Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja się kontaktowałam z Malwi, niestety w najbliższym czasie nie jedzie do Wrocka :(
moja koleżanka niestety też w najbliższym czasie nie jedzie do domu do Wrocławia... :(
ah, nic się nie układa...

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Z Bolero i Marcelem wzięło by się jeszcze jednego psiaka z naszego schronu za jednym razem...bo również ma jechać do Krakowa.
I Transport wyszedł by tańszy jak każdy z domków dołożył by trochę:) Wszystko się pięknie układa, ale jeszcze nie wiemy kto zawiezie pieski.
Napisała do kilku osób które wożą pieski, zobaczymy. Jedna z nich była już po dwa pieski do Obornik może i tym razem by zabrała.
No zobaczymy:)

Posted

zaznaczam sobie wątek ;) witam wszystkich i witam Cię _Lara - nie wiedziałam, że Cię tutaj znajdę, ale jak widzę jesteś wszędzie :eviltong: (ja tu jestem z racji trzeciego pieska, który ma jechać z tą cudowną dwójką) będę jutro pytać czy do Domina dołożą do transportu, ale nie jestem pewna. To też niezbyt zamożna rodzina, ale kochająca zwierzęta, a to chyba najważniejsze. Wydaje mi się, że tak jak tutaj wyżej pisałyście liczy się serce ludzi bardziej od pieniędzy. No ale co jeśli te pieniądze na transport są potrzebne? Tak jak w tym przypadku...dla ludzi biorących pieska to zawsze na początku duże wydatki - trzeba kupić akcesoria(miskę, legowisko, zabawki, smycz, obrożę, szampon, adresówki), jedzenie, pierwsze wizyty u weta zawsze tez najwięcej kosztują...odrobaczenie, szczepienia, założenie książeczki, opłata za pieska w schronie, zarejestrowanie...dlatego nie dziwię się, że niektórym ciężko jest pokryć koszty transportu. rozumiem to. początki są najkosztowniejsze. spróbujmy uzbierać na ten transport, ja też mogę się dorzucić. pomogę też szukać transportu - może uda się znaleźć coś taniego albo (bezpłatnego-marzenia, ale spróbujmy). Domino nie ma wątku, więc tutaj wspomnę o tym, że Państwo czekają na niego i też im zależy na tym żeby przyjechał jak najszybciej. ;)

Posted

Cała droga dla wszystkich trzech psiaków prawie 1200km, może je zawieść Tarzanka ze zwrotami kosztów.
Trasa wygląda tak:
Przyjeżdża po nie z Wrocławia, Oborniki, Wrocław, Kraków, Kazimierza Wielka, Wrocław.
Przyjeżdża zabiera je i rozwozi pod wskazane adresy. Była już u nas wiec zna drogę do Obornik.
Przerażają mnie tylko koszty, ale nic tańszego nie znajdziemy, a tu mamy pewność, że wszystkie psiaki trafią tam gdzie mają
trafić i nie będą się stresowały np. łączonymi transportami lub przesiadkami.
Koszt podróży to 600zł.
Czyli na domek wyszło by 200zł + koszt adopcji.
Jak myślicie?

Posted

to dosyć drogo dziewczyny...tak mi się wydaje, że przyszłych właścicieli Domina to przerośnie. jutro mam im dać znać czy Domino do nich trafi czy nie. trochę się martwię jak to się skończy i czarno to widzę, ale to pewnie przez to, że już tak późno, a ja padam z nóg. jutro będziemy myśleć.

Posted

kochane cioteczki...wizyta i wszystko jest załatwione. ja się wszystkim zajmuje, bo obiecałam im, że znajdę dla nich psiaka i dlatego założyłam tamten wątek. Angel umieściłaś zdjęcia Domina na tym wątku, więc je im pokazałam, a oni go wybrali. już nie pierwszy ani nie dziesiąty raz przeprowadzam adopcję i wiem o takich rzeczach jak wizyta, umowa, itd. zawsze mam kontakt z pieskami, które wyadoptowałam. zawsze w moim przypadku są relacje i fotki z nowego domu. chciałabym przeprowadzić adopcję Domina, ale coś nie za bardzo nam to idzie. rozumiem, że mnie jeszcze nie znacie, stąd ten brak zaufania. czy nie jest tak, że ze schronu Domina może wziąć ktokolwiek? ja mam fajny domek dla Niego i dlatego założyłam tamten wątek. w razie czego inne pieski czekają na decyzje, tzn czy Domino tam pojedzie czy nie. prosiłabym o 100% zaufania w tej sprawie, bo nie jestem też od wczoraj na dogo. chciałabym, żeby Ci państwo wszystko załatwiali wyłącznie ze mną, bo to nie są dla mnie obcy ludzie i nie chcę im sprawiać kłopotów. Wiem, że chcecie dla Domina jak najlepiej, ja też. Dajcie mi znać czy moje warunki Wam odpowiadają i jak z tym transportem. Oni niestety nie dadzą rady pokryć tych kosztów. Opłata schroniskowa ok. Chciałabym już dzisiaj coś wiedzieć, żeby też nie kazać czekać innym psiakom na tą decyzję. :)

Posted

domino został już dla nich zarezerwowany :) bd od poniedzialku czekal w chwilowym dt na transport do domku :) a pieniądze sie jakos uzbiera... bazarki, jednorazowe wplaty jakies, wszystko sie zalatwi! :)

Posted

Angel napisał(a):
domino został już dla nich zarezerwowany :) bd od poniedzialku czekal w chwilowym dt na transport do domku :) a pieniądze sie jakos uzbiera... bazarki, jednorazowe wplaty jakies, wszystko sie zalatwi! :)

ja tak jak mówię chcę pomóc...dorzucę się do transportu, niewiele, ale pomogę...

Posted

Tia napisał(a):
ALe na kogo konto będziemy zbierać pieniądze może na twoje Kenny?

za transport? moim zdaniem najlepiej na konto tego, kto będzie z nimi jechał.

Posted

Tarzance mamy po prostu przelać bezpośrednio te pieniądze, bo ona zajmuje się tylko transportem. Wiec musi być ktoś kto jest cały czas na wątku i czuwa nad wszystkimi wpłatami.

Posted

Dziewczyny a czy można by przewieźć psy pociągiem. Tak jak w przypadku Kropka?
Z tego co sprawdzałam to do Krakowa jest ok. Tylko może dałoby radę później np. aby ktoś z Krakowa zabrał od nas Marcela i zawiózł do Kazimierzy Wielkiej?
Albo może nawet jakbym dowiozła psy pociągiem z Poznania do Wrocławia do już jest o już o prawie 400 km mniej, wtedy wyszło by ok 400zł za transport.
Trzy psy mają szansę na domki, które już na nie czekają nie można pozwolić aby coś przeszkodziło w adopcji.

Posted

o całkiem niezły pomysł! moja Tequila pociągiem uwielbia:) bilety niedrogie są dla psów. Jeżeli ktoś by je przywiózł do Krakowa pociągiem to postaram się załatwić samochód, żeby zawieźć Marcela Do Kazimierzy Wielkiej. A Domina zawiozę do jego domku.

Posted

Moja siostra pod koniec tygodnia kończy sesję, więc dałybyśmy radę przewieźć psiaki. Do Wrocławia pojedziemy z trzema a we Wrocławiu jednego już oddamy nowej właścicielce.
Czekam tylko na ostateczną decyzję dziewczyn, które zajmują się psiakami i czuwają nad adopcją psiaków.

Posted

Ale jakby to wyglądało.
Kto by zabrał od nas z Obornik pieski?
Mam trochę wątpliwości co do pociągu bo Domino to szałaput i nie wytrzyma takiej trasy bez wychodzenia na świeże powietrze.

Posted

We Wrocławiu miałby pauzę, można by mu było wtedy dłuższy spacer zrobić. moja tequila to też wariatka straszna jest, wieczny szczeniak - a w pociągu śpi jak suseł, bo ją jazda usypia.

Posted

Tia napisał(a):
Ale jakby to wyglądało.
Kto by zabrał od nas z Obornik pieski?
Mam trochę wątpliwości co do pociągu bo Domino to szałaput i nie wytrzyma takiej trasy bez wychodzenia na świeże powietrze.

Próbowałam wymyślić jakieś rozwiązanie bo 600zł ciężko będzie uzbierać.
To była tylko propozycja.

Posted

Rozumiem, rozumie:)
Ale chodziło mi o to jak ty to widzisz, kto by zawiózł te psiaki?
I jak twoim zdaniem by to wyglądało.
Pani od Bolera pewnie da na transport te 200zł, wiec pozostanie 400zł, nadal dużo:(

Posted

Tia napisał(a):
A jakie by były koszty?

właśnie zapytam. ze strony mojej siostry żadne, ale zapytam mru...nie wiem tylko czy się datami dograją, ale warto spróbować. wtedy Marcel i Bolero mogliby pociągiem z Asia_Rawicz pojechać...może wyjść dużo taniej...