phase Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 `. A czy Pan wie jak Brutusek reaguje na smycz?. Quote
Ingrid44 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 To juz dzisiaj. Wielki dzien dla Brutuska :) :) :) Quote
Lolalola Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 oby wszystko poszlo dobrze!!!!!:)trzymamy kciuki za Twojego ludzia Brutuniu:) Quote
Awit Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Może smyczy da się nauczyć..... Trzymam kciuki!! Quote
Jagoda1 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Jesteśmy po wizycie przedadopcyjnej, Ania przekaże spostrzeżenia. Byłyśmy bardzo dociekliwe, bo przecież ma to być dla Brutuska dom najlepszy z najlepszych ;).... Quote
Lolalola Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 ale dalas przedsmak;)czekamy,czekamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Olga7 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Ja też zajrzę znów dziś ,bo ciekawa jestem relacji cioteczek ..a Jagodę z Mazur i Warmii -pozdrawiam upalnie i zadroszczę wam tych jezior mazurskich i warminskich ...ale macie tam dobrze -w te upaly szczególnie ...:p Kochamy Warmię i Mazury -moje rodzinne strony :loveu:. Quote
obraczus87 Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 Dziekuję Ani i Jagodzie za wykonanie wizyty :) Domek jest bardzo fajny, są chęci, ale nie ma doświadczenia w opiece nad psiakami trudnymi. Dziewczyny dały Panu namiary na szkoleniowców, przedstawiły sylwetke Brutusa itd. Wolałabym, aby Pan jednak spróbował przyjechac do Hotelu w celu zapoznania się z Brutusem osobiscie. Czekam równiez na odzew Pana w sprawie dalszych kroków. No zobaczymy :) Quote
ossa98 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 A ja myślę, że Brutusek powinien jednak trafić do doświadczonego domu... Same dobre chęci nie wystarczą. Już raz się nie udało i piesio trafił na łańcuch. Quote
Wisełka Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Czy ja wiem.... Niedoświadczony nie znaczy od razu że zły... ;) Quote
ossa98 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Wisełka, nie napisałam, że "zły". Niedoświadczony domek może być czasami po prostu nieodpowiedni dla psa, który ma większe wymagania, dla pieska z problemami. Często popełniane z niewiedzy błędy wychowawcze skutkować mogą przecież nadmiernym lękiem, drażliwością czy agresją psa. A stąd już krótka droga do "łańcucha", schroniska, albo bezdomności. Uważam, że ludzie, którzy dotychczas nie mieli styczności ze zwierzętami a chcą przygarnąć psa czy kota, co oczywiście godne jest pochwały, powinni skupić się na zwierzętach, których wychowanie jest mniej problematyczne. Takich przeciez nie brakuje w schroniskach czy DT. Chodzi o to, by już na samym początku kontaktu, budowania relacji ze zwierzęciem, nowy właściciel nie zniechęcał się. Rozczarowanie i zniechęcenie często prowadzi do stwierdzenia "nie daje rady" i pies wraca do schroniska lub hoteliku. A to przecież jeden z gorszych scenariuszy - trauma powrotu i nieudanej adopcji. Nie wiem, może trochę przesadzam, ale uważam, że Brutusek w swoim krótkim życiu już wystarczająco przeszedł i naszym zadaniem jest minimalizowanie ryzyka nieudanej adopcji. Quote
Aliszcze Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 a czy niedoswiadczony z wymagającymi psiakami oznacza, że jednak ten Pan miał jakiegoś psa w przeszłości? Jeśli tak, to bym nie przekreślała tego domku. Każdy przecież był kiedyś niedowiadczony, zawsze jest ten pierwszy raz:) gorzej, jak w ogóle nie mieli nigdy psa, bo wtedy może być trudno dla nich z psem "z problemami". no i dobrze, by Pan pojechał do Hoteliku, zobaczył, jakie problemy ma nasz Brutusek, jak na smycz reaguje itp:) Quote
Wisełka Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Najlepiej by było gdyby ten Pan zdecydował się przyjechać do hoteliku i poznał Brutuska... Quote
Lolalola Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 no wlasnie uwazam,ze niezbedna jest wizyta pana w hoteliku,trzeba na wlasne oczy zobaczyc Brutunia i o co chodzi dokladnie!!............dobrymi checiami pieklo jest wybrukowane...... Quote
Jagoda1 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Pan, jesli zdecyduje sie na psiaka, przyjedzie z żoną do Brutusika... Pan jest rozsądny, cierpliwości, moje Panie...;) Quote
Ellig Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Jagoda1 napisał(a):Pan, jesli zdecyduje sie na psiaka, przyjedzie z żoną do Brutusika... Pan jest rozsądny, cierpliwości, moje Panie...;) Mysle,ze jest bardzo rozsadny skoro nie rezygnuje i zamierza przyjechac z Olsztyna. Quote
AlfaLS Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Jagoda1 napisał(a):Pan, jesli zdecyduje sie na psiaka, przyjedzie z żoną do Brutusika... Pan jest rozsądny, cierpliwości, moje Panie...;) Najważniejsze jest serce, chęci i cierpliwość:lol:. Ja adoptowałam "nieadopcyjną" sunię, która całe życie /12 lat/ spędziła w schronisku. Załatwiała się pod siebie jak człowiek do niej podchodził. Nie znała spacerów, schodów, domu a na smycz reagowała tak jak Brutus. To był mój pierwszy pies, zupełne zero doświadczeń. A cierpliwość, miłość, czas zrobiły swoje - teraz nikt, kto poznaje Tarę nie może uwierzyć że kiedyś było tak źle....... Dajcie Panu szansę, oferujcie pomoc.... no chyba że sam uzna że nie da rady - to wtedy trudno.......Ale jak się serce uprze, to z niejednym Brutuskiem da radę :p Quote
Olga7 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 [quote name='AlfaLS']Najważniejsze jest serce, chęci i cierpliwość:lol:. Ja adoptowałam "nieadopcyjną" sunię, która całe życie /12 lat/ spędziła w schronisku. Załatwiała się pod siebie jak człowiek do niej podchodził. Nie znała spacerów, schodów, domu a na smycz reagowała tak jak Brutus. To był mój pierwszy pies, zupełne zero doświadczeń. A cierpliwość, miłość, czas zrobiły swoje - teraz nikt, kto poznaje Tarę nie może uwierzyć że kiedyś było tak źle....... Dajcie Panu szansę, oferujcie pomoc.... no chyba że sam uzna że nie da rady - to wtedy trudno.......Ale jak się serce uprze, to z niejednym Brutuskiem da radę :p Swięte slowa -masz rację .Oby tak bylo ,iż serce oraz rozum tych ludzi zapewnią Brutusowi dobry,mily dom i serdecznych ludzi ! Quote
Lolalola Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 i oby tak bylo cioteczki:)Brutunio ma miec ten domek najlepsiejszy:) Quote
holly101 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Trzymam kciuki za super domek dla Brutuska :) I za chęci Pana - co by się nie skończyły... Quote
monika083 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 zapraszam na watek Prado ,bardzo smutnego ,mlodego psiaka http://www.dogomania.pl/threads/188243-Prado-Starachowice-tutaj-nikt-mu-nie-pomoże Quote
Recommended Posts