MagdaNS Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 monika083 to super wynik, trzymam kciuki żeby był jeszcze lepszy! Tryptyk jest cudny, ale ja nie miałabym go po prostu gdzie już powiesić :) Dotarło 49 zł od mamamuminka :) Dziękuję Kochana!!!! Mamy aktualnie na koncie 138,88 zł Quote
Akrum Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 i dzisiaj z rana podnoszę wątek do góry :) Quote
agusiazet Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Z mojego bazarku dla starszych piesków powinno wpłynąć 95 zł. Jak tylko wpłyną przeleję na Skarpetę im. Talcott! Quote
Monika z Katowic Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Wspaniałe anioły!:loveu: Dzięki Wam trwa Skarpeta im. Talcott... Ja zaraz napiszę proszące pw do ludzi, którzy byli na wątku Talcott... Quote
agusiazet Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='aanka']odwiedzam watek :roll:...........[/QUOTE] Może coś więcej, aktywniej, z ikrą:) Quote
Monika z Katowic Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Jolanta08 napisała mi na pw, że pomoże... W imieniu TALCOTT dziękuję Ci, Jolu.:loveu: Quote
Bjuta Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 A ja nie dam rady pomóc... Znowu przeszarżowałam w październiku... Quote
dusje Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Moniko z Katowic :lol: Masz PW. Bardzo prosze o rozwazenie ;) Quote
Awit Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Oj, jakieś maleńkie te wpłaty są, tak przeczytałam w 1 wątku..... Na koniec października wyślę 10zł, poproszę konto. No to końca roku po 10złł deklaruję m-nie. A jak dalej to się zobaczy. Wiem, że mało, ale cóż. Quote
MagdaNS Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Awit bardzo bardzo dziękuję, w naszej sytuacji każde 10 zł się bardzo liczy!!!! Już wysyłam Ci numer konta. Quote
andegawenka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 W poniedziałek zadeklaruję. Przy takich małych deklaracjach trochę za duże dotacje były. Widziałam 150 zł.i takie milczące. Trzeba przy darowiźnie wklejać apel o deklaracje na samym poczatku dotowanego wątku (psa). Coś za coś no niestety...Otrzymują niech zasłużą-myślę o osobach które wątek założyły . Wiem ,wredna jestem....jakoś mi masło maślane wyszło. Kto mnie zrozumiał niech przetłumaczy.Wróciłam z działki-zmęczenie i zgubiono przewożonego psa-zdenerwowanie:roll: Quote
andegawenka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 ...a przypomniałam sobie że Tofik z ucietą łapą był chyba dofinansowany, ale gdy po nim zostało 900 nikt nie pamiętał żeby skarpetę zasilić - trzeba głośno oplakatować- tak sądzę. Quote
agusiazet Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Może i za duże, ale staruszki mają tyle chorób, że szkoda nam, żeby pieniądze leżały na koncie i czekały, a psom się pomagało niewiele! Jak się wchodzi na wątek staruszka w potrzebie, to aż płakać się chce - prawie zawsze tragiczna sytuacja i notoryczny brak pieniędzy! I wiemy, że nigdy nie będzie lepiej:( Dlatego wspierajcie Skarpetę im. Talcott nawet najmniejszym grosikiem! Quote
agusiazet Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Nie znalazłam Tofika w naszych beneficjentach, ale faktycznie wesprzeć mogliby!!! Quote
andegawenka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='agusiazet']Nie znalazłam Tofika w naszych beneficjentach, ale faktycznie wesprzeć mogliby!!![/QUOTE] To i dobrze bo bogaty był;), rozliczając fundusz po Tofiku poszło na 5 psów:smile: Quote
obraczus87 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Kochane, ja zawsze pamiętam o Skarpecie... jednak mam zbyt wiele wydatków... :( juz na poczatku 10.2010 obiecałam sobie, że jak tylko bedę miała przypływ gotówki to cos wpłacę.... Co do pomocy.. to niestety "moja" Kundelkowa Skarbonka ma to samo... wiele osób bardzo często prosi o pomoc, ale.... nigdy nie wplacily do Skarbonki...a sa tez takie, które wplacaja co miesiac a nigdy o pomoc nie prosily :) Quote
agusiazet Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='obraczus87']Kochane, ja zawsze pamiętam o Skarpecie... jednak mam zbyt wiele wydatków... :( juz na poczatku 10.2010 obiecałam sobie, że jak tylko bedę miała przypływ gotówki to cos wpłacę.... Co do pomocy.. to niestety "moja" Kundelkowa Skarbonka ma to samo... wiele osób bardzo często prosi o pomoc, ale.... nigdy nie wplacily do Skarbonki...a sa tez takie, które wplacaja co miesiac a nigdy o pomoc nie prosily :)[/QUOTE] Marna to pociecha, ale... tak właśnie jest! Quote
obraczus87 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='agusiazet']Marna to pociecha, ale... tak właśnie jest![/QUOTE] Wiem, że marna...ale niestety tak jest. Nie wiem.. może trzeba bardziej reklamowac wątek? sama już nie wiem.... Quote
dusje Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='obraczus87']Kochane, ja zawsze pamiętam o Skarpecie... jednak mam zbyt wiele wydatków... :( juz na poczatku 10.2010 obiecałam sobie, że jak tylko bedę miała przypływ gotówki to cos wpłacę.... Co do pomocy.. to niestety "moja" Kundelkowa Skarbonka ma to samo... wiele osób bardzo często prosi o pomoc, ale.... nigdy nie wplacily do Skarbonki...a sa tez takie, które wplacaja co miesiac a nigdy o pomoc nie prosily :)[/QUOTE] Pozwolcie, ze przywolam post Obraczus w odpowiedzi na PW od Moniki, ktora serdecznie pozdrawiam, milym skarpeteczkom - ciulaczkom, rowniez sle serdeczne pozdrowienia :lol: Ta PW nie stanowi tajemnicy i stad tez pozwalam sobie skopiowac i prosic Was o poparcie :lol: Oto tresc: [INDENT]Monika, Obiecalam napisac kilka slow. Skarpeta wg mnie nie pociagnie, jesli bedzie egzystowala na dotychczasowych zasadach. Ludzie chetnie wyciagaja reke po dofinansowanie ale nie zastanawiaja sie, ze to nie jest worek napelniajacy sie ot tak z nieba. Dlatego tez widze tylko 1 rozwiazanie: kazdy chetny do skorzystania z tej pomocy musi zatroszczyc sie o zwrot do skarpety, przynajmniej 50- 70% otrzymanej kwoty. Jak uzbierac? Bazarki lub zbiorki. Wyznaczenie terminu zwrotu powiedzmy w ciagu 4 tygodni. Mozna tez prosic osoby ktore juz skorzystaly z pomocy - o pomoc teraz w zasileniu skarpety wg zasad , jak wyzej. Skarpete czeka zgon, jesli nie podejmiecie takiej decyzji. Monika, wiesz jak dziala na ludzi prosba i nalozenie obowiazku. Prosbe sie olewa - obowiazek narzuca pewne dzialania. To tyle moich przemyslen. Pisze szczerze, bo szkoda mi tej pieknej idei. Dokladalam sie do wienca i ciesze sie, ze czesc tych pieniedzy poszla na zbozny cel. Prosze, przedyskutuj z dziewczynami i oby pamiec o Kasi trwala tak dlugo jak dlugo bedzie istniec to forum, a nawet jeszcze dluzej. Kasia byla cudowna osoba - nie znalam Jej osobiscie, ale spotkalam ja na naszym wspolnym watku i cudownie nam sie pisalo. Niedawno powstal watek Reksia juz w DS - wspomnialam na nim o Kasi i prosilam Ja o czuwanie nad tym psiaczkiem. Dam glowe, ze wysluchala i tak slicznie zakrecila, ze Reksik znalazl dom w ostatniej chwili, gdy mial juz jechac do DT. Naprawde wierze w Jej obecnosc tu na dogo i wszedzie tam, gdzie cierpia psy. Moj banerek pozostanie tak dlugo jak dlugo bede obecna na forum - jest moim talizmanem i przynosi mi szczescie. Jesli bede w PL - w Kamieniu Pomrskim/ Szczecin niedaleko/ mam dom i chyba niedlugo tam zajrze - odszukam Kasie, zapale Jej znicz i zloze kwiaty, no i pogadam z Nia od serca. Pozdrawiam Magda [/INDENT][INDENT][URL="http://tiny.pl/hg99l"][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][IMG]http://img694.imageshack.us/img694/6059/talcott.png[/IMG][/FONT][/COLOR][/URL] Prosze Was, rozwazcie i podejmijcie decyzje. Talcott byla i jest dobrym duszkiem dogo........Czy trzeba wiecej slow? Tylko od nas zalezy,jak potoczy sie los staruszkow pod patronatem Talcott - naszej niezapomnianej Kasi :-( [/INDENT] Quote
agusiazet Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Moim zdaniem propozycja dusje warta jest rozważenia. Myślę, że 50 procent otrzymanej kwoty powinno do skarpety wrócić dzięki organizowanym przez ciotki wątkowe bazarkom, aukcjom cegiełkowym, czy innym zbiórkom - w przeciwnym razie skarpeta umrze śmiercią naturalną lub będzie ledwo zipać. Faktycznie wszyscy dziękują, ale nikt nie spieszy z wsparciem finansowym. Nawet minimalnym, no przepraszam prawie nikt! Co na to reszta ciotek założycielek? Quote
Szarotka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Przyszlam na zaproszenie Moniki z Katowic, bo podobno sie zle dzieje ?? Quote
obraczus87 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Skarpeta prosi o wsparcie !!!!!!!!!!! Quote
magenka1 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 a ja wspomogę skarpetę ale pod koniec miesiąca , po prosty stałe deklaracje wysuszają mój portfel ale teraz 3 pieski pojadą do domku Quote
Recommended Posts