Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, jestem nową użytkowniczką dogomani.
Nie wiem jak się robi bazarki ale mam kilka fajnych rzeczy na taki bazarek, chętnie prześlę gdzie trzeba:)
Trzymam kciuki za Kubusia i inne biedaki oby los się do nich uśmiechał jak najcześciej!

Posted

kakadu napisał(a):
jakies zdjąteczka by sie przydaly... :roll:
ciotki ciekawe sa...

hej, sa przeciez takie ładne zdiecia z 4 lipca, a dzisiaj dopiero 12ty..... Kubunia nic sie nie zmienił przez te 8 dni....

Posted

MonAmiPet napisał(a):
Witam, jestem nową użytkowniczką dogomani.
Nie wiem jak się robi bazarki ale mam kilka fajnych rzeczy na taki bazarek, chętnie prześlę gdzie trzeba:)
Trzymam kciuki za Kubusia i inne biedaki oby los się do nich uśmiechał jak najcześciej!

mozna zrobic tak: zrob zdjecia przedmiotow i przesli do kogos (moze byc do mnie), ale lepiej zebys nauczyla sie robic bazarki, to bardzo proste, zaraz wysle ci instrukcje :)

Posted

dziękuję, jednak prześlę zdjęcia do Ciebie:)
Pieniążki z tego niech pójdą do Kubusia, któremu bardzo kibicuję i trzymam za niego kciuki, nikt nie powinien tak cierpieć:(

Posted

Zapomniałam jeszcze dodać, że Pani, której pytałam o domek dla Sojki woli starszego pieska, gdyż obawia się, że sama ma już zbyt dużo lat aby zaopiekować się młodym pieskiem, więc przygarnie innego 12 letniego biedaka:)

Posted

MonAmiPet napisał(a):
Zapomniałam jeszcze dodać, że Pani, której pytałam o domek dla Sojki woli starszego pieska, gdyż obawia się, że sama ma już zbyt dużo lat aby zaopiekować się młodym pieskiem, więc przygarnie innego 12 letniego biedaka:)

Szkoda, że tak mało jest rozsądnych ludzi.... Ma szczęście staruszek :multi:

Posted

[quote name='Korenia']Magda a skontaktowałas się z krakowianką w sprawie wózka!?!?!?

ma juz swoj wozek Kubusinka, super. Ja nadal mam moj do oddania, ktos potrzebuje??? Ulv, byla przeciez tez mowao jakims innym piesku...? Ja juz go nawet tej osbie wysle, zeby bylo latwiej... Napiszcie na watku Ady, tzn tu: http://www.dogomania.pl/threads/101975-Ada-Ma-Dom!!!!-...-Ada-odesz%C5%82a-.../page80

[quote name='kikou']Kubuniek zaaklimatyzował sie u nas, zajął poduszke pod stołem i stamtąd ma oko na reszte stadka, czasem nawet poszczekuje na jakiegoś piesia... faktycznie żarłoczek z niego, głośno dopomina sie o jedzonko jak widzi że coś "majstruje" w kuchni....
to taki bystry mały spryciarz, jak przychodzę do domu i wszystkie pieski garną sie żeby sie przytulić to Kubuś najgłosniej popiskuje żeby skupi uwagę na sobie, uwielbia kontakt z czowiekiem,każdy dotyk przyjmuje z lubością, delektuje sie podczas zmainy pieluszek, siedzi sobie u mnie na kolanach rozwalony, przytula pyszczek...
taki słodki "nietoperek"...

Ale przyzwyczajanie sie do wózeczka idzie tak dosyć mozolnie, Kubunia nie do końca jeszcze czuje sie w nim komfortowo, troche bezładnie kreci sie w kółko, a po kilku minutach słabną mu przednie łąpki...i już trzeba go wyjąć.... minie chyba jeszcze sporo czasu zanim da rad e pójść na dłuższy spacerek

spokojnie, zwierzaki se przystosowuja stopniowo. bedzie dobrze, pisze to z doswiadczenia ;-)

[quote name='MonAmiPet']Zapomniałam jeszcze dodać, że Pani, której pytałam o domek dla Sojki woli starszego pieska, gdyż obawia się, że sama ma już zbyt dużo lat aby zaopiekować się młodym pieskiem, więc przygarnie innego 12 letniego biedaka:)

to milo, ze ktos to najpierw przemyslal.

Posted

ok, czyli czekam na zdjecia od monamipet, a jak przyjda to zrobie bazarek (ale uprzedzam, ze dostep do netu mam tylko z pracy wiec moze mi to troche zajac zwlaszcza, ze weekendy odpadaja);
czy ewentualne wplaty maja byc kierowane na konto magdy lazarskiej z pierwszego postu (czyli ulv, jednym slowem?)

Posted

MonAmiPet napisał(a):

postawa godna nasladowania; wiecej osob mogloby myslec o takich sprawach; rzecz znamienna - jeszcze pare lat temu jak wspomnialam o tym na forum gw to mnie wyzwali od faszystow i uslyszalam, ze dyskryminuje starych ludzi, ktorzy tez maja prawo miec szczeniaczka :cool3:
czyli jednak sie zmienia na lepsze; powoli, ale sie zmienia;

Posted

Kubuniek strasznie sie przywiązuje.. jak traci mnie z pola widzenia to popiskuje...
a jak już musiałam wyjchać na kilka godzin i pieski zostały z Mamą to Mama opowiadała, że aż 4 godziny płakał i nawet jak go trzymała na rękach to kwilił...
to bardzo wyjątkowy piesek ;)

Posted

A na początku był taki wycofany, przestraszony i zdziwiony każdym dobrym słowem.... jak bardzo musiał go człowiek skrzywdzić?
Może Kubuś teraz "nadrabia" zaległosci w przyjaźni z człowiekiem.....

Posted

wiecie co, tyle tu osob zaglada, wszyscy chca pomagac, a przez weekend nikt nawet raz nie podrzucil bazarku; monamipet dala przedmioty, chciala pomoc, a tu zero odzewu; naprawde sie dziwie bo podobno pieniadze potrzebne?