Marinka Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Aimez_moi napisał(a):Oj niech tak bedzie.....:) I mam problem, bo obecny opiekun Kayko, Pan Olek dowiedziawszy się, że Kayko może mieć dom, podobnie jak mąż Funi zmartwił się tym i postanowił, że jeśli pomożemy mu z karmą to on jest gotów adoptować Kayko, bo bardzo się z nim zżył. Może Majka znajdzie tam miejsce? Quote
Marinka Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Aimez_moi napisał(a):I co TY na to Kochaniutka? Biorąc pod uwagę to, że Kayko związał się już z Panem Olkiem oraz fakt, że byłby to dla niego już 4 dom i na nowo musiałby się dostosowywać, byłabym za tym, żeby został u Pana Olka. Rozmawiałam już z Panią Jolą, wirtualną adoptujacą i wspomniała mi, czy nie lepiej by było dla Kayko, aby został tam gdzie jest teraz? To od niej mam dom w woj. łódzkim i temu domowi również oferowała pomoc w zakupie karmy dla psiaka... Quote
Iljova Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Trzeba próbować może się uda jakoś wybrnąć z tego w taki sposób że 2 psiaki będą miały domki. Trzymam kciuki Quote
Marinka Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Pani Jola ogólnie jest bardzo przejęta losem Kayko, bo sama ma w domu sunię z podobnymi przeżyciami i wie czym to dla psiaka skutkuje Quote
Marinka Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Iljova napisał(a):Trzeba próbować możę się uda jakoś wybrnąć z tego w taki sposób że 2 psiaki będą miały domki. Trzymam kciuki Wiem, czekam na możliwość kontaktu z Panią Jolą i jutro z Panem Sławkiem, który chciał adoptować Kayko, aby zaproponować mu na miejsce Kayko Majeczkę Quote
ranias Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Marinka napisał(a):Wiem, czekam na możliwość kontaktu z Panią Jolą i jutro z Panem Sławkiem, który chciał adoptować Kayko, aby zaproponować mu na miejsce Kayko Majeczkę oj, żeby Panu Sławkowi serce dla Mai się otworzyło :lol: Quote
Marinka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Ladymonia0610 - 10 złotych Brak wpłat za II, III Energy - 10 złotych :loveu: Santino Vel Sonny = 20 złotych - od XII/2010 r. sprawdzam Quote
Iljova Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 :) Majusiu jak spędziłas dzisiejszy dzień ??? :iloveyou: Quote
Marinka Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Maja i na twoje fotki czekam z utęsknieniem :) Quote
funia Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Niepokoją mnie od jakiegoś czasu kupy Mai .Są brzydkie ( wtedy gdy zobaczę ,ze zrobiła ) i takie jakby spienione bardzo lużne .Wszystkie psy mają ładne kupy takie jak powinny być .Jej kupa np.dzisiaj była niezbyt .... Z tego co pare razy zauważyłąm Maja ( tak jak i Kaja jej siostra ) zjada kupy ... Zaobserwuje to dokładnie i jeśli nadal takie bedzie robiła zawioze jej kał do badania . Odrobaczana jest regularnie .Nie wiem co jest powodem takich kup.Wiadomo kazdemu zdarza się zrobić róznie ,ale w jej przypadku coś mi się nie podoba . W poniedziałk skonsultuje z wetem . Po za tym jest wesoła ,energiczna i ma apetyt . Zdjęcia wstawię jutro wieczorem Quote
Marinka Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 [FONT=Arial]Uwaga!!! PILNIE POTRZEBNA WIZYTA PRZED ADOPCYJNA DLA MAJKI BORZEWISKO gm. PODDĘBICE woj. łódzkie PROSZĘ O KONTAKT NA PW!!! [/FONT] Quote
Aimez_moi Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Koniecznie te kupy trzeba zbadac.....mam przyklad u naszego Ramzesa...... tez byl systematycznie odrobaczany a w kupach wyszla glistnica i kokcydioza...... Quote
funia Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Przeczytałam o tej kokcydiozie .....Wskazywałoby na coś w tym stylu ....Z reszta Maja podjada kupy więc jest potencjalnie w grupie dużego ryzyka .....Niestety .No nic kał wieziemy ... Quote
Marinka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Trudno dziś o domki dla naszych podopiecznych, ale o wizytę p/a jest równie trudno :(:(:( Quote
Aimez_moi Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Kurcze.....wizyta musi byc..... Czekam na wiadomosc o wynikach ....... Quote
funia Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Wczoraj zawiozłam kał do badania .Na cito jak stałam bo zobaczyłam ,ze zrobiła a to trzeba dowieżc do badania w ciągu nie całych 2 godz. WIęc kal jest w porzadku ,Nie ma w nim zupełnie nic . Koszt badania 20zł .Dojazdu 10 zł . Razem 30 zł . Ale ,ze jestem winna Marcelowi 10 zł i Argo 15 zł .Zostajemy rozliczeni na czysto .Bilans jest na zero . Quote
Marinka Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 funia napisał(a):A jak z wizytą P/A ? zrobiona ? Właśnie dzisiaj dzięki Ladymonia i Karliki z fb, znalazłam osobę do przeprowadzenia wizytacji - zrobi ją dziewczyna z Fundacji Niechciane i Zapomniane :) Dziękuję ślicznie :) Bardzo się cieszę, że próbka kału nie wykazała żadnej dolegliwości :) Quote
Aimez_moi Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Super.....:) super, ze badania ok.... teraz jeszcze wizyta......:) Quote
Recommended Posts