Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE]Witaj Halizko:loveu:ale się ucieszyłam,że jesteś:multi:
bałam się o Asika ale widzę,że chłopak chce żyć a to najważniejsze,że się nie poddaje!
przyjdzie kiedyś ten czas...ale miejmy nadzieję,że jeszcze długoooo będzie cieszył swoich bliskich i nas:loveu:
ściskam mocno!!!kusiole[/QUOTE]:loveu: Troszkę dzisiaj się zachrzaniłam, skończyłam obsługę Asika dość późno, najbardziej to maminka się nie poddaje, ale ma wzloty i upadki :oops:.Jeszcze z Amusią mam problem, przyciełam jej włoski i albo drażni ją krótki włos albo jakieś uczulenie - ma czerwone kropki na brzuszku, vet mówi że to odczyn kontaktowy :shake:. ale skórka pod białym futerkiem też jest zaróżowiona....

Posted

[quote name='haliza']:loveu: Troszkę dzisiaj się zachrzaniłam, skończyłam obsługę Asika dość późno, najbardziej to maminka się nie poddaje, ale ma wzloty i upadki :oops:.Jeszcze z Amusią mam problem, przyciełam jej włoski i albo drażni ją krótki włos albo jakieś uczulenie - ma czerwone kropki na brzuszku, vet mówi że to odczyn kontaktowy :shake:. ale skórka pod białym futerkiem też jest zaróżowiona....[/QUOTE]

tak na szczęście mają swoją maminkę:loveu:
może to od cięcia,polecam mąkę kartoflaną,delikatnie rozprowadzić na brzusiu
oby nie alergia:mad:
ale to zaczęło się dopiero po obcięciu?

Posted

[quote name='Bgra']tak na szczęście mają swoją maminkę:loveu:
może to od cięcia,polecam mąkę kartoflaną,delikatnie rozprowadzić na brzusiu
oby nie alergia:mad:
ale to zaczęło się dopiero po obcięciu?[/QUOTE],
Akurat zbiegło się z cięciem, ale i tak zawsze mamy problemy ze skórą, sama nie wiem co to jest :roll:, Asik biedniutki :shake:,a co by jeszcze było mało Tomik jakiś smutny, ogonek do dołu :shake:. Masakra jakaś :mad:

Posted

[quote name='marmosia']Będzie dobrze, ciocia, na pewno. Miziaki dla czworonogów :)[/QUOTE]
Jakoś mnie to wszystko przybiło :shake: walka z nieuniknionym to ciężkie zmaganie, ale nic się na to nie poradzi. Wszystko wymyziane dziękujemy :loveu:

Posted

Niestety mamy złą wiadomość, przegraliśmy tę walkę z Asikiem :-(, odszedł dzisiaj za TM, do wszystkich naszych kochanych futerek a szczególnie do Finusi za którą bardzo tęsknił :-(

• 2 weeks later...
Posted

Nie było nas, ja wyjeżdżałam na 2 tygodnie, Tomi i Amusia były na wyjeździe u Dorotki. Już jesteśmy w domku. Tomiczek chorował, kregosłup odmówił mu posłuszeństwa ale na razie jest dobrze...

Posted

[quote name='haliza']Nie było nas, ja wyjeżdżałam na 2 tygodnie, Tomi i Amusia były na wyjeździe u Dorotki. Już jesteśmy w domku. Tomiczek chorował, kregosłup odmówił mu posłuszeństwa ale na razie jest dobrze...[/QUOTE]

a wakacje?mam nadzieję,że wypoczęłaś:)
o matlulu Tomisiu słodziaku:-( coś poważnego?

Posted

[quote name='Bgra']a wakacje?mam nadzieję,że wypoczęłaś:)
o matlulu Tomisiu słodziaku:-( coś poważnego?[/QUOTE]
Musiał mi mózg odparować :shake:, odejście Asika bardzo mnie przygnębiło :-(. Tomiś już dobrze, wziął serię zasrzyków, pańcia wnosi po schodach i jakoś radzimy sobie :smile: ( mam problemy z wejściem na dogo :cool3::mad:, chyba mnie trafi...)

Posted

[quote name='haliza']Musiał mi mózg odparować :shake:, odejście Asika bardzo mnie przygnębiło :-(. Tomiś już dobrze, wziął serię zasrzyków, pańcia wnosi po schodach i jakoś radzimy sobie :smile: ( mam problemy z wejściem na dogo :cool3::mad:, chyba mnie trafi...)[/QUOTE]

dobrze zrobiłaś,bo ile można
uff to dobrze,że Tomiś się pozbierał,bałam się,że jakiś uraz...tfu

z dogo czasami też mam problemy:mad:widzę,że nie tylko ja

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='haliza']U nas pomalutku leci, miśki w porzo....ale taki upał, że ledwie wyrabiamy...[/QUOTE]

ja źle znoszę te upały,Aleś nagle zaczął dyszeć,posadziłam go na parapecie,przy mojej asekuracji,po paru chwilach było ok,posiedzieliśmy tak z 15 min i poszedł spać do chłodniejszego pokoju
śpi już z godzinę nic się nie dzieje,więc chyba tylko było mu gorąco

Posted

[quote name='Bgra']ja źle znoszę te upały,Aleś nagle zaczął dyszeć,posadziłam go na parapecie,przy mojej asekuracji,po paru chwilach było ok,posiedzieliśmy tak z 15 min i poszedł spać do chłodniejszego pokoju
śpi już z godzinę nic się nie dzieje,więc chyba tylko było mu gorąco[/QUOTE]
No to faktycznie nie dla Was taka pogoda :roll:, ja z Amusią zaliczyłam dermatologa i zaczynamy leczenie, uszy do poprawki i oczywiście skóra do leczenia, duże prawdopodobieństwo, że alergia, teraz leczenie, we wrześniu testy.Zaczynamy od jutra bo musimy zebrać komplet leków :p

Posted

[quote name='haliza']No to faktycznie nie dla Was taka pogoda :roll:, ja z Amusią zaliczyłam dermatologa i zaczynamy leczenie, uszy do poprawki i oczywiście skóra do leczenia, duże prawdopodobieństwo, że alergia, teraz leczenie, we wrześniu testy.Zaczynamy od jutra bo musimy zebrać komplet leków :p[/QUOTE]

kiedyś się wnerwiłam,bo już nie wiedziałam jak małej pomóc
wzięłam swój Elocom-maść i posmarowałam zmianę
jak ręką odjął,Hana zapomniała
powiedziałam o tym wet,zgodziła się ze mną,że to jej nie może zaszkodzić,oczywiście cieniutką warstewką i WRP

Posted

A my właśnie rozpoczęłyśmy kurację :kciuki:.....nie wiem jak będzie dalej ale pierwsze mycie po którym skóra pod białym futerkiem się nie zaróżowiła i mała poszła spać bez drapania pssst, żeby nie zapeszyć....myjemy się co drugi dzień...
U psiaków dużo ludzkich leków się sprawdza :smile:

Posted

[quote name='haliza']A my właśnie rozpoczęłyśmy kurację :kciuki:.....nie wiem jak będzie dalej ale pierwsze mycie po którym skóra pod białym futerkiem się nie zaróżowiła i mała poszła spać bez drapania pssst, żeby nie zapeszyć....myjemy się co drugi dzień...
U psiaków dużo ludzkich leków się sprawdza :smile:[/QUOTE]

zdradzisz czym myjesz?

Posted

[quote name='Bgra']zdradzisz czym myjesz?[/QUOTE]
Oczywiście, żadna tajemnica ;) firma Virbac a szampon Sebolityic - szampon dermatologiczny może wreszcie odbuduje się prawdziwe futerko :roll:, no zobaczymy, boję się zapeszyć :no-no-no:

Posted

[quote name='haliza']Oczywiście, żadna tajemnica ;) firma Virbac a szampon Sebolityic - szampon dermatologiczny może wreszcie odbuduje się prawdziwe futerko :roll:, no zobaczymy, boję się zapeszyć :no-no-no:[/QUOTE]

a mogę poprosić więcej danych:razz: gdzie kupujesz? u weta?

Posted

[quote name='Bgra']a mogę poprosić więcej danych:razz: gdzie kupujesz? u weta?[/QUOTE]
Już piszę sprawozdanie :p - byliśmy u psiego dermatologa, po badaniu wstępnym Amusia dostała 2 rodzaje tabletek jedne na 8 dni drugie na 20 dni i szampon do mycia co 2 dzień ( tam co się drapała też pobrana zeskrobina, na szczęście wyłysienia z drapania). Oczywiście okazało się, że uszy też są do poprawki i mamy krople 1 raz dziennie. We wrześniu testy na alergię no i zobaczymy co dalej :roll:. Na ten czas drapania zero, czasami ciapanie pazurków, ale to chyba jako rozrywka :eviltong: