Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Oj niech tak bedzie.....:)

I mam problem, bo obecny opiekun Kayko, Pan Olek dowiedziawszy się, że Kayko może mieć dom, podobnie jak mąż Funi zmartwił się tym i postanowił, że jeśli pomożemy mu z karmą to on jest gotów adoptować Kayko, bo bardzo się z nim zżył.
Może Majka znajdzie tam miejsce?

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aimez_moi napisał(a):
I co TY na to Kochaniutka?

Biorąc pod uwagę to, że Kayko związał się już z Panem Olkiem oraz fakt, że byłby to dla niego już 4 dom i na nowo musiałby się dostosowywać, byłabym za tym, żeby został u Pana Olka.
Rozmawiałam już z Panią Jolą, wirtualną adoptujacą i wspomniała mi, czy nie lepiej by było dla Kayko, aby został tam gdzie jest teraz? To od niej mam dom w woj. łódzkim i temu domowi również oferowała pomoc w zakupie karmy dla psiaka...

Posted

Iljova napisał(a):
Trzeba próbować możę się uda jakoś wybrnąć z tego w taki sposób że 2 psiaki będą miały domki.
Trzymam kciuki

Wiem, czekam na możliwość kontaktu z Panią Jolą i jutro z Panem Sławkiem, który chciał adoptować Kayko, aby zaproponować mu na miejsce Kayko Majeczkę

Posted

Marinka napisał(a):
Wiem, czekam na możliwość kontaktu z Panią Jolą i jutro z Panem Sławkiem, który chciał adoptować Kayko, aby zaproponować mu na miejsce Kayko Majeczkę

oj, żeby Panu Sławkowi serce dla Mai się otworzyło :lol:

Posted

Niepokoją mnie od jakiegoś czasu kupy Mai .Są brzydkie ( wtedy gdy zobaczę ,ze zrobiła ) i takie jakby spienione bardzo lużne .Wszystkie psy mają ładne kupy takie jak powinny być .Jej kupa np.dzisiaj była niezbyt ....
Z tego co pare razy zauważyłąm Maja ( tak jak i Kaja jej siostra ) zjada kupy ...
Zaobserwuje to dokładnie i jeśli nadal takie bedzie robiła zawioze jej kał do badania .
Odrobaczana jest regularnie .Nie wiem co jest powodem takich kup.Wiadomo kazdemu zdarza się zrobić róznie ,ale w jej przypadku coś mi się nie podoba .
W poniedziałk skonsultuje z wetem .
Po za tym jest wesoła ,energiczna i ma apetyt .
Zdjęcia wstawię jutro wieczorem

Posted

Przeczytałam o tej kokcydiozie .....Wskazywałoby na coś w tym stylu ....Z reszta Maja podjada kupy więc jest potencjalnie w grupie dużego ryzyka .....Niestety .No nic kał wieziemy ...

Posted

Wczoraj zawiozłam kał do badania .Na cito jak stałam bo zobaczyłam ,ze zrobiła a to trzeba dowieżc do badania w ciągu nie całych 2 godz.
WIęc kal jest w porzadku ,Nie ma w nim zupełnie nic .

Koszt badania 20zł .Dojazdu 10 zł .
Razem 30 zł .
Ale ,ze jestem winna Marcelowi 10 zł i Argo 15 zł .Zostajemy rozliczeni na czysto .Bilans jest na zero .

Posted

funia napisał(a):
A jak z wizytą P/A ? zrobiona ?

Właśnie dzisiaj dzięki Ladymonia i Karliki z fb, znalazłam osobę do przeprowadzenia wizytacji - zrobi ją dziewczyna z Fundacji Niechciane i Zapomniane :)

Dziękuję ślicznie :)

Bardzo się cieszę, że próbka kału nie wykazała żadnej dolegliwości :)