magda222 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='AlfaLS']Pakiecik na bazarku już zamówiony, jeszcze konta nie dostałam to jeszcze nie zapłaciłam. Teraz trzeba poważnie pomyśleć nad tekstem i zdjęciami. A może wiecie kto zrobiłby nam piękne allegro dla Paryska????? Ja nie potrafię :oops:[/QUOTE] Prawdopodobnie w weekend będę miała więcej czasu to może uda mi się zrobić Paryskowe allegro. Jeśli pozwolicie oczywiście :) Quote
agata51 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Kaska za I i II wysłana. Przepraszam, że dopiero dzisiaj. Quote
ranias Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Parysku, czas na popołudniowy spacerek :multi: Quote
zuziaM Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 A ja w sobote rano przezylam prawdziwa traume !!! Ratowalam zycie naszego Paryska. Rano wybieralam sie do miasta na przeglad auta. Dalam wiec wczesniej psiakom sniadanie i Paryskowi oczywiscie tez. Stal na ganku pod samymi drzwiami, wiec tu dostal plaster psiej kielbaski. Wrocilam do domu zeby sie juz ubrac i po torbe i za jakies 2-3 minuty juz wychodzilam. No i patrze, a Parys stoi na samym brzegu na szczycie schodow i nagle sztywnieje, przechyla sie i leci na bok zupelnie bezwladny .... Sturlal sie tak az na sam dol z kilku schodow i lezy na dole i sie wypreza caly ... W ulamku sekundy rzucilam sie do niego ..... I nie wiedzialam zupelnie co robic, ale po prostu przekrecilam go prawie na stojaco i zaczelam tluc po plecach miedzy lopatkami......... I nagle z jego pyszczka zaczela powoli sie wysuwac zgryziona kielbasa ...... Parys nabral gleboko powietrza, wstal i potuptal przed siebie ..... A ja .... ja sie tak trzeslam, ze nie potrafilam sie podniesc i pozbierac rzeczy, ktore rzucilam na ziemie kiedy do niego gnalam....... Nie potrafie sobie nawet wyobrazic, co by bylo, gdybym troche pozniej wyszla z domu ..... I dlaczego on sie tym zadlawil ????? Przeciez jadal juz twardsze rzeczy ( marchewke , buraki, porcje rosolowe .....). Przeciez ma wszystkie zeby ........ powinien to z latwoscia pogryzc i polknac ...... Teraz juz jest w porzadku. Wszystko minelo, a Parysek jakby w ogole o tym zapomnial ..... Nadal weszy po calym ogrodzie w poszukiwaniu wszystkiego, co sie nadaje do zjedzenia ........ Tylko ja go teraz baczniej obserwuje ....... Bo to taka psia sierotka, nieporadna bardzo ..... Quote
AlfaLS Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 O Matko ja cała zesztywniałam czytając to wiec sobie wyobrażam co Ty Zuziu przeżyłaś... Oj, sierotka taka z tego naszego Paryska, sierotka........ Quote
magda222 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Łapczywiec jeden pewnie nie pogryzł dobrze tylko połknął. Dobrze, że wszystko się szczęśliwie skończyło. Quote
ranias Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Parysku wszystko właściwie pogryzione i przeżute? To idziemy na spacer i proszę nas więcej tak nie straszyć :lol: Quote
UBOCZE Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Parys, przestań nas tu straszyć...:mad: Nie trza łykać tak kiełbasy!:angryy: Na kiełbasę ma być sankcja,:evil_lol: A w jedzeniu elegancja!:lol: Quote
danka4u1 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Widzisz Parys, co robisz??? Wujkowi uaktywniła się mowa wiązana :evil_lol: :evil_lol: Quote
_Goldenek2 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Oj Parysku.... stracha nam napędziłeś.... Quote
magda222 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Czy Parysek ma jakiś tekst do ogłoszeń? Próbuję przeszukać wątek, ale mam takiego powolnego kompa, że mnie zaraz coś trafi. Jakby ktoś przeszukiwał wątek i znalazł też jakieś fotki oprócz tych co na 1-szej stronie to byłabym wdzięczna za podanie strony gdzie mogę je znaleźć. Quote
UBOCZE Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Pamiętam, że zamawiałem dla Parysa poniższy filmik. Bardzo smutny, bo jeszcze z czasów schroniska, ale można ew. wykorzystać i napisać, że Parysek dzięki darczyńcóm jest już w hoteliku, jednak wciąż wypatruje domu. Ogłoszenia też na bazarku zamawiałem, Alfa układała tekst. Zaraz spróbuję znaleźć na wątku... [FONT=Arial Black][video=youtube;ZZXHpDziHXU]http://www.youtube.com/watch?v=ZZXHpDziHXU&feature=player_embedded[/video][/FONT] Quote
magda222 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Przeszukuję wątek. Jestem na 15tej stronie. Filmik już mam, bo jest wklejony na 1-szej i 5-tej stronie. Quote
UBOCZE Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Już mam...;) [quote name='AlfaLS'][B]Tekst dłuższy:[/B] PARYS - starszy pies, który dużo w życiu przeszedł. Parys ma 11 lat z czego na pewno ostatnie pięć spędził w schronisku. Co było wcześniej - nie wiemy. Możemy jednak przepuszczać, że nie było to nic dobrego i miłego bo jak został znaleziony na ulicy w 2005r. to nikt go nie szukał. A przecież przyjaciela się szuka bez względu na to czy się zgubi, czy ucieknie bo się wystraszył.....Parys w schronisku sobie jakoś radził, Parys czekał. Parys patrzył tęsknie przez kraty bo przecież kiedyś ten "jego" człowiek musi po niego przyjść... Jednak lata mijały a człowiek dla Paryska nie przychodził. Wiara w to że przyjdzie była coraz mniejsza. Aż przyszedł moment krytyczny - Parys stwierdził, ze już nie będzie czekał. Że i tak nie ma szans, ze nikt go nie pokocha. Parys stwierdził, że pora umierać skoro nikt go nie chce. Położył się na betonowej posadzce schroniska i po prostu czekał na śmierć. Dzień, drugi, trzeci... Nie ważne że było zimno, że był głodny, czekał...... Jednak wolontariusze ze schroniska dostrzegli że Parysek ma jeszcze iskierkę nadziei. Malutką, ale ma. Postanowili mu pomóc. Parys został zabrany do hoteliku dla zwierząt gdzie odzyskuje radość życia. Jemu tak niewiele potrzeba do szczęścia potrzeba - miska z jedzeniem, spacery i człowiek, który da mu troszkę swojego serca. Czy jest gdzieś człowiek z otwartym sercem dla Paryska? Człowiek, który pokocha psa starszego? Ale za to psa, który pięknie chodzi na smyczy, nie niszczy niczego w domu jak szczeniak, cieszy się że ktoś po prostu go pogłaszcze i życzliwie popatrzy... Szukamy człowieka z wielkim sercem dla Paryska. Parys ma 11 lat, może w domowych warunkach żyć jeszcze wiele lat. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Możemy pomóc w transporcie Paryska do nowego domu. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt : tel. 695 555 221, mejl: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Tekst krótki: Parys to starszy pies, który został zabrany ze schroniska bo tam popadł w depresję i nie chciał już żyć. W schronisku był 5 lat i stracił nadzieję na odmianę swojego życia. Jednak po zabraniu do hoteliku Parys odzyskał wigor. Pięknie chodzi na smyczy i cieszy się życiem. Parys jest zaszczepiony i odrobaczony. Jest spokojnym starszym psem szukającym ciepłego kącika na starość. Możliwa pomoc w transporcie do nowego domu. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie PARYSKA: tel. 695 555 221, mejl: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [/QUOTE] Quote
magda222 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Dziękuję :) Fotki plenerowe znalazłam na stronie 28. Gdybyś jeszcze jakieś znalazł byłoby super :) Quote
UBOCZE Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Są jeszcze na 40 stronie.:lol: Szukam dalej...:lol: Quote
magda222 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='UBOCZE']Są jeszcze na 40 stronie.:lol: Szukam dalej...:lol:[/QUOTE] [quote name='UBOCZE']... i na 43, 46, 47...:lol:[/QUOTE] Dziękuję :) Nie wiem co się dzieje, ale co chwilę wyrzuca mnie z neta :( Quote
magda222 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Zajrzyjcie czy tak może być? [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1469485330[/url] Widać zdjęcia? Bo ostatnio nie wyświetlało fotek. Coś zmienić? Proszę o uwagi. No i nie umie wkleić filmiku :( Czy ktoś wie jak to zrobić? Quote
UBOCZE Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='magda222']Zajrzyjcie czy tak może być? [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1469485330[/URL] Widać zdjęcia? Bo ostatnio nie wyświetlało fotek. Coś zmienić? Proszę o uwagi. No i nie umie wkleić filmiku :( Czy ktoś wie jak to zrobić?[/QUOTE] Mnie się bardzo podoba!:lol::lol::lol: Kto umie wkleić na allegro filmik? Quote
AlfaLS Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Allegro super!!!!!!!!! Filmiku nie umiem wkleić do ogłoszenia......:shake: Quote
magda222 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Kombinowałam wczoraj jeszcze z tym filmikiem, ale za cienka jestem... Trudno. Jak ktoś ma pokochać Paryska to i bez filmiku :) Wrzuciłam go też na swój profil na FB i poprosiłam znajomych o udostępnianie. Quote
figa33 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 mój sposób na wklejenie filmu w allegro::user: umieszczam jakieś zdjęcie z informacją ,że to link do filmu następnie podłączam do zdjęcia link do filmu na youtube to tak jak wkleić podlinkowany banerek Quote
magda222 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 [quote name='figa33']mój sposób na wklejenie filmu w allegro::user: umieszczam jakieś zdjęcie z informacją ,że to link do filmu następnie podłączam do zdjęcia link do filmu na youtube to tak jak wkleić podlinkowany banerek[/QUOTE] Tylko, że ja nawet nie wiem jak podłączyć link pod zdjęcie :oops: Quote
figa33 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 film jest na youtube ? jak go obejrzysz, tam jest później taka funkcja udostępnij , pokaże się adres , trzeba go skopiować , najechać myszką na wybrane zdjęcie w allegro , potem w edytorze wizualnym w allegro są takie kolorowe okienka najeżdżasz na trzecie od lewej prawym przyciskiem myszki , ukazuje ci się: Adres WWW , kasujesz to http:// i wklejasz udostępniony adres z youtube , wciskasz opcję wybierz Quote
Recommended Posts