Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jak uda sie wizyta to potrzebna będzie kasa na transport psiaka do DS...
Aquifere jak będziesz na wizycie to zapytasz sie Pani ile może przekazać na transport psiaka do nowego domku ?
(oczywiście jeśli wizyta przepadnie pomyślnie...)

Posted

Bus do Kazimierzy Wielkiej kosztuje 6/10 zł i odjeżdża spod Czyżyńskiego Carrefoura więc to nie tak daleko ... a jedzie się coś koło 1h ;) Jestem z Krakowa ;)
A za transport samochodem wyjdzie jakieś 20 złotych może 30 ;)

Posted

Rozmawiałam z chłopakiem. Zawiezie mnie, ale nie wiem czy da rade w tym tygodniu.
Zapytam o to ile ewentualnie może dołożyć. Czy jeszcze jakieś konkretne sprawy mam poruszyć? Jakieś leczenie, przyzwyczajenia psiaka o których trzeba porozmawiać?

Posted

Aquifere napisał(a):
Rozmawiałam z chłopakiem. Zawiezie mnie, ale nie wiem czy da rade w tym tygodniu.
Zapytam o to ile ewentualnie może dołożyć. Czy jeszcze jakieś konkretne sprawy mam poruszyć? Jakieś leczenie, przyzwyczajenia psiaka o których trzeba porozmawiać?

Porozmawiaj z nią o tym co będzie jak Marcelek nie będzie tolerował dziecka!
I czy wie że czeka ją dużo pracy w nauczeniu maluszka chodzeniu na smyczy...
Ja jeszcze zapytam sie jednej osobie która by przeprowadziła wizytę, żeby było szybciej :)

Posted

Aquifere przeprowadzisz tą wizytę jeszcze w tym tygodniu?
Jeżeli nie namówisz chłopaka ani nie znajdziesz transportu to ewentualnie w sobotę może to zrobić ktoś inny.
(ale to ewentualnie, bo niestety nikt inny nie znalazł się do przeprowadzenia wizyty)
Jeszcze czekamy na odpowiedź jednej cioteczki do której napisała tola.

Posted

Aquifere napisał(a):
Jak wrócę do domu to się dowiem kiedy możemy podjechać do Kazimierzy. Napiszę dziś wieczorkiem

Więc czekamy na wiadomości:)

Posted

Aquifere a mam pytanie robiłąś już kiedyś wizyty przed-adopcyjne bo ten domek musi być super sprawdzony pisałam z
wellington i ona ma doświadczenie, lecz by mogła by zrobić wzytę dopiero pod koniec czerwca i jak by się domek sprawdził to był by jeden transport z Bolero...

Posted

Nie chce sie wcinać, ale była tu mowa o Wellington....
Absolutnie polecam...prześwietli domek do piatego pokolenia wstecz.
Czasem warto poczekać, tym bardziej że Marcelek jak czytałam to szczególny stworek. I nie do każdego domu....

Posted

no i jest jeszcze Camara ewentualnie...
chociaż Marcel nie jest już w schronie, jest bezpiczny, więc może warto poczekać... nie musimy się spieszyć aż tak...

Posted

A Camara jest doświadczona w przeprowadzaniu wizyt?
Może warto by było jeszcze z nią spróbować jak jest doświadczona.
No nie wiem, jak chcecie, żeby tylko się ta pani nie rozmyśliła bo i tak już bardzo długo czeka- o tym też trzeba pomyśleć.
Potem jeszcze transport...już trzeba pomyśleć kiedy będzie podróż Bolero.

Posted

tylko żeby też nie było tak, że będziemy czekać na wizytę wellington, w międzyczasie będą dzwonić inne domki zainteresowane, a pani Bożena okaże się nie odpowiednim domkiem dla Marcelka, a inne potencjalnie zainteresowane domki w międzyczasie już się zniechęcą oczekiwaniem i adoptują inne psiaki i Marcelek zostanie znów bez swojego człowieka??

Posted

Napisałam i Pani Bożenka powiedziała że by chciała wizytę jak najszybciej bo zakochała się w maluszku! :loveu:
Moje zdanie jest ta że że aquifefe teraz by zrobiła wizytę przed adopcyjną też ma ona jakieś doświadczenie pare razy robiła wizyty i by wiedziała gdyby coś było nie tak, a czekać pół miesiąca na wizytę, to trochę bezsensu...