Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karusiap']Mysle,ze szczeniak moze nie pojsc w 2 tyg do nowego domku i co wtedy z nim....trzeba sprawe przemyslec;)moze tfu tfu zdarzy sie jakas nagla awaria.

Nie życze nagłej awarii! Będe się z wami kontaktować jak juz będe wiedziała jaki to termin :) A i jeszcze raz przypominam że jeśli ktoś potrzebuje zdjęc to oferuje swoją pomoc chociaż tyle moge!!!

Posted

No jak wszystko inne zawiedzie to chyba będzie trzeba się do KTOZ-u zwrócić, nie ma wyjścia... Nie można ich zostawić. Do jutra walczę o jakiś DT... Jutro już koniecznie trzeba tam pojechać i dobrze by było gdyby było gdzie je umieścić...:(

Posted

[quote name='hell_angel']Przepraszam, że tak nie do tematu ale na prawdę potrzeba pomocy.

Suczka znaleziona pod starym kioskiem z dużym miotem! 5 z 10 szczeniąt jest martwych! Musimy im pomóc!

Dostałam dziś informację, że pod starym kioskiem ukrywa się mała suczka ze szczeniakami, z których pięć nie żyje. Uważam, że trzeba pieski stamtąd koniecznie zabrać bo maleństwa wszystkie zdechną, albo przez choroby, albo niedokarmienie. Nie dość, że przebywają cały czas obok zwłok swoich braciszków/siostrzyczek co może być dodatkowym źródłem chorób to są jeszcze narażone na lisy i psy z innych gospodarstw! Niedożywiona, mała sunia nie wykarmi tylu maluszków. Szczeniaczki są naprawdę maleńkie ponoć mają koło tygodnia! :( Ludzie suczkę dokarmiają. Wychodzi, zjada i wraca do dzieci. Sytuacja na prawdę nie ciekawa.

Niestety nie zajmę się sama 6 psami, chociażby dlatego, że mam swoje dwa zwierzaki. O DT też nie mogę myśleć bo rodzina nie byłaby chętna na tyle zwierzaków na raz i to natychmiast:( Chcemy wraz z koleżanką przywieźć te psiaki(są na wsi koło Nowego Brzeska) i mogę przetrzymać je u siebie na krótko
TYLKO jeśli znajdzie się ktoś kto da im dom tymczasowy na kilka tygodni żeby psiaki wyrosły, nabrały sił i nadawały się do adopcji. Nie mam możliwości zostawić ich u siebie. Nie mogę też zostawić piesków na pastwę losu. Apeluję do was o pomoc bo bez niej nie wiele mogę. Może macie jakiś pomysł jak to rozegrać.

Czy jest tutaj ktoś kto mógłby zaopiekować się suczką i szczeniakami na czas ich odchowania?
Kiedy się usamodzielnią zaczniemy szukać domów.
Może się też okazać, że maluchy będą potrzebowały leczenia, a nawet jeśli nie leczenia to podstawowej opieki weterynaryjnej a wiadomo, że to kosztuje. Nie będziemy w stanie wydolić opłat za 5 maluszków. :(

Jeśli nie dziś to koniecznie jutro trzeba tam pojechać. Proszę, błagam niech znajdzie się DT !! Przywieziemy, pomożemy w opiece na ile się da, byle tylko przeżyły!!

no my niestety nie damy rady wziąć szczeniaków do hotelu bo mamy ich w tej chwili za trzęsienie (szczeniąt), jedyne co mi przychodzi do głowy to, ze odłowimy je i do schroniska mogły by jechać.. stamtąd na pewno pójdą.. na pewno to lepsze niż śmierć pod mostem :roll:

a jeśli idzie o paulinę.. to nasza kierowniczka za nią ręczy ;) To bardzo odpowiedzialna osoba ;)

Posted

Asior, rozumiem. Teraz jest bardzo, bardzo ciężko. Poczekam do jutra. Jak po południu dalej będę bez perspektyw to pomyślę o zwróceniu się do gminy tej wsi o pomoc chociaż to będzie pewnie mozolne i zabierze dużo czasu ;/ Jeśli to się nie uda pozostaje to schronisko. Ale boję się, że one tam zejdą... Takie malizny...

Posted

aaa to czekaj, bo włąśnie nigdzie nie doczytałam miejscowości i założyłam, ze to kraków... Jeśli to nie kraków, to nawet nie jesteśmy w stanie pomóc :(
cholera :( bo nie przyjmą spoza krakowa psiaków :(

Posted

Asior napisał(a):
aaa to czekaj, bo włąśnie nigdzie nie doczytałam miejscowości i założyłam, ze to kraków... Jeśli to nie kraków, to nawet nie jesteśmy w stanie pomóc :(

Rudno Dolne, koło Nowego Brzeska, nawet za...
Więc nawet schronisko nie wchodzi w grę, tak?

Posted

Asior napisał(a):

a jeśli idzie o paulinę.. to nasza kierowniczka za nią ręczy ;) To bardzo odpowiedzialna osoba ;)

bardzo mi miło (jeśli chodzi tu o mnie) że mam taką opinię :) jesli tylko będe mogła jakos pomoc to polecam sie na przyszłość,
jezu biedne te psiaki :(((

Posted

hell_angel napisał(a):
Rudno Dolne, koło Nowego Brzeska, nawet za...
Więc nawet schronisko nie wchodzi w grę, tak?

Chyba schron wchodzi w grę, jako ostateczność, ale nie krakowski. Krakowski schron przyjmuje psiaczki tylko z terenu miasta Krakowa.

Posted

Gucio w piatek bedzie mial robione RTG, bo jest cos nie tak z lapcia jedna.
Chce tez zamowic karme , by pojechala bezposrednio do panstwa. Wiem,ze bylo wiele propozycji..ale nadal nie wiem jaka karme zamowic...byle nie z drobiem.
Jesli ktos chcialby dorzucic sie do karmy,bylo by milo;)

Posted

karusiap napisał(a):
Chce tez zamowic karme , by pojechala bezposrednio do panstwa. Wiem,ze bylo wiele propozycji..ale nadal nie wiem jaka karme zamowic...byle nie z drobiem.

dozucic sie czy kupic samemu,ja chce sam kupic,tylko jaką dla szczeniat czy dla dorosłych?

Posted

karusiap napisał(a):

czemu nie z drobiem?arion ma drob.

Posted

Asior napisał(a):

czeba zawiesc psiaki do schronu,i mowic ze to kraków

Posted

majku, a może się umówimy tak, że my wybierzemy karme, zamówimy karme, założymy, pokażemy Ci którą kupiłyśmy, a Ty kasę byś przelał AMIDZE (jak się zgodzi oczywiście :oops:) i my ją potem dostaniemy...
I wtedy nie bedziesz się musiał martwić formalną stroną, odbiorami, sprawdzaniem składu i rodzajem karmy :)

Posted

karusiap napisał(a):

Karusia, może Brit dla dużych ras, jagnięcina z ryżem? Cena dobra a karma jest naprawdę dobrej jakości.

Posted

evl napisał(a):
Karusia, może Brit dla dużych ras, jagnięcina z ryżem? Cena dobra a karma jest naprawdę dobrej jakości.

A masz moze jakiegos linka?Tzn czy mozna ja zamowic z dowozem?

Posted

[quote name='karusiap']A masz moze jakiegos linka?Tzn czy mozna ja zamowic z dowozem?

O kurde, skucha! :oops: Dla szczeniaków dużych ras jest jednak z kurczakiem :shake: Chociaż jeśli musi być bez kury to może dla dorosłych? Tu akurat KrakVet: http://www.krakvet.pl/brit-adult-lamb-rice-15kg-p-3149.html ale najtaniej chyba na allegro... Można znaleźć tanio z przesyłką: http://allegro.pl/listing.php/search?category=68770&sg=0&string=brit&change_view=1&order=p

Ogólnie brit jest tani i dobry, tylko trzeba by pomyśleć, jaki Wam najbardziej pasuje.

Posted

[quote name='AMIGA']Zgodzi się, zgodzi.
Dziękujemy dziękujemy :loveu:
majku, a jeszcze ile pieniążków możesz dać na karmę, bo nie wiemy jakiej możemy szukać.

Posted

Tu jest hypoalergiczne z jagnięciną BRIT Care (w skałdzie jest tylko tłuszcz drobiowy):
http://www.krakvet.pl/brit-care-puppy-lamb-rice-12kg-pojemnik-karme-gratis-p-11174.html

Tutaj to samo na allegro:
http://allegro.pl/item1068551707_brit_care_puppy_lamb_12kg_dostawa_gratis.html
http://allegro.pl/item1060006578_brit_care_puppy_all_breed_lamb_rice_12kg_kurier.html

Innych Brit nie ma dla szczeniaków bez drobiu, przynajmniej na stronie krakvetu :)

Posted

brit z jagniecina na allegro jest od 133 zl za 15 kg z kurierem
http://allegro.pl/listing.php/search?string=brit+lamb&from_showcat=1&category=0&from_showcat=1&sg=0&order=p&change_view=1

a brit dla duzych ras ale z kurakiem od 95 za 17 kg
http://allegro.pl/listing.php/search?category=0&from_showcat=1&sg=0&string=brit+large+breed&change_view=1&order=p

a i muszę powiedzieć że my jak zamawialiśmy joserę dla naszego seniora to karmę mieliśmy z dnia na dzień
pzdr