Akrum Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 nie poddajemy się, szukamy dalej :) napisałam na krakowskim wątku, zaraz się tam znów przypomnę :) Quote
Aquifere Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Ja tak jak pisałam mogę pojechać jeśli nie znajdzie się nikt kto ma bliżej:) Może jakoś sobie poradzę z tą przytłaczającą odpowiedzialnością:/ Quote
Tia Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Wiec jak nikt się nie znajdzie do jutra, to ty Aquifere ją przeprowadzisz? Quote
Aquifere Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Tak przeprowadzę. Jak się chłopak nie zgodzi to dorwę jakiegoś busa, albo poproszę któregoś zmotoryzowanego kolegę:D Quote
Akrum Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 mam nadzieję, że się wszystko poukłada i uda przeprowadzić wizytę Quote
Tola^^ Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Jak uda sie wizyta to potrzebna będzie kasa na transport psiaka do DS... Aquifere jak będziesz na wizycie to zapytasz sie Pani ile może przekazać na transport psiaka do nowego domku ? (oczywiście jeśli wizyta przepadnie pomyślnie...) Quote
kopciuszek Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Bus do Kazimierzy Wielkiej kosztuje 6/10 zł i odjeżdża spod Czyżyńskiego Carrefoura więc to nie tak daleko ... a jedzie się coś koło 1h ;) Jestem z Krakowa ;) A za transport samochodem wyjdzie jakieś 20 złotych może 30 ;) Quote
Aquifere Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Rozmawiałam z chłopakiem. Zawiezie mnie, ale nie wiem czy da rade w tym tygodniu. Zapytam o to ile ewentualnie może dołożyć. Czy jeszcze jakieś konkretne sprawy mam poruszyć? Jakieś leczenie, przyzwyczajenia psiaka o których trzeba porozmawiać? Quote
Akrum Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 jejciu, to tylko teraz czekamy na wynik wizyty - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, że domek okaże się cudowny :) Quote
Tola^^ Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Aquifere napisał(a):Rozmawiałam z chłopakiem. Zawiezie mnie, ale nie wiem czy da rade w tym tygodniu. Zapytam o to ile ewentualnie może dołożyć. Czy jeszcze jakieś konkretne sprawy mam poruszyć? Jakieś leczenie, przyzwyczajenia psiaka o których trzeba porozmawiać? Porozmawiaj z nią o tym co będzie jak Marcelek nie będzie tolerował dziecka! I czy wie że czeka ją dużo pracy w nauczeniu maluszka chodzeniu na smyczy... Ja jeszcze zapytam sie jednej osobie która by przeprowadziła wizytę, żeby było szybciej :) Quote
Tia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Aquifere przeprowadzisz tą wizytę jeszcze w tym tygodniu? Jeżeli nie namówisz chłopaka ani nie znajdziesz transportu to ewentualnie w sobotę może to zrobić ktoś inny. (ale to ewentualnie, bo niestety nikt inny nie znalazł się do przeprowadzenia wizyty) Jeszcze czekamy na odpowiedź jednej cioteczki do której napisała tola. Quote
Aquifere Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Jak wrócę do domu to się dowiem kiedy możemy podjechać do Kazimierzy. Napiszę dziś wieczorkiem Quote
Tia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Aquifere napisał(a):Jak wrócę do domu to się dowiem kiedy możemy podjechać do Kazimierzy. Napiszę dziś wieczorkiem Więc czekamy na wiadomości:) Quote
Tola^^ Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Aquifere a mam pytanie robiłąś już kiedyś wizyty przed-adopcyjne bo ten domek musi być super sprawdzony pisałam z wellington i ona ma doświadczenie, lecz by mogła by zrobić wzytę dopiero pod koniec czerwca i jak by się domek sprawdził to był by jeden transport z Bolero... Quote
Aquifere Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Tola - robiłam wizytę w sprawie Yogiego i kilku psiaków spoza dogomani. "Moich" znajd. Nie mam więc wielkiego doświadczenia Quote
togaa Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Nie chce sie wcinać, ale była tu mowa o Wellington.... Absolutnie polecam...prześwietli domek do piatego pokolenia wstecz. Czasem warto poczekać, tym bardziej że Marcelek jak czytałam to szczególny stworek. I nie do każdego domu.... Quote
Akrum Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 no i jest jeszcze Camara ewentualnie... chociaż Marcel nie jest już w schronie, jest bezpiczny, więc może warto poczekać... nie musimy się spieszyć aż tak... Quote
Tola^^ Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 To moim zdaniem warto poczekać i żeby wellington zrobiła wizytę... Quote
Tia Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 A Camara jest doświadczona w przeprowadzaniu wizyt? Może warto by było jeszcze z nią spróbować jak jest doświadczona. No nie wiem, jak chcecie, żeby tylko się ta pani nie rozmyśliła bo i tak już bardzo długo czeka- o tym też trzeba pomyśleć. Potem jeszcze transport...już trzeba pomyśleć kiedy będzie podróż Bolero. Quote
Tola^^ Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Napisałam do Pani Bożeny - u której ma być wizyta, czy by mogła być przeprowadzona pod koniec czerwca... Quote
Akrum Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 tylko żeby też nie było tak, że będziemy czekać na wizytę wellington, w międzyczasie będą dzwonić inne domki zainteresowane, a pani Bożena okaże się nie odpowiednim domkiem dla Marcelka, a inne potencjalnie zainteresowane domki w międzyczasie już się zniechęcą oczekiwaniem i adoptują inne psiaki i Marcelek zostanie znów bez swojego człowieka?? Quote
Tola^^ Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Napisałam i Pani Bożenka powiedziała że by chciała wizytę jak najszybciej bo zakochała się w maluszku! :loveu: Moje zdanie jest ta że że aquifefe teraz by zrobiła wizytę przed adopcyjną też ma ona jakieś doświadczenie pare razy robiła wizyty i by wiedziała gdyby coś było nie tak, a czekać pół miesiąca na wizytę, to trochę bezsensu... Quote
Recommended Posts