ewab Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 2411magdalenka napisał(a):hej hej i ja się zapisuję! :)))) szczeniaczki są "do zjedzenia", myślę, że się rozejdą jak ciepłe bułeczki :))) odezwę się jutro, bo mam pomysł na fajny ds, ale muszę sprawdzić czy już się jakiś psiurek tam nie pojawił... No to trzymam kciuki:) Quote
2411magdalenka Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Cudne są... masakra.. muszę przestać na dogo wchodzić, bo wszystkie bym zabrała do domu. Ciotki, gdyby był mega kryzys, a można "coś" podwieźć do Krakowa, to chyba mogłabym pomóc z dt... tylko nie wiem, czy moja Freyka nic nie roznosi GRRR... nużyca się nie przeniesie, zapalenie stawów też, ale nie wiem czy jeszcze coś innego jej nie "drąży". Ale gdyby było ŹLE, to pamiętajcie, że jestem tutaj. Quote
wojtuś Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Ellig napisał(a):Przykro mi ale nie takie bylo moje pytanie to juz dalszy ciag nie potrzebnie toczacej sie dyskusji, wlasnie dzwonie i szukam domow dla maluchow, pisze do znajomych, problem to odleglosc ale zawsze trzeba miec nadzieje..... Nie myślałem w ogóle że będzie taka dyskusja :shake: Dzieki za działanie:loveu: 2411magdalenka napisał(a):hej hej i ja się zapisuję! :)))) szczeniaczki są "do zjedzenia", myślę, że się rozejdą jak ciepłe bułeczki :))) odezwę się jutro, bo mam pomysł na fajny ds, ale muszę sprawdzić czy już się jakiś psiurek tam nie pojawił... Magdalenko i Ty sie pojawiłaś - super i dziekujemy:loveu: Quote
andzia69 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 podnoszę maluchy nie mając pomysłu na cokolwiek:-( Quote
wojtuś Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Wunia napisał(a):Jestem już Wojtuś ... zaraz poczytam ;) Dzięki Wunia:loveu: dzieki Quote
Wunia Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 już ukradłam zdjęcia, będę puszczała do moich szczeniakowych potencjalnych ... a duże urosną? Tak na oko pi razy drzwi chociaż ... Quote
erka Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Jest matka maluszków na zdjęciach, to malutka sunia postury jamnika, więc one tez pewnie nie beda duże. Ale właśnie ,co będzie z tą sunią? Quote
Wunia Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 sunia też koniecznie do adopcji lub DT - tak uważam ... Quote
slay Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 [FONT=Times New Roman]Witam. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Pewnie to nie dobry pomysł ale innego nie mam więc to tylko głośno wypowiadane myśli. Mam ogródek działkowy blisko mojego domu i jest tam bezpiecznie skoro psiaki teraz mieszkają w budzie to i u mnie mogą . Co do ogrodzenia to króliki moje nie uciekają więc te chyba tez by nie dały rady. Ale to Tylko moje myślenie . Co do transportu Kielce to nie koniec świata coś się da wykombinować.[/FONT] Quote
erka Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Slay, super!:) Wielkie dzięki za propozycję:). Zaczekajmy na założycielkę watku, ale z pewnością skorzysta z tego rozwiązania . Teraz potrzebna by była pomoc finansowa na transport i utrzymanie rodzinki:). Quote
Ellig Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Zajrze jutro, jezeli szczeniaki pojada do Slay to wysle im karme, bedzie troche wiecej czasu na znalezienie DS. Quote
Wunia Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 [quote name='slay'][FONT=Times New Roman]Witam. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Pewnie to nie dobry pomysł ale innego nie mam więc to tylko głośno wypowiadane myśli. Mam ogródek działkowy blisko mojego domu i jest tam bezpiecznie skoro psiaki teraz mieszkają w budzie to i u mnie mogą . Co do ogrodzenia to króliki moje nie uciekają więc te chyba tez by nie dały rady. Ale to Tylko moje myślenie . Co do transportu Kielce to nie koniec świata coś się da wykombinować.[/FONT] Cześć wujek Slay :D:D Jesteś kochany :loveu::loveu: Quote
ewab Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 [quote name='slay'][FONT=Times New Roman]Witam. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Pewnie to nie dobry pomysł ale innego nie mam więc to tylko głośno wypowiadane myśli. Mam ogródek działkowy blisko mojego domu i jest tam bezpiecznie skoro psiaki teraz mieszkają w budzie to i u mnie mogą . Co do ogrodzenia to króliki moje nie uciekają więc te chyba tez by nie dały rady. Ale to Tylko moje myślenie . Co do transportu Kielce to nie koniec świata coś się da wykombinować.[/FONT] Slay, a gdzie to jest? I jakie są możliwości opieki weterynaryjnej? Rano skontaktuję się z opiekunką psiaków, propozycja jest konkretna. Quote
slay Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 [quote name='ewab']Slay, a gdzie to jest? I jakie są możliwości opieki weterynaryjnej? Rano skontaktuję się z opiekunką psiaków, propozycja jest konkretna. [FONT=Times New Roman]Miejsce Piekary Śląskie. Działka jest 2 km do mojego mieszkania. Jest tam mały domek mogę psiaki odwiedzać 3 razy dziennie przed praca po pracy i wieczorem. Jest to rozwiązanie tymczasowe bo nie mogę sobie pozwolić na ds, ale to zawsze coś. Co do opieki weterynaryjnej : piętro niżej mieszka pani weterynarz z kliniki w Chorzowie a także mam swoja panią weterynarz która opiekuje się moim psiakiem i królikami szynszylą Działka jest ogrodzona i nie ma możliwości nawet się podkopać pod siatką gdyż jest murek. O czymś zapomniałem pytaj.[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] Quote
Igiełka Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Witajcie O widzę że Ktoś mnie już ubiegł...:lol::evil_lol: Nie można się poddawać- wszystko się uda. Ewab Jesteś Wspaniała- uratowałaś kolejne potrzebujące psiaki.:lol::lol: Decyzja u Nas została podjęta coprawda całej rodzince nie byłam w stanie zapewnić tymczasu- kawał drogi ale jak będziecie czegoś potrzebować to zawsze pomogę. Bardzo się cieszę że udało się w tak krótkim czasie znależć Osobę o wielkim sercu i która ma warunki lokalowe. Na przyjęcie wszystkich szczeniąt i mamusi. Szukam Ds wśród znajomych- Wszyscy zapsieni ale zobaczymy co da się zrobić. My Wszyscy ruszyliśmy z pomocą i to jest Wielkie.:loveu::loveu: Quote
ewab Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Uzgodniłam sprawę z opiekunką psów i jeśli tylko Slay nie zmienił decyzji, szukamy transportu Kielce-Piekary Śląskie. Jadą wszystkie łącznie z mamuśką. Slay bardzo proszę o kontakt na PW. Przepraszam Was za offa, ale bardzo potrzebny dom dla młodej suczki. Tam gdzie jest może być do jutra, a potem? http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-świętokrzyskie-prosimy-o-pomoc!-PRZEKAŻ-1-PSOM-Z-KIELC-info-str.1/page64 Quote
Niebieska713 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [quote name='ewab']Uzgodniłam sprawę z opiekunką psów i jeśli tylko Slay nie zmienił decyzji, szukamy transportu Kielce-Piekary Śląskie. Jadą wszystkie łącznie z mamuśką. Slay bardzo proszę o kontakt na PW. Przepraszam Was za offa, ale bardzo potrzebny dom dla młodej suczki. Tam gdzie jest może być do jutra, a potem? http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-świętokrzyskie-prosimy-o-pomoc!-PRZEKAŻ-1-PSOM-Z-KIELC-info-str.1/page64 A moze SLAY zgodziby sie ja jakos przetrzymac ta sunie u siebie na tej dzialce...? Quote
wojtuś Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [quote name='slay'][FONT=Times New Roman]Miejsce Piekary Śląskie. Działka jest 2 km do mojego mieszkania. Jest tam mały domek mogę psiaki odwiedzać 3 razy dziennie przed praca po pracy i wieczorem. Jest to rozwiązanie tymczasowe bo nie mogę sobie pozwolić na ds, ale to zawsze coś. Co do opieki weterynaryjnej : piętro niżej mieszka pani weterynarz z kliniki w Chorzowie a także mam swoja panią weterynarz która opiekuje się moim psiakiem i królikami szynszylą Działka jest ogrodzona i nie ma możliwości nawet się podkopać pod siatką gdyż jest murek. O czymś zapomniałem pytaj.[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] Dzięki Slay za przyjście z pomocą:) wielkie dzięki:) I wszystkim na wątku :loveu: Czasami coś niemożliwego staje się możliwe ale to dzięki Wam Wszystkim:loveu::multi: Quote
Niebieska713 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Niebieska713 napisał(a):A moze SLAY zgodziby sie ja jakos przetrzymac ta sunie u siebie na tej dzialce...? SLAY - zgodzilbys sie? Quote
slay Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Niebieska713 napisał(a):SLAY - zgodzilbys sie? [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Sorry umknęło mi to.[/FONT] Hmmm nie wiem przez jaki czas? Bo nie widzę trzymania suczki i 7 szczeniaków i do tego drugiego dużego psa. Trochę tego się boje szczerze mówiąc [/FONT] Quote
erka Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 To chyba nie jest dobry pomysł. Suka z siedmioma szczeniakami to i tak duze wyzwanie dla slaya. Nie wyobrazam sobie tam jeszcze jednej obcej , sporej suni zostawionej bez kontroli, bo przeciez slay tam nie mieszka i tylko bedzie chodzil karmic. Quote
ewab Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 [quote name='Niebieska713']A moze SLAY zgodziby sie ja jakos przetrzymac ta sunie u siebie na tej dzialce...? Nie można przesadzać. Bardzo dziękuję Slayowi za pomoc, zwłaszcza, że jeśli nie uda mi się załatwić innego transportu zgodził się przyjechać jutro po psiaki. Teraz kolejne wyzwania: kasa na transport, utrzymanie i opiekę weta, a także poszukiwanie domów. Bardzo proszę o wsparcie choćby najdrobniejszą kwotą. Wpłaty proszę kierować na konto: 68 1240 1372 1111 0010 2812 7861 Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak” ul. Św. Leonarda 1/4 25-311 Kielce z dopiskiem NICK + "dla Soni ze szczeniętami" Quote
Niebieska713 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 erka napisał(a):To chyba nie jest dobry pomysł. Suka z siedmioma szczeniakami to i tak duze wyzwanie dla slaya. Nie wyobrazam sobie tam jeszcze jednej obcej , sporej suni zostawionej bez kontroli, bo przeciez slay tam nie mieszka i tylko bedzie chodzil karmic. Wiem,wiem...Ale tylko tak spytalam sie niesmialo...:oops: Quote
Recommended Posts