Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BACA zostal przygarnięty w dniu zagrożenia powodziowego krakowskiego schroniska przez wspaniały dom w Radwanowicach.
Baca przebywal w schronisku, ale bardzo źle znosił pobyt tamże. Wciąż chował się w budzie i został wydany do domu tymczasowego jako jeden z ostatnich. Byl na wybiegu z dużymi psami.
W domu okazało się, że to pies ideał. Owszem, był dość wystraszony na początku.
Ale nie stwarza jak dotąd żadnych problemów. Suczkę rezydentkę - szczekającą na każdy jego ruch średniaczkę sznaucerkę omija i w ogóle nie reaguje na jej szczekanie.
Z kotem jest w super komitywie.
Jest to pies naprawdę bardzo spokojny. Do ludzi podchodzi trochę z rezerwą, ale tylko do pewnego momentu. Jak już dobrze pozna człowieka, to staje się wielką maskotką do mizianka i do pieszczotek i czułości. Podaje pięknie łapę, wychodzi na spacerki na smyczy.
Zakochany już jest na amen w swoich tymczasowych opiekunach, ale niestety na zawsze tam zostać nie może. Opiekunowie niestety będą się musieli przeprowadzić do mieszkania w bloku, więc dwa psy i kot to trochę za dużo jak na warunki blokowe.
Ale nie oddadzą go do schroniska. U nich będzie mógł przeczekać do czasu znalezienia odpowiedniego, najwspanialszego domku.

To takie pierwsze wstępne jego zdjęcie

Zrobiłyśmy dzisiaj z weszką wypad do Radwanowic i byla sesja zdjęciowa. Czekamy aż weszka wstawi tu jakieś zdjęcia naszej gwiazdy

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Baca jest cudownym psem. Teraz jeszcze trochę wystraszony i chudzieńki ale za jakiś czas będzie zwierzakiem imponującym :)
Ma piękne mądre oczy, jest bardzo spokojny i wpatrzony w człowieka. Oby nic z niego nie wylazło ;)

Dość gadania, czas na foty :)

wpatrzony w swojego tymczasowego pana :loveu:

Posted

Miło, że się podobają :)
Amiga może jednak w tytule wątku napisz że szuka domu bo teraz brzmi jakby go już miał, skoro nie wróci do schroniska... Tak jakoś mi się skojarzyło, że może zbyt optymistycznie na pierwszy rzut oka brzmi...

Posted

JA MAM PYTANIE: Czy to ten sam Baca co był u Tereski na boksach kiedyś?? Taki wystraszony, co przy każdym podejściu człowieka do boksu uciekał do budy???

Posted

Ja nie wiem gdzie on byl, ale w schronisku bylo dwóch Baców. O tym słyszalam, że byl właśnie strasznie zestresowany i bojący się wszystkiego. Ze uciekal do budy. Więc to chyba ten.
On podobno najupiuerw byl na boksach, a potem gdzieś na wybiegu

Posted

Jest cudowny, a przy tym jak narazie ma same najlepsze cecha jakie może mieć pies. Do kotow idealny, do psów (suczek) idealny i do dzieci też. Spokojny, cichutki i grzeczny.Pani woła do szaucerki "chodź" to on pierwszy leci.

Posted

Jejku psiak jest cudowny!!!
Super że zgadza się z innymi zwierzakami i kotami nawet dużo osób chcących przygarnąć psiaka ma już jakieś zwierzęta.
Gdyby nie to że jeszcze nie mamy gotowego domku i z finansami niezbyt kolorowo wzięłybyśmy psiaka. Nie mamy jednak jeszcze ogrodzenia wokół domu a to przy psiaku podstawa.
Oby znalazł dobry dom stały będziemy trzymać kciuki.

Posted

to nie wiarygodne!!!
On na sam widok człowieka wciskał się do budy, skulony siedział.... panicznie bał się ludzi a na zdjęciach to normalny pies... kuźwa ile "dobrego" ta powódź zrobiła wbrew wszystkiemu... ale ile psich serc jeszcze złamie :shake:

Posted

No to sie Bacy znalazł tymczasik świetny :loveu:

teraz trzeba szybko domu szukać bo wydaje mi sie ze nie tylko on będzie miał serducho złamane rozstaniem ..

Posted

Potwierdzam, że to chodzące cudo:) Widziałam na żywo:) Jest przeuroczy i na pewno znajdzie dobry, kochający dom. A na razie jest pod opieką cudownych, pełnych ciepła ludzi.

Posted

Dziewczyny a może wrzucić ogłoszenie na jakieś forum o Białych psach szwajcarskich? lub owczarkach podhalańskich?
Znam jedna osobę która zajmuje się szkoleniem psów i białymi psami podrzucę jej link

Posted

[SIZE="3"]WAŻNE INFO!!!!!

od jutra (jeszcze nie wiemy w jakich godzinach) w biurze KTOZ będzie dyżurował psi psycholog - Zula Przybylińska ze szkoły dla psów AXIO TRAINING. Najprawdopodobniej przez cały tydzień.
Będzie udzielać telefonicznych porad, ew. jeździć do ludzi którzy mają problem z adoptowanym / przechowywanym psem
.