Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na ocieranie nóżek dobre są skarpetki dla dzieci dłuższe, mocowane plastrem. Trzeba uważac, żeby było miejsce "na palec" bo zrobić się może martwica przy silniejszym ucisku. Zagojona skóra jest na początku bardzo delikatna, po jakimś czasie robi się mocniejsza i nawet bez zabezpieczenia przestają robić się rany i otarcia.
Z takim pieskiem kłopotliwy jest tylko początek bo człowiek musi obserwować wszelkie zmiany, być czujny i stale się uczyć.
Mokre otarcia można smarować solkoserylem pod protezy zębowe, dobrze się trzyma.

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gyisha napisał(a):
Biedny Kubuś :( na razie podnoszę, jak wrócę do domu, wpłacę coś. Chyba, że paczkę wolisz. Co jest najbardziej potrzebne?

Dziękuję!!!!!
W tej chwili potrzebne sa pieluszki- najlepeij seni zerówki np Super Seni :
http://seni.pl/produkty_seni/przeglad_produktow/system_zamkniety/super_seni_plus/super_seni_plus_szczegoly
albo:
http://seni.pl/produkty_seni/przeglad_produktow/system_zamkniety/super_seni/super_seni_szczegoly
Rozmiar- zerówki

lub fundusze na zakup owych, koniecznie z dopiskiem Kubuś.

Posted

witam serdecznie.przeczytałam cały post dotyczący tego psiaczka,ciężko robi się na duszy,jego cierpienie,ból i walka o życie ,o lepsze jutro jest niesamowita,dziękuje pani /nu za pomoc i opieke nad Kubusiem .postaram sie coś podesłac by choć troszkę pomóc. pozdrawiam
zauważyłam że od 5 dni nikt nie wchodził na ta stronę by dowiedzieć się co się dzieje z owym psem...myślę że znajdę tu nr konta a jeśli nie ma to prosze podać

Posted

2 sierpnia pisałam ze nie mamy opatrunków.... dzisiaj mamy 16 września

kupowałam różne rzeczy, maści, zasypki ale wszystko sie paprze....

pytałam do czego miałabym ewentualnie mocować plastrem skarpetki, bo chyba nie do sierści?

teraz zrobiło sie chłodno przydałby sie sweterk dla Kuby...
taki jak na banerku albo ten co na banerku, mamy zimno w domu, a on dupine ma osłoniętą ale reszta marznie bo jednak nie rusza sie tyle co zdrowe psy

Posted

Kikou, a może mocować takim elastycznym samoprzylepnym bandażem, cholera, nie pamiętam nazwy. Taki kolorowy... nie pomyślałam, mogłam Ci wysłać i te żelowe opatrunki też, bo Ulv ich nie odebrała ode mnie. A paczka w ogóle doszła?

Posted

diuna_wro napisał(a):
Kikou, a może mocować takim elastycznym samoprzylepnym bandażem, cholera, nie pamiętam nazwy. Taki kolorowy... nie pomyślałam, mogłam Ci wysłać i te żelowe opatrunki też, bo Ulv ich nie odebrała ode mnie. A paczka w ogóle doszła?

cholera...to wielka szkoda...ze mi chociaż jednego nie wsadzilaś...
tak przesyłka dla geriatrykusiów doszła , bardzo, bardzo dzieekujemy!!!!!

Posted

w aptekach nie zawsze są, ale można zamówić, bo to produkt ogólnodostępny i w hurtowniach jest.

To bandaż "oddychający", ale elastyczny i trzeba uważać, żeby w kończynie było zachowane krążenie, szczególnie przy sparaliżowanych kończynach. Wystarczy odlepić, poluzować i można zalepić z powrotem, ale tylko jeszcze raz. Potem już się nie lepi i trzeba wziąć nowy kawałek. Cena ok. 10-13 zł

Pisze się przez 'C"

Posted

Korenia napisał(a):
Kikou - pomierz Kubę, będzie łatwiej znaleźć wtedy sweterek. Jaka powinna być długość, ile w szyjce, ile w klacie.

szyjka, tak na luźno ok. 35cm, klata ok. 50cm, a długość pewnie z 30cm to sweterek bedzie gdzieś do pieluszki sięgał

Posted

kikou napisał(a):
szyjka, tak na luźno ok. 35cm, klata ok. 50cm, a długość pewnie z 30cm to sweterek bedzie gdzieś do pieluszki sięgał

Ciekawa jestem czy bluza dziecięca by się nadawała? Trzeba by było w jakimś secondhandzie zobaczyć.

Posted

Jutro zajrzę, czy nie mam czegoś odpowiedniego w zapasach ;)
Przyszło 100 zł :) zaraz przeleję.
A- i cos jest na poczcie, ale nie zdążyłam w sobotę, jutro zobaczę, może to plastry?

Posted

Czy Kubuś ma już sweterek?
Jak nie to ja mu zrobię, proszę tylko powiedzieć, czy mam mieć np. golfik?
Mogę też postarać sie o jakąś kurteczkę:)
Jeśli chodzi o otarcia nóżek, to może zakładać mu takie dziecinne rajstopki takie najmniejsze jakie są. Mogę wziąc od mojej koleżanki bo ma małą córeczkę i wypróbujesz...
Podziwiam opiekunkę Kubunia za wytrwaość, oby Cię nie opuszczała!ś