Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="3"]

UWAGA - PILNE

Dzisiaj zostały znalezione w lesie pod Białymstokiem 3 sześciotygodniowe (mniej-więcej) szczeniory. Dwóch kawalerów i panienka. Umaszczone najśliczniej na świecie tzn czarne na rudo podpalane. Docelowo będą średniej wielkości. Świeżo wyrzucone :shake: bo w dobrej kondycji (jeszcze) i nawet nie zapchlone.
Zdjęcia będą ale trochę później.
DT na cito rozpaczliwie szukamy - przecież nie zawieziemy maluchów do schronu :-(

tel. kontaktowy 607077350

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proszę!
Pomóżcie znaleźć dla nich dt.
Nie mam co z nimi zrobić :-(

Noc spędziły w pomieszczeniu gospodarczym u rodziców mojego TZ-a, ale tutaj zostać kategorycznie nie mogą.
Maluchy wyglądają na zdrowe, humory im dopisują. Nie boją się ludzi. Ewidentnie ktoś je porzucił.
Leżały na drodze przy lesie, w pełnym słońcu blisko głównej, dosyć ruchliwej drogi.
Do najbliższych zabudowań było co najmniej 400 metrów.

Proszę o dt...

Posted

Każda forma pomocy będzie dobra.
Proszę porozsyłaj info, jeśli możesz.
Jadę teraz na poszukiwanie karmy dla maluchów, bo to co było w okolicznych sklepach zjadły.
Jestem pod telefonem.

Posted

:-(
nadal nie mam dla nich bezpiecznego miejsca, a na hotel nie chcę się decydować, bo nie mam pieniędzy.
Dopiero co wydałam na szczepienia i sterylkę aborcyjną znalezionej suczki. Karma i szczepienia tych maluchów, też będzie sporo kosztować. :-(

Posted

Chyba pomnik bebcik postawię :-)
Wczoraj wieczorem przyjęła do siebie całą gromadkę.

Bebcik, gdyby nie Ty, to ja nie wiem co bym z nimi zrobiła...

Co prawda sunia nie była maluchami zachwycona, a one same darły się w wniebogłosy widząc wielkie psisko zawisające nad nimi, ale wierzę, że będzie dobrze.

Maluchy są w Ostrołęce, a ja zabieram się za robienie ogłoszeń adopcyjnych.

Pomyślałam, że możemy je nazwać: Silva, Forest i???
Coś związanego z lasem by się przydało. Mi przychodzą do głowy tylko Gaj lub Bór.

Jedno jest pewne, więcej na kurki do lasu nie jadę, bo znowu coś zamiast grzybów znajdę.

Posted

Wstawiam foty z wczoraj:

Borek- prowodyr wszystkich zabaw i miłośnik szarpania za nogawki, nieustraszony pogromca motyli. Pierwszy zaczyna bójki z rodzeństwem. Ma wielki talent wokalny objawiający się szczególnie w chwili, gdy opiekun się oddala.

słodko sobie śpię- Silva
Silva- słodkie, spokojne stworzonko. Jest najcichsza z całego rodzeństwa, ale i najsprytniejsza jeśli chodzi o zdobywanie pożywienia. Gdzie bracia się biją, tam ona korzysta, dlatego jest najgrubsza ;-)

a ja chętnie się pobawię- Forest
Forest to mały urwis, ale w granicach rozsądku. Uwielbia kontakt z człowiekiem, jest ciekawy świata i chętnie przybiega na zawołanie.

Posted

Wiedziałam, ze o czymś jeszcze dziś zapomniałam...

:new-bday::tort::BIG::B-fly:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN JUSTYNKO!!!!

Oby takich biedaków było jak najmniej, a kasy na ich leczenie i utrzymanie jak najwięcej (to tak w temacie) ;)
A Ty bądź w życiu osobistym jak najbardziej szczęśliwa!

Posted

[quote name='karolina_g_k']Wiedziałam, ze o czymś jeszcze dziś zapomniałam...

:new-bday::tort::BIG::B-fly:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN JUSTYNKO!!!!

Oby takich biedaków było jak najmniej, a kasy na ich leczenie i utrzymanie jak najwięcej (to tak w temacie) ;)
A Ty bądź w życiu osobistym jak najbardziej szczęśliwa!

To ja też przyłączam się do zyczeń, podpisując się pod każdym wersem obiema rękami :)
Sto lat Justynko!
Dadam od siebie - I żebyś nigdy więcej zamiast kurek nie znajdowała porzuconych psów...

Co do imienia jednego z maluchów - może Borek? Od boru (w sensie lasu, a nie BOR-u :) )
Jak byłam mała - czytałam książkę Lengrena pt. "Borek, Topek i Aza".
Borek - pies znaleziony w ogromnym lesie, Topek - pies wyłowiony z rzeki (albo jeziora) i Aza - papuga z Zoo.

Ps.Silva to raczej nie z angielskiego? Co to znaczy i w jakim jest języku? Hiszpańskim? Sorry, że się tak wypytuję, ale jak czegoś nie wiem, to muszę się dowiedzieć :)

Posted

Ja myślę, że tak, tylko z adnotacją, że są w domu tymczasowym w Ostrołęce.

Uaktualniam info o maluchach w postach ze zdjęciami.
Będą teksty do użycia w ogłoszeniach.