Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Soema']Ja też nie wiem, bo dostaje coraz więcej próśb na pw i maila żeby ciachnąć komuś sukę....:shake: jak się raz odstępi od reguły, to potem ciężej się odmawia.
Czekam na dalsze opinie...[/QUOTE]
Dokładnie tak jest. A może każdy przypadek takiej suki rozważać indywidualnie jeśli jest kasa?

Posted

[quote name='zerduszko']Dokładnie tak jest. A może każdy przypadek takiej suki rozważać indywidualnie jeśli jest kasa?[/QUOTE]

Chyba tak, bo jednak sterylizacja czyjejś suki daje większe możliwości "przekrętu".

Posted

SOEMA, zabieg sterylizacji Nadine (zgłoszonej przeze mnie) odbędzie się: Gabinet Weterynaryjny Ventus, Lek. wet. Katarzyna Wiatr, ul. Gałczyńskiego 8, 46-203 Kluczbork.

Koszt to 200-250zł.

Soema na jaką kwotę zwrotu możemy liczyć?
Powiedz mi proszę na kogo ma być wystawiona faktura - tak abyśmy mogli uzyskać pieniądze z akcji sterylkowej.

Posted

[B]Pipi[/B], załóż suni watek, będziemy szukali domu jej. Trzeba chociaż spróbowac... Dopisuję sunie do kolejki, jako sukę bezdomną, bo ktoś od niechcenia może ją mieć, to nie dom.
Tylko po zabiegu, gdzie będzie dochodziła do siebie? Konieczny, wątek i podanie lecznicy, cena jest.
[B]
Obraczus[/B], 100%, jako stały wpłacający, bo wiem, że jak trzeba będzie to i tu zorganizujesz kasę. Fakturę proszę wystawiać na Fundację, jeśli ktoś zakłada za zabieg to trzeba na osobnej kartce podać konto albo w mailu. Pilnujcie tego!!

Posted

[quote name='Agnezia']Chyba tak, bo jednak sterylizacja czyjejś suki daje większe możliwości "przekrętu".[/QUOTE]
Tym bardziej, że i na bezdomnych robią przekręty. Tylko koniecznie spory nadzór musi być...

Posted

Bardzo dziękuję i postaram się,może nawet jutro założę jej wątek.Byłoby fajnie,gdyby znalazł się ktoś,kto by ją wziął.Ona tam po prostu żyje,nic więcej.Oddadzą ją chętnie.Po sterylizacji dochodziłaby u nich,bo ona boi się moich psów.Jak ja chodzę ze swoimi na spacer,a ona biega i zobaczy nas,to ucieka i chowa się.Do ludzi jest bardzo przyjazna,ale dopiero po jakimś czasie.Dziękuję bardzo i przepraszam,że nie przeczytałam dokładnie o zasadach,na jakich jest szansa do pokrycia kosztów.Nie chciałam robić zamieszania.Mogę to tylko wytłumaczyć/kto wie?/demencją. . . .?????

Posted

[quote name='Pipi']Bardzo dziękuję i postaram się,może nawet jutro założę jej wątek.Byłoby fajnie,gdyby znalazł się ktoś,kto by ją wziął.Ona tam po prostu żyje,nic więcej.Oddadzą ją chętnie.Po sterylizacji dochodziłaby u nich,bo ona boi się moich psów.Jak ja chodzę ze swoimi na spacer,a ona biega i zobaczy nas,to ucieka i chowa się.Do ludzi jest bardzo przyjazna,ale dopiero po jakimś czasie.Dziękuję bardzo i przepraszam,że nie przeczytałam dokładnie o zasadach,na jakich jest szansa do pokrycia kosztów.Nie chciałam robić zamieszania.Mogę to tylko wytłumaczyć/kto wie?/demencją. . . .?????[/QUOTE]

Pipi jak założysz jej wątek to daj mi znać, ja dołożę 20 zł do sterylki tej biedulki. Chyba, że jednak będzie refundacja z funduszu sterylkowego, to tam przeleję te pieniążki.

Posted

Jakiś czas temu- około 2 tygodnie - w Kozienicach zauważyłam onkowatą sunię, za którą biegł pies. Myślę, że miała cieczkę. W zeszłym tygodniu ta sama sunia pojawiła się na obrzeżach miasta i tam koczuje na trawnikach. Jest dość szczupła i wylękniona. Kilka razy widziałam ją rano śpiącą na trawie - niestety u mnie wszędzie daleko i nie mam jak dojechać do miasta jeśli wysiądę z busu wcześniej. Dziś jednak poszłam do domu na piechotę aby poszukać psinę. Leżała w trawie bardzo smutna i głodna. Dostała całą dużą puszkę karmy, ale obawiała się mnie i musiałam odejść kawałek aby zaczęła jeść. Zdjęcia zrobiłam telefonem, ale nie mam jak ich chwilowo zgrać. Myślę, że sunia potrzebuje sterylki, być może aborcyjnej, ale najbardziej potrzebuje tymczasu, a ja mam w tej chwili 8 psiaków, z czego 6 + 4 koty na własnym utrzymaniu. Chętnie założę jej wątek, ale sama już nie dam rady z tymi obowiązkami i wydatkami, bardzo się obawiam, że zabierze ją Kozienicka Gospodarka Komunalna do koszmarnej przetrzymywalni psów przed wydaniem do schroniska. Czy tą biedę można zapisać w kolejkę? Ze swojej strony zadeklarowałam pomoc bazarkową i w tym miesiącu jakiś grosik wpłynie z bazarku, a zrobię jeszcze jakiś może uda się bardziej niż poprzedni.

Posted

Chciałaby prosić o dofinansowanie sterylki bezdomnej suni z Nowego Miasta nad Pilicą. Suczka oszczeniła się pod koniec grudnia na opuszczonej posesji, która kiedyś była jej domem.. Przeżyło tylko 6 szczeniaków. Zabraliśmy je do DT. Trzy z nich znalazły domy, Oskar który jest u mnie na tymczasie jest leczony na bardzo rzadką chorobę - gnilec kostny, prawdopodobnie spowodowany niedożywieniem. Sądzę, że fakt iż Azę pokrył jej miotowy brat, nie pozostało bez wpływu na stan zdrowia szczeniaków. Nie możemy dopuścić by sytuacja się powtórzyła. Sunia dostanie cieczki lada moment. Potrzebujemy pomocy w opłaceniu sterylki. Na pobyt w hoteliku po operacji uzbieramy pieniądze.

To wątek Azy i jej brata : [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186814-Bez-domu-bez-SZANS-bez-NADZEI-*Psiaki-z-Nowego-Miasta-n.Pilic%C4%85*-URATUJ-JE[/URL]!!

Ten był zakładany, gdy szukaliśmy ratunku dla niej i szczeniaków: [U][url]http://www.dogomania.pl/threads/181890-Aza-i-jej-dzieci-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w.-Potrzebne-wsparcie-na-leczenie-Freyi-i-Oskara!!?p=14300556&viewfull=1#post14300556[/url][/U]

Kosztu narazie nie znamy. Owieczka postara się o zniżkę u swojego weta.

Posted

[quote name='agnieszka24']Chciałaby prosić o dofinansowanie sterylki bezdomnej suni z Nowego Miasta nad Pilicą. Suczka oszczeniła się pod koniec grudnia na opuszczonej posesji, która kiedyś była jej domem.. Przeżyło tylko 6 szczeniaków. Zabraliśmy je do DT. Trzy z nich znalazły domy, Oskar który jest u mnie na tymczasie jest leczony na bardzo rzadką chorobę - gnilec kostny, prawdopodobnie spowodowany niedożywieniem. Sądzę, że fakt iż Azę pokrył jej miotowy brat, nie pozostało bez wpływu na stan zdrowia szczeniaków. Nie możemy dopuścić by sytuacja się powtórzyła. Sunia dostanie cieczki lada moment. Potrzebujemy pomocy w opłaceniu sterylki. Na pobyt w hoteliku po operacji uzbieramy pieniądze.

To wątek Azy i jej brata : [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186814-Bez-domu-bez-SZANS-bez-NADZEI-*Psiaki-z-Nowego-Miasta-n.Pilic%C4%85*-URATUJ-JE[/URL]!!

Ten był zakładany, gdy szukaliśmy ratunku dla niej i szczeniaków: [U][url]http://www.dogomania.pl/threads/181890-Aza-i-jej-dzieci-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w.-Potrzebne-wsparcie-na-leczenie-Freyi-i-Oskara!!?p=14300556&viewfull=1#post14300556[/url][/U]

Kosztu narazie nie znamy. Owieczka postara się o zniżkę u swojego weta.[/QUOTE]

Przyłączam się do prośby agnieszki o sterylkę tej suni. A jeżeli mozesz to zajrzyj koniecznie na wątek bo jest tam piękny bokser do uratowania a z tego co widzę sterylkowa skarbonka współpracuje z fundacja bokserów. Może uda i jemu się pomóc.

Posted

Dlaczego ja nie mogę pisac pw i postów?:( usuwać też nie.

Od rana próbuję odpisać, dopisuję suki od mestudio i agnieszki. Czekam na konkretne ceny i lecznice, i wątek ONkowatej.
Mestudio, jeśli nie znajdzie się nic innego dasz radę ją po sterylce chociaż przetrzymać?
Faktury muszą byc na Fundację, jeśli dofinansowana ma byc część kwoty, wtedy proszę o zwrot danej kwoty na Fundusz sterylkowy.

Nie jestem już wolontariuszką SOS. O boksera trzeba pisać do Fundacji albo Germaine na dogo.

Posted

[quote name='agnieszka24']Soema dogo podobno tragicznie chodzi w IE. Ja specjalnie zainstalowałam Mozillę i wszystko działa bez zarzutu :)[/QUOTE]
Ale ja zawsze używam Mozilli :(
Póki co chodzi....

[B]Proszę osoby, które zgłosiły suki, a nie podały: ceny, kliniki, wątku o uzupełnienie zgłoszenia.[/B]

Posted

[quote name='Soema']Dlaczego ja nie mogę pisac pw i postów?:( usuwać też nie.

Od rana próbuję odpisać, dopisuję suki od mestudio i agnieszki. Czekam na konkretne ceny i lecznice, i wątek ONkowatej.
Mestudio, jeśli nie znajdzie się nic innego dasz radę ją po sterylce chociaż przetrzymać?
Faktury muszą byc na Fundację, jeśli dofinansowana ma byc część kwoty, wtedy proszę o zwrot danej kwoty na Fundusz sterylkowy.[/QUOTE]

Soema, jeśli będę musiała to będę musiała ją przetrzymać. Najpierw muszę ją jakoś podejść żeby dała się w miarę bezstresowo złapać i założyć jej wątek. Dziś znowu spała w trawie jak jechałam do pracy.

Posted

Soema chcialabym niesmialo zglosic ta bide. Z kieleckiego pseudoschronu. Udalo sie mala umiescic w DT u Jaagi, ale jak zwykle kasy brak. Dokladna cena bedzie znana niebawem.
To byla jedna z suczek obok ktorej nie zdecydowalysmy sie przejsc obojetnie / wlasciwie Jaaga nie mogla.[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Suczka Kala z naszego pseudoschronu. Udalo sie ja wydostac, ale jak zwykle problem funduszowy...Suczka ma chore oko, wiec potrzeba wlasciwie natychmiastowa wizyta u weta. Potem sterylka i ogolnie jej utrzymanie. Nic nowego, wiem....

Wkleje watek suni:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/186551-Kala-z-umieralni-bezpieczna.Machore-oko-potrz.wsp.fin.-na-leczenie-i-sterylke...[/URL]

Posted

Jaka bida, dodaję ją.

Jak wrócę do Krakowa pomyślę o jakimś bazarku, bo nam się niedługo skończą Fundusze :)

wpłaty po 25.05 do 28. (resztę później uaktualnię)
- 20zł - tripti
- 10zł - Javena (maj, czerwiec)
- 5zł - anetta
- 310zł - forum labradory.info

Posted

[quote name='Soema']Jaka bida, dodaję ją.

Jak wrócę do Krakowa pomyślę o jakimś bazarku, bo nam się niedługo skończą Fundusze :)

wpłaty po 25.05 do 28. (resztę później uaktualnię)
- 20zł - tripti
- 10zł - Javena (maj, czerwiec)
- 5zł - anetta
- 310zł - forum labradory.info[/QUOTE]

Jesli o Kali piszesz to bardzo dziekuje. Bylo by super. Jaaga poda niebawem - ja juz sunia troszke sie uspokoi ceny i co i jak. Wiec grzecznie ustawiamy sie w kolejce ;)

Posted

[quote name='divia_gg']Jesli o Kali piszesz to bardzo dziekuje. Bylo by super. Jaaga poda niebawem - ja juz sunia troszke sie uspokoi ceny i co i jak. Wiec grzecznie ustawiamy sie w kolejce ;)[/QUOTE]
Kolejki nima, póki jest kasa :) mam nadzieję, że Wasza sterylka 400zł kosztować nie będzie ;)
Macie jakiś pomysł na bazarek na sterylizację? Może sprzedamy czyjąś cnotę :hmmmm: