kkanarekk Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 O kurka faktycznie przepraszam przeskoczył mi numer telefonu na wiadomość od Kini Quote
Asia_Klero Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/186462-U-Ewanki-tymczasowy-domek-%28p%C5%82atny%29?p=14761172#post14761172[/url] str. hoteliku Ewanki. Jak z tymczasami udalo sie cos zalatwic? Quote
ajlii Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Dzisiaj wieczorem zabieram dwa bassety oraz Lenkę. Lenka jedzie jutro do Ewanki (Sochaczew). Quote
magenka1 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 zaznaczam... Hotel u P. Joasi nie mam kurcze linku ale Obarczus pisała o nim , rano dzwoniłam w sprawie Lenki ale dla niej znalazł się inny ale byłoby tam miejsce trzeba zadzwonić, mały piesek 10 zł potem 13 i 15 z tego co pamiętam , superr warunki można zadzwonić i się o pieska popytać Nr do hotelu P. Joasi: 60606112957 Quote
kkanarekk Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Cioteczki czy to już wszystkie psy, które były u AlinyS? Quote
Odi Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Przepraszam, że nie na temat, ale widzę, ze jesteście dobrze zorientowane w bazie hotelowej oraz DT, a w dramatycznej sytuacji jest szczenna maleńka Sunia porzucona w Nasielsku. Pilnie jest potrzebny dla Suni DT lub bardzo dobry zaufany hotelik na czas sterylizacji i okres rekonwalescencji. Proszę - zapoznajcie się z tym wątkiem: [url]http://www.dogomania.pl/threads/186027-Ma%C5%82a-sunia-w-ci%C4%85%C5%BCy-koczuje-w-lesie-%28%28%28-B%C5%81AGAM-O-POMOC-mazowieckie[/url] Proszę :modla:- może ktoś miałby jakiś pomysł na błyskawiczne znalezienie schronienia dla małej Suni na czas sterylizacji. Zabieg ma być opłacony ze skarpety sterylkowej, a ze swej strony deklaruję dopłatę do zabiegu, byle było tylko gdzie Sunię umieścić. U nas w domu trzy nasze i cztery mocno zasiedziałe tymczasy, dodatkowo pięć kotów i naprawdę nasze możliwości udzielenia schronienia już się wyczerpały. Quote
andzia69 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='kkanarekk']Cioteczki czy to już wszystkie psy, które były u AlinyS?[/QUOTE] gdzieś ktoś mówił o ok. 15...tu jest chyba 10 z wątków...może inne psiaki to z innych for ma...aaa ktoś wspominał o 2 bassetkach u Aliny - nie wiem czy tu jest ich wątek.. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Tak - 2 bassety chyba dziś odbierane Były tez 4 rottki, owczarek -zabrane . I chyba chow chow....ale to wszystko juz spoza dogo. Co jeszcze -mam nadzieje ,że się dowiemy już niedługo. Quote
kkanarekk Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 A miał być hotelik na 5-6 psów....szkoda gadać. Quote
DORA1020 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Szukamy dt. lub hoteliku dla malutkiego Koreczka,kilka odpadlo. Quote
lucySxy Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Moje bassety juz zabrane jada do DT , smierdza jak z najgorszej pseudo-..i suczka jest chuda:shake: Ale pani prowadzaca hotelik sama zaproponowala ,ze mi zwroci pieniadze za niewykorzystane dni.. Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Które psy jadą do Pani Joasi do Brzyścia? Jestem zainteresowana wspólnym transportem. Quote
andzia69 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='ewab']Które psy jadą do Pani Joasi do Brzyścia? Jestem zainteresowana wspólnym transportem.[/QUOTE] nasz Mozart w drodze wyjatku moze tam pojechać...ale nie mamy transportu:( Quote
ajlii Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Lenka jest teraz u mnie, zaraz ruszamy dalej. Bassety odstawione wczoraj w nocy na DT. Quote
viola005 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='_Goldenek2']Ja myślę, aby założyć oddzielny wątek hotelikowy. Na pierwszej stronie namiary na hotelik i ceny. Dalej opinie, ktore ktoś administrujący stroną by uwzględniał i nagradzał np. psimi łapkami.... Aby standard (ilość łapek) był na 1 stronce.[/QUOTE] Goraco popieram ten pomysl. Jestem nowa i nie odrozniam hoteli od przechowalni, jezeli nie sa podane fakty i opinie uzytkownikow. W ciagu miesiaca na dogo zdazylam sie zorientowac, ze sa wielkie roznice w warunkach hotelowania i cenach, wiec hotelowy watek zbiorczy z danymi i ocenami jakosci uwazam za bardzo potrzebny. Uniknie sie przykrych rozczarowan i nie pozwoli bezwzglednym byznesmenom zarabiac na psach pozamykanych w szopach i garazach. Quote
Olga7 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='Asia_Klero']kopiuje wypowiedź_Goldenek2 ,,[SIZE=2]Hotelik domowy, psiaki sa w domu, wsrod ludzi. Wlasciciele ogromnie sympatyczni, ciepli i odpowiedzialni. [/SIZE]Niestety, kilka dni temu Olduś odszedł za TM więc miejsce się zwolniło. Podaję namiary: [URL="http://www.zkrainytyci.pl/"]www.zkrainytyci.pl[/URL] [URL="http://www.psypracujace.pl/"]www.psypracujace.pl[/URL] [COLOR=red][B]A pełen adres to: Magda Śmigla- Żywocka Lubiecz 26 62-590 Golina[/B][/COLOR] [SIZE=2]Koszt pobytu to 13 zl + 2 zl dzienne karma, razem 15 zl. Do tego dojda leki i opieka weterynaryjna o ile będzie potrzebna" (jeśli moje posty będą potrzebne prześlij mi co mam wpisać w miejsce tego co piszę teraz a ty skopiujesz wyżej żebym nie zabierała tyle cennego miejsca na przodzie) Tak osobiscie polecam hotelik kikou to na prawdę okazja, a warunki...jak w niebie. Czy mam wypisac te hoteliki według wzoru czy dasz radę to jakoś przerobić?:) [/SIZE][/QUOTE] To domowy hotelik ? To domek z podworkiem ,czy tylko mieszkanie ? I czemu tak drogo -bo z karmą to az 15 zl /doba ?? Kurcze ... skąd brac na takie hotele tyle kasy ...?? Przecież utrzymanie psa nie kosztuje w domu aż tyle ...no niech będzie 300 zl max -za platny Dt ale 450 zl ?? To nie hotel z kojcami do sprzatania -i oplaty za wodę ,czy prąd -czy koszt budowy kojców ..To chyba domek jest? Ale cena jednak za wysoka -myslę ...:shake: Quote
DORA1020 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='olga7']To domowy hotelik ? To domek z podworkiem ,czy tylko mieszkanie ? I czemu tak drogo -bo z karmą to az 15 zl /doba ?? Kurcze ... skąd brac na takie hotele tyle kasy ...?? Przecież utrzymanie psa nie kosztuje w domu aż tyle ...no niech będzie 300 zl max -za platny Dt ale 450 zl ?? To nie hotel z kojcami do sprzatania -i oplaty za wodę ,czy prąd -czy koszt budowy kojców ..To chyba domek jest? Ale cena jednak za wysoka -myslę ...:shake:[/QUOTE] Tez tak mysle:shake:stanowczo te ceny za wysokie i zuwazylam,ze coraz wyzsze Quote
Olga7 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Myslę ,że za taki domowy pobyt psa na dt nie powinno być więcej niz te 250-300 zl -jesli pies nie wymaga większej troski i opieki -tzn.jesli jest zdrowy -nie brudzi w domu ,bez opatrunkow ,częstych kąpieli ,wymiany podkladów -itd. Wychodzący ,zdrowy pies to mniejszy naklad pracy i sil oraz srodków . No i nie zje tyle karmy żaden pies za tę oplatę -na pewno . Nawet nie 1/3 oplaty. Ludzie coraz bardziej patrzą na zysk swoj -a nie sercem ...Za niedużego i średniego psa -200/250 zl powinno wystarczyć za karmę i opiekę chyba w domowym dt ... [B]Jesli ktoś mowi ,że kocha psy -ale bierze za takie Dt sporo pieniedzy -to jednak bardziej kocha te pieniądze chyba -a dużo mniej - te bezdomne psy ...:shake:[/B] Quote
kkanarekk Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Ja w sportowej stajni za swojego konia płaciłam ok.1500zł za miesiąc (w to wchodziło - pasza specjalistyczna, hala sportowa, solarium dla koni, karuzela, boks, specjalna ściółka i pastwisko) teraz jak mój koń stoi w normalnej stajni- hoteliku, pensjonacie to płacę 500zł- w to wchodzi pasza, boks, sprzątanie, wypuszczanie na pastwisko, wydaję mi się, że mój koń który waży ok.500kg jest trochę droższy w utrzymaniu niż pies i cena za miesiąc 450zł jest po prostu chora!!! Nikt mi nie wmówi że tyle kosztuje utrzymanie psa , takie zupełnie podstawowe bo przecież nie karmią go tam odżywkami i witaminami. Quote
andzia69 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 dalej szukamy pomocy w transporcie od Aliny dla Mozarta, który ma miejsce w hoteliku w Brzysciu...:( Quote
Olga7 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Kanarku -ale my nie mamy koni :p .i tylko o psach czy kotach mozemy popisac ..:) Za takiego duuużego konia -to i duże pieniądze chyba trzeba placić -niestety..... .Taki koń -to luksus chyba . Nas tylko na psy -i to różne -stać .Niekoniecznie rasowe . A i solarium maja konie ? no proszę ....mnie na SPA nawet nie stać ..:evil_lol: No ,ale nie zmieniajmy tematu jednak-bo to wątek psów . Quote
kkanarekk Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Ale mi chodziło o to, że koń w utrzymaniu w normalych warunkach kosztuje max 550 zł więc 450 za psa to za stanowczo za dużo, taki był sens mojego postu. A solarium to jest bardzo potrzebne dla zdrowia, bo to trochę inne niż takie co opala :) Z tym koniem chodziło mi o pokazanie proporcji :) Quote
Recommended Posts