnie si臋 bawi膰! Gonimy!!!! Wracamy! :D (troch臋 nam Volt臋 ucie艂o, ale to nic... ) Zdj臋c z nad jeziora samego nie mamy, bo aparatu nie brali艣my :) Quote
Nayantara Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Volta i Gaja jakie艣 podobne do siebie, albo mi si臋 zdaje. Jaki jeee偶yk <33 B臋dziemy wpada膰 i prosz臋 o mizianko dla ka偶dego (no mo偶e oszcz臋dzimy Ci palc贸w i je偶a po brzusiu XD) Quote
Paty艣_ Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 CarolineS napisa艂(a):Volta i Gaja jakie艣 podobne do siebie, albo mi si臋 zdaje. Jaki jeee偶yk <33 B臋dziemy wpada膰 i prosz臋 o mizianko dla ka偶dego (no mo偶e oszcz臋dzimy Ci palc贸w i je偶a po brzusiu XD) Mo偶e i leciutko podobne, bo teraz obie odciachane u fryzjerki :D A je偶yna ju偶 biega po 艂贸偶ku, wi臋c to dla niej najwspanialsze mizianko ! :) Quote
wasabi81 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Swietne fotki!!! Widac ze wycieczka udana i pieski zadowolone:loveu: A jak wyszly wlosy??? Moze beda fotki "przed" i "po" farbowaniu;-) Quote
Paty艣_ Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 CarolineS napisa艂(a):A czego taki je偶yk potrzebuje do szcz臋艣cia? Sporej klatki, dobrego jedzonka, odpowiedniej temperatury i duu偶o ruchu :) I jest szcz臋sliwy ;) Wasabi - w艂osy wysz艂y super ;) Mam blond-czekoladow膮 zeberk臋 na g艂owi臋 :D Quote
Paty艣_ Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Jeszcze niii ;) Mo偶e jutro si臋 dorobi臋 ;) Quote
wasabi81 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='Paty艣_']Sporej klatki, dobrego jedzonka, odpowiedniej temperatury i duu偶o ruchu :) I jest szcz臋sliwy ;) Wasabi - w艂osy wysz艂y super ;) Mam blond-czekoladow膮 zeberk臋 na g艂owi臋 :D No, chyba lepiej zeberke niz jakas panterke lub leoparda:D... poczekamy na fotki. Fajna ta galeria: 2 sunie, jezyk i zeberka;-) Quote
Nayantara Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 wasabi81 napisa艂(a): fajna ta galeria: 2 sunie, jezyk i zeberka;-) I MY!!!! :D :evil_lol: Quote
wasabi81 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 CarolineS napisa艂(a):I MY!!!! :D :evil_lol: Jak moglam zapomniec o nas..:oops::oops: Quote
Recommended Posts