K@tk@ Posted April 17, 2006 Author Posted April 17, 2006 Napisałam długaśny i szczegółowy post, ale mi wcięło.Wrrr Pani Maria też opisała najświeższe wieści od Laluni, ale też zniknęło. Próbuje raz jeszcze. Rozmawiałam dzisiaj z p.Marią. Nuria czuje sie co raz lepiej. Pani Maria oswaja ją ze smyczka i jest całkiem dobrze. Trzeba tylko czule przemawiać do Myszki, aby pozwliła zapiąć i odpiąć smycz. Sunia ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie. Idzie przy nodze lub pozostaje troszke z tyłu. Po spacerku śpi.Nie jest absorbującym psem.Okazuje sie, iz jest kanapowcem-chętnie wypoczywa na fotelu. Musimy zawieźc ja dzisiaj wieczorem do hoteliku przy lecznicy (Siemianowice Śl.), gdyz Nuria nie może pozostac u p.Marii dłużej. Jutro p.Maria idzie do pracy i zwierzaki pozostałyby same, bez nadzoru, a to byłoby bardzo niebezpieczne. Wczoraj doszło do kolejnego spięcia między Nuria a Mikim (psem p.Marii-schroniskowcem, wyratowanym z cięzkiej nosówki ).Poszło o względy ich wybawicielki. Oba psy sa bardzo zazdrosne. Jakby tego było mało do psiej bójki dołaczyła sie kocica. Było naparwde ostro. Nuria jest cięta na koty. Ale bardzo sie stara by powstrzymac swe instynkty i nie upolować kotki Madzi. Jesli sa osoby chętne do pomocy finansowej w opłaceniu hoteliku to zapraszam na pw. Podam nr konta. Rozlicze sie publicznie z każdego grosza. Tak bardzo mi żal Nurci. Wiem, ze bardzo przezyje rozstanie z p.Marią. Zreszta p.Maria także ubolewa nad tym, ze nie może pozostawic sunieczki. Na zmiane będziemy jeżdzic do Nurii, socjalizowac ją. Bardzo potrzebujemy domu tymczasowego, choc najlepszy byłby dom stały.Tyle, ze my szukamy naprawde wyjątkowego domku i niezwykłych ludzi, a to może troszkę potrwać. napisałam pw do soób deklarujących sie na przyjecie piesa w potrzebie, na tymczasówke.czekam na odp. Quote
K@tk@ Posted April 17, 2006 Author Posted April 17, 2006 Może ktoś z dogomaniaków, pomagających zwierzakom w potrzebie mógłby dac schronienie Nureczce. To wyjątkowy psiak.Jesli zaufa - będzie kochała całym swoim serduszkiem, będzie najwiernieszym psem na świecie To spojrzenie mówi samo za siebie Quote
ma_go3 Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Witam serdecznie. Mam na imię Maja czy jak woli Kasia Maria . Jestem tu pierwszy raz. Poczytałam forum i jestem pewna ,że znajdę tu ludzi nadających na takich samych falach jak ja;) . Ponieważ są Święta życzę wszystkim użytkownikom wszystkiego co najlepsze;) Kiedy pierwszy raz spotkałam Nurkę była zalęknionym , wychudzonym psem koczujacym na psim cmentarzysku pod schroniskiem. Pracownicy schroniska bez skutku próbowali ją odłowić. Do nagonki zaprosili nawet straż miejską z łapakami.Nuria była śmiertelnie przerazona ale nie poddała się.Zaczęłam nosić jej jedzenie. Powoli nabierała zaufania. Wiedziałam ,że nie może tam pozostać. Bałam się ,ze w końcu zostanie zastrzelona. Razem z Kasią postawiłyśmy wszystko na jedną kartę.Podziwiam upór P.Kasi i determinację z jaką walczyła o Nurię. Dziękuje Ci Kasieńko jesteś wspaniałym człowiekiem.;) Dziś Nurka jest u mnie. Okazała się świetnym psem. Jest czyściutka. Nie załatwia się w domu. Sygnalizuje kiedy chce wyjść.Rano pozwala się wyspać. Cierpliwie czeka aż wstanę. Patrzy na mnie tymi swoimi proszącymi oczkami i merda ogonkiem na dobry dzień. Jest kochana. Człowiek , któremu zaufa będzie z nią bardzo szczęśliwy. Należy do tych psików, które wspomina się latami. Proszę pomóżcie nam znaleźć Nurii dobrych ludzi . ONA zasługuje na to. Pozdrawiam serdecznie M. Quote
iwonamaj Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Witam nową Dogomaniaczkę. Czy sunia idzie do hoteliku, czy na razie zostaje u Ciebie i szukamy domku stałego, bo się troszkę pogubiłam. Quote
Tigraa Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Nuria na Allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=98963063 Quote
Agnieszka(Visenna) Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Gasnę pod naporem własnego cierpienia.. podaruj mi wiarę... Quote
supergoga Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Suczynka na eurocity i 4łapy. Tylko gdzie poszukac tego jedynego. włsanego człowieka. Quote
daisy Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Dom, dom , tymczasowy a najlepiej staly, tak bardzo dla suni potrzebny :-( Quote
K@tk@ Posted April 17, 2006 Author Posted April 17, 2006 Dziękuję Aniu-Tygrysiczko za allegro:loveu: Dziekuję supergogo za eurocity i 4 łapy:loveu: Hmm. No to doznałam szoku p.Mario czytając, że ma Pani na imię Maja:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Sunia miała dzisiaj wieczorem pojechać do hotelu, ale okazało się, że lecznica jest już zamknięta.Tak więc jeszcze jutro Nurcia będzie u p.Mai (1 dzień urlopu :loveu: , specjalnie dla Nurii), wieczorem zawieziemy ja do hoteliku. Ile tam pozostanie??? Nie mam zielonego pojęcia. Oby jak najkrócej... Zapewniam, że suczydło jest po prostu przewspaniałe i przekochane. No i mam do niej sentyment, bo...ma pysk mojej pierwszej suni ONkowatej Herci. Quote
Tigraa Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Sunieczka jest przesliczna,ja tez mam slabosc do ONkow,mają takie cudowne oczy,takie myslące spojrzenie.Mam nadzieje ze szybko znajdzie dom. Quote
K@tk@ Posted April 17, 2006 Author Posted April 17, 2006 supergogo... napisałam Ci pw, ale mam problem z jego wysłaniem, więć...wklejam tutaj... ...Wiesz Gosiu, kiedy traciłam nadzieje, że uda mi sie ją schwytać, kiedy po raz kolejny byłam juz tak blisko niej, a ona w ostatniej chwili uciekała. Kiedy było mi zimno, bo 3 h siedziałam na mokrej ziemi, kiedy zgięta w pół łaziłam między krzkami w strugach deszczu...myślałam własnie o Tobie i o Twojej determinacji podczas akcji łapania Bordie... Tak własnie było. Nureczka jest mi bardzo bliska, to naprawde wyjątkowa suczynka. Tak bardzo ja prosiłam by zechciała ze mną pójśc, obiecywałam jej ciepłe łózeczko i dobre jedzonko, a ona drżała na całym ciałku z zimna i przerażenia. jej oczy błagały o pomoc, ale jednak "rozsądek" i złe wspomnienie o ludziach nakazywały ucieczkę. To była naparwde cieżka akcja, ale udało sie i teraz zrobie wszystko by tej skrzywdzonej przez los suni znaleźć domek pełen miłości... A jakbyście widziały te Księzniczke:loveu: w czerwonych szelkach, które jej podarowała ciocia Kasia...Sliczności:lol: pzdr Kasia Quote
ma_go3 Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Ja także bardzo dziękuję za pomoc . Suńka wróciła ze spacerku. Jest naprawdę bardzo miła i coraz bardziej ufa . Nie tylko mnie. Przestaje się bać ludzi na ulicy, słucha kazdego słowa a ogonek przestała kulic pod siebie.Bardzo się stara. Czasami zachowuje się tak jakby chciała coś powiedzieć... Kasiu mnie nie przeszkadza imię Maria ;) wszystko ok , bardzo je lubię.;) Quote
K@tk@ Posted April 17, 2006 Author Posted April 17, 2006 Nuria jest ogłoszona: - tutaj na PwP - na www.owczarek.pl - www.psy.pl (adopcje) - eurocity, - 4 łapy - wysłałam ogłoszenie do GW - zrobiłam maila przechodniego i wysłałam znajomym - wydrukowałam plakaty i jutro rozwieszę w okolicy, sklepach zoologicznych i lecznicach Co jeszcze moge zrobić by świat dowiedział sie o tak cudnym Stworzonku??? Quote
kacpru Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Jak sie malenstwo czuje? Juz nie jest taka przestraszona? Quote
K@tk@ Posted April 18, 2006 Author Posted April 18, 2006 kacpru,u Nurii co raz lepiej:lol: Tylko, że ona dzisiaj jedzie do hoteliku i znowu stres, nowi ludzie i rozstanie z p.Marią.Żeby tylko cała praca z nią nie poszła " na marne". Quote
ma_go3 Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Nurka czuje się coraz lepiej. Przestaje być taka nieśmiała. Na spacerze interesuje ją wszystko. Tak jakby odkrywała świat na nowo. Potrzebuje wiele ciepła. Ciągle tuli do mnie swój łebek. Szybko przełamuje swój strach przed ludźmi. Dziś z wielkim zainteresowaniem obwąchiwała moją sąsiadkę. Pozdrawiam M. Quote
K@tk@ Posted April 18, 2006 Author Posted April 18, 2006 BŁAGAM WAS KOCHANI!!! POMÓŻCIE NAM ULOKOWAĆ NURIĘ W BEZPIECZNYM MIEJSCU CHOĆ NA KILKA DNI.PROSZĘ O KAWAŁEK SCHRONIENIA DLA NASZEJ GWIAZDECZKI. ZAWIOZĘ JĄ CHOĆBY NA KONIEC ŚWIATA, JESZCZE DZISIAJ...BRONIMY SIE RĘKAMI I NOGAMI BY NIE ODDAWAĆ JEJ DO HOTELU. PRZECIEZ MUSI GDZIEŚ CZEKAĆ NA NASZĄ KSIĘŻNICZKĘ UKOCHANA OSOBA, KTÓRA WŁAŚNIE JEJ -JEST PRZEZNACZONA Quote
K@tk@ Posted April 18, 2006 Author Posted April 18, 2006 Od soboty będzie domek tymczasowy... Kto przetrzyma Lalunie przez 3 dzionki???Proszę.Wręcz błagam Quote
kacpru Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Czy od soboty Nuria bedzie mieszkac w hotelu czy znalazl sie ktos kto ja przetrzyma u siebie? Quote
K@tk@ Posted April 18, 2006 Author Posted April 18, 2006 Nuria miała jechac do hoteliku i było juz bardzo blisko...ale...pokombinowałam z Majką (znaczy się z p.Marią:lol: ) i ...jeszcze 2 dni Nurcia będzie miała opiekę.Zostaje jeszcze piątej do zaopiekowania sie suczynką. Kto jest chętny??? A jesli chodzi o samą Nurcię...to...jestem w szoku. Lalka pięknie chodzi na smyczce (to załsuga Majki), dzisiaj to nawet sobie podskakiwała z radości na smyczy (a jeszcze kilka dni temu kuliła sie przed smycza i nie zpozwoliła jej sobie zapiąć). Pysio jej się smieje, ogonek merda, rozdaje buziaczki. Jest cudowna!!!Spacereuje z ogonisiem uniesionym nad grzbietem, dumnie i pewnie. Widzę, ze Majka to dla niej cały swiat, jak ona się ożywia na jej głos, jak nadstawia brzusio do miziania i podskakuje na dwóch łapkach by dosięgnąc jej buzi i dać kusa. Pięknie jeździ autkiem, wszystko ją ciekawi. U weta była niezwykle grzeczna, cierpliwie czekała na swoja kolej, leżała pod ławka w poczekalni.Nawet nie stawiała ząbków na wetkę przy badaniu, mierzeniu temp. i szczepieniu. Tak jej sie spodobało ważenie, że troszke sobie poleżakowała na wadze:lol: Waży dokładnie 19,40 kg:roll: To całkiem sporo jak na taka chudzinkę. ma bardzo umięśnione tylne łapki. Nawet mnie wycałowała, tą zła ciotkę, co to ją łapała i ubierała szelki:razz: Przewspaniała Nuria szuka swojego LUDKA !!! Quote
kacpru Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 ehhh,no dajcie ja,dajcie :lol: Wezme ja na ten piatek skoro nie ma innego wyjscia,moze jeszcze zostac u mnie przez weekend jezeli bedzie taka koniecznosc.Dalsze losy beda zalezaly od tego jak sie bedzie sprawowala (tzn. kontakty z moim psem i kotami-wlasnie...czy jest cos wiadomo na temat jej stosunku do innych zwierzat? ) Quote
Recommended Posts