Aga-ta Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 skrzeli napisał(a):Widać państwo nie do końca byli zdecydowani na adopcję, więc lepiej teraz niż później żeby zmieniali zdanie. Portos się zaadoptuję wszędzie i w każdym czasie, byle by gdzie zęby było włożyć i z kim się pobawić, a najlepiej jeszcze jaki 4 nożny kumpel do zamęczenia to już szczyt luksusu:D A Mafia miała takie ładne ogłoszenie na gumtree - był jakiś odzew? A teraz dopiero doczytałam że dziś wizyta, więc trzymam kciuki żeby się udała:) Portosem sa zainteresowani Panstwo z W-wy. Zalatwienie wizyty przedadopcyjnej tez troche trwalo, ale ma odbyc sie juz na dniach:) Quote
skrzeli Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Aga-ta napisał(a):Portosem sa zainteresowani Panstwo z W-wy. Zalatwienie wizyty przedadopcyjnej tez troche trwalo, ale ma odbyc sie juz na dniach:) Najważniejsze żeby domek był fajny :p A na taki warto poczekać :) Quote
majku33krakow Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Aga-ta napisał(a):tak sie sklada, ze Karolina jest rozliczona z kazdej zlotowki, przeciez wszystko jest napisane w pierwszym poscie. Nie prowadzi z Toba wojny, bo chce sie trzymac od Ciebie jak najdalej i wcale nie musi rozmawiac z Toba, kontaktowac sie, a juz tym bardziej wybaczac (ale z drugiej strony czego? po prostu nie chce miec z Toba do czynienie i juz), to jest jej decyzja, tak postanowila i uszanuj to, bo w koncu zrobisz krzywde, ale sobie. Pomowienie jest przestepstwem. Chcesz pomagac - pomagaj. Chciales kupic karme, trzeba bylo kupic. Wystarczylo napisac "ja zamawiam" lub mogles skontaktowac sie bezposrednio z DT i przeslac karme jezeli chciales, przeciez osoby, ktore daly domek tymczasowy sa dostepne na tym forum. Uwierz ta karma nie musi przejsc przez rece Karoliny, a nawet bedzie jej to na reke jesli ktos ja wyreczy. Ta karma nie jest dla niej tylko dla PSOW (chociaz pewnie gdybys jej dal do rak wlasnych potem powiedzialbys, ze zjadla ja sama...) Podsumowujac: decyzja Karoliny jest taka, ze ucina z Toba kontakt, wiec jesli chcesz pomagac psa z tego watku na Twoje pytania dotyczace rozliczen bede odpowiadac ja. Powiedz mi Majku co bys chcial wiedziec? co konkretnie chcesz, zeby Ci przedstawiac, skany jakich faktur? tylko prosze o konkrety (NA KONKRETNE PYTANIE np. gdzie jest 100zl, ktore przekazalem na dobki? - NIE ZARZUT, ALE PYTANIE BEDZIE KONKRETNA ODPOWIEDZ, JEZELI ODPOWIEDZ BEDZIE NIESATYSFAKCJONUJACA BEDA WYJASNIENIA. JEZELI BEDZIESZ MIAL DOWOD NA ZANIEDBANIE CZEKOKOLWIEK Z KAROLINY, CZY Z MOJEJ STRONY PROSZE WTEDY O ZARZUTY) i nie zasmiecajmy juz watku niemam pretensji do nikogo karolinie ufam i jestem spokojny o wszystko.juz nie zasmiecam watku,ja przekazuje tylko ty agatko odbierasz odemnie tak jak do tej pory,nic nie wyjasniamy,zadnych skanow niechce,napisałem ogolnie. Quote
karusiap Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Wizyta dla Mafii w Jaworznie wypadla bardzo pomyslnie:multi: dziekuje pieknie za nialunarmermaid:loveu::loveu::loveu: Jutro prawdopodobnie Panstwo przyjada po mala.Bedzie mieszkala w domku z ogrdokiem i miala do towarzystwa 9 letnia dziewczynke:) Quote
karusiap Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 AMIGA napisał(a):I znowu czeka mnie pożegnanie???? :-( I znowu dzieki Pani Oli kolejna bida bedzie miala wspanialy dom i miala wspaniale dziecinstwo:multi::multi::loveu::loveu: Quote
karusiap Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Widzialam sie dzis z Guciem i jego Pancia. Mlody jest bossski,podbil serca wszystkich:loveu: Robilismy RTG prawe, przedniej lapci...Pani Renata napisala mi wlasnie,ze byli u weta i nie jest dobrze. Lapka ma przekrecony staw. trzeba powtorzyc zdjecia z 4 perspektyw i porownac z druga lapka....nie wiadomo czy nie potrzebna bedzie operacja:( Wszystko sie jednej bidy czepilo:( dobrze,ze jest w tak wspanialych rekach! Quote
agamika Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 ehhh, nawet "stara" sie go najbardziej uczepiła .... :/ mam nadzieje, ze jednak operacja potrzebna nie będzie . Amigo , Kicia lepiej niech prędko do domu idzie, bo jak tak rosnąc dalej bedzie to biurko rozwali ostatecznie wciskając sie na stopy ;P Quote
hell_angel Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='karusiap']Wizyta dla Mafii w Jaworznie wypadla bardzo pomyslnie:multi: dziekuje pieknie za nialunarmermaid:loveu::loveu::loveu: Jutro prawdopodobnie Panstwo przyjada po mala.Bedzie mieszkala w domku z ogrdokiem i miala do towarzystwa 9 letnia dziewczynke:) Powodzenia w nowym domku maleńka! Super wiadomość :) Quote
Asior Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Silka napisał(a):Bo starsza jesteś, to ja potulnie się zgadzam. Poczekaj, kiedyś mi różki urosną. o jaaaa Amiguś.. ale Ci pojechała od starszych :megagrin: AMIGA napisał(a):I znowu czeka mnie pożegnanie???? :-( ha.. i znowu Ci się tymczas zwalnia :D Quote
karusiap Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Asia....a czy Ty to z dr rozmawiala??:cool3: bo ja zgode odebrala:multi: i musze po tabletki na robaki jechac. Quote
majku33krakow Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 chciałem sprostowac wszystko,JA KAROLINIE P. (karusiap)UFAM BARDZO ,NIE KUPYWAŁ BYM TEJ KARMY ZA 200 ZŁ INACZEJ,DLATEGO TU JESTEM BO MAM 100%PEWNOSC(TZN CZUJE TAK) I JESTEM PEWNY ZE WSZYSTKIE PIENIADZE TRAFIA DO ZWIERZAT POTRZEBUJACYCH,INACZEJ ,BEZ TEJ PEWNOSCI 100%WEJ BYM NIE POMAGAL TU,PONIEWAZ , CHCIAŁEM PRZEPROSIC JESLI CIE OBRAZIŁEM LUB NARUSZYŁEM TWOJA GODNOSC,NIE CHCIAŁEM ZEBY TAK WYSZŁO,CHCIAŁEM POPROSTU ZEBYS WSZYSTKO NAPISAŁA NA 1 STRONIE, I NIEZYCZE SOBIE AGA-TA ZEBYS KAROLINIE (karusiap) DORADZAŁA,BO DORADZASZ ZLEE JEJ.I KONIEC JUZ TEMATU. Quote
Aga-ta Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='majku33krakow'] I NIEZYCZE SOBIE AGA-TA ZEBYS KAROLINIE (karusiap) DORADZAŁA,BO DORADZASZ ZLEE JEJ.I KONIEC JUZ TEMATU. nawet nie wiedzialam, ze jestem teraz "ciocia dobra rada". Karolina ma swoj rozum i nie mam wplywu na jej decyzje. Po prostu czytam, wyciagam wnioski i mowie to co mysle. Moze bedziesz zaskoczony, ale moje prywatne rozmowy nie dotycza Ciebie. Wiesz to jest forum DOGOMANIA, tu sie mowi i mysli o psach i staje sie na glowie, zeby znalezc im jak najlepsze domy. Dzis w W-wie sleepingbyday sprawdizla domek za co bardzo, BARDZO DZIEKUJE:Rose: Niestety prawdopodobnie nic z tego nie bedzie, bo niby jest wszystko ok, ale zona pana nie jest na 100% przekonana.... Quote
majku33krakow Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='Aga-ta']nawet nie wiedzialam, ze jestem teraz "ciocia dobra rada". Karolina ma swoj rozum i nie mam wplywu na jej decyzje. Po prostu czytam, wyciagam wnioski i mowie to co mysle. Moze bedziesz zaskoczony, ale moje prywatne rozmowy nie dotycza Ciebie. Wiesz to jest forum DOGOMANIA, tu sie mowi i mysli o psach i staje sie na glowie, zeby znalezc im jak najlepsze domy. Dzis w W-wie sleepingbyday sprawdizla domek za co bardzo, BARDZO DZIEKUJE:Rose: Niestety prawdopodobnie nic z tego nie bedzie, bo niby jest wszystko ok, ale zona pana nie jest na 100% przekonana.... karme mam w domu juz.jutro w pracy jestes? Quote
Aga-ta Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 karusiap napisał(a):Widzialam sie dzis z Guciem i jego Pancia. Mlody jest bossski,podbil serca wszystkich:loveu: Robilismy RTG prawe, przedniej lapci...Pani Renata napisala mi wlasnie,ze byli u weta i nie jest dobrze. Lapka ma przekrecony staw. trzeba powtorzyc zdjecia z 4 perspektyw i porownac z druga lapka....nie wiadomo czy nie potrzebna bedzie operacja:( Wszystko sie jednej bidy czepilo:( dobrze,ze jest w tak wspanialych rekach! jeszcze tylko tego brakowalo. Biedny Gucio:( Ja rowniez dziekuje za tak wspanialy DT Quote
Aga-ta Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 majku33krakow napisał(a):karme mam w domu juz.jutro w pracy jestes? tak jak juz pisalam na PW prosze o kontkt po weekendzie Quote
skrzeli Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='Aga-ta'] Dzis w W-wie sleepingbyday sprawdizla domek za co bardzo, BARDZO DZIEKUJE:Rose: Niestety prawdopodobnie nic z tego nie bedzie, bo niby jest wszystko ok, ale zona pana nie jest na 100% przekonana.... No ja osobiście jestem zdania, że Państwo jeszcze nie są na jakiegokolwiek pieska gotowi, a choćby cień wątpliwości może zaowocować niepewnym losem psiaka. Tak jak trafnie napisała kiedyś karusiap - potrzeba najlepszych domków, a nie domków za wszelką cenę :) Lepiej poszukać dłużej, niż oddać w miejsce niepewne, a potem tfu tfu żałować. Aga-ta skrzynkę zdaje się masz pełną - nie mogłam wysłać PM :) pzdr Quote
Silka Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='Asior']o jaaaa Amiguś.. ale Ci pojechała od starszych :megagrin: ha.. i znowu Ci się tymczas zwalnia :D Proszę tu nie podjudzać i nie śmichać, bo to poważna sprawa jest. AMIGA mnie wczoraj adoptowała, więc wypada uznać i szanować mamci starszeństwo :) Tylko wizyty przedadopcyjnej nie było A poważnie to, rzeczywiście w przypadku tych szczeniaków (nie mówię, że innych nie) najważniejsze by nikt nie miał wątpliwości. To jednak mix dobka, całkiem możliwe że jakieś (tfu, tfu) niepsodziewajki mogą wyskoczyć w trakcie dorastania i ich nowi państwo muszą być świadomi z czym się "je" taką rasę, a i tego, że u szczeniaków z wsobnego miotu mogą się ujawnić jakieś wady genetyczne w trakcie rozwoju. Mafia dziś sobie jedzie i z jednej strony się cieszę ogromnie, bo wygląda na to że trafi do świetnego domku, a z drugiej strony mi smutno strasznie, że rozrabiara więcej się do mnie nie poprzytula. Quote
AMIGA Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='Silka']Proszę tu nie podjudzać i nie śmichać, bo to poważna sprawa jest. AMIGA mnie wczoraj adoptowała, więc wypada uznać i szanować mamci starszeństwo :) Tylko wizyty przedadopcyjnej nie było WIZYTA PRZEDADOPCYJNA BYLA W SKLEPIE. PO PROSTY SIE TAJNIACZYLAM :evil_lol: a z drugiej strony mi smutno strasznie, że rozrabiara więcej się do mnie nie poprzytula. A CO JA MAM POWIEDZIEC? JEDYNIE CHYBA BONUS SIE UCIESZY Z POWROTU SPOKOJU W DOMU I Z NIEPODZIELNEGO KROLOWANIA NA WERSALCE :p Quote
AMIGA Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 No i mala pojechała. Była trochę zestresowana, bo ją córcia państwa chciała od razu na smyczy prowadzić, a mala jeszcze do smyczy nie byla przyzwyczajona. Państwo zostali zaopatrzeni w karme, miseczkę, jej ręczniczek, gryzaczki no i woreczki na wszelki wypadek na podróż :-) Ale ciiiisza i spokój :-( Quote
karusiap Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 A ja sie nie moge doczekac jak zaczniemy objazdy z wizytami poadopcyjnymi, patrzac jak nam psiaki szczesliwie rosna:) Pani Olu ,a Panstwo internetowi? Moze na dogo by sie dali skusic?:) Quote
AMIGA Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Myślę, że tak skoro znaleźli Mafię w ogłoszeniach. Ale nie podali adresu w umowie, za to obiecali zdjecia Quote
karusiap Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 A ja tymczasem serdecznie dzieluje Pani Olu za opieke nad Mafia:loveu::loveu:Mam nadzieje,ze bedzie szczesliwa w nowym domku tak jak u Pani:loveu: Quote
karusiap Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Kochani kto moze pooglaszac osobno Portosika naszego? Jula zrobila mu gumtree. i tej rudej malej by sie osobne przydaly,bo ona malo dobkiem jest;) Quote
majku33krakow Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 musi byc adres w umowie.a była wizyta przed adopcyjna? Quote
Recommended Posts