Poker Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Czy mogę liczyć na pomoc w opłaceniu sterylizacji bezdomnej suni w wysokiej ciąży, na którą trafiłam w czasie wizyty w Radomiu? Przy pomocy życzliwych osób mam umówioną sterylkę na dziś,Koszt 180 zł,lecznica przy ul.Królowej Jadwigi 6B. Wątek założę po powrocie do domu,jeżeli uda się złapać małą. Quote
ostatniaszansa Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [quote name='Poker']Czy mogę liczyć na pomoc w opłaceniu sterylizacji bezdomnej suni w wysokiej ciąży, na którą trafiłam w czasie wizyty w Radomiu? Przy pomocy życzliwych osób mam umówioną sterylkę na dziś,Koszt 180 zł,lecznica przy ul.Królowej Jadwigi 6B. Wątek założę po powrocie do domu,jeżeli uda się złapać małą.[/QUOTE] Si :) /Agnieszka Quote
kinga Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Czy mogłabym zgłosić do skarbonki :modla: sunię, zabraną ze schroniska w Białogardzie? Jest u mnie w DT, zabrałam ją stamtąd podobno świeżo po szczeniakach, u mnie zaliczyła cieczkę, i najwyższy czas ją ciachnąć. Blagam o pomoc, nie wyrobię finansowo sama. Koszt sterylki - ok. 300 zł (dokładnie będzie wiadomo po weekendzie). Jaga: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/255/jaga11.jpg/][IMG]http://img255.imageshack.us/img255/9262/jaga11.jpg[/IMG][/URL] i jej wątek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230786-KOSZALIN-JAGA-Pies-na-depresj%C4%99-Daleka-kuzynka-border-collie[/url] Quote
ostatniaszansa Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [quote name='kinga']Czy mogłabym zgłosić do skarbonki :modla: sunię, zabraną ze schroniska w Białogardzie? Jest u mnie w DT, zabrałam ją stamtąd podobno świeżo po szczeniakach, u mnie zaliczyła cieczkę, i najwyższy czas ją ciachnąć. Blagam o pomoc, nie wyrobię finansowo sama. Koszt sterylki - ok. 300 zł (dokładnie będzie wiadomo po weekendzie). Jaga: [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/255/jaga11.jpg/"][IMG]http://img255.imageshack.us/img255/9262/jaga11.jpg[/IMG][/URL] i jej wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230786-KOSZALIN-JAGA-Pies-na-depresj%C4%99-Daleka-kuzynka-border-collie"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230786-KOSZALIN-JAGA-Pies-na-depresję-Daleka-kuzynka-border-collie[/URL][/QUOTE] A czy nie ma mozliwosci znalezienia tanszej opcji? 300zl za sunie tej wielkosci to normalna cena, moze da sie ugadac weterynarza ... /Agnieszka Quote
kinga Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [quote name='ostatniaszansa']A czy nie ma mozliwosci znalezienia tanszej opcji? 300zl za sunie tej wielkosci to normalna cena, moze da sie ugadac weterynarza ... /Agnieszka[/QUOTE] Hałabajówka będzie swojego weta ugadywała, ale dopiero w poniedziałek (moi weci są dużo drożsi). W Koszalinie niestety marny wybór, jak chce się robić u sprawdzonych, zaufanych wetów. Quote
zerojeden Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Postaram się coś ugadać ale ja średnio co tydzień u niego coś robię i już mi głupio normalnie za każdym razem prosić o rabat, tym bardziej że mam i tak ceny niższe niż "normalny klient" i do tego teraz mi kota na DT leczy za free płacę tylko za leki. Quote
ostatniaszansa Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [quote name='Hałabajówka']Postaram się coś ugadać ale ja średnio co tydzień u niego coś robię i już mi głupio normalnie za każdym razem prosić o rabat, tym bardziej że mam i tak ceny niższe niż "normalny klient" i do tego teraz mi kota na DT leczy za free płacę tylko za leki.[/QUOTE] Rozumiem, ale 300zl za sredniej wielkosci bezdomna sunie to sporo, dlatego postarajcie sie chociaz troche ponegocjowac. Im mniej bedziemy placic za zabiegi, tym wiecej suk ciachniemy :) Warto sie starac :) /Agnieszka Quote
malawaszka Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 a czy coś wiadomo o fakturze, którą marako wysłała do Soemy w czasie jak Karina się przeprowadzała? Faktura z Wrocławia Quote
ostatniaszansa Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 wszystkie faktury jakie otrzymałyśmy na bieżąco są płacone , sprawdzimy czy była faktura z Wrocławia . Przypominam o opisach do faktur.Ewa Quote
kinga Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Rozumiem, ale 300zl za sredniej wielkosci bezdomna sunie to sporo, dlatego postarajcie sie chociaz troche ponegocjowac. Im mniej bedziemy placic za zabiegi, tym wiecej suk ciachniemy :) Warto sie starac :) /Agnieszka[/QUOTE] dziewczyny, bo mnie nie będzie przez najbliższe 2 tygodnie i Hałabajówka zostaje moim rzecznikiem prasowym i tymczasem mojego tymczasa. Tudzież egzekutorem sterylki. [B]Hałabajowko[/B] - negocjuj, ile się da, zwłaszcza dla MOJEJ Jagi ;-) - za swoje tymczasy możesz płacić, ile wet zapragnie ;-) [B]Agnieszko[/B] - jeśli nie uda się zejść do jakiejś sensownej kwoty - proszę o pomoc w zakresie, jaki uważacie za przyzwoity, ja resztę dopłacę z własnej kieszeni. I z góry bardzo dziękuję! Quote
zerojeden Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Haha ja ostatnio to tylko nie swoje.... a to Daktyl, a to jamniki a to kot... moje jak zawsze na szarym końcu :) Zrobię co w mojej mocy. Quote
malawaszka Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 [quote name='ostatniaszansa']wszystkie faktury jakie otrzymałyśmy na bieżąco są płacone , sprawdzimy czy była faktura z Wrocławia . Przypominam o opisach do faktur.Ewa[/QUOTE] a Soema coś przekazywała? bo to było wysłane na Jej adres jeszcze a nie wiem czy Ona wtedy tam nadal mieszkała czy nie (adres krakowski), tuż przed tym jak podałyście żeby wysyłać na adres OS Quote
marako Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 Ja poprosiłam o duplikat tej faktury, wczoraj byłam znów u weta z Grace, ale doktor był po 12 godzinach pracy, tuż po operacji, kolejka ogromna, jak już zajął się Grace - wyleciało mi to z głowy, by ponownie o tym przypomnieć (oni mają księgową z zewnątrz, długo trwa, zanim cokolwiek się załatwi.) Faktura wysłana poleconym listem, na początku czerwca, na adres krakowski Soemy. Dołączony dokładny opis, kogo dotyczy, itp., według wskazówek. Dopiero po tym, jak wysłałam, pojawiła się informacja, żeby wysyłać do na adres OS. Polecony nie wrócił, jako niedoręczony. Quote
3 x Posted August 19, 2012 Author Posted August 19, 2012 (edited) wróciłam z wojaży ;) przepraszam bardzo wszystkich którzy czekali na rozliczenie z wpłatami za lipiec przed wyjazdem nie wyrobiłam się myślałam, że przysiądę jeden dzień na wyjeździe i podliczę wszystko chociaż miałam mocne postanowienie niezabierania komputera na urlop ze względu na to niewyrobienie się przed wyjazdem - komputer wzieliśmy ale miejsce pobytu zadecydowało za nas - na kwaterze nie mieliśmy zasięgu netu a zasięg tel był znikomy dlatego rozliczenie pojawia się dopiero teraz jeszcze raz przepraszam :oops: (rozliczenie wydatkków uzupełnię z czasem) no to lecimy z roliczeniem lipca: [B][COLOR="#FF0000"]Wpłaty 07.2012 [/COLOR][/B] [b] handzia [/b] - 10 zł [b] Mtf zalesie [/b] - 40 zł [b] Nikus i Livka [/b] - 10 zł [b] ZOFIJA [/b] - 5 zł [b] sonia71 [/b] - 10 zł [b] brzośka [/b] - 10 zł [b] mamanabank [/b] - zł [b] MAROKO [/b] - zł [b] agusiazet [/b] - 20 zł [b] INGA.MM [/b] - 5 zł [b] MAG.DA [/b] - 10 zł [b] MASZA44 [/b] - 10 zł [b] haliza [/b] - 15 zł [b] Neris [/b] - 5 zł [b] kakadu [/b] - 30 zł [b] AL-KA [/b] - 20 zł [b] ciencienia [/b] - 15 zł [b] ULVHEDINN [/b] - 5 zł [b] AMIGA [/b] - 30 zł [b] werenn [/b] - 10 zł [b] Javena [/b] - 5 zł [b] necianeta89 [/b] - 10 zł [b] AAGATAA8 [/b] - 15 zł [b] Poker [/b] - 10 zł [b] maciaszek [/b] - 5 zł [b] juli88 [/b] - 10 zł [b] agata69 [/b] - 20 zł [b] Ajula [/b] - 5 zł [b] Saphira [/b] - 10 zł [b] SYLWIJA [/b] - 5 zł [b] KINGA [/b] - 15 zł [b] Ewa i flatki [/b] - 40 zł [b] KIELACZKA [/b] - 15 zł [b] MAGDOLA [/b] - 5 zł [b] KAERJOT [/b] - 25 zł [b] Baster i lusi [/b] - 60 zł [b] Akrum [/b] - 60 zł [B]ANETTA[/B] - 5 zł [B]Neris[/B] - 5 zł [b] SUMA 07.2012 - 580 zł [/b] Sumaryczne wpływy na konto OS: [B][COLOR="#FF0000"]13258,45 zł [/COLOR][/B](w tym ujęte sa pieniązki z konta SSPZ i z Akcji Buda - te z akcji buda zostaną odjęte - tylko się ogarnę) NIE UJĘTE w podsumowaniu są wydatki - jak wyżej, jak się ogarnę to dopiszę na teraz chciałam uzupełnić zaległe wpłaty [B]masza44, Poker i werenn [/B]- wpłaciły na poczatku miesiąca i na końcu - [B]po 10 zł[/B] wpłaty te zapisałam na sierpień i w powyższym zestawieniu nie są ujęte Edited November 19, 2012 by 3 x Quote
aga.k Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 W piątek na adres fundacji puściłam poleconym priorytetem poprawioną fakturę z Radłowa czyli jest szczegółowy opis i numer (ale na tamtej starej kopii u weta nr był więc na oryginale też chyba musiał być, no nieważne...). W każdym razie poszło z tym nowym drukiem, oryginał i kopia opisana, mam nadzieję że już wszystko będzie ok. Quote
ostatniaszansa Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 [B]3 x[/B] bardzo dziękuję :) Stan środków na koncie na dzien 31.07.2012 wynosił 10.486,86 w tym [B]6.441,46 zł z Akcji Sterylizacja i Projektu Psu na Budę [/B] + środki własne OS w wys. 4.045,22 zł , które w znakomitej części przeznaczymy na sterylizacje , ale nie tylko bezdomnych suczek , również na tzw. "sunie wiejskie "czyli mające domy, rodzące co roku ale ich właściciele raczej na to środków nie mają oraz kotki . Zrobię kopie opłaconych sterylek i tak dojdziemy ile sterylek zostalo opłaconych od momentu kiedy OS opłaca za faktury. Czekam na informację od Kariny ile sterylek zostalo opłaconych od początku Akcji do końca marca 2012 r. Prawdopodobnie pozyskamy dodatkowe środki na sterylizacje . Być może zostaną wprowadzone limity kwot np, sterylizacja zwykła do 250 zł , sterylizacja aborcyjna do 350 zł , sterylizacja kotki do 150 zł . Ewa Quote
3 x Posted August 19, 2012 Author Posted August 19, 2012 dziewczyny mam jeszcze w tych zestawieniach takie wpłaty jak: edyseja bazarek bazarek ogloszeniowy - feluska997 bazarek ogloszeniowy - anula britta ogłoszenia - edyseja ogłoszenia - Mazowszanka to do akcji sterylizacja czy dla Śledzika? bo za bardzo to one opisane nie były i na wszelki wypadek ich nie dopisywałam do sterylizacji Quote
ostatniaszansa Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 [B]bazarki tylko dla Akcji Sterylizacja [/B], ostatnia wpłata na Śledzika była w lipcu a tenże szczęśliwy obecnie na wakacjach w Toskanii :) to co sie u nas uzbierało w tym i na Śledzika pozwolimy sobie przekazać na szczytny cel - sterylizacje. Ewa Quote
Poker Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 [quote name='Poker']Czy mogę liczyć na pomoc w opłaceniu sterylizacji bezdomnej suni w wysokiej ciąży, na którą trafiłam w czasie wizyty w Radomiu? Przy pomocy życzliwych osób mam umówioną sterylkę na dziś,Koszt 180 zł,lecznica przy ul.Królowej Jadwigi 6B. Wątek założę po powrocie do domu,jeżeli uda się złapać małą.[/QUOTE] Sunia urodziła wczoraj 8 szczeniaków. 4 zostały uśpione od razu, reszta jutro, bo rodziła na raty,a ja już musiałam jechać do domu. Quote
ostatniaszansa Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Poker']Sunia urodziła wczoraj 8 szczeniaków. 4 zostały uśpione od razu, reszta jutro, bo rodziła na raty,a ja już musiałam jechać do domu.[/QUOTE] niech to... nie udało się ze sterylką aborcyjną :( Poker jak sunia dojdzie do siebie , wówczas ją ciachniecie . Ewa Quote
mgie Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='3 x']dziewczyny mam jeszcze w tych zestawieniach takie wpłaty jak: edyseja bazarek bazarek ogloszeniowy - feluska997 bazarek ogloszeniowy - anula britta ogłoszenia - edyseja ogłoszenia - Mazowszanka to do akcji sterylizacja czy dla Śledzika? bo za bardzo to one opisane nie były i na wszelki wypadek ich nie dopisywałam do sterylizacji[/QUOTE] Te wszystkie wpłaty są z mojego bazarku ogłoszeniowego dla OS ( miało być m.in na spłate długu za Labo) Własnie dobrze, że jest to potwierdzenie, bo muszę wątek zakończyć [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229458-ZAKO%C5%83CZONYog%C5%82oszenia-dla-Fundacji-Ostatnia-Szansa-do-20-7-g-20[/URL] Quote
3 x Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 [quote name='mgie']Te wszystkie wpłaty są z mojego bazarku ogłoszeniowego dla OS ( miało być m.in na spłate długu za Labo) Własnie dobrze, że jest to potwierdzenie, bo muszę wątek zakończyć [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229458-ZAKO%C5%83CZONYog%C5%82oszenia-dla-Fundacji-Ostatnia-Szansa-do-20-7-g-20[/URL][/QUOTE] na os tzn na fundacje czy na akcja sterylizacja? britta też? Quote
mgie Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='3 x']na os tzn na fundacje czy na akcja sterylizacja? britta też?[/QUOTE] Wpłaty na Fundacje britta też Quote
ostatniaszansa Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='mgie']Wpłaty na Fundacje britta też[/QUOTE] no nie wiem dlaczego jak gapa myślałam,że na Akcję . Mgie :loveu: rachunki za Labo i Gaję są powalające a Gaję czeka skomplikowaną operacja pęcherza moczowego ( nowotwór ) chyba pójdziemy z torbami :( . Ninka po dwóch operacjach do poprawki ( przetoka pod oczkiem ) Labo-Pongo gotowy do adopcji , byłam u niego w piątek na moment ( odbierałam zamówione prochy na robale) patrzył pod tytułem " a Ty tu czego - nie zapraszałem " . wyleguje się na kanapie a wokół koty :lol: Przyszła faktura z lecznicy DAVET w Radłowie za Kamę . Ewa Quote
zerojeden Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Witam, ja w sprawie Jagi Kingi... wet zgodził się zrobić sterylkę za 250zl. W tej cenie jest zabieg, opieka po zabiegu w tym antybiotyki i środki przeciwbólowe oraz kubraczek. Quote
Recommended Posts