BimBom Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Na ocieranie nóżek dobre są skarpetki dla dzieci dłuższe, mocowane plastrem. Trzeba uważac, żeby było miejsce "na palec" bo zrobić się może martwica przy silniejszym ucisku. Zagojona skóra jest na początku bardzo delikatna, po jakimś czasie robi się mocniejsza i nawet bez zabezpieczenia przestają robić się rany i otarcia. Z takim pieskiem kłopotliwy jest tylko początek bo człowiek musi obserwować wszelkie zmiany, być czujny i stale się uczyć. Mokre otarcia można smarować solkoserylem pod protezy zębowe, dobrze się trzyma. Quote
MalgosMalgos Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [url]http://kikgel.com.pl/?p=94[/url] a na Dogo ma Mysza1 dojscie do takowyz Pozdrawiam serdecznie MalgosMalgos Quote
kikou Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='BimBom']Na ocieranie nóżek dobre są skarpetki dla dzieci dłuższe, mocowane plastrem. ....[/QUOTE] ale do czego ten plaster mocować? Quote
ulvhedinn Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 Mysza już obiecała wysłać opatrunki żelowe :loveu: :multi: Quote
ulvhedinn Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 gyisha napisał(a):Biedny Kubuś :( na razie podnoszę, jak wrócę do domu, wpłacę coś. Chyba, że paczkę wolisz. Co jest najbardziej potrzebne? Dziękuję!!!!! W tej chwili potrzebne sa pieluszki- najlepeij seni zerówki np Super Seni : http://seni.pl/produkty_seni/przeglad_produktow/system_zamkniety/super_seni_plus/super_seni_plus_szczegoly albo: http://seni.pl/produkty_seni/przeglad_produktow/system_zamkniety/super_seni/super_seni_szczegoly Rozmiar- zerówki lub fundusze na zakup owych, koniecznie z dopiskiem Kubuś. Quote
Halinka3 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 witam serdecznie.przeczytałam cały post dotyczący tego psiaczka,ciężko robi się na duszy,jego cierpienie,ból i walka o życie ,o lepsze jutro jest niesamowita,dziękuje pani /nu za pomoc i opieke nad Kubusiem .postaram sie coś podesłac by choć troszkę pomóc. pozdrawiam zauważyłam że od 5 dni nikt nie wchodził na ta stronę by dowiedzieć się co się dzieje z owym psem...myślę że znajdę tu nr konta a jeśli nie ma to prosze podać Quote
ulvhedinn Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Tak (dzięki!!!!! :) ), jutro odpiszę jak dożyję ;) Konto jest podane na pierwszej stronie, tylko bardzo rposze o koniecznie dopisek "Kubuś", żeby mi sie nie pomyliło.... Quote
kikou Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 2 sierpnia pisałam ze nie mamy opatrunków.... dzisiaj mamy 16 września kupowałam różne rzeczy, maści, zasypki ale wszystko sie paprze.... pytałam do czego miałabym ewentualnie mocować plastrem skarpetki, bo chyba nie do sierści? teraz zrobiło sie chłodno przydałby sie sweterk dla Kuby... taki jak na banerku albo ten co na banerku, mamy zimno w domu, a on dupine ma osłoniętą ale reszta marznie bo jednak nie rusza sie tyle co zdrowe psy Quote
diuna_wro Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Kikou, a może mocować takim elastycznym samoprzylepnym bandażem, cholera, nie pamiętam nazwy. Taki kolorowy... nie pomyślałam, mogłam Ci wysłać i te żelowe opatrunki też, bo Ulv ich nie odebrała ode mnie. A paczka w ogóle doszła? Quote
kikou Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 diuna_wro napisał(a):Kikou, a może mocować takim elastycznym samoprzylepnym bandażem, cholera, nie pamiętam nazwy. Taki kolorowy... nie pomyślałam, mogłam Ci wysłać i te żelowe opatrunki też, bo Ulv ich nie odebrała ode mnie. A paczka w ogóle doszła? cholera...to wielka szkoda...ze mi chociaż jednego nie wsadzilaś... tak przesyłka dla geriatrykusiów doszła , bardzo, bardzo dzieekujemy!!!!! Quote
diuna_wro Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 ten bandaż nazywa się KOBAN, albo przez K albo przez C Quote
Basia1244 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Kikou! Te bandaże samoprzylepne (żółte lub zielone) są do dostania w aptekach. Powinni mieć też weci - przecież bandażują tym poranione łapska. Nie są drogie. Quote
diuna_wro Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 w aptekach nie zawsze są, ale można zamówić, bo to produkt ogólnodostępny i w hurtowniach jest. To bandaż "oddychający", ale elastyczny i trzeba uważać, żeby w kończynie było zachowane krążenie, szczególnie przy sparaliżowanych kończynach. Wystarczy odlepić, poluzować i można zalepić z powrotem, ale tylko jeszcze raz. Potem już się nie lepi i trzeba wziąć nowy kawałek. Cena ok. 10-13 zł Pisze się przez 'C" Quote
Korenia Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Kikou - pomierz Kubę, będzie łatwiej znaleźć wtedy sweterek. Jaka powinna być długość, ile w szyjce, ile w klacie. Quote
kikou Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Korenia napisał(a):Kikou - pomierz Kubę, będzie łatwiej znaleźć wtedy sweterek. Jaka powinna być długość, ile w szyjce, ile w klacie. szyjka, tak na luźno ok. 35cm, klata ok. 50cm, a długość pewnie z 30cm to sweterek bedzie gdzieś do pieluszki sięgał Quote
Korenia Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 kikou napisał(a):szyjka, tak na luźno ok. 35cm, klata ok. 50cm, a długość pewnie z 30cm to sweterek bedzie gdzieś do pieluszki sięgał Ciekawa jestem czy bluza dziecięca by się nadawała? Trzeba by było w jakimś secondhandzie zobaczyć. Quote
ulvhedinn Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Jutro zajrzę, czy nie mam czegoś odpowiedniego w zapasach ;) Przyszło 100 zł :) zaraz przeleję. A- i cos jest na poczcie, ale nie zdążyłam w sobotę, jutro zobaczę, może to plastry? Quote
bla Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Kuba hopaj w górę, bo na dworze znowu padaaaaaaaaaaaaa. Quote
bla Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Kubolu wszystkiego naj z okazji dnia chłopaka ;) Quote
Halinka3 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 witam, no właśnie wszystkiego dobrego ,zdrówka bo jest bardzo mu potrzebne Quote
Halinka3 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 a tak po za tym to co u naszego Kuby słychac?jak on sie trzyma ? pozdrowienia dla opiekuna/nki Quote
Secia Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 no wlasnie, jak mu idzie jazda na wozeczku :confused: :confused: :confused: Quote
_Goldenek2 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Proszę 9 osób o 5 zł miesiecznie dla Bruna http://www.dogomania.pl/threads/1832...7#post15489457 Quote
MonAmiPet Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Czy Kubuś ma już sweterek? Jak nie to ja mu zrobię, proszę tylko powiedzieć, czy mam mieć np. golfik? Mogę też postarać sie o jakąś kurteczkę:) Jeśli chodzi o otarcia nóżek, to może zakładać mu takie dziecinne rajstopki takie najmniejsze jakie są. Mogę wziąc od mojej koleżanki bo ma małą córeczkę i wypróbujesz... Podziwiam opiekunkę Kubunia za wytrwaość, oby Cię nie opuszczała!ś Quote
Recommended Posts