Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

Aaaaaaa :wallbash: Przywiezli mi nie te karme co trzeba :angryy: :mad: A ja juz nie mam czasu jej wymienic :placz: Dobrze, ze chociaz z jagniecina :roll: bo by Max glodowal.

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ayshe napisał(a):
:evil_lol: :evil_lol: rrrany:roll: :evil_lol: ...biedny maksik:cool1: .
teraz bede caly czas myslala o klapkowskim...rrrany...:placz:

ale po co? :roll: Ja tam sie wcale nie bede do niego na plac pchala :evil_lol: Pojade z wizyta towarzyska :cool3: Pokaze mu Maxa, a Max zrobi HAU!HAU! i schowa sie za nogi mamusi :evil_lol: Po taki powitaniu odechce sie hodowcy robienia czegokolwiek :diabloti:

Posted

agis napisał(a):
ale po co? :roll: Ja tam sie wcale nie bede do niego na plac pchala :evil_lol: Pojade z wizyta towarzyska :cool3: Pokaze mu Maxa, a Max zrobi HAU!HAU! i schowa sie za nogi mamusi :evil_lol: Po taki powitaniu odechce sie hodowcy robienia czegokolwiek :diabloti:

hihihi:evil_lol: pozyczyc ci whoo? beda robily HAU! HAU! w duecie :cool3: :cool3: :cool3:
choc whoo moze zrobic jeszcze: wrrrrrrrrr:angryy:

albo zaskoczy mnie totalnie tak jak wczoraj - zero wrr i pchanie glowy pt " poglaszcz" do zupelnei obcej osoby:-o !!! i to na terenie naszego domku bylo!!!:crazyeye: no w szoku mocnym bylam :eviltong:

Posted

agis-bo pies jest jeszcze nie zrobiony:roll: .
ciezko sie robi tak miekkiego psa[ale juz z wola walki-booje sie booje sie aaale nie puszcze tego rekawa-jestem z niego naprawde dumna bo niedawno po prostu zwiewal do mamusi].i po prostu wolalabym zeby hodowca zobaczyl juz zrobionego psa:cool1: .tak jak z pt.:p .

Posted

ayshe napisał(a):
agis-bo pies jest jeszcze nie zrobiony:roll: .
ciezko sie robi tak miekkiego psa[ale juz z wola walki-booje sie booje sie aaale nie puszcze tego rekawa-jestem z niego naprawde dumna bo niedawno po prostu zwiewal do mamusi].i po prostu wolalabym zeby hodowca zobaczyl juz zrobionego psa:cool1: .tak jak z pt.:p .

No, ja wiem, ze on jeszcze nie zrobiony :cool3: i ze jeszcze troche to potrwa (do tego jeszcze przewodnik musi sie "zrobic" :cool1: ;) ). Mysle, ze cale spotkanie skonczy sie na kawie i pogaduszkach, bo jak znam zycie hodowca sie tak roooozgaaaaada, ze na nic innego nie starczy czasu :evil_lol: Takze spokojnie :cool1: Poza tym, ja bym wolala, zeby nikt inny oprocz Ciebie (lub pod Twoim czujnym okiem), nie pracowal z Maxem, bo nikt go nie zna tak jak Ty. A poniewaz z Maxem juz tyle zostalo zrobione i wcale nie bylo latwo, wiec baaaardzo szkoda by bylo to popsuc.

Posted

agis-no nie o to mi chodzi:cool3: .maxa nie da sie popsuc[cokolwiek to znaczy].pies jest wypracowany na tyle ze naprawde...no nie da sie go spierniczyc [chyba ze ktos mu dosunie palka -ale to raczej nie jest mozliwe].chodiz tylko o to ze ja jestem odpowiedzialna jako szkoleniowiec za psa i po prostu stresuje sie nie skonczonym psem:roll: .tj zeby mial skonczony etap to ok...my mamy zrobiony program tylko ze z technika sie mocujemy.bo z ipo 1 zostal nam tylko pusty namiot.mamy zrobione osaczenie i oszczekanie,poscig,obciazenie,czolowke i konwoj.teraz zostalo najgorsze a mianowicie wygladzenie tego.bo chyba nikomu nie zalezy na zdaniu egzaminu dla samego zdania.:shake: .
noooiiii zawsze mnie stresuje pokazywanie komus[do jakby nie bylo oceny]nieskoncoznej pracy.co innego filmiki z treningow a co innego:pokaz co robi.i to tyle.
to tylko takie zboczenie szkoleniowe.

Posted

Eddiii napisał(a):
po dzisiejszych zajeciach jedziemy prosto na mazury, wiec nie bedzie nas w w/end

Buuuu... No to ja nie mam z kim pojechać na śladziki...:placz: A myślałam że na pasożyta uda mi się z wami zabrać :oops: Pech :roll:

Posted

Eddiii napisał(a):
po dzisiejszych zajeciach jedziemy prosto na mazury, wiec nie bedzie nas w w/end

Eddiii musi pokultywowac troche zycie rodzinne:cool3: :evil_lol:

Posted

Hej wszystkim, to jest nasz pierwszy cały dzień w Szwecji (bo dopiero wczoraj wieczorem przyjechaliśmy). Już teraz wiem, że Balto ma zadatki na psa ogrodowego - czyli takiego co to lata po terenie (a właściwie głównie leży na trawie z piłką gappaya, którą pokochał ostatnimi czasy). Pies jest w szoku i zachłystuje się wolnością (kontrolowaną oczywiście, hehe). Szkoda, że tak nie mieszkamy w Warszawie... :cry: Na razie mało ćwiczymy :oops: , ale to dlatego, że musieliśmy pojechać do miasta (ale to brzmi) i zrobić zakupy. Zainspirowana filmem doktora Raisera poćwiczyłam z gnojkiem chodzenie przy nodze i muszę powiedzieć, że nawet mu (no i mi) nieźle szło ;) :p Nie ayshe, nie nagrałam tego,ale obiecuję, że nagram. Z bólem serca obiecuję :evil_lol: A teraz muszę spadać, bo w domu nie mam netu, tylko u mamusi lubego. :loveu:

Posted

mimoza-pracuj.nagraj i wrzuc na cc.wtedy bede mogla cos ci skorygowac.tak to trudno mi cos napisac.jedno jest pewne-ucz psa na kontakt "obowiazkowy"to co robilismy ostatnio.ale nagraj to kobieto.:mad:

Posted

A ja kupiłam wczoraj korki:multi: :multi: :multi: I może już nie będę tyłkiem niszczyć murawy...:oops:
Teraz nie mogę się doczekać treningu z tresserem.
Nagram te swoje wypociny, nagram.

Posted

[quote name='ayshe']przypominam ze lece do reichu.
na baaardzo krotko.jutro bede spowrotem na zajecia.shida-18.30.to znikam. paaa.

bedziemy :cool3: z lekko niewybieganym borderem :loveu:

Posted

Hej , zaraz wybywam na tygodniowy wyjazd ale chciałam Wam najpierw opowiedzic o moich wrazeniach z wczorajszych Mistrzostw IPO.
Oczywiscie ja widziałam tylko niewielki wycinek ,jednak jakas opinie mozna na tym sobie zbudowac.
Kilka razy bylam na powaznych zawodach PT ,Mistrzostwach Mazowsza itd.I wracałam nie przekonana do tego sportu.
Ale to zobaczyłam wczoraj, mnie naprawde zachwyciło -choc to moze złe słowo .Poprostu zobaczyłam jaki poziom trudnosci jest w tym sporcie .Jak trudno zapanowac nad psem .Ile pracy to musiało kosztowac .Emocje ,adrenalina ,naprawde sport przez duze S a nie zabawa.
Psy były rozne lepsze i gorsze.Moja uwage zwrociła czarna suka ONka z p.Krolikowaska.One chyba zajeły drugie miejsce w IPO3, o ile sie nie myle.Piekna praca tego psa,skupienie na przewodniku,pozazdroscic.
Wyobrazałam sobie co by było jakbym ja tam weszła na ring np z takim pieskiem jak Bianka :-) To dopiero byłby smiech :-)
Szkoda ,ze były same owczarki .No potem chyba miał byc amstaf ale ja nie dotrwałam.Dlaczego inne rasy nie moga sie pokusic o start w tym sporcie .Ciutek monotematycznie było .
Przy pokazach niektorych trybuny zamierały i w milczeniu wszyscy patrzyli i trzymali kciuki .A skuchy były nawet u najlepszych :-) , jak to w zyciu bywa :-) Ale atmosfera niezła i chyba dosc zyczliwe nastawienie widowni .Podobały mi sie spontaniczne oklaski po b.dobrze wykonanym cwiczeniu.Mam nadzieje ,ze to nie rozprasza psow .
Moje pieski pojechały ze mna i pod koniec Bianka tak sie przejeła atmosfera zawodo jak by nie było obronnych ,ze zaczeła aktywnie przejmowac władze nad naszym kawałkiem ziemi pod fotelami :-)
No to musiałam sie zabierac zeby nie nastrzelac sobie obciachu kiedy to male cos wypada spod fotela i usiłuje uzrec w noge przechodzacych widzow :-)
Gdybym miała odpowiedniego psa do tego sportu ,do IPO , to bym sie skusiła pocwiczyc.Moze to przez Ayshe ,bo ona tak ciagle zachwala ten sport.A moze przez to ,ze naprawde stopien trudnosci jest duzy i satysfakcja tez musi byc do tego odpowiednia.Patrzac na to jak fantastycznie te psy sie bawiły ,jak wogole to było ciekawe i zajmujace ,dziwie sie ,ze ten sport u nas umiera.Takie emocje ,taka mozliwosc sprawdzenia sie i co ,tak mało osob chce i moze-biorac pod uwage liczbe ONow ktore u nas sa i wogole liczbe psow .
Wielka szkoda .

Posted

Wyniki:

IPO1
1. UNO Lasman - Martin Bajrak - 94/90/87 = 271
2. DIRO Skiros - Ag. Leszczyńska - 97/90/77 = 264
MISTRZ POLSKI IPO 1
3. IVO GABI Vigo - M. Orzechowski - 84/84/79 = 247
I V-CE MISTRZ POLSKI IPO 1
4. PICASSO Traho - J. Radovesnicky - 92/76/79 = 247
5. DANO Zamet - T. Stocki - 87/76/80 = 243
II V-CE MISTRZ POLSKI IPO 1
6. WILDO Eqidius - K. Ziemniewicz - 94/76/73 = 243
7. BARACUDA Frambos - M. Goleman - 94/93/55 = 242
8. BRONKO z Adamovho Dvora - A. Żaczek - 71/76/84 = 231
9. DEXTER Eskorta - M. Giętka - 20/54/88 = 162

ANET - E. Chrapla - 97/95 / dyskwalifikacja
ARUN Rewir-Konin - T. Opszalski - 86/66/dyskwalifikacja

IPO3
1. ATHENA Sk Sion - J. Klaczak - 88/92/90 = 270
MISTRZ POLSKI IPO 3
2. ARA vom Fuchsgraben - M. Królikowska - 78/95/87 = 260
I V-CE MISTRZ POLSKI IPO 3
3. JASYR z Jastrzębskiego Zagonu - D. Kowalski - 86/87/81 = 254
II V-CE MISTRZ POLSKI IPO 3
4. ROKO z Polytanu - W. Gossa - 70/85/77 = 232
5. BRITA Psi Kantor - L. Pisarczyk - 93/78/54 = 225
6. UNKA z Tuszyńskiego Lasu - M. Człapa - 53/78/82 = 213
7. BOB BANDZIOR od Rasputina - M. Spałek - 13/74/71 = 158

VAT Cevaro - S. Kawka - 93/79 / dyskwalifikacja
AGIS Canislog - P. Stypułkowski - 92/81/dyskwalifikacja
LOKE Hajen - J. Karolowska - 84/80/dyskwalifikacja
ONTA Traho - J. Radovesnicky - 88/71/dyskwalifikacja
GALATI Dorplant - D. Stawicka - 38/82/dyskwalifikacja

Posted

Dokładnie , tu było najwięcej problemów, w większości dyskwalifikacji psy nie puszczały na trzecią komendę ....trzeba powiedzieć, że pozorowanie było oprócz tego, że bardzo równe, również twarde, mówiąc laickim jezykiem pozorant nacierał na psa do końca, wywierał silną presje a psy czując przeciwnika podejmowały z nim walkę. Anet Emmi na kilku krotnym wysyłaniu nie zrewirowała namiotu pozoranta, kiedy załapała sędzia wczesniej już kazał przerwać prace, wielka szkoda bo pokazła super posłuszeństwo (95) i rewelacyjny ślad (97)

Posted

wrocilam i jestem padnieta..poniewaz chita zostala razem z shado z ivonka -to o malo nie zeszlam na zawal:roll: .po za tym ze oczywiscie chita sie nie zalatwila podczas mojej nieobecnosci oraz odmowila zaprzyjaznienia sie z ivonka[i ivonka oberwala :roll: ]to bylo ok.
na nocnym czuwaniu bylo super.:multi: :loveu: .juz sie nie moge doczekac kiedy spotkamy sie za rok.wspaniali ludize i wspaniala atmosfera.ogromny hold zlozony wlasciwemu czlowiekowi.

ja kibicuje zawsze arze fuchsgraben:loveu: .mam nadzieje ze glonki ja tez nakrecili.
co do puszczania...no coz to kwestia zejscia na socjalny.:cool3: .a nie li tylko "walki"z pozorantem ktory pracowal jak widze prawidlowo mocno obciazajac psy-to w koncu ipo3:evil_lol: .a wiadomo jak jest z socjalnym czeeesto:razz: :diabloti: .ja tez mam problem z shado[ale to dizadek i w sumie wystarczy mu przypomniec oe w pachwinach ze NALEZY sluchac sie mamci:diabloti: bo to daje powtorny chwyt w nagrode:multi: a i dziadek to przeca nie pies sportowy tylko ot rekreacyjny kanapowiec]i gismo[syn ursusa batu twardy jak cholera ,taki fighter-franca z niego niezla jest:shake: ].uwe sie z nim buja bo ja zdrowia nei mam do tego psa.oczywiscie startowac nie bedzie bo to jest...no za duzy fighter...obawiam sie ze duuuzo pracy trzeba w niego wlozyc a i to sztuka dla sztuki bo to w koncu eksterier nie:evil_lol: .

dobra.dostalam potweirdzenia wyjazdow i tak:
1.Dania-warsztaty-24-27 sierpien.
2.Estonia-zawody ipo-7-9 wrzesien
3.USA-warsztaty-8-12 pazdziernik
4.Wegry-zawody ipo-26-28 pazdziernik
5.Wlochy-warsztaty-2-3 listopad
6.Holandia-zawody ipo-16-18 listopad.
zapiszta sobie te terminy bo wtedy nei macie zajec:evil_lol: .

Posted

heh postawilam sobie smutne buzki ":(" w kalendarzu...

ale oczywiscie mimo tych buziek i tak bedziemy z whoo trzymaly kciuki zeby byly to suuuuuuperasne wyjazdy :)

Posted

troche ode mnie odsapniecie:evil_lol: ....napewno tez jade na zawody schh w grudniu-halowe:roll: ,no poza sladami oczywiscie.bo jestem ciekawa jak chita pojdzie w hali.wprawdzie pracowalismy i pracujemy w hali ale to znajome miejsce a i hala[owczarnia]jest nie za duza.
nie mam pojecia po kiego ja masochistycznie sobie napchalam tak z ta klucha czas ale co mi tam...gorzej i tak juz byc nie moze w sumie nie?:evil_lol:
buahahaha przypomnialam sobie propozycje uwe-startuj w zyrardowie w ipo1 :mdleje: :roflt: ...jasssne na mistrzostwach kraju z surykatem buahahaha:grab: :grin: :grin: :grin: :splat: