__Lara Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Istar19 napisał(a):Super, że się udało :D Ja też się cieszę :D :D :D Quote
Mroowa Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 __Lara napisał(a):Udało się :D :D :D Avilia mi właśnie napisała smsa, że malutka już w super ds w Piekarach Śląskich :D biorę się zaraz za kasowanie ogłoszeń ;) Jejku jakie szczęście-powinna mieć na imię Szczęściara;) Quote
Avilia Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Uff cóż to był za dzień... Ale malutka już bezpieczna u swoich nowych Państwa;) Państwo maja dwójkę dzieci (8 i 10 lat) i mega duże mieszkanie.Pan jest na rencie więc sunia cały czas z kimś będzie.Jak to określił-szukał takiej swojej drugiej psiej połówki z którą mógłby rozmawiać i spacerować w godzinach kiedy nie ma nikogo w domu;) Pani przed moim przyjazdem poleciała do sklepu po kurczaczka żeby malutkiej ugotować iście królewską kolację. Zakochali się w niej od pierwszego wejrzenia. Dodatkowo chcieli mi płacić za malutką i za paliwo czego stanowczo odmówiłam. Jestem z Państwem w kontakcie telefonicznym i mailowym. Jestem także serdecznie zaproszona,aby odwiedzać WIKI-takie otrzymała imię. DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA OGROMNĄ POMOC!JESTEŚCIE WSPANIALI! Quote
Mroowa Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 HURRRRRAAAAA oby wszystkie psie smutki miały wesołe zakończenia:):) Quote
Istar19 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 szczęśliwe zakończenia ;) mam nadzieje że doczekamy się zdjęć Wiki z nowego domku ;) Quote
Javena Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [SIZE="3"]Avilia -Tak się cieszę. :multi: :multi: Jeszcze Hana.Trzeba poruszyc niebo i ziemię. To fakt,ze szczeniaki szybciej znajdują domy,ale ludzie nie mają pojecia,jak kochane mogą byc te starsze pieski. Tym bardziej Hana ,która jest taka ułozona. Quote
BoUnTy Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Avila na przyszłosc jak ktoś Ci proponuje zapłate za psa, To zgadzaj się, z zastrzeżeniem, że piniadze sa na cel charytatywny i zostana przekazane na innego psiaczka, i że jest to nie zapłata tylko datek dobrowolny. pieniążki sa bardzo potrzebne - tyle jest tych bid, a dogomaniacy już swoje portfele wyczyścili. W tym temacie nie ma co unosić się dumą ;) Quote
Javena Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 BoUnTy napisał(a):Avila na przyszłosc jak ktoś Ci proponuje zapłate za psa, To zgadzaj się, z zastrzeżeniem, że piniadze sa na cel charytatywny i zostana przekazane na innego psiaczka, i że jest to nie zapłata tylko datek dobrowolny. pieniążki sa bardzo potrzebne - tyle jest tych bid, a dogomaniacy już swoje portfele wyczyścili. W tym temacie nie ma co unosić się dumą ;) Myślę,ze Avila nie unisła sie dumą.Porostu była tak szcześliwa,że piesek znalazł dom,ze tak wielki problem dla niej ,rozwiazał sie w tak krótkim czasie,że nie miała śmiałosci brac jeszcze pieniędzy.Ja ją doskonale rozumiem.......... Quote
Jasza Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Zaglądam rano, tylko co weszłam do pracy...a tu takie wieści! Avilia - strasznie się cieszę! Niech malutkiej Wikibędzie tam bardzo dobrze! _Lara - pojechałaś z tymi ogłoszeniami!!!!:loveu::eviltong: Uff... Ależ ekspresowa akcja... Quote
BoUnTy Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Javena napisał(a):Myślę,ze Avila nie unisła sie dumą.Porostu była tak szcześliwa,że piesek znalazł dom,ze tak wielki problem dla niej ,rozwiazał sie w tak krótkim czasie,że nie miała śmiałosci brac jeszcze pieniędzy.Ja ją doskonale rozumiem.......... Javeno to 'unosić sie dumą' to można potraktować jako taki cudzyslów. Ja tez za większosc adopcji nie biorę pieniedzy, ale jak ktoś proponuje to informuje, że można wpłacić datek, ktory zostanie przekazany na rzecz np. fundacji xxx. Kolejne psiaki bez szansy mogą być wtedy uszczęśliwione... Quote
Jasza Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Zajrzyjcie proszę na wątek który założyła Henikar. Kolejny maluch, dwumiesięczny... http://www.dogomania.pl/threads/185305-Potrzebny-DS-dla-dwu-miesięcznego-szczeniaka?p=14653101#post14653101 _Laro, może nie kasuj ogłoszeń maluszki od Avilii??? Jeśli będzie odzew, to można by tego szczylka polecać... Tylko telefon jest do Avilii, nie wiem, czy zdecydowałaby się ewentualnie odbierać telefony i przekazywać wieści.... Quote
Avilia Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Mówiąc szczerze Javena ma rację.Byłam tak szczęśliwa,że malutka Wiki nie wyląduje w schronisku,że nawet nie przyszło mi do głowy aby brać za adopcję jakiekolwiek pieniądze,a już tym bardziej nie pomyślałam aby zaproponować wpłatę na jakąś fundację.Pierwszy raz zdarzyła mi się tego typu "szybka akcja".Cóż,następnym razem będę wiedziała co odpowiedzieć;) A co do odbierania telefonów i przekazywaniu wieści to nie ma najmniejszego problemu;) Przydałby mi się tylko kontakt do Henikar,aby móc ewentualnie przekierować zainteresowanych. Dostałam przed chwilką wiadomość od Państwa Wikuni: Witam, chcę poinformować,że noc całą urocza suczka Wiki przespała,nawet nie piszczała,oczywiście pół nocy w łózku;D Dziś wizyta u weterynarza.Boi się tylko wychodzenia na dwór,zaraz wraca do klatki i chce do domu,będziemy trenować.Jest słodka i taka przytulanka! Pozdrawiamy,rodzinka P...... Dziękujemy Quote
BoUnTy Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Avilia prosze polecaj też szczeniaki z fundacji S.O.S dla zwierząt. Niestety mamy roboty na maciejach - to nie warunki dla 6 tygodniowych szczyli :( Nasza strona www.fundacjasosdlazwierzat.org Telefon w zakładce kontakt do Jarka Motaka, ew. jak nie bedzie pod ręką to do mnie 600 044 591 byłabym bardzo wdzięczna Quote
henikar Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Cieszę się bardzo, że psinie się udało. Proszę o pomoc w znalezieniu domków dla dwóch szczeniąt. Jeden jest w DT, drugi został wczoraj wyrzucony w worku z samochodu i jest moją opieką. Quote
AMIGA Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Bożżżżżeeeeeeeeeeee co si z tymi ludźmi dzieje??? Wciąż i wciąż się słyszy o wyrzuconych szczeniakach. Końca tego psma nieszczęść nie widać!!!! Ale super, że malą tak blyskawicznie znalazła domek :multi::multi: Quote
henikar Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Tak to już jakaś plaga. Wczoraj przeżywałam co stanie się z sunią z tego wątku, a już po południu miałam w domu kolejne biedactwo. Wielkie ukłony dla błyskawicznie działających cioteczek. Quote
Avilia Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Mi się po prostu w głowie nie mieści jak można wyrzucać na ulicę takie maleńkie dzieciaczki.To jest horror. Bounty oczywiście będę polecać także szczeniaczki Fundacji.A tak w ogóle to dostałam zgodę od swojej Pani Dyrektor (która znalazła Wiki i przekazała ją mnie) na obklejenie całej szkoły ogłoszeniami psiaków do adopcji,zgoda ta dotyczy także na zbieraniu pieniążków lub innych potrzebnych rzeczy dla Fundacji S.O.S. Co o tym myślicie?Warto by skorzystać z okazji i coś rozkręcić.Jest to szkoła wieczorowa dla dorosłych. Quote
BoUnTy Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jasne, że warto. Teraz fundacja organziuje zbiorkę tuszów i tonerów do drukarek (zurzytych). Avila potrzeba nam męskich ak do pomocy, przy budowie ogrodzenia, może znasz kogoś kto nieodpłatnie chociaż 2\1 dzień bylby w stanie pomóc? Quote
Avilia Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 BoUnTy napisał(a):Jasne, że warto. Teraz fundacja organziuje zbiorkę tuszów i tonerów do drukarek (zurzytych). Avila potrzeba nam męskich ak do pomocy, przy budowie ogrodzenia, może znasz kogoś kto nieodpłatnie chociaż 2\1 dzień bylby w stanie pomóc? Hmm...muszę pogadać z TZ-em;D Pozatym w ten piątek przyjeżdżają do mnie bracia z Warszawy na weekend.Chude,ale silne chłopy.Postaram się coś zorganizować na sobotę.Tylko potrzebowałabym dokładny adres gdzie to jest,wzięłabym chłopów i nawigację pod pachę i przyjechalibyśmy. Quote
BoUnTy Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Avilia napisał(a):Hmm...muszę pogadać z TZ-em;D Pozatym w ten piątek przyjeżdżają do mnie bracia z Warszawy na weekend.Chude,ale silne chłopy.Postaram się coś zorganizować na sobotę.Tylko potrzebowałabym dokładny adres gdzie to jest,wzięłabym chłopów i nawigację pod pachę i przyjechalibyśmy. Chorzów - Maciejkowice ul. Antoniów 1 Na naszej stronie kontakt do Jarka z nim się umawiaj, powołaj się na mnie gdyby coś ;) Quote
__Lara Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Bounty, czy wszystkie psiaki z Maciejkowic są na stronie fundacji? Porobiłabym każdemu zestaw takich śląskich ogłoszeń. Ogłoszenia Wiki już niestety wykasowałam :/ Hana już ma taki sam zestaw ogłoszeń, mam nadzieję, że ktoś zadzwoni :) Cieszę się, że Wiki się aklimatyzuje :D Quote
Recommended Posts