Jump to content
Dogomania

Ratunku!!! Nasz Kochany Zygi Zgubił Się. Błagamy O Pomoc W Szukaniu Psiaka!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MALUSZEK DOMKU SZUKA!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu:
dziewczyny,a wiadomo wogóle kiedy on powróci do całkowitego zdrowia???
Bo w sumie sama nie wiem co mam ludziom mowić...

Posted

Moriaaa post 53 fachowiec sie wypowiedział ze ok. 6 miesiecy....
moim skromnym zdaniem też mi sie wydaje że to potrwa kilka miesiecy.....

Posted

No tak fakt ,ale ja gamon jestem:oops:
Tak więc papki,papki, i jeszce raz papki:eviltong:
A Zygi vel Pimpuś znowu maltretuje moja Łajeczke,ale jakoś tak jej to coraz bardziej odpowiada:)

Posted

u mnie też tak było, jak męczył moja suńke to ona warczał i udawała niedostępną....hi hi hi później sama sie nadstawiała do zabawy.....
rety co oni wyprawiali! najgorsze byly galopady po chalupie i slizganie na panelach......
ale Pimpus i tak najbardziej lubił byc ze mna w kuchni uczyłam go gotować..a on mnie miksować.....hi hi hi

Posted

A pani doktor Asia , która opiekowała sie małym powiedziała mi ze można mu dawać już zupy zmiksowane lub dobrze ugniecione widelcem,
próbowałaś?
ja wiem że po kaszy mannej z masełkiem na słodko mały długo miał uczucie sytości i dlugo byl najedzony....
a po serku wiejskim ugniecionym po godzinie byl glodny......
metody prób i błędów...

Posted

No już jestem z powrotem w Łodzi. Niestety na razie zero odzewu od tego faceta z gazety :shake: Jutro skontaktuję się z panią od ogłoszeń i może ona coś pomoże. Oczywiście najlepiej, gdyby wypaliło to, o czym ciiicho sza (patrz wyżej);)

Posted

Zupki jeszce małemu nie dawałam,w sumie daje mu tylko to co mówiłaś czyli kaszkę morelową i rozgniecione puszki dla szczeniąt. Bałam się eksperymentować żeby dzieciakowi nie zaszkodzić,ale jutro spróbuje:) Może napisz mi co on jeszcze u ciebie szamał zebym nie przekombinowała.

A Zygi vel Pimpuś właśnie słodko śpi w łóżeczku z moją córeczką i chyba obojgu jest z tym baaaardzo dobrze:)

Posted

Tak Rzygus bardzo lubi spac w łóżeczku ciekawe czemu?
ja mu dawałam :

mięsne puszki rozgniecione widelcem z dodatkiem przegotowanej wody
serek wiejski rozgnieciony widelcem+ ciut przeg. wody
kaszki mleczne blyskawiczne dla niemowląt niezbyt gęste
kaszka manna na mleku lub rozgotowane płatki ryżowe na mleku z masłem
zółtko surowe na deser
serki waniliowe danio które uwielbia
wątróbkę drobiową ugotowaną rozgnieciona + ciut wody
miód na łyżeczce na deser
sporadycznie suchy jak złapał u kota w misce
cielęcina gotowana z warzywami i płatkami ryżowymi + troche wywarku +masełko wszystko miksowałam ale musi byc niezbyt geste, bo inaczej zwrot....

Posted

a i znalazłam mu zajecie coby suni mi nie zamęczył : uszka swinskie wedzone, i takie kości do scierania zębów w których nie da sie nic wiekszego odgryźc i połknać,
z uszu rozmiękczał sobie małe kawałeczki i odgryzał nawet połykał takie male flaczki i nic mu nie było, za to spokój w domku.....

Posted

Psiak zostaje u mnie na dlugi weekend,co prawda mam wielka awanure w domu ale jakos się poświęce dla Zygiego vel Pimpusia(należy mu się to)
Dziewczyny potem nie wiem jak bedzie,maly pewnie bedzie musiał ode mnie wyjśc:placz::placz::placz:

Posted

Moriaa awantura ucichnie.......dobrze że jeszcze troszke u Ciebie pobedzie bo by mu sie w tym małym łebku całkiem pomieszało.......

Posted

u mnie się trochę przeciąga... :oops:
Sprawa wyglada tak:
Rodzicom mojej przyjaciółki zmarła ostatnio ich ukochana jamniczka (po operacji "rutynowej" nie doszła już do siebie i po kilku dniach walki ....).
Mieszkają w domku i mają dużo terenu dla zwierzaków, przy czym kotów mają hm... trochę :cool3:
Asia twierdzi, że zakochają się w Zygim, ale ... właśnie po takich przeżyciach z psami trudno jest od razu się zdecydować :shake: tym bardziej, że zakochani są w jamnikach i chcieliby chyba raczej suńkę....taką przylaskę domową ....
Trwają rozmowy i przekonywania...
Moriaaa czy ja mogę dać Asi Twój telefon gdyby chciała pogadać albo ...... może jednak psiaka zabrać....

Posted

Myszon sorki że sie wtracam, ale gdyby Ci państwo zobaczyli Rzygusia na żywo, gdyby ktos delikatnie opowiedział jego historię ... to wiesz .....
Rzygus kocha koty nic im nie robi z moja chciał sie bawic tylko ona za stara, on jest straszna przylepka tak jak sunia.......
wiem co mówie......
nie można by do nich podjechać tak przypadkiem z małym? tylko żeby zobaczyli.......on juz reszte zrobi....

Posted

Myślałam o tym Enia i zaproponowałam to Asi...
Najchętniej nawet sama bym tam pojechała dzisiaj jeszcze - bo to trochę poza Łodzią jest ...
Zaraz się Asieńki zapytam ...
tylko, że ja samochodu nie mam no i w pracy do 16.00 siedzę ....

Posted

Moriaaa, robię wszystko ... co mogę też bardzo bym chciała dziś Zygiego tam zawieźć ....
ale z drugiej strony nie chcę Asieńki ani jej Rodziców naciskać żeby nie stracić przyszłego domku dla psinek ... bo może jeszcze jakiegoś innego psiaka by chcieli .....
Dam Ci znać jak tylko Asia się odezwie ....