jfn Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Z Kovarny. ;) Nie wiem, jak pod względem pracującym ogólnie, ale mama Kelta (z Kovarny właśnie) pracuje fantastycznie w obi... :)
14ruda Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 U nas Kiarka jest chyba z Kovarny i też ma świetne wyniki.
ada89 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Nie wiem, gdzie to napisać, ostatnio nie bywam na dogomani w owczarkach, ale czy mogę się dowiedzieć gdzie dostane wzorzec SV i w ogole całe wytłumaczenie tego wszystkiego... ?
14ruda Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [URL]http://www.owczarek-niemiecki.com/[/URL] Czym sie różni klasa otwarta od użytkowej na wystawie?Użytkowa to użytki a otwarta to eksteriery?
BeataG Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Hehe, nie - w klasie użytkowej mogą się wystawiać psy, które mają zdane IPO. Jeśli pies ma IPO, to może być wystawiany w klasie otwartej lub użytkowej, jeśli ma również championat, to także w klasie championów, a jeśli ma poniżej 24 miesięcy, to również w klasie pośredniej.
14ruda Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 ee za skomplikowane to dla mnie:roll: .Tak sie pytam,bo se patrzałam na rodzinke Aichy i patrze,że dziadek wystawiany jest w kl.użytkowej a ojciec w otwartej. Boszsz włsnie w radiu mówili,że 12 latka zagryzł dziś pies na posesji.Wydostał sie z kojca podobno.Chopak nie żyje.Cytuje"Chłopca zagryzł mieszaniec wilczura niemieckiego".:roll: Brawo.
mimoza Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Wilczur niemiecki... Hmmm... Niezłe byłoby, gdyby nie było tragiczne.
14ruda Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 no własnie.I tak bedzie gadane,że ONy to agresory.Dopóki jakis inny w typie nie pogryzie kolejny raz.Swoją drogą się skąd biora sie takie tragedie?Pies podobno nie był agresywny.Pewnie siedział w tym kojcu od 4 lat...Straszne.Szkoda chłopaka.
Nanami Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Ale z niemiecka klasa użytkowa i klasami na BSZS jest jeszcze inaczej :evil_lol:
shida Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 trymery doszly - bede je miala dzis ze soba wieczorem o ile zajecia beda - deszczyk ladny obecnie ;) jak nie bedzie to bede z nimi jutro na 19 na egzaminie :(((
shida Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 pewnie ! :) i teraz i potem bo cos mi sie widzi ze ten wstepny bedzie baaaaaardziej stresujacy ;)
agis Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='shida']trymery doszly - bede je miala dzis ze soba wieczorem o ile zajecia beda - deszczyk ladny obecnie ;) jak nie bedzie to bede z nimi jutro na 19 na egzaminie :((([/quote] A gdzie dzisiaj zajecia? Bo cos mi sie kojarzy, ze na cyplu, ale nie jestem pewna.
Pyros-Aga Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 [quote name='Romas']To co , trzymac kciuki jutro za Was :-)[/QUOTE] Dziękujemy za kciuki- w połowie zadziałały :lol: Treser był nieugięty i oceniał bez taryfy ulgowej :cool3:
Lara Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 ale Treser nikogo nie oblal co? :razz: jaki sedzia Was bedzie oceniac w sobote?
Pyros-Aga Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 [quote name='Lara']ale Treser nikogo nie oblal co? :razz: jaki sedzia Was bedzie oceniac w sobote?[/QUOTE] Treser głównie oblał :cool3: Sędzia- hmmm..:oops: nie wiem.. Konrad ???
Lara Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 ee no troche krzyku bylo ale chyba to dobrze, pelna mobilizacja :evil_lol: a Konrad jest sedzia? :lol:
BeataG Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 [quote name='Pyros-Aga']Treser głównie oblał :cool3: Sędzia- hmmm..:oops: nie wiem.. Konrad ???[/quote] Hahahaha, dobre. :evil_lol: [FONT=Verdana]Sędzia Zbigniew Strzakłowiec, ten sam, co na egzaminie w grudniu, kiedy zdawali Max, Heki, Gemma i Lara.[COLOR=black][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT]
mimoza Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Kochane, wróciłam właśnie do domu, rzuciłam się do netu, żeby dowiedzieć się o dzisiejszym egzaminie i co? Jakoś niejasno się wyrażacie. Aga Pyros, jak było, szybciutko jak na spowiedzi:razz: :cool1: Jak wam poszło, jak poszło innym, jak tresser, kto sędziował? No i jak to będdzie w sobotę? I czy miejsce dla gapiów też będzie? Co ze śladami? :-o :crazyeye: :roll: ;)
Pyros-Aga Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 [quote name='mimoza']Kochane, wróciłam właśnie do domu, rzuciłam się do netu, żeby dowiedzieć się o dzisiejszym egzaminie i co? Jakoś niejasno się wyrażacie. Aga Pyros, jak było, szybciutko jak na spowiedzi:razz: :cool1: Jak wam poszło, jak poszło innym, jak tresser, kto sędziował? No i jak to będdzie w sobotę? I czy miejsce dla gapiów też będzie? Co ze śladami? :-o :crazyeye: :roll: ;)[/quote] Sędziował Tresserek, miejsce dla gapiów będzie ( 30 czerwca). Zdawało 7 psów, zdało 3. Napiszę o swoich, inni niech napiszą o sobie ;) Tika ( nie zdała) krzywy siad, odstawiony zad na równaniu, za daleko usiadła na "do mnie" aport zbyt wolno, brak waruj w marszu. Zostawania nawet nie robiliśmy, bo już było po... Pyros ( zdał) przerywany kontakt, odstawał na zwrotach, aport zbyt wolno, podjął na drugą komendę, "do mnie" krzywo, waruj w marszu powoli. To tyle. Moich odczuć- z obu psów jestem dumna :eviltong: Tika ćwiczy 2 miesiące i nad precyzją wykonania jeszcze się nie skupiłysmy. Pyros- to Pyros, jestem zadowolona z postępów i jego spokoju emocjonalnego :p
Pyros-Aga Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 [quote name='BeataG']Hahahaha, dobre. :evil_lol: [FONT=Verdana]Sędzia Zbigniew Strzakłowiec, ten sam, co na egzaminie w grudniu, kiedy zdawali Max, Heki, Gemma i Lara.[COLOR=black][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/QUOTE] Przepraszam...:oops: Ja się nie znam kompletnie :eviltong:
Lara Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 [quote name='BeataG']Hahahaha, dobre. :evil_lol: [FONT=Verdana]Sędzia Zbigniew Strzakłowiec, ten sam, co na egzaminie w grudniu, kiedy zdawali Max, Heki, Gemma i Lara.[/FONT][/quote] EEE... to macie sedziego baaardzo PRO! :p Luzik! Jak ktos dostanie bardzo dobra to bedzie sie musial bardzo wstydzic :evil_lol: Wszyscy macie zdac na doskonala! :mad:
Recommended Posts