haliza Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 [QUOTE]Witaj Halizko:loveu:ale się ucieszyłam,że jesteś:multi: bałam się o Asika ale widzę,że chłopak chce żyć a to najważniejsze,że się nie poddaje! przyjdzie kiedyś ten czas...ale miejmy nadzieję,że jeszcze długoooo będzie cieszył swoich bliskich i nas:loveu: ściskam mocno!!!kusiole[/QUOTE]:loveu: Troszkę dzisiaj się zachrzaniłam, skończyłam obsługę Asika dość późno, najbardziej to maminka się nie poddaje, ale ma wzloty i upadki :oops:.Jeszcze z Amusią mam problem, przyciełam jej włoski i albo drażni ją krótki włos albo jakieś uczulenie - ma czerwone kropki na brzuszku, vet mówi że to odczyn kontaktowy :shake:. ale skórka pod białym futerkiem też jest zaróżowiona.... Quote
Bgra Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 [quote name='haliza']:loveu: Troszkę dzisiaj się zachrzaniłam, skończyłam obsługę Asika dość późno, najbardziej to maminka się nie poddaje, ale ma wzloty i upadki :oops:.Jeszcze z Amusią mam problem, przyciełam jej włoski i albo drażni ją krótki włos albo jakieś uczulenie - ma czerwone kropki na brzuszku, vet mówi że to odczyn kontaktowy :shake:. ale skórka pod białym futerkiem też jest zaróżowiona....[/QUOTE] tak na szczęście mają swoją maminkę:loveu: może to od cięcia,polecam mąkę kartoflaną,delikatnie rozprowadzić na brzusiu oby nie alergia:mad: ale to zaczęło się dopiero po obcięciu? Quote
haliza Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='Bgra']tak na szczęście mają swoją maminkę:loveu: może to od cięcia,polecam mąkę kartoflaną,delikatnie rozprowadzić na brzusiu oby nie alergia:mad: ale to zaczęło się dopiero po obcięciu?[/QUOTE], Akurat zbiegło się z cięciem, ale i tak zawsze mamy problemy ze skórą, sama nie wiem co to jest :roll:, Asik biedniutki :shake:,a co by jeszcze było mało Tomik jakiś smutny, ogonek do dołu :shake:. Masakra jakaś :mad: Quote
marmosia Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Będzie dobrze, ciocia, na pewno. Miziaki dla czworonogów :) Quote
haliza Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='marmosia']Będzie dobrze, ciocia, na pewno. Miziaki dla czworonogów :)[/QUOTE] Jakoś mnie to wszystko przybiło :shake: walka z nieuniknionym to ciężkie zmaganie, ale nic się na to nie poradzi. Wszystko wymyziane dziękujemy :loveu: Quote
Lili8522 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Głaski przesyłam dla śliicznych Futrzaków! I kciuki za zdrówko trzymam! :) Quote
haliza Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Niestety mamy złą wiadomość, przegraliśmy tę walkę z Asikiem :-(, odszedł dzisiaj za TM, do wszystkich naszych kochanych futerek a szczególnie do Finusi za którą bardzo tęsknił :-( Quote
Bgra Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Halizko bardzo mi przykro:-(żadne słowa nie ukoją bólu,trzeba czasu... tulę mocno! Quote
haliza Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Nie było nas, ja wyjeżdżałam na 2 tygodnie, Tomi i Amusia były na wyjeździe u Dorotki. Już jesteśmy w domku. Tomiczek chorował, kregosłup odmówił mu posłuszeństwa ale na razie jest dobrze... Quote
Bgra Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='haliza']Nie było nas, ja wyjeżdżałam na 2 tygodnie, Tomi i Amusia były na wyjeździe u Dorotki. Już jesteśmy w domku. Tomiczek chorował, kregosłup odmówił mu posłuszeństwa ale na razie jest dobrze...[/QUOTE] a wakacje?mam nadzieję,że wypoczęłaś:) o matlulu Tomisiu słodziaku:-( coś poważnego? Quote
haliza Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='Bgra']a wakacje?mam nadzieję,że wypoczęłaś:) o matlulu Tomisiu słodziaku:-( coś poważnego?[/QUOTE] Musiał mi mózg odparować :shake:, odejście Asika bardzo mnie przygnębiło :-(. Tomiś już dobrze, wziął serię zasrzyków, pańcia wnosi po schodach i jakoś radzimy sobie :smile: ( mam problemy z wejściem na dogo :cool3::mad:, chyba mnie trafi...) Quote
Bgra Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='haliza']Musiał mi mózg odparować :shake:, odejście Asika bardzo mnie przygnębiło :-(. Tomiś już dobrze, wziął serię zasrzyków, pańcia wnosi po schodach i jakoś radzimy sobie :smile: ( mam problemy z wejściem na dogo :cool3::mad:, chyba mnie trafi...)[/QUOTE] dobrze zrobiłaś,bo ile można uff to dobrze,że Tomiś się pozbierał,bałam się,że jakiś uraz...tfu z dogo czasami też mam problemy:mad:widzę,że nie tylko ja Quote
haliza Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 U nas pomalutku leci, miśki w porzo....ale taki upał, że ledwie wyrabiamy... Quote
Bgra Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='haliza']U nas pomalutku leci, miśki w porzo....ale taki upał, że ledwie wyrabiamy...[/QUOTE] ja źle znoszę te upały,Aleś nagle zaczął dyszeć,posadziłam go na parapecie,przy mojej asekuracji,po paru chwilach było ok,posiedzieliśmy tak z 15 min i poszedł spać do chłodniejszego pokoju śpi już z godzinę nic się nie dzieje,więc chyba tylko było mu gorąco Quote
haliza Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 [quote name='Bgra']ja źle znoszę te upały,Aleś nagle zaczął dyszeć,posadziłam go na parapecie,przy mojej asekuracji,po paru chwilach było ok,posiedzieliśmy tak z 15 min i poszedł spać do chłodniejszego pokoju śpi już z godzinę nic się nie dzieje,więc chyba tylko było mu gorąco[/QUOTE] No to faktycznie nie dla Was taka pogoda :roll:, ja z Amusią zaliczyłam dermatologa i zaczynamy leczenie, uszy do poprawki i oczywiście skóra do leczenia, duże prawdopodobieństwo, że alergia, teraz leczenie, we wrześniu testy.Zaczynamy od jutra bo musimy zebrać komplet leków :p Quote
Bgra Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 [quote name='haliza']No to faktycznie nie dla Was taka pogoda :roll:, ja z Amusią zaliczyłam dermatologa i zaczynamy leczenie, uszy do poprawki i oczywiście skóra do leczenia, duże prawdopodobieństwo, że alergia, teraz leczenie, we wrześniu testy.Zaczynamy od jutra bo musimy zebrać komplet leków :p[/QUOTE] kiedyś się wnerwiłam,bo już nie wiedziałam jak małej pomóc wzięłam swój Elocom-maść i posmarowałam zmianę jak ręką odjął,Hana zapomniała powiedziałam o tym wet,zgodziła się ze mną,że to jej nie może zaszkodzić,oczywiście cieniutką warstewką i WRP Quote
marmosia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Jak takim stworzeniom jak my maści nie szkodzą, to naszym pupilom tym bardziej :) Quote
haliza Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 A my właśnie rozpoczęłyśmy kurację :kciuki:.....nie wiem jak będzie dalej ale pierwsze mycie po którym skóra pod białym futerkiem się nie zaróżowiła i mała poszła spać bez drapania pssst, żeby nie zapeszyć....myjemy się co drugi dzień... U psiaków dużo ludzkich leków się sprawdza :smile: Quote
Bgra Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 [quote name='haliza']A my właśnie rozpoczęłyśmy kurację :kciuki:.....nie wiem jak będzie dalej ale pierwsze mycie po którym skóra pod białym futerkiem się nie zaróżowiła i mała poszła spać bez drapania pssst, żeby nie zapeszyć....myjemy się co drugi dzień... U psiaków dużo ludzkich leków się sprawdza :smile:[/QUOTE] zdradzisz czym myjesz? Quote
haliza Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 [quote name='Bgra']zdradzisz czym myjesz?[/QUOTE] Oczywiście, żadna tajemnica ;) firma Virbac a szampon Sebolityic - szampon dermatologiczny może wreszcie odbuduje się prawdziwe futerko :roll:, no zobaczymy, boję się zapeszyć :no-no-no: Quote
Bgra Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 [quote name='haliza']Oczywiście, żadna tajemnica ;) firma Virbac a szampon Sebolityic - szampon dermatologiczny może wreszcie odbuduje się prawdziwe futerko :roll:, no zobaczymy, boję się zapeszyć :no-no-no:[/QUOTE] a mogę poprosić więcej danych:razz: gdzie kupujesz? u weta? Quote
haliza Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 [quote name='Bgra']a mogę poprosić więcej danych:razz: gdzie kupujesz? u weta?[/QUOTE] Już piszę sprawozdanie :p - byliśmy u psiego dermatologa, po badaniu wstępnym Amusia dostała 2 rodzaje tabletek jedne na 8 dni drugie na 20 dni i szampon do mycia co 2 dzień ( tam co się drapała też pobrana zeskrobina, na szczęście wyłysienia z drapania). Oczywiście okazało się, że uszy też są do poprawki i mamy krople 1 raz dziennie. We wrześniu testy na alergię no i zobaczymy co dalej :roll:. Na ten czas drapania zero, czasami ciapanie pazurków, ale to chyba jako rozrywka :eviltong: Quote
haliza Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 [quote name='marmosia']Pozdrawiamy drapacza :)[/QUOTE] My też pozdrawiamy cieplutko :loveu: Quote
Recommended Posts