Jump to content
Dogomania

Bokser to czy traktor? - 8 latek juz w DT - zbieramy $$$ na diagnostyke i leczenie

Recommended Posts

Posted

Ja za pierwszym bokserem tez latalam ze szmata i pysk wycieralam. Mambe mam od malego, a szczeniaki sie tak nie slinia, wiec za nia ze szmata nie latalam i tak zostalo. Czasem mam sline na stole czasem na telewizorze, na mnie notorycznie jakas fluka jest... do tego klaki wszedzie, ktore sie wbijaja i usunac ciezko... KOCHAM BOKSERY i jesli czegos nie jestes w stanie zwalczyc, to sie przyzwyczajasz ;)

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kłaki z dywanu z obić można łatwo usunąć pumeksem takim białym zwykłym. Nie zostaje nic. Po takim zabiegu trzeba jeszce odkurzyć bo czasem pumeks się sypie.

Posted

Nes2009 napisał(a):
Kłaki z dywanu z obić można łatwo usunąć pumeksem takim białym zwykłym. Nie zostaje nic. Po takim zabiegu trzeba jeszce odkurzyć bo czasem pumeks się sypie.

Takie bokserowe sztywne igielki mozna usunac pumeksem?

Posted

Losieq, Traktorku - wielkie buziaki :loveu::loveu: starowinka dopłynął w końcu do spokojnej przystani :multi::multi:.
Też się wypowiem co do picia wody, a co :evil_lol: - mój Cezar pił, odchodził, ja biegłam ze ścierką aby wytrzeć podłogę - on to brał za zaproszenie do wypicia jeszcze choćby odrobiny, znów odchodził, ścierałam, on pił .......

Posted

Losieq, Traktorku - wielkie buziaki :loveu::loveu: starowinka dopłynął w końcu do spokojnej przystani :multi::multi:.
Też się wypowiem co do picia wody, a co :evil_lol: - mój Cezar pił, odchodził, ja biegłam ze ścierką aby wytrzeć podłogę - on to brał za zaproszenie do wypicia jeszcze choćby odrobiny, znów odchodził, ścierałam, on pił .......w końcu go wyganiałam z kuchni ;)
A przy zmianie wykładziny, z nosem przy podłodze odkryłam, że przez te lata jak był u nas, z jednokolorowej zrobiła się brązowa pręgowana:evil_lol::evil_lol:

Posted

ageralion napisał(a):
Takie bokserowe sztywne igielki mozna usunac pumeksem?

Jasne. Zwłaszcza takie:) Ja ten sposób uskuteczniam od samego początku. Nie zostaje nawet jeden kłaczek a mam tu wełniany dywan. Fakt jak ktoś widzi co robie to się puka w czoło ale mnie to za przeproszniem w..i. Mam dzieki temu czysto. Są jeszcze takie odkurzacze co mają elektroszczotkę i wyczesuje dywan. No ale to nie ta sfera budżetowa więc mam ten swój sposób. Najlepiej wcześniej zmoczyć pumeks. łatwiej się ściąga. A i trzeba zobaczyć w którą stronę dywan ma ułożony włos bo nie w każdym kierunku można sprzątnąć: Powodzenia

Posted

Nes2009 napisał(a):
Jasne. Zwłaszcza takie:) Ja ten sposób uskuteczniam od samego początku. Nie zostaje nawet jeden kłaczek a mam tu wełniany dywan. Fakt jak ktoś widzi co robie to się puka w czoło ale mnie to za przeproszniem w..i. Mam dzieki temu czysto. Są jeszcze takie odkurzacze co mają elektroszczotkę i wyczesuje dywan. No ale to nie ta sfera budżetowa więc mam ten swój sposób. Najlepiej wcześniej zmoczyć pumeks. łatwiej się ściąga. A i trzeba zobaczyć w którą stronę dywan ma ułożony włos bo nie w każdym kierunku można sprzątnąć: Powodzenia

No to ja dzisiaj sprobuje z kanapa, bo moje dziecko po turlaniu sie na po niej, wyglada jak maly owlosiony szczeniaczek :oops:

Posted

Kapsel napisał(a):
A ja troszkę w innym temacie.
Ageralion, co z tym boksiem ze schronu?

Ktos sie na niego zapisal przedemna :( Jesli go nie wezmie, to dzwonia do mnie. W kazdym razie nie bedzie siedzial w schronisku dluzej niz musi :)

Posted

ageralion napisał(a):
Ktos sie na niego zapisal przedemna :( Jesli go nie wezmie, to dzwonia do mnie. W kazdym razie nie bedzie siedzial w schronisku dluzej niz musi :)

Aaa, no właśnie, Marta - zapomniałam Ci powiedzieć. Pytałam w schronisku o tego bokserka i pani Maria powiedziała mi, że jeszcze jedna osoba chciała go adoptować, ale jak się dowiedziała, że są dwie zapisane już na niego, to zrezygnowała. A ja jej na to, że przecież chyba widzi, że drugą osobą jest Marta i że mogła go skontaktować z nią, bo wie, że jest "od bokserów", a jeśli ten psiak nie zostanie odebrany przez pierwszą osobę, to wtedy ten drugi pan miałby szansę go adoptować, po sprawdzeniu przez Martę domku.:roll:

A p.Maria na to - no nie pomyślałam :p

Posted

Hej dziewczyny.Właśnie wróciłam z urlopu i od razu sprawdzam co tam u naszych psiaków.Mam nadzieję,że w końcu sobie odpocznę w domu bo my to na urlopie z mężem za psami i dzieciakami latamy,duuużo zwiedzamy,a po urlopie w domu dopiero odpoczywamy.Widzę,że boksio ze Szczecińskiego schroniska długo tam nie posiedzi bo chętni na niego są.A tak o nim cały urlop myślałam,tak mi w głowie siedział.Ale już wszystko OK.
Co do dogadywania z tymi ze schroniska to też tak było,jak ja chciałam wziąć bokserkę,niestety tak to już jest w rzeczywistości ze wszystkim w naszym mieście.

Posted

tatankas napisał(a):
Hej dziewczyny.Właśnie wróciłam z urlopu i od razu sprawdzam co tam u naszych psiaków.Mam nadzieję,że w końcu sobie odpocznę w domu bo my to na urlopie z mężem za psami i dzieciakami latamy,duuużo zwiedzamy,a po urlopie w domu dopiero odpoczywamy.Widzę,że boksio ze Szczecińskiego schroniska długo tam nie posiedzi bo chętni na niego są.A tak o nim cały urlop myślałam,tak mi w głowie siedział.Ale już wszystko OK.
Co do dogadywania z tymi ze schroniska to też tak było,jak ja chciałam wziąć bokserkę,niestety tak to już jest w rzeczywistości ze wszystkim w naszym mieście.

Miałam właśnie do Ciebie pisać, a tu taka niespodzianka, już jesteś :multi::multi::multi:

Posted

Horus cale dni spedza na dworze razem z nami :eviltong:
chrapie sobie slodko z cieniu i nie 'traktorzy' nam za bardzo :mdrmed: nikt mu nie przeszkadza i leniuchuje tyle ile chce, czyt. na okrągło :)
no wszyscy go polubili, naprawde. :)
pozdrawiamy

ps. w najblizszym czasie postaram sie wrzucic troche zdjec

Posted

Ale dobre wiadomości :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:przyznam szczerze, że już ten banerek Traktorka bardzo mi ciążył :smile: i po takich wieściach, zapewne w krótkim czasie go skasuję ;)

Czekamy na foty leniuchującego Traktorka :D

Posted

oto dzisiejsze zdjecia Traktorka :cool1: :

nic szczegolnego, ale zawsze :) i przepraszam, ze na zdjeciach tylko pys, a nie ma calego Horuska :eviltong: nastepnym razem bedzie, obiecuje.

pozdrawiamy.

Posted

Mordka Traktorka to boksiowa klasyka. Jakież to psisko piękne pomimo wieku. A domek już zakochany w boksiach (już to czuję).
PS. Bulwa też cudna:)