Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

Posted

monika083 to super wynik, trzymam kciuki żeby był jeszcze lepszy! Tryptyk jest cudny, ale ja nie miałabym go po prostu gdzie już powiesić :)
Dotarło 49 zł od mamamuminka :) Dziękuję Kochana!!!!
Mamy aktualnie na koncie 138,88 zł

Posted

Oj, jakieś maleńkie te wpłaty są, tak przeczytałam w 1 wątku.....
Na koniec października wyślę 10zł, poproszę konto.
No to końca roku po 10złł deklaruję m-nie.
A jak dalej to się zobaczy.
Wiem, że mało, ale cóż.

Posted

W poniedziałek zadeklaruję. Przy takich małych deklaracjach trochę za duże dotacje były. Widziałam 150 zł.i takie milczące. Trzeba przy darowiźnie wklejać apel o deklaracje na samym poczatku dotowanego wątku (psa). Coś za coś no niestety...Otrzymują niech zasłużą-myślę o osobach które wątek założyły .
Wiem ,wredna jestem....jakoś mi masło maślane wyszło. Kto mnie zrozumiał niech przetłumaczy.Wróciłam z działki-zmęczenie i zgubiono przewożonego psa-zdenerwowanie:roll:

Posted

Może i za duże, ale staruszki mają tyle chorób, że szkoda nam, żeby pieniądze leżały na koncie i czekały, a psom się pomagało niewiele! Jak się wchodzi na wątek staruszka w potrzebie, to aż płakać się chce - prawie zawsze tragiczna sytuacja i notoryczny brak pieniędzy! I wiemy, że nigdy nie będzie lepiej:( Dlatego wspierajcie Skarpetę im. Talcott nawet najmniejszym grosikiem!

Posted

Kochane, ja zawsze pamiętam o Skarpecie... jednak mam zbyt wiele wydatków... :( juz na poczatku 10.2010 obiecałam sobie, że jak tylko bedę miała przypływ gotówki to cos wpłacę....

Co do pomocy.. to niestety "moja" Kundelkowa Skarbonka ma to samo... wiele osób bardzo często prosi o pomoc, ale.... nigdy nie wplacily do Skarbonki...a sa tez takie, które wplacaja co miesiac a nigdy o pomoc nie prosily :)

Posted

[quote name='obraczus87']Kochane, ja zawsze pamiętam o Skarpecie... jednak mam zbyt wiele wydatków... :( juz na poczatku 10.2010 obiecałam sobie, że jak tylko bedę miała przypływ gotówki to cos wpłacę....

Co do pomocy.. to niestety "moja" Kundelkowa Skarbonka ma to samo... wiele osób bardzo często prosi o pomoc, ale.... nigdy nie wplacily do Skarbonki...a sa tez takie, które wplacaja co miesiac a nigdy o pomoc nie prosily :)[/QUOTE]

Marna to pociecha, ale... tak właśnie jest!

Posted

[quote name='obraczus87']Kochane, ja zawsze pamiętam o Skarpecie... jednak mam zbyt wiele wydatków... :( juz na poczatku 10.2010 obiecałam sobie, że jak tylko bedę miała przypływ gotówki to cos wpłacę....

Co do pomocy.. to niestety "moja" Kundelkowa Skarbonka ma to samo... wiele osób bardzo często prosi o pomoc, ale.... nigdy nie wplacily do Skarbonki...a sa tez takie, które wplacaja co miesiac a nigdy o pomoc nie prosily :)[/QUOTE]

Pozwolcie, ze przywolam post Obraczus w odpowiedzi na PW od Moniki, ktora serdecznie pozdrawiam, milym skarpeteczkom - ciulaczkom, rowniez sle serdeczne pozdrowienia :lol:
Ta PW nie stanowi tajemnicy i stad tez pozwalam sobie skopiowac i prosic Was o poparcie :lol:

Oto tresc:

[INDENT]Monika,

Obiecalam napisac kilka slow. Skarpeta wg mnie nie pociagnie, jesli bedzie egzystowala na dotychczasowych zasadach. Ludzie chetnie wyciagaja reke po dofinansowanie ale nie zastanawiaja sie, ze to nie jest worek napelniajacy sie ot tak z nieba. Dlatego tez widze tylko 1 rozwiazanie:

kazdy chetny do skorzystania z tej pomocy musi zatroszczyc sie o zwrot do skarpety, przynajmniej 50- 70% otrzymanej kwoty. Jak uzbierac? Bazarki lub zbiorki. Wyznaczenie terminu zwrotu powiedzmy w ciagu 4 tygodni. Mozna tez prosic osoby ktore juz skorzystaly z pomocy - o pomoc teraz w zasileniu skarpety wg zasad , jak wyzej.

Skarpete czeka zgon, jesli nie podejmiecie takiej decyzji. Monika, wiesz jak dziala na ludzi prosba i nalozenie obowiazku. Prosbe sie olewa - obowiazek narzuca pewne dzialania.

To tyle moich przemyslen. Pisze szczerze, bo szkoda mi tej pieknej idei. Dokladalam sie do wienca i ciesze sie, ze czesc tych pieniedzy poszla na zbozny cel.
Prosze, przedyskutuj z dziewczynami i oby pamiec o Kasi trwala tak dlugo jak dlugo bedzie istniec to forum, a nawet jeszcze dluzej. Kasia byla cudowna osoba - nie znalam Jej osobiscie, ale spotkalam ja na naszym wspolnym watku i cudownie nam sie pisalo.
Niedawno powstal watek Reksia juz w DS - wspomnialam na nim o Kasi i prosilam Ja o czuwanie nad tym psiaczkiem. Dam glowe, ze wysluchala i tak slicznie zakrecila, ze Reksik znalazl dom w ostatniej chwili, gdy mial juz jechac do DT. Naprawde wierze w Jej obecnosc tu na dogo i wszedzie tam, gdzie cierpia psy. Moj banerek pozostanie tak dlugo jak dlugo bede obecna na forum - jest moim talizmanem i przynosi mi szczescie.

Jesli bede w PL - w Kamieniu Pomrskim/ Szczecin niedaleko/ mam dom i chyba niedlugo tam zajrze - odszukam Kasie, zapale Jej znicz i zloze kwiaty, no i pogadam z Nia od serca.

Pozdrawiam

Magda
[/INDENT][INDENT][URL="http://tiny.pl/hg99l"][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][IMG]http://img694.imageshack.us/img694/6059/talcott.png[/IMG][/FONT][/COLOR][/URL]

Prosze Was, rozwazcie i podejmijcie decyzje. Talcott byla i jest dobrym duszkiem dogo........Czy trzeba wiecej slow? Tylko od nas zalezy,jak potoczy sie los staruszkow pod patronatem Talcott - naszej niezapomnianej Kasi :-(

[/INDENT]

Posted

Moim zdaniem propozycja dusje warta jest rozważenia. Myślę, że 50 procent otrzymanej kwoty powinno do skarpety wrócić dzięki organizowanym przez ciotki wątkowe bazarkom, aukcjom cegiełkowym, czy innym zbiórkom - w przeciwnym razie skarpeta umrze śmiercią naturalną lub będzie ledwo zipać. Faktycznie wszyscy dziękują, ale nikt nie spieszy z wsparciem finansowym. Nawet minimalnym, no przepraszam prawie nikt! Co na to reszta ciotek założycielek?