Rudzia-Bianca Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 AMIGA napisał(a):Jeśli będzie potrzebna jeszcze jutro pomoc, to mogę przed południem coś gdzieś zawieźć. Dzisiaj niestety z Rybnej zabrała mnie pomoc drogowa bo moja pandeczka wysiadła kompletnie. Jest jeszcze w warsztacie i nie wiem kiedy będzie gotowa do "służby" Mój nr tel. 697 966 551 Trzymamy za pandeczkę :) Dzięki AMIGA PS Widziałam zdjęcia Lineczki - cud miód :) Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='agniech_a']Witam, mogę przygarnąć jednego pieska, najlepiej w miarę spokojnego, bo w domu są już 2 psy, jest ogródek, więc nie ma problemu; jedyny to taki, że to Wieliczka i nie mam transportu, jeśli ktoś dałby radę przywieźć pieska byłoby super, nr tel. 604-853-891 psiaki dla agniech_a, zdwrdwd i dla qkpiak: organizuja: Iwona 503497207 i Bogusia 507499774, biora teraz je wlasnie i beda jechaly rundka Nowa Huta / Pradnik / Wieliczka. Quote
EWA_A Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Jeszcze siedzę w pracy ale będę wychodzić i chciałabym pomóc, psiaka nie wezmę do siebie bo mam bardzo zaborczą sunię, ale mam samochód i czas po pracy więc jeśli ktoś chce wziąść psiaka z kobierzyńskiej a nie ma transportu to dzwońcie-600 75 35 79.magda Quote
Rudzia-Bianca Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 [quote name='krakowianka.fr']psiaki dla agniech_a, zdwrdwd i dla qkpiak: organizuja: Iwona 503497207 i Bogusia 507499774, biora teraz je wlasnie i beda jechaly rundka Nowa Huta / Pradnik / Wieliczka. Krakowianko a ta boksia od Faro ? Ten hotelik to chyba gdzieś niedaleko Wieliczki może udałoby się ją zabrać ? Faro potrzebny transport dla boksera z KKJ do Lednicy Kto jedzie dziś do hotelu do p. Tomka do Lednicy ? Na kobierzyńskiej w KKJ jest bokserka ( w tej chwili wiem o niej jednej ) , która chcemy przewiażc do hotelu , tylko nie mamy transportu . kontakt chyba przez Soemę ale nie mam do niej telefonu :( tel do Soemy 660 781387 Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Rudzia-Bianca napisał(a):Krakowianko a ta boksia od Faro ? Ten hotelik to chyba gdzieś niedaleko Wieliczki może udałoby się ją zabrać ? Rudzia - podaj mi twoj nr tel W aucie siostry jest juz komplet - 5 psow. Pojedzie nast tura. Proponuje abys zadzwonila za pol godziny do Iwony na 503497207 Ewentualnie EWA_A ma auto..? co ty na to? Quote
salibinka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Sayrel napisał(a):Ktos bedzie mial spisy psow, ktore poszly z kobierzynskiej? Bo bede chciala ta biala hasiore odnalezc:( Nie zdazylam sie doinformowac gdzie poszla. Z tego, co widziałam - nie ma chyba takiego spisu (?!) - wchodzi się do stajni, wybiera psa, spisano moje nazwisko, adres i telefon w notesie, ale nie przypisano konkretnego psa. Wszystko dzieje się bardzo szybko. Quote
Rudzia-Bianca Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 602 709 383 ale do mnie nie można się dodzwonić :( ja nawet nie wiem czy ta boksia aktualna ? Faro nie podała nr telefonu a Soemy już podałam wyżej 660781 387 Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 WAZNE: DO NIEKTORYCH OSOB NIE MOGE SIE DODZWONIC. wagens (psiak) as-ania (chcialam poinformowac, ze nie ma juz kotow) joajoa (pies lub kot = pies, bo kotow juz nie ma) ... macie pomysl? Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Rudzia-Bianca napisał(a):602 709 383 ale do mnie nie można się dodzwonić :( ale smsy mozna wysylac... Quote
Rudzia-Bianca Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 krakowianka.fr napisał(a):ale smsy mozna wysylac... można tylko nie wiadomo kiedy dotrą nie mam zasięgu :( Quote
OlaLola Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 A czy wiecie może jak wygląda sytuacja w schronie w Gliwicach? Rano podobno nie było jeszcze tak źle. Quote
Rudzia-Bianca Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Rozmawiałam z Soemą - transport Boksi nieaktualny -dzięki wielkie . czasem działa mi domowy 122741893 Quote
Rudzia-Bianca Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Jeśli to możliwe bardzo proszę DT z postu 6 o potwierdzenie że mają już lub jadą do nich zwierzaki i więcej się nie zmieści ;) dzięki Quote
iwona213 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 OlaLola napisał(a):A czy wiecie może jak wygląda sytuacja w schronie w Gliwicach? Rano podobno nie było jeszcze tak źle. wszystko przygotowane do ewakuacji, woda prawie pod drzwiami ale juz opada, na szczęście u nas od wczoraj nie pada deszcz. Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Od Kariny & Eweliny kt wlasnie sa pod KKJK dowiedzialam sie, ze zostalo jeszcze troche duzych lub bullowato-amstafowatych miskow (bardzo fajne pasy, wcale nei sa koniecznie agresywane, ja takie mam w domu i su suuuuuper) Czy jest ktos do kogo jeszcze nie zadzwonilysmy a kto chcialby duzego psiaka? Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Rudzia-Bianca'] zdwrdwd tel. 509-408-978ul. Orłowskiego 9 (obrzeża NH) DTMogę wziąć jednego psa. Najlepiej starą sukę (a nóż zostanie na DS). Średnią. Taką żeby nas nie zjadła. w nastepnej turze piesek tam pojedzie, zawiezie go iwoniam (siostra krakowianka.fr) Quote
zdwrdwd Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 krakowianka.fr napisał(a):w nastepnej turze piesek tam pojedzie, zawiezie go iwoniam (siostra krakowianka.fr) Przez tel. miałam powiedziane że do mnie jadą? To jak to? (oczywiście zaczekam ;), ale nie wiem czy tu jakiś błąd nie wystąpił). Quote
marisella Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Rudzia-Bianca napisał(a):Jeśli to możliwe bardzo proszę DT z postu 6 o potwierdzenie że mają już lub jadą do nich zwierzaki i więcej się nie zmieści ;) dzięki Jakiś psiak ponoć rzeczywiście do nas jedzie (na Dobrego Pasterza). Czy się więcej zmieści? Myślę, że osoba przywożąca najlepiej to oceni - ja nie wiem jakie zwierzaki są jeszcze i jaka ogólnie jest sytuacja. Gdyby było bardzo potrzeba to na pewno coś by jeszcze do nas wlazło, od biedy w ogrodzie nawet konia by się zmieściło ;) Tyle, że kolejne psy musiałyby się dogadać z obecnie jadącym no i musiałyby być raczej zdrowę (nasza dobermanka jest nieszczepiona, bo ma bardzo chorą wątrobę między innymi). I nieagresywne, bo ja jestem średnia w znajomości zwierzakowej psychiki i mogłyby mnie zjeść :/ Quote
fizia Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Jak wygląda sprawa z transportem czy jeszcze jakieś samochody sa potrzebne? Kropcia napisała na krakowskim wątku: Słuchajcie, rozmawiałam teraz z Maćkiem (Anasharem). On jest na miejscu na Kobierzyńskiej i powiedział, że tam zostało już niewiele psów!!!! Ludzie przychodzili i zabierali po kilka, nie wiemy czy to już na stałe, ale mimo wszystko jestem w szoku!!! Spora część na pewno zostanie... Quote
Rudzia-Bianca Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Kochani muszę zniknąć na jakiś czas, jak tylko wrócę pouzupełniam wszystko w pierwszych postach . Quote
Afryka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Zaznaczam sobie wątek, żeby być na bieżąco. Ja pojechałam po psa i tak jakoś wyszło, że wróciłam z kotem. Zastanawiam się, jak jeszcze mogłabym pomóc. Quote
kiwi-ona Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 salibinka napisał(a):Z tego, co widziałam - nie ma chyba takiego spisu (?!) - wchodzi się do stajni, wybiera psa, spisano moje nazwisko, adres i telefon w notesie, ale nie przypisano konkretnego psa. Wszystko dzieje się bardzo szybko. No właśnie, tam panuje totalny chaos, ale z tego co widziałam nawet sporo chętnych na opiekę się znajduje :) Upatrzyłam sobie spokojnego psa, to ktoś mnie ubiegł :) Później znowu :) Najwięcej chętnych jest wiadomo na mniejsze psy i raczej te spokojne Quote
agaga21 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 udało mi się dodzwonić do asior! w schronisku nie ma ani jednego psa! w stadninie jest kilkanaście, reszta poszła do dt! część agresywnych psów przyśpiono sedalinem i wywieziono w bezpieczne miejsca. Quote
kiwi-ona Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Dora napisał(a):kiwi-ona mozesz zobaczyc czy jest tam biala sunia husky !!!!! Dora nie widziałam żadnej husky, byłam w 2 stajniach, ale jak wcześniej pisałam jest tam ogromny ruch więc moze przeoczyłam.. Quote
fizia Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 agaga21 napisał(a):udało mi się dodzwonić do asior! w schronisku nie ma ani jednego psa! w stadninie jest kilkanaście, reszta poszła do dt! część agresywnych psów przyśpiono sedalinem i wywieziono w bezpieczne miejsca. Cudownie!!!! Niesamowite to jest! Quote
Recommended Posts