Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 754
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaznaczam... Hotel u P. Joasi nie mam kurcze linku ale Obarczus pisała o nim , rano dzwoniłam w sprawie Lenki ale dla niej znalazł się inny ale byłoby tam miejsce trzeba zadzwonić, mały piesek 10 zł potem 13 i 15 z tego co pamiętam , superr warunki można zadzwonić i się o pieska popytać
Nr do hotelu P. Joasi: 60606112957

Posted

Przepraszam, że nie na temat, ale widzę, ze jesteście dobrze zorientowane w bazie hotelowej oraz DT, a w dramatycznej sytuacji jest szczenna maleńka Sunia porzucona w Nasielsku.
Pilnie jest potrzebny dla Suni DT lub bardzo dobry zaufany hotelik na czas sterylizacji i okres rekonwalescencji.
Proszę - zapoznajcie się z tym wątkiem:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/186027-Ma%C5%82a-sunia-w-ci%C4%85%C5%BCy-koczuje-w-lesie-%28%28%28-B%C5%81AGAM-O-POMOC-mazowieckie[/url]

Proszę :modla:- może ktoś miałby jakiś pomysł na błyskawiczne znalezienie schronienia dla małej Suni na czas sterylizacji.
Zabieg ma być opłacony ze skarpety sterylkowej, a ze swej strony deklaruję dopłatę do zabiegu, byle było tylko gdzie Sunię umieścić.
U nas w domu trzy nasze i cztery mocno zasiedziałe tymczasy, dodatkowo pięć kotów i naprawdę nasze możliwości udzielenia schronienia już się wyczerpały.

Posted

[quote name='kkanarekk']Cioteczki czy to już wszystkie psy, które były u AlinyS?[/QUOTE]

gdzieś ktoś mówił o ok. 15...tu jest chyba 10 z wątków...może inne psiaki to z innych for ma...aaa ktoś wspominał o 2 bassetkach u Aliny - nie wiem czy tu jest ich wątek..

Posted

Moje bassety juz zabrane jada do DT , smierdza jak z najgorszej pseudo-..i suczka jest chuda:shake:

Ale pani prowadzaca hotelik sama zaproponowala ,ze mi zwroci pieniadze za niewykorzystane dni..

Posted

[quote name='ewab']Które psy jadą do Pani Joasi do Brzyścia? Jestem zainteresowana wspólnym transportem.[/QUOTE]

nasz Mozart w drodze wyjatku moze tam pojechać...ale nie mamy transportu:(

Posted

[quote name='_Goldenek2']Ja myślę, aby założyć oddzielny wątek hotelikowy. Na pierwszej stronie namiary na hotelik i ceny. Dalej opinie, ktore ktoś administrujący stroną by uwzględniał i nagradzał np. psimi łapkami.... Aby standard (ilość łapek) był na 1 stronce.[/QUOTE]

Goraco popieram ten pomysl.
Jestem nowa i nie odrozniam hoteli od przechowalni, jezeli nie sa podane fakty i opinie uzytkownikow.
W ciagu miesiaca na dogo zdazylam sie zorientowac, ze sa wielkie roznice w warunkach hotelowania i cenach, wiec hotelowy watek zbiorczy z danymi i ocenami jakosci uwazam za bardzo potrzebny. Uniknie sie przykrych rozczarowan i nie pozwoli bezwzglednym byznesmenom zarabiac na psach pozamykanych w szopach i garazach.

Posted

[quote name='Asia_Klero']kopiuje wypowiedź_Goldenek2
,,[SIZE=2]Hotelik domowy, psiaki sa w domu, wsrod ludzi. Wlasciciele ogromnie sympatyczni, ciepli i odpowiedzialni. [/SIZE]Niestety, kilka dni temu Olduś odszedł za TM więc miejsce się zwolniło. Podaję namiary:
[URL="http://www.zkrainytyci.pl/"]www.zkrainytyci.pl[/URL]
[URL="http://www.psypracujace.pl/"]www.psypracujace.pl[/URL]
[COLOR=red][B]A pełen adres to:
Magda Śmigla- Żywocka
Lubiecz 26
62-590 Golina[/B][/COLOR]
[SIZE=2]Koszt pobytu to 13 zl + 2 zl dzienne karma, razem 15 zl. Do tego dojda leki i opieka weterynaryjna o ile będzie potrzebna"

(jeśli moje posty będą potrzebne prześlij mi co mam wpisać w miejsce tego co piszę teraz a ty skopiujesz wyżej żebym nie zabierała tyle cennego miejsca na przodzie)

Tak osobiscie polecam hotelik kikou to na prawdę okazja, a warunki...jak w niebie.

Czy mam wypisac te hoteliki według wzoru czy dasz radę to jakoś przerobić?:)
[/SIZE][/QUOTE]

To domowy hotelik ? To domek z podworkiem ,czy tylko mieszkanie ? I czemu tak drogo -bo z karmą to az 15 zl /doba ??
Kurcze ... skąd brac na takie hotele tyle kasy ...?? Przecież utrzymanie psa nie kosztuje w domu aż tyle ...no niech będzie 300 zl max -za platny Dt ale 450 zl ?? To nie hotel z kojcami do sprzatania -i oplaty za wodę ,czy prąd -czy koszt budowy kojców ..To chyba domek jest? Ale cena jednak za wysoka -myslę ...:shake:

Posted

[quote name='olga7']To domowy hotelik ? To domek z podworkiem ,czy tylko mieszkanie ? I czemu tak drogo -bo z karmą to az 15 zl /doba ??
Kurcze ... skąd brac na takie hotele tyle kasy ...?? Przecież utrzymanie psa nie kosztuje w domu aż tyle ...no niech będzie 300 zl max -za platny Dt ale 450 zl ?? To nie hotel z kojcami do sprzatania -i oplaty za wodę ,czy prąd -czy koszt budowy kojców ..To chyba domek jest? Ale cena jednak za wysoka -myslę ...:shake:[/QUOTE]
Tez tak mysle:shake:stanowczo te ceny za wysokie i zuwazylam,ze coraz wyzsze

Posted

Myslę ,że za taki domowy pobyt psa na dt nie powinno być więcej niz te 250-300 zl -jesli pies nie wymaga większej troski i opieki -tzn.jesli jest zdrowy -nie brudzi w domu ,bez opatrunkow ,częstych kąpieli ,wymiany podkladów -itd. Wychodzący ,zdrowy pies to mniejszy naklad pracy i sil oraz srodków . No i nie zje tyle karmy żaden pies za tę oplatę -na pewno . Nawet nie 1/3 oplaty. Ludzie coraz bardziej patrzą na zysk swoj -a nie sercem ...Za niedużego i średniego psa -200/250 zl powinno wystarczyć za karmę i opiekę chyba w domowym dt ... [B]Jesli ktoś mowi ,że kocha psy -ale bierze za takie Dt sporo pieniedzy -to jednak bardziej kocha te pieniądze chyba -a dużo mniej - te bezdomne psy ...:shake:[/B]

Posted

Ja w sportowej stajni za swojego konia płaciłam ok.1500zł za miesiąc (w to wchodziło - pasza specjalistyczna, hala sportowa, solarium dla koni, karuzela, boks, specjalna ściółka i pastwisko) teraz jak mój koń stoi w normalnej stajni- hoteliku, pensjonacie to płacę 500zł- w to wchodzi pasza, boks, sprzątanie, wypuszczanie na pastwisko, wydaję mi się, że mój koń który waży ok.500kg jest trochę droższy w utrzymaniu niż pies i cena za miesiąc 450zł jest po prostu chora!!! Nikt mi nie wmówi że tyle kosztuje utrzymanie psa , takie zupełnie podstawowe bo przecież nie karmią go tam odżywkami i witaminami.

Posted

Kanarku -ale my nie mamy koni :p .i tylko o psach czy kotach mozemy popisac ..:) Za takiego duuużego konia -to i duże pieniądze chyba trzeba placić -niestety..... .Taki koń -to luksus chyba . Nas tylko na psy -i to różne -stać .Niekoniecznie rasowe .
A i solarium maja konie ? no proszę ....mnie na SPA nawet nie stać ..:evil_lol:
No ,ale nie zmieniajmy tematu jednak-bo to wątek psów .

Posted

Ale mi chodziło o to, że koń w utrzymaniu w normalych warunkach kosztuje max 550 zł więc 450 za psa to za stanowczo za dużo, taki był sens mojego postu. A solarium to jest bardzo potrzebne dla zdrowia, bo to trochę inne niż takie co opala :)

Z tym koniem chodziło mi o pokazanie proporcji :)