go-ja Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Za samo bycie tutaj bardzo Wam dziękuję i za Wasze posty :). Działajmy dalej. Na stałe deklaracje się pisze. Przynajmniej dla jednej suni na początek. Quote
Ellig Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Tez to chcialam powiedziec i wytlumaczyc Innym,ze wiekszosc z nas tu na Dogomani, tych , ktorzy czynnie pomagaja ma ogromne zobowiazania finansowe wobec duzej ilosci psow i kotow, dlatego nie mozemy pochopnie deklarowac pomocy, ktorej udzielic nie mozemy. Ja ewentualnie moge zdobyc karme na 2 miesiace pobytu w hoteliku dla jednej adopcyjnej suni. Moze znajdzie sie ktos kto zrobi ogloszenia, na Allegro / niestety platne/, mozna tez wykupic ogloszenia na jakims bazarku ale z gory mowie ,ze najbardziej sprawdzaja sie te platne plus Cafeanimal nawet na psy.pl zeby byly widoczne tez trzeba zaplacic. Kazdy ma jakies umiejetnosci, jedni pisza wspaniale teksty do ogloszen, inni robia doskonale zdjecia , jeszcze inni allegro itd. Jezeli kazdy zrobi tylko troche to jest duza szansa na to ,ze pomoc sie uda. Quote
mala_czarna Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Ellig, ja Ci chciałam bardzo podziękować za pomoc w postaci propozycji podarowania karmy. To szalenie ważne!!!! Quote
Aneta220978 Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Wspaniale że chcemy pomóc ale tak jak ktoś wspomniał nie ma stałych deklaracji trzeba ogłaszać gdzie się da pieski to chyba najlepszy sposób szczególnie że to szczeniaki w ten sposób znaleziono domek Maluszkowi z tego samego schroniska..Hotelik to rozwiązanie tymczasowe.... można by zrobić konto na allegro nie wiem nie mam doświadczenia tylko chcę bardzo im pomóc bo poruszył mnie ich los ...Schronisko to nie miejsce dla zadnego psa... Quote
Ellig Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [quote name='mala_czarna']Ellig, ja Ci chciałam bardzo podziękować za pomoc w postaci propozycji podarowania karmy. To szalenie ważne!!!![/QUOTE] Nie, no nie ma za co , kazdy z Nas stara sie jak moze:) Quote
Aneta220978 Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 jak nie ma za co dziękować jest za co dziekować jest za co , powiedzmu sobie szczerze większości ludzi nic nie obchodzi los zwierzat, kupują je a potem oddają jak bezwartościową rzecz , wyrzucają ,zostawiaja w schroniskach, serce się kraje.. Czytaliście o Gabi z powodu ludzkiej głupooty ma niesprawną nóżke, na szczęscie znalazła domek, ale jej siostry wciąż czekają Quote
obraczus87 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Więc tak............ Dostałam informację z Hotelu, iż możemy umieścić 2 dziewczynki za 12 zł doba plus karma. Karmę zadeklarowała Ciocia ELLIG, ja mam jeszcze karmę od Cioci ELLIG :) Dziewczyny mieszkałyby w jednym boksie. W boksie obok mieszka dwóch młodych przystojniaków :cool3: hihi. Teraz decyzja, czy przyjmujemy te warunki. Czyli na pierwszy miesiąc potrzeba 360zł plus karma. Damy radę??? Quote
Ewa Marta Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [quote name='obraczus87']Więc tak............ Dostałam informację z Hotelu, iż możemy umieścić 2 dziewczynki za 12 zł doba plus karma. Karmę zadeklarowała Ciocia ELLIG, ja mam jeszcze karmę od Cioci ELLIG :) Dziewczyny mieszkałyby w jednym boksie. W boksie obok mieszka dwóch młodych przystojniaków :cool3: hihi. Teraz decyzja, czy przyjmujemy te warunki. Czyli na pierwszy miesiąc potrzeba 360zł plus karma. Damy radę???[/QUOTE] Jestem na zaproszenie Obraczus... Czy ja dobrze rozumiem, że do tego boksu można zabrać tylko dwie sunie? A nie dałoby się wziąć od razu wszystkich? Te dwie, które zostaną zapłaczą się za swoimi siostrami:-( Wszystkie są przerażone:-( Muszę podliczyć moje finanse, ale na pewno dorzucę coś jednorazowo. W domu na spokojnie policzę ile mogę, bo mam w tej chwili mojego podopiecznego Idola przed operacją:-( Quote
go-ja Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Dzięki za dobre wieści!!! :) Tli się we mnie nadzieja! :) To znaczy, że możemy już zbierać deklaracje? Napisałam do osoby, której koleżanka z Poznania chciała teraz wziąć sunię. Dowiem się czy taką by chciała... Czy one na Wasze doświadczone oko będą duże? Też nie wyobrażam sobie, że jedna tam zostanie w tym piekle! :( Jedna podobno jest taka wystraszona, że wlazłaby w mysią dziurę! Dzialajmy... Quote
obraczus87 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Ale ja myślałam, że suczek zostało 4: Kreska, Myszka, Buba i Niunia.... GO-JA potrzebuje informacji pewnych, ile jest suczek, 3 czy 4 w końcu. DEKLARACJE STAŁE NA CITO są potrzebne, bo miejsce czeka od teraz na dziewczynki. Cięzko będzie, nie ukrywam, ale trzeba się wziąc do roboty i ściagać ludzi. KONIECZNIE! Quote
go-ja Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Właśnie dzwoniłam do osoby, ktora jest z suniami. Jest ich 4 (przepraszam za wprowadzenie w błąd). Później mam dostać info czy będzie pozwolenie na ich wyciągnięcie do hoteliku, bo wiadomo, że sprawa jest ogólnie skomplikowana. Zbierajmy stałe i jednorazowe deklaracje. Jeśli ktoś zna się na bazarkach i mógłby takowy zorganizować - mogę dać różne rzeczy. Myślę, że jeśli zabierzemy dwie sunie - to pozostałe dwie będą się wspierać i razem będzie im łatwiej zostać, niż jednej. Jeśli domki będą szybko, może kolejne dwie udałoby się zabrać później w to samo miejsce. Co myślicie? deklaracje stałe: 20 pln - go-ja jednorazowo: 50 pln - go-ja 250 pln - 1barto Mamy 300 pln + stała 20 pln Quote
obraczus87 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 GO-JA własnie o takim rozwiązaniu myslałam. Aby zabrać najpierw dwie, a potem jak pójdą do adopcji, pozostałe dwie. Musza o tym porozmawiac z Hotelem, czy taka opcja wchodzi w gre. Potrzebujemy 360zł miesięcznie na utrzymanie suniek plus karma (na pierwszy miesiąc będzie karma). Oprócz tego jednorazowo kasa na: - szczepienie (wścieklizna i zakaźne) - odrobaczenie - Fiprex/ Frontline A więc potrzeba sporo kasy! Ja już wysłałam dzisiaj troszke PW. Bardzo prosze o rozsyłanie PW do swoich znajomych. Możecie robic FORWARD mojego PW, będzie łatwiej. Quote
go-ja Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Dzięki Obraczus! Całuję Cię w Twe dobre i pracowite ręce! :)* Zapytaj hotel, proszę czy taka opcja będzie możliwa. Rozsyłam gdzie mogę i po 18 bede miala info czy bedzie pozwolenie na zabranie bid. [B][COLOR="red"]NO I BŁAGAM o stałe deklaracje![/COLOR][/B] Quote
obraczus87 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [quote name='go-ja']Dzięki Obraczus! Całuję Cię w Twe dobre i pracowite ręce! :)* Zapytaj hotel, proszę czy taka opcja będzie możliwa. Rozsyłam gdzie mogę i po 18 bede miala info czy bedzie pozwolenie na zabranie bid. [B][COLOR=red]NO I BŁAGAM o stałe deklaracje![/COLOR][/B][/QUOTE] Nie masz za co dziekowac. Od tego jest Dogomania, aby pomagać zwierzakom w potrzebie. Jak uda sie znaleźć suniom domki wtedy będziemy sobie dziekowac ;) Daj mi znac proszę na kom. jaka jest decyzja. i ogólnie daj mi info (to o czym pisałam na mailu). Napisałam równiez zapytanie do Hotelu. Zobaczymy! Quote
Kinia1984 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 zapisuje...dziewczynki potrzebuje zdjecie i krotki opis tej sunieczki ktora jest w typie owczarka...dzwonili do mnie Panstwo ktorzy chcieliby sunie szczeniaka w typie owczarka niemieckiego lub belgijskiego... Quote
obraczus87 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 GO-JA jesli chodzi o bazarek, to byłabys w stanie zrobic zdjęcia fantom?? Wtedy jest większa szansa, że ktos wykona bazarek za Ciebie ! Quote
Ra_dunia Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Obarczuś :mad: ja Ci dam takie maile wysyłać :mad: Ja już mam na żadne nowe wątki nie wchodzić :roll: a cholera pewnym osobom to po prostu nie można odmówić :razz: Ze stałą deklaracją u mnie cienko :-( Ale będę zaglądać i w miarę możliwości pomagać. Quote
obraczus87 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [quote name='Ra_dunia']Obarczuś :mad: ja Ci dam takie maile wysyłać :mad: Ja już mam na żadne nowe wątki nie wchodzić :roll: a cholera pewnym osobom to po prostu nie można odmówić :razz: Ze stałą deklaracją u mnie cienko :-( Ale będę zaglądać i w miarę możliwości pomagać.[/QUOTE] Kochana tez Cie uwielbiam :loveu::loveu::loveu: Ja też miałam już nie wchodzić, a efekt widać :evil_lol: Quote
go-ja Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Mogę zrobić zdjęcia fantom i potem powysyłać te rzeczy i tak codziennie jestem na poczcie :P. To jak będzie ktoś chętny - to ja te foty ciach :) Quote
go-ja Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Odnośnie zdjęć i adopcji owczarkowatej suni... Zaraz wyślę info z prośbą :) Dzięki! Quote
Kinia1984 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 daj mi foty i opisy ja ciachne bazar bo odkad bezrobotna jestem to mam duzo czasu:) i postarajcie sie o foty i jakis opis tej sunki w typie owczarka na moje maila wszystko prosze:[email protected] :) Quote
obraczus87 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [quote name='Kinia1984']daj mi foty i opisy ja ciachne bazar bo odkad bezrobotna jestem to mam duzo czasu:) i postarajcie sie o foty i jakis opis tej sunki w typie owczarka na moje maila wszystko prosze:[email protected] :)[/QUOTE] Czy Ty myslisz o tym samym co ja??? :cool3: Jesli chodzi o suczkę??:cool3: heheh własnie o Tobie myslalam pisząc, czy jest ktoś chętny na zrobienie bazarku :evil_lol: Quote
go-ja Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [quote name='Kinia1984']daj mi foty i opisy ja ciachne bazar bo odkad bezrobotna jestem to mam duzo czasu:) i postarajcie sie o foty i jakis opis tej sunki w typie owczarka na moje maila wszystko prosze:[email protected] :)[/QUOTE] Bardzo dziekuje! Postaram sie do wieczora przeslac foty. Prosbe o zdjecia suni juz wyslalam. Quote
Recommended Posts