beam6 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [SIZE="3"]UWAGA - PILNE Dzisiaj zostały znalezione w lesie pod Białymstokiem 3 sześciotygodniowe (mniej-więcej) szczeniory. Dwóch kawalerów i panienka. Umaszczone najśliczniej na świecie tzn czarne na rudo podpalane. Docelowo będą średniej wielkości. Świeżo wyrzucone :shake: bo w dobrej kondycji (jeszcze) i nawet nie zapchlone. Zdjęcia będą ale trochę później. DT na cito rozpaczliwie szukamy - przecież nie zawieziemy maluchów do schronu :-( tel. kontaktowy 607077350 Quote
karolina_g_k Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Obiecane zdjęcie, na razie niestety tylko jedno (szerokopojete przyczyny techniczne ;) ) Te maluchy bardzo potrzebuja domu tymczasowego, razem albo pojedynczo. Dziś zostana odrobaczone Quote
esperanza Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Proszę! Pomóżcie znaleźć dla nich dt. Nie mam co z nimi zrobić :-( Noc spędziły w pomieszczeniu gospodarczym u rodziców mojego TZ-a, ale tutaj zostać kategorycznie nie mogą. Maluchy wyglądają na zdrowe, humory im dopisują. Nie boją się ludzi. Ewidentnie ktoś je porzucił. Leżały na drodze przy lesie, w pełnym słońcu blisko głównej, dosyć ruchliwej drogi. Do najbliższych zabudowań było co najmniej 400 metrów. Proszę o dt... Quote
Atomowka Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Niestety esperanza nie pomogę z DT bo w czwartek wyjeżdżam. Ale postaram się jakoś inaczej pomóc, Quote
esperanza Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Każda forma pomocy będzie dobra. Proszę porozsyłaj info, jeśli możesz. Jadę teraz na poszukiwanie karmy dla maluchów, bo to co było w okolicznych sklepach zjadły. Jestem pod telefonem. Quote
jaanna019 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Mimo szczerych chęci z dt które w Białymstoku znam żaden nie jest w stanie przyjąć maluchów:shake: zapsienie po pachy Quote
esperanza Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 :-( nadal nie mam dla nich bezpiecznego miejsca, a na hotel nie chcę się decydować, bo nie mam pieniędzy. Dopiero co wydałam na szczepienia i sterylkę aborcyjną znalezionej suczki. Karma i szczepienia tych maluchów, też będzie sporo kosztować. :-( Quote
malagos Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Przeciez nawet budka to juz ratunek! Żeby tylko ktoś je przygarnął... Quote
kopciuszek Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Pogadam z mamą może uda mi się wziąć choćby jednego na DT ;) A może nawet wszystkie ;) Tylko, że ja jestem z Krakowa ;) Quote
Atomowka Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Kopciuszek to gadaj, gadaj bardzooo intensywnie, mam nadzieję, że mama się zgodzi. Quote
esperanza Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Chyba pomnik bebcik postawię :-) Wczoraj wieczorem przyjęła do siebie całą gromadkę. Bebcik, gdyby nie Ty, to ja nie wiem co bym z nimi zrobiła... Co prawda sunia nie była maluchami zachwycona, a one same darły się w wniebogłosy widząc wielkie psisko zawisające nad nimi, ale wierzę, że będzie dobrze. Maluchy są w Ostrołęce, a ja zabieram się za robienie ogłoszeń adopcyjnych. Pomyślałam, że możemy je nazwać: Silva, Forest i??? Coś związanego z lasem by się przydało. Mi przychodzą do głowy tylko Gaj lub Bór. Jedno jest pewne, więcej na kurki do lasu nie jadę, bo znowu coś zamiast grzybów znajdę. Quote
Atomowka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 No to cudnie, że DT się znalazł. Czekamy wobec tego na fotorelację. Jeżeli chodzi o imię dal trzeciego maluszka to pomysłu nie mam Quote
esperanza Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wstawiam foty z wczoraj: Borek- prowodyr wszystkich zabaw i miłośnik szarpania za nogawki, nieustraszony pogromca motyli. Pierwszy zaczyna bójki z rodzeństwem. Ma wielki talent wokalny objawiający się szczególnie w chwili, gdy opiekun się oddala. słodko sobie śpię- Silva Silva- słodkie, spokojne stworzonko. Jest najcichsza z całego rodzeństwa, ale i najsprytniejsza jeśli chodzi o zdobywanie pożywienia. Gdzie bracia się biją, tam ona korzysta, dlatego jest najgrubsza ;-) a ja chętnie się pobawię- Forest Forest to mały urwis, ale w granicach rozsądku. Uwielbia kontakt z człowiekiem, jest ciekawy świata i chętnie przybiega na zawołanie. Quote
karolina_g_k Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ależ cuda :loveu: Moje dzieci proponują "Nemo" tyle, że to nijak ma sie do lasu...no chyba, że podwodnego ;) Justyna potrzebujesz pomocy w ogłoszeniach? Quote
esperanza Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Pewnie :-) Allegro im zrobię, ale pozostałe ogłoszenia potrzebne. One będą docelowo średnie/duże mix ON. Już różnią się charakterami. c.d.n. Quote
karolina_g_k Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wiedziałam, ze o czymś jeszcze dziś zapomniałam... :new-bday::tort::BIG::B-fly: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN JUSTYNKO!!!! Oby takich biedaków było jak najmniej, a kasy na ich leczenie i utrzymanie jak najwięcej (to tak w temacie) ;) A Ty bądź w życiu osobistym jak najbardziej szczęśliwa! Quote
Abrakadabra Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='karolina_g_k']Wiedziałam, ze o czymś jeszcze dziś zapomniałam... :new-bday::tort::BIG::B-fly: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN JUSTYNKO!!!! Oby takich biedaków było jak najmniej, a kasy na ich leczenie i utrzymanie jak najwięcej (to tak w temacie) ;) A Ty bądź w życiu osobistym jak najbardziej szczęśliwa! To ja też przyłączam się do zyczeń, podpisując się pod każdym wersem obiema rękami :) Sto lat Justynko! Dadam od siebie - I żebyś nigdy więcej zamiast kurek nie znajdowała porzuconych psów... Co do imienia jednego z maluchów - może Borek? Od boru (w sensie lasu, a nie BOR-u :) ) Jak byłam mała - czytałam książkę Lengrena pt. "Borek, Topek i Aza". Borek - pies znaleziony w ogromnym lesie, Topek - pies wyłowiony z rzeki (albo jeziora) i Aza - papuga z Zoo. Ps.Silva to raczej nie z angielskiego? Co to znaczy i w jakim jest języku? Hiszpańskim? Sorry, że się tak wypytuję, ale jak czegoś nie wiem, to muszę się dowiedzieć :) Quote
esperanza Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Kochane, serdecznie dziękuję :-) Silva z łaciny- las, po hiszpańsku mamy przymiotnik silvestre- leśny To jak, imię Borek zostaje? Quote
esperanza Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 U bebcik w Ostrołęce. Miałam wysłać Ci maila z aktualizacją, a tu ciągle coś wyskakuje. Biegnę na kruszewski wpisać wieści :-) Quote
esperanza Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ja myślę, że tak, tylko z adnotacją, że są w domu tymczasowym w Ostrołęce. Uaktualniam info o maluchach w postach ze zdjęciami. Będą teksty do użycia w ogłoszeniach. Quote
Recommended Posts