Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Ale moze warto byloby tam jeszcze zajrzec,bo moze ten maluch tam jednak jest...i sam...:-(

Jasne jasne. Kurcze szkoda, bo rodzenstwo dostalo szanse na lepsze zycie, a tu bedzie niewiadoma, co jest najgorsze chyba....

• Replies 428
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Times New Roman]Pisze na szybko I pewnie dość chaotycznie , Podróż minęła dość spokojnie przynajmniej jeżeli chodzi o szczeniaki 5 spało tylko jedne musiał siedzieć poza kartonem bo nie dało się wytrzymać piszczenia[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] cwaniak siedział na kolanach. Mamusia na pierwszym postoju wyzwoliła się z szelek i chciała dać dyla ale złapałem ja. Dzisiaj rano dostały sucha karmę tylko to udało mi się kupić w Piekarach o takiej porze. Purina Junior jeżeli się nie mylę [/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pytanie ile takie szczeniaki mogą jeść?? sorry za głupie pytanie ale nie miałem do czynienia z 6 szczeniakami na raz [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Mama się trochę już wyluzowała jadła dzisiaj mi z ręki chciałem żeby się przyzwyczaiła do mnie.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Maluchy są słodziaki ale trzeba je koniecznie od pchlic!!! Jutro rano pojadę do weta spytam się co i jak z Tym, no i odrobaczyć je musze 20[/FONT]
[FONT=Times New Roman]To Tyle jak będę tam koło 16 to potem napisze jeszcze.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Coś pominąłem ??jak tak przepraszam Wszelkie rady mile widziane[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Popołudniu także będę szukał jakieś karmy dla nich macie jakieś propozycję ??[/FONT]

Posted

[quote name='slay'][FONT=Times New Roman]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pytanie ile takie szczeniaki mogą jeść?? sorry za głupie pytanie ale nie miałem do czynienia z 6 szczeniakami na raz
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Coś pominąłem ??jak tak przepraszam Wszelkie rady mile widziane[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Popołudniu także będę szukał jakieś karmy dla nich macie jakieś propozycję ??[/FONT]

Karma będzie, nie martw się, jak dojdzie karma to o dawkowaniu wszystko omówimy.
U weta odpchlić i odrobaczyć koniecznie, szczepienia trzeba uwzględnić, ale to są koszta ...

Kto zbiera na rodzinkę?
Czy jest jakaś kasa już zadeklarowana?
Ciocieńki matki założycielki napiszcie proszę jak to wygląda organizacyjnie skoro rodzinka już bezpieczna ...

Posted

Tyle w pierwszym poscie jest:

68 1240 1372 1111 0010 2812 7861
Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak”
ul. Św. Leonarda 1/4
25-311 Kielce

z dopiskiem NICK + "dla Soni ze szczeniętami"

Wiec chyba na konto zwierzaka, gdzie kasiorka bedzie dystybulowana dalej.

Posted

Agucha napisał(a):
Andrzej, jak długo sunia może u Ciebie zostać?

Slay teraz do pracy wyruszył, po 16 będzie u psiaków i potem chyba dopiero na dogo ...

Posted

Już od rana pani, która do tej pory opiekowała się psami, szukała zguby. Niestety nie pokazał się. Wszystko wskazuje, że ktoś go przygarnął, zwłaszcza, że był najbardziej odważny z całego towarzystwa (na zdjęciu z banerka to ten szary obok matki).

Slay pamiętaj, że one były odrobaczane 13 maja. Podobno przedwczoraj były spryskane p/pchłom. Chyba ponowne odpchliwanie im nie zaszkodzi, ale z odrobaczaniem trzeba zachować 2 tyg. przerwy.

2411magdalenka bardzo dziękuję za wsparcie:)

PS.
Erka psiak to ten biały z czarnymi uszami.

Posted

Trzeba być dobrej myśli- może maluszek znalazł domek.
Mamusia i szczenięta czują się coraz bardziej bezpieczne- jeszcze trochę to nabiorą pewnosci siebie.
:lol::lol:

Posted

[FONT=Times New Roman]Na razie przewidziałem to na 3 tygodnie. Oczywiście myślę ze będzie to dłużej i na to jestem przygotowany, tzn. aż psiaki znajdą dom. Nie wiem co będzie z suką, jedno pewne ze działka to nie jest dobre miejsce dla nich bo oni potrzebują ludzi. Na razie nie ma pośpiechu chce pozbyć się pcheł które mają, zaszczepić i potem wydać do domku . [/FONT]

Posted

slay napisał(a):
[FONT=Times New Roman]Na razie przewidziałem to na 3 tygodnie. Oczywiście myślę ze będzie to dłużej i na to jestem przygotowany, tzn. aż psiaki znajdą dom. Nie wiem co będzie z suką, jedno pewne ze działka to nie jest dobre miejsce dla nich bo oni potrzebują ludzi. Na razie nie ma pośpiechu chce pozbyć się pcheł które mają, zaszczepić i potem wydać do domku . [/FONT]

Karma zamowiona ,zaplacona, powinna jutro dotrzec...

Posted

Wunia napisał(a):
Karma będzie, nie martw się, jak dojdzie karma to o dawkowaniu wszystko omówimy.
U weta odpchlić i odrobaczyć koniecznie, szczepienia trzeba uwzględnić, ale to są koszta ...

Kto zbiera na rodzinkę?
Czy jest jakaś kasa już zadeklarowana?
Ciocieńki matki założycielki napiszcie proszę jak to wygląda organizacyjnie skoro rodzinka już bezpieczna ...

Poszla Purina dla malych ras 15 kg i drugie 15 dla szczeniakow.
Moim zdaniem pieniadze powinny byc wplacane na konto Slay do dyspozycji na karme, i cala reszte.....

Posted

Ellig napisał(a):
Poszla Purina dla malych ras 15 kg i drugie 15 dla szczeniakow.
Moim zdaniem pieniadze powinny byc wplacane na konto Slay do dyspozycji na karme, i cala reszte.....

Ellig bardzo dziękuję za karmę dla rodzinki:loveu:. Pieniądze wpłacane na konto "Zwierzaka", z deklaracją "dla Soni i jej szczeniaków", też są przeznaczone na utrzymanie i całą reszte....

Posted

Szkoda, że ten jeden się nie odnalazł. Może Pani Go gdzieś kiedyś wypatrzy.

Wspaniale, że reszta już bezpieczna.

Jak skończę z jednym wątkiem postaram się zaprosić znajomą i jak zajrzy to za dwa, trzy dni zaczniemy pisanie pw z prośbą o pomoc.

Posted

ten psiak który zaginął - urzekł mnie najbardziej przy oglądaniu fotek... więc całkiem możliwe, że kogoś też ;) oby rodzinka trafiła się fajna...

super warunki mają psiorki! żeby tylko rosły i nie sprawiały żadnych kłopotów...

hej, czy domków szukamy im na śląsku, czy gdziekolwiek? bo bym jakieś ogłoszenia zaczęła robić..

Posted

2411magdalenka napisał(a):
ten psiak który zaginął - urzekł mnie najbardziej przy oglądaniu fotek... więc całkiem możliwe, że kogoś też ;) oby rodzinka trafiła się fajna...

super warunki mają psiorki! żeby tylko rosły i nie sprawiały żadnych kłopotów...

hej, czy domków szukamy im na śląsku, czy gdziekolwiek? bo bym jakieś ogłoszenia zaczęła robić..

Głównie na Śląsku, ale małopolskie też wchodzi w rachubę. Tylko teraz to tam wszędzie powódź...

Posted

ewab napisał(a):
Głównie na Śląsku, ale małopolskie też wchodzi w rachubę. Tylko teraz to tam wszędzie powódź...

Myślę, żeby nie ograniczać się tylko do południa kraju ...